testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- TinyStar
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 2. 2011
- Kraj: Maribor
Vprašala še bi za to firmo?
Versele-laga = http://www.versele-laga.com/NUTRI/Nutri ... tfood.html
Ker ne najdem e-mail naslova, da bi jim pisala. Če mogoče katera ve na katero listo spadajo? Na njihovi strani sem sicer zasledila ta stavek: Only non-invasive nutritional research is undertaken., ampak ne vem točno kaj mislijo s tem.
Za Blistex pa sem jaz pisala..
Thank You
Thank you for contacting Blistex. A representative will be in contact with you. Please allow 72 business hours for a response.
tako da bomo videli
Versele-laga = http://www.versele-laga.com/NUTRI/Nutri ... tfood.html
Ker ne najdem e-mail naslova, da bi jim pisala. Če mogoče katera ve na katero listo spadajo? Na njihovi strani sem sicer zasledila ta stavek: Only non-invasive nutritional research is undertaken., ampak ne vem točno kaj mislijo s tem.
Za Blistex pa sem jaz pisala..
Thank You
Thank you for contacting Blistex. A representative will be in contact with you. Please allow 72 business hours for a response.
tako da bomo videli
“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.” Martin Luther King Jr.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
načeloma se pri tej beli listo držimo pravila, da nanjo dajemo le stvari, ki se dobijo v Sloveniji, ker sicer bi bila gor tona nepoznanih znamk in bi postal hitro nepregleden. A se te, ki si jih omenila dobijo pri nas?
Only non-invasive nutritional research is undertaken - pomeni, da naj ne bi hranilo s prisilo. Zdaj to je tko, bolj premalo napisano. Testiranja za pet food potekajo namreč tudi tako, da pri živali vsilijo /začnejo bolezen ali kakšno stanje, da potem vidijo, če se izboljšuje s to hrano. Tudi to je testiranje ki je nesprejemljivo.
Je treba bolj natančno povprašat kaj so mislil s tem- pošlji vprašanje preko obrazca na njihovi strani.
Only non-invasive nutritional research is undertaken - pomeni, da naj ne bi hranilo s prisilo. Zdaj to je tko, bolj premalo napisano. Testiranja za pet food potekajo namreč tudi tako, da pri živali vsilijo /začnejo bolezen ali kakšno stanje, da potem vidijo, če se izboljšuje s to hrano. Tudi to je testiranje ki je nesprejemljivo.
Je treba bolj natančno povprašat kaj so mislil s tem- pošlji vprašanje preko obrazca na njihovi strani.
- TinyStar
- Sramežljivka
haley hvala, bom jih poiskala
UG84 ja, ta Versele-Laga se dobi v Zooticu, ker jo mam doma za dihurčka, zato sprašujem.. sicer sem pa vidla na Doget, da je tu cenovno bolj ugodna, tako da jo bom tam kupila drugič.
Aja in firma Yarrah BIO Nature's Finest ( trgovina Norma )lahko gre na belo listo, sem vzela prospekt na katerem piše :
Proti poskusom na živalih
Yarrah izrecno zavrača vsakršno vrsto poskusov na živali. Vsi testi okusov za vrednotenje sprejemljivosti produkta se izvedejo v naravnem okolju domače živali. Yarrah prepoveduje testiranje prehrane za živali na zaprtih živalih ali invazivnih tehnik.. itd.
Sem vprašala tudi za ostale izdelke in so mi rekli, da je kozmetika cela cruelty free v trgovini, tako da tudi ti vložki pridejo v poštev : http://www.ekolife.si/si/bombazni-ultra ... -i69.shtml
UG84 ja, ta Versele-Laga se dobi v Zooticu, ker jo mam doma za dihurčka, zato sprašujem.. sicer sem pa vidla na Doget, da je tu cenovno bolj ugodna, tako da jo bom tam kupila drugič.
Aja in firma Yarrah BIO Nature's Finest ( trgovina Norma )lahko gre na belo listo, sem vzela prospekt na katerem piše :
Proti poskusom na živalih
Yarrah izrecno zavrača vsakršno vrsto poskusov na živali. Vsi testi okusov za vrednotenje sprejemljivosti produkta se izvedejo v naravnem okolju domače živali. Yarrah prepoveduje testiranje prehrane za živali na zaprtih živalih ali invazivnih tehnik.. itd.
Sem vprašala tudi za ostale izdelke in so mi rekli, da je kozmetika cela cruelty free v trgovini, tako da tudi ti vložki pridejo v poštev : http://www.ekolife.si/si/bombazni-ultra ... -i69.shtml
“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.” Martin Luther King Jr.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Fck za Kraft. Ampak saj kaj drugega tak ni blo za pričakovat. Stupid me.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
UG84 - Cosmo moderatorka
TinyStar napisal/-a:Sem vprašala tudi za ostale izdelke in so mi rekli, da je kozmetika cela cruelty free v trgovini, tako da tudi ti vložki pridejo v poštev : http://www.ekolife.si/si/bombazni-ultra ... -i69.shtml
Jaaaa, Masmi, točno, hvala da si me spomnila!
- TinyStar
- Sramežljivka
Referentie: ID8971
Betreft : Animal tests
Hej! Pisala sem tudi firmi Perfetti Van Melle, ki ima med drugimi izdelki tudi čupačups lizike in mentos in z veseljem poročam da...
Dear Mrs. Stelcer,
We hereby confirm that we are not performing animal tests on our products or the ingredients we use. Neither do we request any other party (company or laboratory) to perform animal tests on our behalf.
Kind Regards,
PERFETTI VAN MELLE BENELUX B.V.
Consumer care
tako da.. NA BELO LISTO! Blistex pa mi ne odpiše :S
Betreft : Animal tests
Hej! Pisala sem tudi firmi Perfetti Van Melle, ki ima med drugimi izdelki tudi čupačups lizike in mentos in z veseljem poročam da...
Dear Mrs. Stelcer,
We hereby confirm that we are not performing animal tests on our products or the ingredients we use. Neither do we request any other party (company or laboratory) to perform animal tests on our behalf.
Kind Regards,
PERFETTI VAN MELLE BENELUX B.V.
Consumer care
tako da.. NA BELO LISTO! Blistex pa mi ne odpiše :S
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Hvala za tale update, ampak jaz ne bi na belo listo dajala nič drugega razen kozmetike. razlog:
1. Fajn je da vemo, kateri so tisti res eklatantni kršitelji in zato damo na črno listo tudi hrano (za res vidne primere)
2. Narediti belo listo na področju hrane si ne predstavljam, ker bi bil to pilotni projekt.
1. Fajn je da vemo, kateri so tisti res eklatantni kršitelji in zato damo na črno listo tudi hrano (za res vidne primere)
2. Narediti belo listo na področju hrane si ne predstavljam, ker bi bil to pilotni projekt.
- TinyStar
- Sramežljivka
No kakor želite, jaz sem samo hotela vedeti kakšno je stanje pri tej firmi, zato ker sem dobila tisti čupačups šopek, ki so ga vseposod prodajali in se ga do danes nisem hotela dotaknit In ker so te lizike in seveda mentos bonboni kr precej znani.
Drugač pa se strinjam ja, da bi za hrano bilo treba naredit svoj seznam če že, ker tega pa je res OGROMNO.
Tako da, samo v vednost glede lizik
Lp, Tina
Drugač pa se strinjam ja, da bi za hrano bilo treba naredit svoj seznam če že, ker tega pa je res OGROMNO.
Tako da, samo v vednost glede lizik
Lp, Tina
-
UG84 - Cosmo moderatorka
v E'leclerc baje prihaja natur linija parfumov z ECOCERT certifikatom: http://www.seveline-bio.com/index.html
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov