Podgana - hišni ljubljenček
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Razlogov je lahko več, ampak ej, kako ti pade vprašat to najprej na forum, ne pa tečt do veterinarja Verjetno gre za kako poškodbo hrbtenice in v praksi pomeni, da se od svoje ljubljenke lahko samo posloviš.
Every rose has its thorn
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
kristinakristy napisal/-a::( mene pa zanima če kdo mogoče ve zakai podgani odpove zadnji del(zadnje noge, jih vleče za sabo) , ker se mi je to zgodil in newem kai bi lohka bilo?)
Hvala za odgovor
Še imaš podganco?
Nočem te strašit, ampak ko je moj mali dobil ta simptom, se je to samo nadaljevalo do tega, da ni mogel več ne pit in ne jest in sem ga preko noči držala pokonci tako, da sem ga celo noč hranila in mu dajala pit na pumpico.
Veterinar je dal vse od sebe, ampak mojemu malemu se je samo slabšalo in je čisto preveč trpel(kri iz nosa in smrčka, ni se mogel niti premakniti, ni mogel več niti grist), tako da sva ga evtanizirala. Kar se to prenaša, je dobil isto bakterijo tudi njegov brat.
Sedaj imam 2 podgani, dve samički, stari bosta 4 mesece in sta simply carici .
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
O bogice. Moja Elly je sreči lepo preživela operacijo tumorja in se ji ni več pojavil nazaj, pa je od tega že eno leto.
Podganici sta sedaj stari že 2leti 8 mesecev in moram rečt, da so že kar starke, čeprav se jima ne pozna. Še vedno sta živahni, se kdaj pa kdaj tepeta. Le karakterja sta zamenjali, čeprav je Fonza še zmeraj tista, ki bi vse pogrizljala, vendar je Elly tista, ki ji večkrat nagaja in krade poslastice. Sta se pa obe že močno posvetlili, Elly je skoraj že cela bela. Upam, da bodo še dolgo živele oz. pač toliko kolikor jima je namenjeno, in da bodo umrle lepo v spanju in se ne bodo matrale preveč. Vendar zaenkrat to misel skušam dati še nastran, se pa zavedam, da bo tudi to prišlo, glede na njihovo povprečno starost bosta že kmalu preko.
Podganici sta sedaj stari že 2leti 8 mesecev in moram rečt, da so že kar starke, čeprav se jima ne pozna. Še vedno sta živahni, se kdaj pa kdaj tepeta. Le karakterja sta zamenjali, čeprav je Fonza še zmeraj tista, ki bi vse pogrizljala, vendar je Elly tista, ki ji večkrat nagaja in krade poslastice. Sta se pa obe že močno posvetlili, Elly je skoraj že cela bela. Upam, da bodo še dolgo živele oz. pač toliko kolikor jima je namenjeno, in da bodo umrle lepo v spanju in se ne bodo matrale preveč. Vendar zaenkrat to misel skušam dati še nastran, se pa zavedam, da bo tudi to prišlo, glede na njihovo povprečno starost bosta že kmalu preko.
-
Br00tal - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 10. 2010
Ja, imam 2 podgani Atlas&Axis. Dve hrbtni vretenci (pač zagrizena biologinja, kaj moreš )
Atlas je črno-bela, Axis pa kremno-bela Stari sta okoli 7 mesecev, se pa zelo radi tepeta Precej sta razvajeni, ampak vesta svoje ime, torej če pokličem eno, pride ravno ta itd. Podgane so res zelo inteligentne
Atlas je črno-bela, Axis pa kremno-bela Stari sta okoli 7 mesecev, se pa zelo radi tepeta Precej sta razvajeni, ampak vesta svoje ime, torej če pokličem eno, pride ravno ta itd. Podgane so res zelo inteligentne
Dogs never bite me. Just humans.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
2-3 leta. Povprečje se giblje pa kar tam okrog 2h let.
Every rose has its thorn
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
A ima še kaka doma podgano? Ker jaz grem jutri po kletko, pa še ne vem točno kakšnega ljubljenčka bi rada -> mislim da hrčki in skakači ne pridejo v poštev, ker so nočne živali (pa nočem da bi se cimre ponoči vznemirjale). Tako da sem razmišljala o podgani, ker naj bi bile bolj mirne.
Kakšne so nasplošno vaše izkušnje s temi živalcami? Meni so super lušne in priljudne, ampak se bojim da bi dobila kako agresivno ali pa kako podivjano ki bi mi pogrizla vse kable
Kakšne so nasplošno vaše izkušnje s temi živalcami? Meni so super lušne in priljudne, ampak se bojim da bi dobila kako agresivno ali pa kako podivjano ki bi mi pogrizla vse kable
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Jaz imam prevelik kompleks do podgan, je pa čisto lepo da jih imajo ljudje radi.
Od teh zadev bi samo dihur prišel v upoštev.
Od teh zadev bi samo dihur prišel v upoštev.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
mastermind - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 2. 2013
- Kraj: London, UK
Mene načeloma te glodalci ne motijo, dokler me ne začnejo grist ali praskat.. Je bil pri hiši hrček, luškana zadevca, smotan je edin ko spusti kupček dreka medtem ko ga nosiš po rokah..
Sem pa bral, da so podgane res izjemno naklonjene treniranju, baje nekje v južni ameriki celo odkrivajo mine?
Sem pa bral, da so podgane res izjemno naklonjene treniranju, baje nekje v južni ameriki celo odkrivajo mine?
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
No, če koga zanima, danes sem se opogumila, in s kletko prinesla domov še luškano sivo belo podganico . No, u bistvu podgančka .
Zaenkrat je zelozelo miren in prestrašen, ampak se vseeno pusti primit v roko in božat. Upam da bova postala kolega
Zaenkrat je zelozelo miren in prestrašen, ampak se vseeno pusti primit v roko in božat. Upam da bova postala kolega
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov