Podgana - hišni ljubljenček

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 25. Jun. 2010 2:35

Razlogov je lahko več, ampak ej, kako ti pade vprašat to najprej na forum, ne pa tečt do veterinarja :? Verjetno gre za kako poškodbo hrbtenice in v praksi pomeni, da se od svoje ljubljenke lahko samo posloviš. :/
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 02. Sep. 2010 21:32

kristinakristy napisal/-a::( mene pa zanima če kdo mogoče ve zakai podgani odpove zadnji del(zadnje noge, jih vleče za sabo) :( , ker se mi je to zgodil in newem kai bi lohka bilo?) :( :(

Hvala za odgovor

Še imaš podganco?
Nočem te strašit, ampak ko je moj mali dobil ta simptom, se je to samo nadaljevalo do tega, da ni mogel več ne pit in ne jest in sem ga preko noči držala pokonci tako, da sem ga celo noč hranila in mu dajala pit na pumpico.
Veterinar je dal vse od sebe, ampak mojemu malemu se je samo slabšalo in je čisto preveč trpel(kri iz nosa in smrčka, ni se mogel niti premakniti, ni mogel več niti grist), tako da sva ga evtanizirala. Kar se to prenaša, je dobil isto bakterijo tudi njegov brat.

Sedaj imam 2 podgani, dve samički, stari bosta 4 mesece in sta simply carici :D .
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 03. Sep. 2010 10:18

O bogice. Moja Elly je sreči lepo preživela operacijo tumorja in se ji ni več pojavil nazaj, pa je od tega že eno leto.
Podganici sta sedaj stari že 2leti 8 mesecev in moram rečt, da so že kar starke, čeprav se jima ne pozna. Še vedno sta živahni, se kdaj pa kdaj tepeta. Le karakterja sta zamenjali, čeprav je Fonza še zmeraj tista, ki bi vse pogrizljala, vendar je Elly tista, ki ji večkrat nagaja in krade poslastice. Sta se pa obe že močno posvetlili, Elly je skoraj že cela bela. Upam, da bodo še dolgo živele oz. pač toliko kolikor jima je namenjeno, in da bodo umrle lepo v spanju in se ne bodo matrale preveč. Vendar zaenkrat to misel skušam dati še nastran, se pa zavedam, da bo tudi to prišlo, glede na njihovo povprečno starost bosta že kmalu preko.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Br00tal
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Br00tal » 24. Okt. 2010 23:18

Ja, imam 2 podgani ;) Atlas&Axis. :) Dve hrbtni vretenci (pač zagrizena biologinja, kaj moreš :P )

Atlas je črno-bela, Axis pa kremno-bela :) Stari sta okoli 7 mesecev, se pa zelo radi tepeta ;) Precej sta razvajeni, ampak vesta svoje ime, torej če pokličem eno, pride ravno ta itd. :) Podgane so res zelo inteligentne ;)
Dogs never bite me. Just humans.
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 28. Nov. 2010 15:06

Kakšno življensko dobo pa imajo podgane?
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 28. Nov. 2010 22:43

2-3 leta. Povprečje se giblje pa kar tam okrog 2h let.
Every rose has its thorn
Sylver
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Sylver » 20. Maj. 2011 8:23

Heyla :D

Sem prebrala, da sprašujete po podganicah domačega legla. Jaz imam ravno prelepe mladičke stare 1 mesec, ki jih bom tudi oddajala, kot hišne ljubljenčke.

Slika
Uporabniški avatar
Rollin #2
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 8. 2010
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #2 » 21. Maj. 2011 23:13

ijoj kak je luškana :love:
Thanks to denial, I'm immortal!
Sylver
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Sylver » 30. Maj. 2011 18:54

Hvala :love: :love: :love: Tamale so res pravi cukri :love:
mmmBop
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmBop » 17. Mar. 2012 17:19

Še ena, ki ima doma podgano. Sicer je moj dečko sramežljiv, ampak se stanje počasi izboljšuje. Je pa star 5 mesecev. :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 06. Maj. 2012 15:48

ravno sem hotela vprašat kdo za vraga bi hotel imet doma podgano? Ampak ko sme vidla tisto slikco so mi čist cute ratale. Prej sem si predstavlljala tako podgano, ki jih vidiš kje na smetišču :lol:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Feb. 2013 22:32

A ima še kaka doma podgano? Ker jaz grem jutri po kletko, pa še ne vem točno kakšnega ljubljenčka bi rada -> mislim da hrčki in skakači ne pridejo v poštev, ker so nočne živali (pa nočem da bi se cimre ponoči vznemirjale). Tako da sem razmišljala o podgani, ker naj bi bile bolj mirne.

Kakšne so nasplošno vaše izkušnje s temi živalcami? Meni so super lušne in priljudne, ampak se bojim da bi dobila kako agresivno ali pa kako podivjano ki bi mi pogrizla vse kable :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 10. Feb. 2013 23:52

Jaz imam prevelik kompleks do podgan, je pa čisto lepo da jih imajo ljudje radi.

Od teh zadev bi samo dihur prišel v upoštev.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 10. Feb. 2013 23:59

Mene načeloma te glodalci ne motijo, dokler me ne začnejo grist ali praskat.. :) Je bil pri hiši hrček, luškana zadevca, smotan je edin ko spusti kupček dreka medtem ko ga nosiš po rokah..

Sem pa bral, da so podgane res izjemno naklonjene treniranju, baje nekje v južni ameriki celo odkrivajo mine?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 11. Feb. 2013 19:51

No, če koga zanima, danes sem se opogumila, in s kletko prinesla domov še luškano sivo belo podganico :). No, u bistvu podgančka :).
Zaenkrat je zelozelo miren in prestrašen, ampak se vseeno pusti primit v roko in božat. Upam da bova postala kolega ;)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov