testiranja na živalih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
^^Zaenkrat liste na forumu prenavljamo, pa sem tudi jaz vidla, da črne nimamo v celoti narejene še... Drugače pa vsi tele, ki si jih naštela testirajo na živalih.
Za MAC tudi jaz ne vem točno kako je...ampak spadajo pod Estee Lauder, katerim se pa poslala mail in so mi napisali, da sicer drugače ne testirajo, ampak da testirajo samo, če je tako določeno z zakonom... Kr neki v glavnem
Za MAC tudi jaz ne vem točno kako je...ampak spadajo pod Estee Lauder, katerim se pa poslala mail in so mi napisali, da sicer drugače ne testirajo, ampak da testirajo samo, če je tako določeno z zakonom... Kr neki v glavnem
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Bo, jutri dopolnila črno listo, hvala za opomnik
Anj, aquafresh (GlaxoSmithKline), Garnier (L'Oréal) in Britney spears (Elizabeth Arden, toda designer fragnances sodijo pod Unilever) - vse to je na ČRNI listi.
Kot ti je haley povedala, pomembno je, kdo je lastnik blagovne znamke. Npr. TBS tudi baje ne testira, ampak v lasti ga ima pa L'Oreal.
Anj, aquafresh (GlaxoSmithKline), Garnier (L'Oréal) in Britney spears (Elizabeth Arden, toda designer fragnances sodijo pod Unilever) - vse to je na ČRNI listi.
Kot ti je haley povedala, pomembno je, kdo je lastnik blagovne znamke. Npr. TBS tudi baje ne testira, ampak v lasti ga ima pa L'Oreal.
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
UG84 napisal/-a:U, fino.
Ja, meni je vrtnica najbolj fajn, al pa mango. Pa mandljevo mleko. hehe, super so šamponi. Bom prišla kaj naokrog. Sem si kupila ravno dva dni nazaj šampon in balzam v Natura trgovini od dr. Organics, balzam je fajn, šampon pa mi ni všeč - Isto kot Urtekram mi naredi krepaste lese med umivanjem, fuuuul škripajo in to mi ni ql.
Te pridem pogledat, veš da! Jutri bom na Čopovi okrog 10h, sam tebe takrat še ni... Tk da se bom oglasila verjetn naslednji teden kaj popoldne.
no, pridi ko bos lahko..
aja, se SANTE smo dobili na novo. cene so ugodnejse kot drugje.
se imam eno vprasanje: a mogoce ve katera kam spada pa curaprox in sans souicis?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
linkica napisal/-a:UG84 napisal/-a:U, fino.
Ja, meni je vrtnica najbolj fajn, al pa mango. Pa mandljevo mleko. hehe, super so šamponi. Bom prišla kaj naokrog. Sem si kupila ravno dva dni nazaj šampon in balzam v Natura trgovini od dr. Organics, balzam je fajn, šampon pa mi ni všeč - Isto kot Urtekram mi naredi krepaste lese med umivanjem, fuuuul škripajo in to mi ni ql.
Te pridem pogledat, veš da! Jutri bom na Čopovi okrog 10h, sam tebe takrat še ni... Tk da se bom oglasila verjetn naslednji teden kaj popoldne.
no, pridi ko bos lahko..
aja, se SANTE smo dobili na novo. cene so ugodnejse kot drugje.
se imam eno vprasanje: a mogoce ve katera kam spada pa curaprox in sans souicis?
Ma, ta Curaprox (Curaden je sicer firma) sploh nič ne odgovori. Lahko še kakšna pošlje mail? nekaj strani nazaj smo imeli primer vprašanja, pa ne pozabit na sestavine.
Sans Soucis pa tudi ne vem, sodijo pod FRIBAD Cosmetics Group (ki naj bi lani bankrotirala?). Tako da ne vem. Sicer piše na njihovi strani ''We do not engage in animal testing'', samo glede sestavin in dobaviteljev le-teh panič ne piše, tk da je treba vprašat. Lahko katera, prosim, ker imam fuul gužvo.
-
linkica - Kofetarica
haley napisal/-a:Drugače sem pa tudi jaz že Curaprox-u pisala (možno, da celo 2x), pa nisem nobenega odgovora dobila.
mi v Muellerju imamo dostikrat promocije za CURAPROX in sem danes posebej za naso belo listo in za vse radovednice vprasala kako je s tem. promotorka je poklicala svojo sefico, ta pa naprej do uvoznika/dobavitelja in ji je zatrdil, da ni nic testiranega na zivalih.
upam, da je res. no, jaz verjamem, da res ne testirajo.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
OK, zaenkrat naj bo, ampak rabimo tudi pisno.
Linkica, a ste mogoče dobili v Muellerju tudi odstranjevalec laka za nohte Sante? Toooooook dolgo ga že iščem. Mislim, sej vem v kateri trgovini ga imajo, samo se ne spravim tja, ker mi ni ravno na poti.
Linkica, a ste mogoče dobili v Muellerju tudi odstranjevalec laka za nohte Sante? Toooooook dolgo ga že iščem. Mislim, sej vem v kateri trgovini ga imajo, samo se ne spravim tja, ker mi ni ravno na poti.
-
linkica - Kofetarica
hm... ne vem zakaj pisno ne odgovorijo... res cudno. pa toliko vas je ze pisalo. tudi ce bi samo na njihovi spl. strani objavili bi bilo dovolj.
bom pogledala. sicer gor v 1. nadstropju nimamo vec odstranjevalcev laka. mozno, da imajo spodaj v parfumeriji med odstranjevalci laka tudi santejevega.
bom pogledala. sicer gor v 1. nadstropju nimamo vec odstranjevalcev laka. mozno, da imajo spodaj v parfumeriji med odstranjevalci laka tudi santejevega.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Kam spada kozmetika Eve Taylor?
Eve Taylor trdi, da ne testira, sem pa poslal vprašanje tudi glede testiranja glede sestavin.
Sarah Lee je kupil Unilever leta 2009. Črna lista.
Eve Taylor trdi, da ne testira, sem pa poslal vprašanje tudi glede testiranja glede sestavin.
A goal without a plan is just a wish.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Kam spada kozmetika Eve Taylor?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Majestic-12 [Bot]