testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Ojoj! zdle sem bila čisto šokirana ko sem prebrala liste podjetij... Groza.
Sem gledala po internetu za različne moje najljubše firme in sedaj nisem več prepričana kdo preizkuša in kdone ker je na vsakem seznamu drugače napisano.
A mi lahko pomagaš UG84.
The Body Shop na tvojem seznamu piše da testira (Cosmo črna lista) vse ostalo pa piše da ne. Je eno mojih najljubših podjetij ampak če testira potem kenslam.
Victoria's Secret pisalo je da je nekoč testirala ampak da zdaj ne več.
bourjois mislim da ne testira
Oriflame 100% ne testira
Elizabeth Arden mislim da ne testira
Givenchy mislim da podizvajalci testirajo določene sestavine sam produkt pa ne
Vaseline Žal testira. Piše da minimalno ampak vseeno... Žal ima to podjetje res najboljše produkte ever!
Kaj pa če produkt vsebuje Glycerin ali gelatin. a je to vedno nujno živalskega izvora kr nekje sem prebrala da je ampak po drugi strani pa mislim da je lahko tudi rastlinskega ne razumem zakaj bi v kometiki nujno uporabljali živalski izvor.
Prav tako mi ni povsem jasno kako je z živalskimi tkivi ki naj bi jih vsebovala kozmetika. Kaj točno naj bi to bilo?
PS. A ima katera idejo kje se da dobiti kvalitetne neusnjene ampak lepe zimske škornje s peto. Pa ne smejo premočit.
Sem gledala po internetu za različne moje najljubše firme in sedaj nisem več prepričana kdo preizkuša in kdone ker je na vsakem seznamu drugače napisano.
A mi lahko pomagaš UG84.
The Body Shop na tvojem seznamu piše da testira (Cosmo črna lista) vse ostalo pa piše da ne. Je eno mojih najljubših podjetij ampak če testira potem kenslam.
Victoria's Secret pisalo je da je nekoč testirala ampak da zdaj ne več.
bourjois mislim da ne testira
Oriflame 100% ne testira
Elizabeth Arden mislim da ne testira
Givenchy mislim da podizvajalci testirajo določene sestavine sam produkt pa ne
Vaseline Žal testira. Piše da minimalno ampak vseeno... Žal ima to podjetje res najboljše produkte ever!
Kaj pa če produkt vsebuje Glycerin ali gelatin. a je to vedno nujno živalskega izvora kr nekje sem prebrala da je ampak po drugi strani pa mislim da je lahko tudi rastlinskega ne razumem zakaj bi v kometiki nujno uporabljali živalski izvor.
Prav tako mi ni povsem jasno kako je z živalskimi tkivi ki naj bi jih vsebovala kozmetika. Kaj točno naj bi to bilo?
PS. A ima katera idejo kje se da dobiti kvalitetne neusnjene ampak lepe zimske škornje s peto. Pa ne smejo premočit.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
^^Ravnaj se kar po naših listah, ki so v sklopu živali. Smo punce iz foruma vsem tem podjetjem, ki jih imamo na listah poslale maile in smo pol glede na odgovore presodile na katero listo spadajo. Ja vem, da nekje piše tko, nekje tko...sm js se zdej kr po teh naših listah ravnam, če pa za katero podjetje ne vem jim pa pošljem mail.
Drugač smo pa že kar nekaj pisale o The Body Shop v tej temi. Oni sicer ne testirajo, ampak po novem spadajo pod Loreal, ki pa žal testira. Tako, da pol veš kam gre tvoj denar.
Drugače pa zate, ker se trudiš cruelty free kozmetiko uporabljat.
Drugač smo pa že kar nekaj pisale o The Body Shop v tej temi. Oni sicer ne testirajo, ampak po novem spadajo pod Loreal, ki pa žal testira. Tako, da pol veš kam gre tvoj denar.
Drugače pa zate, ker se trudiš cruelty free kozmetiko uporabljat.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Nesanica najprej tudi z moj estrani za trud. Glede blagovnih znamk, ki si jih omenila poglej na naše bele/črne/sive liste, pa boš takoj ugotovila kam katera paše. Za TBS je res žal tako, kot je rekla Haley, kupil ga je L'Oreal. Testiranje končnih produktov je manj razširjeno kot testiranje vmesnih faz in/ali sestavin, zato se tudi takšnih skušamo izogibati.
Za Victoria's Secret pa je treba poslati vprašanje. - na internetu so različne informacije, PETInemu seznamu pa ne zaupam najbolj. Najprej njim samim kako je s testiranjem sestavin, surovin (tudi, če imajo npr. zunanje izvajanlce za to) in ali imajo cruelty free politiko tudi pri izbiri dobaviteljev sestavin.
Potem je treba isto vprašanje zastavit tudi podjetju Intimate Brands, kamor VS sodi. Da se s tem izognemo istim situacijam, kot je TBS/L'Oreal ali pa Tigi/Unilever ipd. Ko boš dobila odgovor, pa ga prilepi sem
Za škornje pa ne bi vedela, ker jih ne kupujem
Seveda je lahko glycerin živalskega izvora, zato pa je, če je iz rastlinskega, to tudi posebej navedeno. Gelatin enako. Jaz bi rekla, da je fora v ceni proizvodnje in dostopnosti, nisem pa ziher.
Sestavin živalskega izvora je lahko še več, čeprav imajo baje skorajda vse tudi rastlinske zamenjave.
Za Victoria's Secret pa je treba poslati vprašanje. - na internetu so različne informacije, PETInemu seznamu pa ne zaupam najbolj. Najprej njim samim kako je s testiranjem sestavin, surovin (tudi, če imajo npr. zunanje izvajanlce za to) in ali imajo cruelty free politiko tudi pri izbiri dobaviteljev sestavin.
Potem je treba isto vprašanje zastavit tudi podjetju Intimate Brands, kamor VS sodi. Da se s tem izognemo istim situacijam, kot je TBS/L'Oreal ali pa Tigi/Unilever ipd. Ko boš dobila odgovor, pa ga prilepi sem
Za škornje pa ne bi vedela, ker jih ne kupujem
Seveda je lahko glycerin živalskega izvora, zato pa je, če je iz rastlinskega, to tudi posebej navedeno. Gelatin enako. Jaz bi rekla, da je fora v ceni proizvodnje in dostopnosti, nisem pa ziher.
Sestavin živalskega izvora je lahko še več, čeprav imajo baje skorajda vse tudi rastlinske zamenjave.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Hvala obema za odgovore.
Mesu sem se že odpovedala, krznu že zdavnaj - nikoli ga nisem marala, usnju tudi, sedaj je pa čas da potegnem črto še pri kozmetiki.
VS pa resnično upam da ne testira ker obožujem njihovo beauty rush kolekcijo...
Mesu sem se že odpovedala, krznu že zdavnaj - nikoli ga nisem marala, usnju tudi, sedaj je pa čas da potegnem črto še pri kozmetiki.
VS pa resnično upam da ne testira ker obožujem njihovo beauty rush kolekcijo...
- katja_t_1980
- Debatorica
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Kaj pa generični izdelki, npr. šamponi, mleko za telo, kreme za sončenje,..., ki jih lahko kupimo v Sparu, Lidlu, Hoferju, Merkatorju itd.?
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
^^to tudi mene zanima, ker ni napisan proizvajalec, ampak samo piše, npr. za Spar proizvedeno v Avstriji ali pa kaj takega.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
kaj pa ORKA - LUNA izdelki? jim je ze kdo pisal, ce testirajo?
edit: sem jim jaz pisala.
njihov odgovor preko maila:
Spoštovani,
Testiranje na živalih se aplicira samo za kozmetične proizvode.
Lep pozdrav,
Janja Štorgelj
torej, ce pravilno sklepam - CRNA LISTA.
edit: sem jim jaz pisala.
njihov odgovor preko maila:
Spoštovani,
Testiranje na živalih se aplicira samo za kozmetične proizvode.
Lep pozdrav,
Janja Štorgelj
torej, ce pravilno sklepam - CRNA LISTA.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
To sploh ni res, da se aplicira samo na živali, očitno odgovarja glede na direktive EU, mi pa sprašujemo na splošno, če testirajo. Če bi bilo res, kar pišejo, ne bi bilo na beli listi nobenih čistil. Jaz bi jih še enkrat vprašala, ker s takšnim odgovorom si ne moremo pomagati.
Za generične izdelke je treba pa trgovinsko verigo (Spar, Mercator ipd) samo vprašat. Npr. Hofer ima za eno konkretno stvar iz kozmetike (ne vem več katero) napisano, da ga zanj proizvaja Scheller, ki je na beli listi.
Za generične izdelke je treba pa trgovinsko verigo (Spar, Mercator ipd) samo vprašat. Npr. Hofer ima za eno konkretno stvar iz kozmetike (ne vem več katero) napisano, da ga zanj proizvaja Scheller, ki je na beli listi.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Jaz sem že enkrat pisala Hoferju glede njihovih izdelkov kdo jih proizvaja. Pa sem dobila nazaj odgovor, da imajo različne proizvajalce in da vse piše gor na embalaži kdo je proizvajalec. Tako, da mi niso ravno s tem odgovorom veliko pomagali
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
na belo listo lahko dodamo tudi na slovenskem trgu nove ekoloske pralne praske MANA. ne vem, ce lahko dodam spletno stran?
vglavnem. jaz sem ze sprobala njihov prasek in super ocisti perilo. prijetno disi. ne povzroca alergij, ne skoduje vodi. in se najpomembneje poleg tega je, da je okolju varen - NI TESTIRAN NA ZIVALIH.
podjetje je pa MATOKEM.
vglavnem. jaz sem ze sprobala njihov prasek in super ocisti perilo. prijetno disi. ne povzroca alergij, ne skoduje vodi. in se najpomembneje poleg tega je, da je okolju varen - NI TESTIRAN NA ZIVALIH.
podjetje je pa MATOKEM.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov