testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 31. Maj. 2009 21:08

UG84 napisal/-a:Jaz uporabljam britvico od Mercator linija popolna nega - proizvajajo cruelty free proizvajalec American Safety Razor, znamka je pa Personna. Meni je v redu.

Aha. Pa se pol nastavki za britvice tudi posebej kupijo? Ker mercatorjevih britvic res nikoli nisem gledala-samo moške, za enkratno uporabo :D :wink:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Maj. 2009 21:10

Ni bila samo ena. To je bil tipični primer pretiravanj, v stilu od konca OŠ dalje uporaba krem od L'Oreala, Vichy, od Nivee, kozmetika (pudri pa to) vse od Max Factorja pa tko. V bistvu, najbolj prodajane firme.

Ma, jz sm skor dol padla, ko sm jo vidla. Zdej se ji je recimo 80% zacelilo, še mal manjka. Groza. No, sj je sama priznala da nikol več ne gre na to kemijo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Maj. 2009 21:10

haley napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Jaz uporabljam britvico od Mercator linija popolna nega - proizvajajo cruelty free proizvajalec American Safety Razor, znamka je pa Personna. Meni je v redu.

Aha. Pa se pol nastavki za britvice tudi posebej kupijo? Ker mercatorjevih britvic res nikoli nisem gledala-samo moške, za enkratno uporabo :D :wink:

Ja, ja. Sj to kar mam jz, ni za enkratno uporabo, pr tud ma tri rezila, kar je fajn.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 31. Maj. 2009 21:25

^^Aha. Res hvala UG84,ker mi/nam toliko pomagaš in svetuješ v tej temi. Le kaj bi brez tebe... :) :bussi:
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 01. Jun. 2009 5:37

UG84 napisal/-a:Uh, kaj pa si do sedaj probala? Obstajajo ja olja za telo, obstaja tudi mastnejša masla za telo, da ne bomo ponavljale stvari, pa povej, kaj ti do sedaj NI odgovarjalo, da vidimo kakšne stvari si kaj probala.

Do sedaj sem uporabljala Avonove izdelke za kožo, vendar se mi včasih spusti kakšna reakcija na nogah po britju, v obliki rdečice in pekoče kože.
Sem razmišljala, da bi zdaj naročila kakšno Akamutijevo maslo ali pa kaj iz Orce.
Kim77 kaj mi pa priporočaš iz Orce?

Hvala obema za pomoč :knuddel:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jun. 2009 7:04

Glede Akamutija bi ti za probleme po britju priporočala najprej Tea Tree tonik (protivnetno delovanje, imaš ga pol seveda tudi za obraz za problematično kožo pa tko), potem pa čez kako hranilno, pa blažilno kremco (parfumirane pa bognedaj alkoholne kremce odpadejo!), npr. Mandljevo maslo ali pa kar oboje združiš v enem in imaš kremo s čajevcem.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 01. Jun. 2009 8:14

UG84 ja to intimno mleko sem mislila... :jump:

kaksno mnenje imas pa o weledi?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jun. 2009 8:44

O Weledi na splošno pozitivno, ampak nikoli ne ocenjujem celotne kozmetike, ampak posamezne izdelke. Kateri te pa konkretno zanima? Ker kar nekaj proizvodov od Welede (pa tudi Logoe, Lavere) vsebuje alkohol precej na začetku, akr, sploh za občutljvke, ni dobro. Ampak, kot pravim, ni zdej vse za vrečt v isti koš.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 01. Jun. 2009 9:27

ubistvu me matra moja suha koza....mogoce kaksen tonik...

potem ce sem te prav razumela to pomeni da je vecji problem v alkoholu ce je napisan bolj na zacetku.
se nekaj me zanima...kje si se ti naucila o vseh teh sestavinah (opazam da cisto obvladas :flehan: )
sama sem nasla nekaj na spletni strani planet lepote ampak je tam zelo malo, ce pa vtipkam kar eno sestavino z izdelka mi pa ven vrze se vec teh cudnih izrazov.... :nixweiss:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jun. 2009 9:50

Tudi sama sem začela pri planetu lepote, še vedno kaj pogledam, ker taga je tolko, da nima smisla vse memorizirat, samo glavne stvari. Potem sem pa preklopila na tuje sltne strani kozmetilnih baz podatkov in organizacij za bolj strokovne info. Ampak še vedno dam pa tud velik poudarka na osebnih izkušnjah, ker vsaka koža reagira drugače. Še jaz pa ponavadi v trgovini odložim stvar, doma preverim in potem kupim. Ker prodajalke je, žalostno sicer, brezveze spraševat.

Za suho kožo si misla obraz? Cela al sam lička? Jazimam npr. suha lička, pa mastno čelo. Uporabljam Circaroma organsko kremo za mešano kožo, potem pa čez al jojobino olje (večer) al pa Alverde vrtnika (čez dan) samo za lička pa pod očmi. Zaenkrat mi zelo ustreza, ampak jaz ne bi bila jaz, če ne bi (ko to porabim) že razmišljala o čem drugem za kupit.

