testiranja na živalih

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 03. Avg. 2010 14:57

^^Eno prodajalno imajo v City Parku (zgoraj nasprot Coffeeshop), eno v Planet Tuš Koper, za druge pa ne vem :flower:
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 03. Avg. 2010 19:15

Ja sem pogledala na njihovi spletni strani in sta prodajalni pri nas samo v Ljubljani in Kopru. Zgledajo pa zelo lušne stvari!
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 07. Avg. 2010 11:46

Ojoj! zdle sem bila čisto šokirana ko sem prebrala liste podjetij... Groza.

Sem gledala po internetu za različne moje najljubše firme in sedaj nisem več prepričana kdo preizkuša in kdone ker je na vsakem seznamu drugače napisano.

A mi lahko pomagaš UG84.

The Body Shop na tvojem seznamu piše da testira (Cosmo črna lista) vse ostalo pa piše da ne. Je eno mojih najljubših podjetij ampak če testira potem kenslam.

Victoria's Secret pisalo je da je nekoč testirala ampak da zdaj ne več.

bourjois mislim da ne testira

Oriflame 100% ne testira

Elizabeth Arden mislim da ne testira

Givenchy mislim da podizvajalci testirajo določene sestavine sam produkt pa ne

Vaseline Žal testira. Piše da minimalno ampak vseeno... Žal ima to podjetje res najboljše produkte ever!

Kaj pa če produkt vsebuje Glycerin ali gelatin. a je to vedno nujno živalskega izvora kr nekje sem prebrala da je ampak po drugi strani pa mislim da je lahko tudi rastlinskega ne razumem zakaj bi v kometiki nujno uporabljali živalski izvor.

Prav tako mi ni povsem jasno kako je z živalskimi tkivi ki naj bi jih vsebovala kozmetika. Kaj točno naj bi to bilo?

PS. A ima katera idejo kje se da dobiti kvalitetne neusnjene ampak lepe zimske škornje s peto. Pa ne smejo premočit.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 07. Avg. 2010 15:47

^^Ravnaj se kar po naših listah, ki so v sklopu živali. Smo punce iz foruma vsem tem podjetjem, ki jih imamo na listah poslale maile in smo pol glede na odgovore presodile na katero listo spadajo. Ja vem, da nekje piše tko, nekje tko...sm js se zdej kr po teh naših listah ravnam, če pa za katero podjetje ne vem jim pa pošljem mail.

Drugač smo pa že kar nekaj pisale o The Body Shop v tej temi. Oni sicer ne testirajo, ampak po novem spadajo pod Loreal, ki pa žal testira. Tako, da pol veš kam gre tvoj denar.

Drugače pa :gut: zate, ker se trudiš cruelty free kozmetiko uporabljat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 09. Avg. 2010 6:51

Nesanica najprej :gut: tudi z moj estrani za trud. Glede blagovnih znamk, ki si jih omenila poglej na naše bele/črne/sive liste, pa boš takoj ugotovila kam katera paše. Za TBS je res žal tako, kot je rekla Haley, kupil ga je L'Oreal. Testiranje končnih produktov je manj razširjeno kot testiranje vmesnih faz in/ali sestavin, zato se tudi takšnih skušamo izogibati.

Za Victoria's Secret pa je treba poslati vprašanje. - na internetu so različne informacije, PETInemu seznamu pa ne zaupam najbolj. Najprej njim samim kako je s testiranjem sestavin, surovin (tudi, če imajo npr. zunanje izvajanlce za to) in ali imajo cruelty free politiko tudi pri izbiri dobaviteljev sestavin.

Potem je treba isto vprašanje zastavit tudi podjetju Intimate Brands, kamor VS sodi. Da se s tem izognemo istim situacijam, kot je TBS/L'Oreal ali pa Tigi/Unilever ipd. Ko boš dobila odgovor, pa ga prilepi sem :)

Za škornje pa ne bi vedela, ker jih ne kupujem :)
Seveda je lahko glycerin živalskega izvora, zato pa je, če je iz rastlinskega, to tudi posebej navedeno. Gelatin enako. Jaz bi rekla, da je fora v ceni proizvodnje in dostopnosti, nisem pa ziher.

Sestavin živalskega izvora je lahko še več, čeprav imajo baje skorajda vse tudi rastlinske zamenjave.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 09. Avg. 2010 19:04

Hvala obema za odgovore. :)

Mesu sem se že odpovedala, krznu že zdavnaj - nikoli ga nisem marala, usnju tudi, sedaj je pa čas da potegnem črto še pri kozmetiki.

VS pa resnično upam da ne testira ker obožujem njihovo beauty rush kolekcijo... :D
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 22. Avg. 2010 23:40

Kaj pa generični izdelki, npr. šamponi, mleko za telo, kreme za sončenje,..., ki jih lahko kupimo v Sparu, Lidlu, Hoferju, Merkatorju itd.?
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 24. Avg. 2010 10:04

^^to tudi mene zanima, ker ni napisan proizvajalec, ampak samo piše, npr. za Spar proizvedeno v Avstriji ali pa kaj takega.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 26. Avg. 2010 9:08

kaj pa ORKA - LUNA izdelki? jim je ze kdo pisal, ce testirajo?

edit: sem jim jaz pisala.

njihov odgovor preko maila:

Spoštovani,

Testiranje na živalih se aplicira samo za kozmetične proizvode.

Lep pozdrav,

Janja Štorgelj

torej, ce pravilno sklepam - CRNA LISTA.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Avg. 2010 15:01

^^Hm a nismo mele Luno včasih na beli listi? :gruebel: Sem skoraj prepričana, da je tudi UG napisala, da ne testirajo... Čeprav tale odgovor je vse drugo kot za na belo listo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Avg. 2010 14:12

To sploh ni res, da se aplicira samo na živali, očitno odgovarja glede na direktive EU, mi pa sprašujemo na splošno, če testirajo. Če bi bilo res, kar pišejo, ne bi bilo na beli listi nobenih čistil. Jaz bi jih še enkrat vprašala, ker s takšnim odgovorom si ne moremo pomagati.

Za generične izdelke je treba pa trgovinsko verigo (Spar, Mercator ipd) samo vprašat. Npr. Hofer ima za eno konkretno stvar iz kozmetike (ne vem več katero) napisano, da ga zanj proizvaja Scheller, ki je na beli listi.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 27. Avg. 2010 14:22

sem jim poslala se enkrat. me zanima, kja bodo tokrat odgovorili... :roll:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 27. Avg. 2010 14:26

Jaz sem že enkrat pisala Hoferju glede njihovih izdelkov kdo jih proizvaja. Pa sem dobila nazaj odgovor, da imajo različne proizvajalce in da vse piše gor na embalaži kdo je proizvajalec. Tako, da mi niso ravno s tem odgovorom veliko pomagali :)
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 27. Avg. 2010 14:41

na belo listo lahko dodamo tudi na slovenskem trgu nove ekoloske pralne praske MANA. ne vem, ce lahko dodam spletno stran?

vglavnem. jaz sem ze sprobala njihov prasek in super ocisti perilo. prijetno disi. ne povzroca alergij, ne skoduje vodi. in se najpomembneje poleg tega je, da je okolju varen - NI TESTIRAN NA ZIVALIH. :)

podjetje je pa MATOKEM.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Avg. 2010 15:21

No, sej če piše kdo je proizvajalec je OK, sicer pa se vpraša za konkreten izdelek, ker ''proizvedeno v Avstriji'' ni dovolj.

Linkica, sem dodala.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov