Ok Celeste, si pa odprla temo.
Jaz ti resno priporcam da spoznas par nakuliranih psov te pasme v zivo, pa bos potem sodila.
Vse je odvisno od vzgoje. Ce bos ti psa scuval na pse, ljudi bo seveda popadljiv pa nima tukaj veze katere pasme je. Ce pa se s psom ukvarjas, in ga vzgajas in vlagas v njegovo socializiacijo ze odkar je mladic pa problemov ni oz. jih naj ne bi bilo. Seveda se najdejo psi ki ne marajo ostalih psov, ampak pri temu nima veze pasma. V naselju imamo enega zlatega prinasalca ki se zaganja v vse pse ki jih vidi, pa so zato prinasalci agresivni? Niso!
Pittbuli in podobne pasme, so ene najbolj clovekoljubnih pasem.
Sama imam doma dve civavi in psico pasme Am. Stafford, pa ti lahko garantiram da bo prej ena od civav napadla recimo otroka kot pa ona.
In ja, komot zivijo skupaj ze leto in pol, civavi sta se celi
In tudi s tem se strinjam, da se v cajtengih najveckrat pojavijo pitbulli, ko je kaj narobe. Ko pa en vaski jeb*en ovcar raztrga sosedovo kuro ali pa psa ni pa nic v cajtengih ane?! Itak, diskriminacija.
In ko se pojavi en tipi topi vzgojen pitbul, ja a res mislte da ga bojo dal v tisk? Ne - zakaj? Zato ker se to pac ne bo prodajalo, ne pa zato ker taki ne obstajajo.
Res pa je to, da je to bolj tezka in zahtevna pasma, za katero rabis imeti veliko pojma o vzgoji in ostalih stvareh. Ampak to se ne pomeni da so killerji, in nevem kaj se vse. To so cisto normalni psi z (zame) zalostno preteklostjo - pasjimi boji. In za vse te pasje boje jih je vzredil CLOVEK. Ni psu kliknilo v glavi, v smislu ''o jst sm se pa rodil da se bom tepu''. Ne -
clovek je to naredil iz psa.
Premisli drugic preden odpres tako bolano temo kot je tale, ker nima smisla. Jaz ubolevam na sprehodih ko pride gospa z dvema spuscenima labradorcema, in reče naj svojo pripnem. Zakaj pa? Pa mi odgovori ja vasa je nevarna. Haha, me prav zanima ja. Ce sta njena ''sweetkana'' labradorcka spuscena bo pa se moja, me ne zanima sploh. Ker vem da ne bo nic narobe, vsaj z njene strani ne. In do pasjih pretepov in dominiranja prihaja pa ce je pes pitbul ali ne. To so PSI, in ne ljudje, in majo pac drugacen nacin rangiranja in resevanja stvari kot mi.
In ni vazno katere pasme je pes.
Evo pa se ena fotka mojih treh, da bos videl kako to zgleda v zivo. Zivljenje dveh civavic z ''grozno'' amstaffko.
KLIK