Weleda ima za suho kožo linijo vrtnica. Devna krema mi deluje precej mastnoin hranljivo, sam ma na črtrtem mestu alkohol. Nočna tudi, je pa še bolj bogata. Tonik ima dobre sestavine, sam kaj, ko je že takoj na drugem mestu - alkohol. No good. Je pa tko (razen tonika) da sta kremi precej mastni in je zdej odvisno kok bo ta alkohol kaj prevladoval, če sploh. Spet ni nujno, da je zaradi tega krema slaba, čeprav načeloma alkohol (razen nekaterih izjem, ki sploh niso alkoholi) ni dober, sploh pa ne za suho kožo. Tonika ti pa ne priporočam nobenega od Welede, majo vsi alkohol precej notri. Za kremo je pa treba probat, ne morem rečt, da je absolutno slaba, ker sicer so sestavine obetavne.

Načeloma za suho kožo ni tak problem iskat pri naravni in cruelty free kozmetiki, ker vsebuje ponavadi precej olj. Samo alkohola ne sme bit, da te ne draži in dodatno ne izsušuje. V kakšnem cenovnem razredu pa govoriva tu?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 01. Jun. 2009 10:14

ful hvala...bi se rada bolj poglobila v te stvari :)

glede cenovega razreda...sem nekako prisla do tega da sem pripravljena dat vedno vec denarja...tako da neke omejitve nimam, ne bi pa rada placevala nekega imena. to mi je pa brezveze. za kvaliteto sem pa mnenja da se ti to ze cez nekaj let povrne.

me je pa malo strah ker imam suho kozo za katero je ze itak znano da je nagnjena k zgodnjemu staranju. to pa jaz res ne bi... :grosseaugen:
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 01. Jun. 2009 10:30

*amber* napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Uh, kaj pa si do sedaj probala? Obstajajo ja olja za telo, obstaja tudi mastnejša masla za telo, da ne bomo ponavljale stvari, pa povej, kaj ti do sedaj NI odgovarjalo, da vidimo kakšne stvari si kaj probala.

Do sedaj sem uporabljala Avonove izdelke za kožo, vendar se mi včasih spusti kakšna reakcija na nogah po britju, v obliki rdečice in pekoče kože.
Sem razmišljala, da bi zdaj naročila kakšno Akamutijevo maslo ali pa kaj iz Orce.

*amber*, glede na to, da iščeš nekaj po britju, bi ti jaz iz Orce definitivno priporočala kremo od Purely Skincare in sicer moško kremo. :) To je meni priporočala prodajalka, ko sem tam kupovala za mojega nekaj za po britju in mi je rekla, da je to pri njih top krema. Je iz žajblja (vonj res ni ne vem kaj), ampak pri britju se pa fenomenalno obnese :) Ful pomiri kožo, zaceli ranice, deluje protivnetno (zaradi žajblja). Moj je čisto navdušen nad njo, ker v tej kremi dobi vse - vsakodnevno kremo in "aftershave" brez alkohola. :wink: Jaz mu jo pa po vsakem depiliranju redno kradem, hehe, ker je fantastična. Tudi tisti drobni rdeči mozoljčki, ki se radi naredijo pri depilaciji izginejo, super je res. Pa še ful jo je, res, imaš jo za dolgo časa, stane pa nekje okoli 8-9 evrov. Pa še veganska je :D Pripročam.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jun. 2009 10:54

Ok, potem pa lahko priporočam od:

Glede tonikov pa tole:

Mogoče (boš videla po potrebi) tudi kakšen serum ali oljček za tu pa tam:

Zdej to je tko, nahitro, še veliko tega se najde, pa ziher sem še kaj pozabila. To je vse ALI ALI ker v nasprotnem primeru seveda bankrotiraš. Obstaja možnost, da morda nimaš tako suhe kože, kot mislim, in ti bo mogoče kakšna krema pretežka. Zato se moraš, ko isščeš kremo najprej pozanimati kako je s testerji. Sploh, če gre za spletno prodajalno.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jun. 2009 10:56

Kim77 napisal/-a:
*amber* napisal/-a:

*amber*, glede na to, da iščeš nekaj po britju, bi ti jaz iz Orce definitivno priporočala kremo od Purely Skincare in sicer moško kremo. :) To je meni priporočala prodajalka, ko sem tam kupovala za mojega nekaj za po britju in mi je rekla, da je to pri njih top krema. Je iz žajblja (vonj res ni ne vem kaj), ampak pri britju se pa fenomenalno obnese :) Ful pomiri kožo, zaceli ranice, deluje protivnetno (zaradi žajblja). Moj je čisto navdušen nad njo, ker v tej kremi dobi vse - vsakodnevno kremo in "aftershave" brez alkohola. :wink: Jaz mu jo pa po vsakem depiliranju redno kradem, hehe, ker je fantastična. Tudi tisti drobni rdeči mozoljčki, ki se radi naredijo pri depilaciji izginejo, super je res. Pa še ful jo je, res, imaš jo za dolgo časa, stane pa nekje okoli 8-9 evrov. Pa še veganska je :D Pripročam.

dodano na Wish list! Kim77 tole bo mene finančno pokopal! Kim, še neo vprašanje, vidim da je purely skincare enako za obraz in telo? Kako se obnese na obrazu kaj veš?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 01. Jun. 2009 11:29

full hvala :)

sem ravno v sluzbi pa se bom mal vrgla not :P

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov