Povožene živalce

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 12. Avg. 2007 23:55

Tole žalostno temo odpiram u spomin na use živalce, k niso mele sreče in so končale pod kolesi automobilou in brezvestnih voznikou.

Prejle sm šla domou iz kina, res sm se mela lepo in se nasmejala, pa se pelem po cesti, kjer so z usake strani hiše in je omejiteu mislm da clo 40 pa od daleč vidm neki temnega ob robu, se zapelem mim in vidm, da je temen kupček nesreče črna muca :( ... In k so jo obsvetle automobilske luči, so se zableščale njene zelene okice, js pa u jok :cry: ...

Kadar vidm takšne in podobne prizore, ne morem, da ne bi po tihem zajokala, kr mi je vedno znova hudo.

In k sm pršla domou, mi je na miseu pršlo, kaj če je bla še živa, js sm šla pa mim in ji nism pomagala ...? Rabla sm lep cajt, da sm se h seb spraula, moj me je mogu tolažt, da temu najbrš ni tko in je bla že mrtva.

Pa me zanima, ste že kdaj nesrečno zadel, povozil kšno živalco in če ste jo al pa če jo bi, ste/bi ustavl (če je taka cesta, da se da) in šli pogledat al bi se mirno odpelal naprej? Kakšen odnos mate do tega?

Js vem, da bi sigurn takoj vn letela in upala, da jo ne bi zadeu še kdo za mano, pogledala, če je še živa in jo odpelala h veterinarju ... pa upala na najbolš. Nikol pa se ne bi odpelala naprej, ne da bi vedla, kaj sm za sabo pustila. :(
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Avg. 2007 0:22

oh ja, vse preveč je tega...
ok, res je da so muce pač nekega čudnega razmišljanja in dostkrat lih tist moment ko avto mim prpele skočjo pod avto, amapk če pač pelješ tko kot je treba se dostkrat da še kej rešit..
mene tok srce boli ko se vozim in gledam vse te uboge mucke, pa ježke in ostale živalce...jst nevem ampak če vozš tko kot je treba zihr pred sabo opazš živalco in se ji lahko izogneš...midva zmeri ustaviva pred ježki pa tko da gredo lepo čez cesto, nikol ne pelje in vijuga mimo ker ne veš al ga boš povozu al ne...če pa sekundo počakaš ti pa nč nou ušlo.
sploh pa mi gredo na k***c in bi s kolom po glav tepla folk ki ob tem ko zagleda mačko al pa ježa pred sabo še bolj po gasu stopi in na konc še pomožnosti povozi... :angry: :stupid: čemu ej tega treba, kaj če bi se ljudje v avtih kar tko podili za ljudmi peš in kr vsazga povozili čist iz zgolj zabave? :roll:
in tud če povoziš živalco lahko vsaj pogledaaš če je mogoče ok al pa če se jo da rešit pelješ h veterinarju...če pa pač ni pomoči pa pokličeš priostojne da jo vsaj umaknejo s ceste da ne nastane potem .... od nje.
men je to tok žalostno in absurdno ob enem, res...
men je tud tri mucke avto povozu ker smo pač zraven ceste...še vedno em srček boli ko pomislm, čeprav je že neki let od tega :(

vsem na cesti preminulim živalcam želim mirno pančkanje na onem svetu
Slika Slika
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 13. Avg. 2007 0:39

Ojej, enkrat k sem mela zgleda še mal pmsja zraven, so mi kar solzve v oči stopile, ko je bila ob cesti ena mačka, k je bila ista kot ta, ki jo imam doma. Ponavad sem sam žalostna, sam takrat sem mela pa v sekundi solze v očeh :(

Nikol še nisem nič povozila (tok tok), se pa tudi ne ustavljam ob teh bogih živalicah, da bi preverjala, če so še žive. Pomoje bi omedlela od žalosti :(
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1614
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 13. Avg. 2007 0:40

Men je zmeri ful hudo kadar vidim kej takega, in ker sm velik na cesti, skor ni dneva da ne bi vidla vsaj enga takega prizora. :( Vsakič znova me srce boli, ko si mislim, boge živalce, bog ve kak dolg so trpele, predn so sploh umrle, pa ne razumem ljudi ki se jim zgodi taka stvar, da povozijo žival, pa kr odpeljejo naprej! Js sm že dostkrat bla v situaciji ko mi je kakšna mačka skočla skor direkt pred avto, sam hvala bogu sm vedno lahk še prav čas zabremzala (čeprav če bi bil kakšn avto za mano, bi ga zihr mela v riti), velikrat se mi pa npr. tud nardi, da je kakšna žival ob cesti, pa pol kr naenkrat skoči pred mano, sam v takih situacijah se itak čist počas pelem, ko vidim kero žival, ker pač predvidevam da je dost možnosti da mi skoči na cesto. Če bi pa slučajno kdaj kej povozla (bog ne daj!!), bi pa 100% ustavla, niti ni kraj pameti mi ne bi padlo da bi se odpelala naprej. In če bi bla žival še živa, bi jo takoj odpelala k veterinarju. Ne bi mela srca jo kr pustit tam, ne bi mogla živet s tem. Drugač pa, ravno včeri sm vidla enga povoženga čist malega muceka, pa se mi je taaak zasmilu, revež, solze so mi tekle celo pot do doma. :( Pa tud js sm mela ful slabo vest da nism ustavla in pogledala, če mogoče še živi. :( Pa ful je žalostno, da se to res FUL dogaja! Js ne vem, a ne more folk mal bolj pazit na cesti? Sej bog ve, možno da res nekteri celo zanalašč povozijo žival, če le majo možnost. Nekteri ljudje so res ogabni. :?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 184
Na forumu od: 21. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikica18 » 13. Avg. 2007 1:04

ja men je tud ful hudo... vedno k se s fantom peleva pa da vidm kkšno živalco ob cesti začne vpit in krilit z rokam naj pazi :)

sama še nimam izpita tko da nisem še nič povozila.

z mami sva 1x povozile srako/vrano - al neki podobnga...
z mami sva stale na semaforju in priletijo mal večji črni mestni ptiči... in te ptiči hodjo čist pred avtom da jih ne vidš ampak vidu si da je prletu pred avto, pa tud vidš ga ko odleti.

ta ptič je prletu pa ni odletu. pržgala se je zelena luč in mami spelje... takoj sm pomisla da nism vidla ptiča odletet... in ja, povozile sva ptiča ker se je čutl in pogledala sm nazaj O_o

----------------------------------------------------
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 13. Avg. 2007 8:28

Meni je tud hudo,ko vidim kako žival povoženo :( In ne razumem ljudi,kako lahko povozijo? Mačka ni tako mala žival,da je ne bi videl,ko prečka cesto.A ne moreš pol zmanjšat hitrost,da ta maček gre preko?

Drgače pa če bi vidla,da je še živa,bi jo vzela in odpeljala veterinarju.Če že ne gre jo pozdravit,pa vsaj te da jo humano uspavajo,da ne trpi.

Pa ne samo mačka.Tud če je jež,ptica,..katerakoli žival.Jaz je ne bi mogla tam pustit,če vidim,da je še živa pa rečem,bo kaj bo.Ne gre.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 988
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 13. Avg. 2007 8:45

Do smrti nisem povozila še nobene živali. Se mi je pa že en parkrat zgodil, da se je živalca za las izognila smrti.

Enkrat mi je ena srna na cesto skočila, ampak je bla k sreči dost hitra, da je pri odskoku sam brcnila v zadnji del avta. Ko sem obrnila in se peljala nazaj, se je že mirno pasla na travniku, tko da mi je kuj odlegl.

Pa enkrat sem se pelala skoz center našega mesta in mi je z leve strani čez ograjo skoču dost velik kuža na cesto. Če ne bi zabremzala na polno, bi ga ziher povozila, tko mu je pa znesl pridt na drugo stran brez poškodb.

Polna luna res vpliva na živali, ker je takrat vedno ful povoženih. Najbolj grozno je, ko se peleš čez kak most pa je polno povoženih žab al pa kač...groza. Kadar sem bolj čustvena, gre tud men na jok ob takih prizorih... :cry:
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 852
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 13. Avg. 2007 9:18

Joj, mene vedno stisne, ko vidim kako povoženo živalco :( in sploh ne razumem ljudi, ki jim ni mar zato, če povozijo kakšno mačko, ježa ...
Ko bom naredila izpit, bom vedno pazila na to ;) .

Je pa moja teta enkrat na medveda nabasala :eek: , to bi pa kr umrla, če bi bila zraven! Avto je mela totalno razbit (sprednjo šipo je razbil, dobr da ni noter skočil), ker se je medo kar pojavil. Potem so prišli policaji in lovci, da so ga poiskali, ampak ga tisti dan niso našli (samo sledi), naslednji dan so pa domačini rekl, da so ga videli, tako da je preživel. Sam ustrašil se je verjetno, sploh, ker so 3 mulci in 2 ženski kričal zadaj :D .
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1027
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 13. Avg. 2007 9:41

jaz tega ne smem videt...mi je full hudo potem...tudi meni je že dva mucka povozilo...enega je povozilo eno ženšče in to pred mojimi očmi na mojem dvorišču...krava zmešana je gledala vse drugo samo na cesto ne...sem ji bila takrat zmožna eno konkretno primazat... :evil: :cry: jao..še danes sem tako jezna, da bi jo najraje poiskala..
je pa spomladi nedaleč od mene povozilo mojega zlatega carteka.. :cry: še danes ga zelo pogrešam...ampak vem, da je bil kriv sam...ker je bil nepremišljen..in nikoli ni gledal okoli sebe...sploh ne vem zakaj je tisti dan moral odnest tačke od hiše... :?
dejstvo je, da vozniki velikokrat niso sami krivi...ker živali pač ravnajo po nagonu in ne po pameti...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 243
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 13. Avg. 2007 9:46

Izpit imam 11 let, pa nisem poovozila nobene živali-upam, da je niti ne bom.
Kar se pa tiče tega, kaj naredim, če vidim poveženo žival?
Najmanj, kar lahko naredim je da OBVEZNO ustavim avto in pogledam, če je še živa. Če ni, pokličem policiste, povem kje je, da pošljejo higienike, če je pa živa pa takoj v avto pa k živinozdravniku.
Nikoli ne bi mogla peljati mimo, zato se mi zdi travmiranje in cmerjenje po tistem, ko nisi nič naredil za žival, bedasto!
Ukrepaj, ko lahko, ne si pa potem slabe vesti umirjat z jokanjem na forumih... :roll:
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
Afrodita
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 112
Na forumu od: 23. 1. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Afrodita » 13. Avg. 2007 12:05

mi bi enkrat skor povozli psa. in to je blo originalno. pes se niti umaknu ni. samo pogleda kdo gre in se nazaj na cesto vleže. domačini so se pa že tolk nanga navadli da vsi vozjo samo po enem pasu. :lol:
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1494
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 13. Avg. 2007 12:31

Sama še nikoli nisem povozila nobene živalice (toktok) in upam da je tudi ne bom. Je pa res, da to ni izključeno, sploh tukaj kjer živim, kjer je polno mačkonarjev. Vsake tolko vidim kakega zbitega, ali na vaški ali pa na bolj prometni zasavki, tam je skoraj vsak teden vsaj eden. Kužka še nikoli nisem vidla zbitga, mačkov pa veliko, tudi ježke.

Nam je zbilo mladega mucka, najdla sem ga pa jaz zvečer, ko sem šla ravno na aerobiko. Minil me je vse :( Potem smo ga pospravili in drug dan pokopali pod jablano pa vsi jokal k dež. Velik lahko proti temu nardimo sami, pač da so mucke notr, ampak v takem okolju kot smo mi, kjer mačka hoče na vsak način ven pa ne moreš nič nardit.

Me je pa že nekajkrat zvilo za naše cukre. Enkrat me kliče mama da je zbita mačka taka kot naša pri cesti. Me je skor kap, grem gor se kr tresem in res, ob cesti leži črno bel mačkonar. Bolj ga gledam bolj mi srce utripa. Hvalabogu nekako dojamem, da to ni naša Isabel. Grem nazaj do hiše in vidim njo ki pride z enga grmovja ven. Skala mi je padla s srca res.Tistga mačkonarja je pa potem ata pospravil. Pa enkrat me je klicala teta, da je ob glavni cesti zbit zlat prinašalec in smo mislili da je naša psička. Norim ven, nje nikjer. Je bla pa punca lepo pr sosedu :D Tko da se je vse dobro izteklo.

Men se vse zbite živalice smiljo, ampak če se mi bojo smilile ne bo nič drugače. Še vedno jih bojo avti povozil, na žalost je tko.
Uporabniški avatar
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 156
Na forumu od: 4. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a deniro » 13. Avg. 2007 15:22

Jst sem ravno prejšnji teden vidu povoženega mačka :( V bistvu je bil še čist majhen muc in mi je blo čist bad :? Mal sem se sklonil do njega, da vidim če je še živ, ampak je božček že preminul :(
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1571
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 13. Avg. 2007 17:43

Nam so lansko leto povozil dva mlada mucka.. ne vem kako ker smo že mel prej legla in niso nobenga še zbil :? No sej pol smo itak mačko steriliziral..
Najbolj me je zadnjič stisnl k sm vidla psa povoženega. Sm v trenutku kr jezna ratala, mislm kera budala tko zbije žival in jo pusti :evil:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2376
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 13. Avg. 2007 19:57

To se lahko nardi vsakmu, da povozi žival, zarad tega še ni brezvesten in ne vem kaj še, žival ti skoč pred avto in ne morš nč. Seveda je pa na mestu, da se pol ustavš, pogledaš, če se da kej pomagat, če ne, pokličeš lovce/higienike, da pridejo po živalco.

Je pa res žalostn, kolk raznih živalc konča na tak način, mene kr stisne, k vse to vidm.

Men je pred veterinarsko kliniko povozu avto 4 mesce starga zlatkota (k sva ga z bivšim peljala cept in pol je njemu pobegnu s povodcem in je teku direkt na cesto), un fotr se sploh ni ustavu, kr naprej je pelu, jst sm pa vsa histerična in objokana tekla po njega, k je ležu na cesti in me je še tko prestrašeno gledu. Z njim sm tekla nazaj not, takoj akcija, dala sm mu še zadnga lupčka na gobčka in šla ven. Najprej je kazal, da ga bojo mogoče še lahko rešl, pol mu je pa kri zalila pluča in niso nč več mogl, ful je blo hitr konc. Jst sm še par dni jokala, pa še zdj bi lahko, k se na to spomnem. Pikec moj :cry:

Neki časa nazaj sva se pa s sodelavcem pelala v službo zvečer in je direkt iz ene grive dol skočila srna in jo je zadel v zadn del, ampak sploh ne tok velik. Sva se ustavla, šla gledat, ni je blo nikjer, pa še tema je bla in sva misnla, da je šla naprej. Zjutri se pa peleva iz službe, je pa ležala kr daleč stran od ceste na trav, boga revca, sam upam, da se ni ful matrala. Jst sm pol klicala enga lovca, nej je grejo iskat. Gadno res :(

Nama s tipom se je pa enkrat en ptiček zaletu v šipo, res s šusom, takoj je bil mrtu, bošček, jst sm se res jokala.

Drgač sm pa tipa že tok napsihirala s tem, da se res boji, da neb slučajn kej povozu, obvaža une žabe (kadar dež pada in jih je ful), da tko zgleda, k da bi bil koma pijan :D

Najbol mi je šlo pa na K****, k je šu en ježek čez cesto, miva se ustaviva za par sekund, da je šu čez, en bedak je pa takoj trobu zadi k mal prfuknen, k da se mu bo živlene nehu čez 5 sekund :roll: !

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov