Slow loris
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kinna
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 5. 2009
Počasen Loris se počasi premika primat, ki jih lahko najdemo v nekaterih delih jugovzhodne Azije, Bangladešu, Indiji in južni Kitajski. Te nočne in Drvni žival lahko proizvaja toksine v svojih komolca žleze, da premešamo s slino, da njihovo uporabo kot zaščito. Njegova dieta je sestavljena predvsem iz insekti, mekušaca, ptičjih jajc, majhni vretenčarji, sadje in listi. A zavarovanih vrst, so ogrožene zaradi uničevanja habitatov in tudi lova s pastmi. V nekaterih mestih so lovili in ubili za tradicionalne medicine, saj so menili, da zdravljenje očesne bolezni. Slow lorises so zajeta tudi za nezakonito trgovino s hišnimi in uporabo kot laboratorijske živali. V divjini, imajo življenjsko dobo približno 14 let. Lahko živijo veliko dlje v ujetništvu, vendar je večina imetnikov pomanjkanje strokovnega znanja in izkušenj, da preživi zelo dolgo.
http://www.youtube.com/watch?v=_SNE2MYAotU
men je tak simpatičn da bi ga kr mela... in kak se zdi vam?
http://www.youtube.com/watch?v=_SNE2MYAotU
men je tak simpatičn da bi ga kr mela... in kak se zdi vam?
Zadnjič spremenil kinna, dne 30. Avg. 2009 20:49, skupaj popravljeno 1 krat.
- Bonnie.*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 9. 2009
kinna napisal/-a:Počasen Loris se počasi premika primat, ki jih lahko najdemo v nekaterih delih jugovzhodne Azije, Bangladešu, Indiji in južni Kitajski. Te nočne in Drvni žival lahko proizvaja toksine v svojih komolca žleze, da premešamo s slino, da njihovo uporabo kot zaščito. Njegova dieta je sestavljena predvsem iz insekti, mekušaca, ptičjih jajc, majhni vretenčarji, sadje in listi. A zavarovanih vrst, so ogrožene zaradi uničevanja habitatov in tudi lova s pastmi. V nekaterih mestih so lovili in ubili za tradicionalne medicine, saj so menili, da zdravljenje očesne bolezni. Slow lorises so zajeta tudi za nezakonito trgovino s hišnimi in uporabo kot laboratorijske živali. V divjini, imajo življenjsko dobo približno 14 let. Lahko živijo veliko dlje v ujetništvu, vendar je večina imetnikov pomanjkanje strokovnega znanja in izkušenj, da preživi zelo dolgo.
A je to prevedeno s pomočjo tistega avtomatskega prevajalnika? Lahko bi se malo bolj potrudila no...
Drgač pa..luškana živalca res upam samo, da jih ne bojo začeli uporabljati za "hišne ljubljenčke". =/
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
a ni nezakonito, da ga maš za ljubljenčka. vsaj kot prevod pravi, čeprav je komaj razumljiv.
dejte pustit živali v miru živet tam kjer spadajo.
http://www.iucnredlist.org/details/39756/0
pa naj bo še tok kjut in oh in sploh.
dejte pustit živali v miru živet tam kjer spadajo.
http://www.iucnredlist.org/details/39756/0
pa naj bo še tok kjut in oh in sploh.
- sara28
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 2. 2009
samo nekatere se pa hočte so kregat.
če rečm da mi je luška in da bi gs mels še ne pomen da ga bom tud mela.
dej najte si kej pametnejšga za delat kt pa da se kregate in težite drugim ljudem.
pa sej nima smisla itak boste ve začele pista še bolj zoprne in nesramne komentarje...no, pa sej tud taki ljudje k se hočjo samo kregat morjo obstajat a ne...
če rečm da mi je luška in da bi gs mels še ne pomen da ga bom tud mela.
dej najte si kej pametnejšga za delat kt pa da se kregate in težite drugim ljudem.
pa sej nima smisla itak boste ve začele pista še bolj zoprne in nesramne komentarje...no, pa sej tud taki ljudje k se hočjo samo kregat morjo obstajat a ne...
- fashiongirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 11. 2010
- Kraj: Maribor
resno...tak so cute...pa lepe pa vse....ti jih pa nočeš met za hišne ljubljenčke.....jaz bi jih rajši vidla vse pri meni doma kot da jih ubijejo da bojo izumrli ....sporočilo je namenjeno Bonnie*
- fashiongirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 11. 2010
- Kraj: Maribor
moj bog ...kaj bi jih rada vidla da izumrejo ...tam v aziji ker sekajo njihova življenska okolja??? haa!!????....al bi rajši bli pri tebi doma pa da jih maš na varnem...ker jih namreč uporabljalo za neke zdravila pa še ubijajo jih!!! dddddddddd!!!!!! sorry če sem ti kaj rekla takega sam si budalo če nisi mojega sporočila prejšnega razumela....naslednič boš še rekla da nesmemo met psov pa mačk pa glodalcev itd. doma al kaj!!???
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Luškana živalca sam je nebi imela za ljubljančka..že dihurji pa kune se mi zdijo abstraktni ljubljančki..mislm, da so živali, ki "potrebujejo" človeka in so živali, ki ne..Ta žival ga definitivno ne. Raje posvojit kakega kužka, ki kar umira po človeški družbi.
It was forever..but it didnt last long..
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
fashiongirl napisal/-a:moj bog ...kaj bi jih rada vidla da izumrejo ...tam v aziji ker sekajo njihova življenska okolja??? haa!!????....al bi rajši bli pri tebi doma pa da jih maš na varnem...ker jih namreč uporabljalo za neke zdravila pa še ubijajo jih!!! dddddddddd!!!!!! sorry če sem ti kaj rekla takega sam si budalo če nisi mojega sporočila prejšnega razumela....naslednič boš še rekla da nesmemo met psov pa mačk pa glodalcev itd. doma al kaj!!???
Zaradi ljudi kot si ti je posedovanje eksotičnih in divjih živali postalo pravi modni hit. S tem da, seveda, nimate takšni pojma o pojmu kako s takšno živaljo ravnat, kako zanjo skrbeti in kaj sploh potrebuje. Važno, da je tebi luškan, bo že kako, ane?
Sej vem, da si še zelo mlada verjetno pa nimaš pojma o teh stvareh in da verjetno govorim steni, ampak saj boš še pridobila na zdravi pameti, vsaj upam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov