Pes: čivava

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2008
Kraj: obala

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninja7 » 11. Okt. 2010 7:07

Pozdravljena Kitty :flower:

Pri prehrani čivav moraš paziti predvsem na to, da psička navadiš na čim manj mastno in težko hrano - tisto kar jemo mi, ponavadi zaradi začimb in soli, za male štirinožce nikakor ni primerno. Poizkusi zverinico navadit na brikete če se le da, saj so čivave splošno nagnjene k debelosti in bolezni zob ter dlesni, tako da je v izogib komplikacijam, navajanje na suho hrano odločilnega pomena že v prvih mesecih. Poskrbi, da bo redno dobival tudi palčke za glodanje, saj si na ta način zobke sproti čisti kar sam :wink:
Kakorkoli že, brez slabe vesti ga kdaj pa kdaj malo razvajaj s pečenim piščancem ali kako drugo vrsto pustega mesa (naj dodam, da gre mojemu v slast tudi zelenjava, pa naj bo ta kuhana, pečena ali surova :) ), polagam pa ti na srce, da mu nikakor ne daješ niti koščka čokolade (psi je ne smejo), lahko pa ga posladkaš s tisto pasjo, ki jo najdeš na policah v raznih zoo shopih..

Lep pozdravček tebi in novemu članu družine ;)
kittyCAT00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kittyCAT00 » 12. Okt. 2010 22:18

Hvala za nasvete, za čokolado sm že nekaj brala da je nesme ;)
sj jo poskušam na brikete pa jih nemara preveč, raje meso ( iz konzerwe). jo bom pa probala tako navadit ;)
Uporabniški avatar
Jetta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Jetta » 25. Okt. 2010 11:41

No, tudi jaz kmalu dobim čivavo. Imam vprašanje za lastnice čivav - ko jo bom že v prvih mesecih navajala na druge živali (na sprehodih), ali jo moram ob srečanju z večjim psom dvigniti v naročje, ali to ni prav? Nočem namreč, da pride do poškodb, ker gre za razliko v višini in teži (nek 25 kil težki pes lahko tako majhno štručko s 1 kg ali pa še to ne v prvih mesecih poškoduje ali pokonča v eni potezi). :? Ne bi pa ji rada dala filinga, da je nekaj več ali da jo po nepotrebnem "nosim po rokah", ker bi ratala potem razvajena.
Uporabniški avatar
Br00tal
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Br00tal » 25. Okt. 2010 13:17

Psa ne smeš nikoli dvigniti pred drugimi psi :) Ker postane oblasten in dominanten. Sploh čivave in veliko majhnih psov je nagnjenih k temu ;) Ti garantiram, da bo čivavica hitreje začela renčati kot veliki kuža, ki ga boste nadejali kdaj srečati :D
Dogs never bite me. Just humans.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 25. Okt. 2010 20:52

s tem se pa res strinjam...jst se vedno to napako delam sam k se ustrasis :?
kavka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kavka » 14. Nov. 2010 18:52

Jaz grem pa ta teden na ogled samičke in samčka, vendar doma poskušamo rešit problem glede časa, ki ga bom namenila psički oz. psičku ob prihodu v naš dom, saj bom cca 8 ur na dan odsotna (v službi). Mama je še največ časa doma, ampak glede na to, da si psa želim jaz, z njo pa bo več časa nekdo drug... se malce zapleta vse skupaj. :? Kako ste drugi rešili ta problem? Po službi bi psu seveda namenila ves svoj čas, zjutraj pred in zvečer bi ga peljala na sprehod, popoldneve pa bi tako ali tako preživel z mano. :)
**Polonca**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a **Polonca** » 14. Nov. 2010 19:39

Mi mamo čivavo samičko doma......niso zahtevni psi al mamo pa sam mi srečo in ponavad spi do 2pop tut če je kdo doma ona rab mir in je res v naši družini zadnja, ki se zjutraj zbudi:) Tko da ne bo problema tut če bo sama doma...uničit ti ne mora nič ker ma mini neškodljive zobke tko da brez skrbi....te bo pa še toliko bolj vesela ko prideš domov in ji nameniš svoj čas :D
aymee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a aymee » 12. Dec. 2010 11:45

zivjo..

jaz bi pa rada uprašala za nasvet.. imam dolgodlako čivavo, in njeno puščanje dlak po hisi je postalo že zelo moteče, saj so dlake skoraj povsod..
ima kdo kak predlog kaj se da narediti? česem ga 1 ali 2 na dan, samo mu se vedno zelo izpada dlaka.
vem da naj bi bilo zdaj obdobje, ko menjajo dlako, pa me zanima tudi kdaj se to obdobje prb konča..

prosim za kakrsnkoli nasvet, saj res ne vem kaj narediti.
najlepsa hvala :)
extravaganza
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a extravaganza » 03. Mar. 2011 18:16

...
Zadnjič spremenil extravaganza, dne 15. Mar. 2011 15:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 03. Mar. 2011 20:11

Nsveti kako šolat/vzgajat psa so različni ker imajo psi tudi zelo različne karakterje enega boš brez težav navadil na lulanje zunaj medtem ko drugi tega ne bo najbolje razumel torej so ukrepi temu primerni.
Pri majnih pasmah je problem ker jih je težko videti tako kot velike, naučit se moraš obvladovat psa "psihično" in ne fizično.
Midva sva hodila v pasjo malo šolo in imaš tam ljudi ki imajo izkušnje s takšnimi in drugačnimi težavami in sem se veliko naučila. Kmalu pa greva še v osnovno šolo :schlaumeier:
Bistvo je da v pasji šoli učijo tebe in ne psa.
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *frisko* » 07. Mar. 2011 12:05

eno vprasanje glede telih (sitnih) stirinozcev ....

najin je sicer do domacih v redu, nc sitn, nc ne laja, nc ne grize. do drugih je obupen. cim mu nekdo samo pokaze roko, za znori in se lahko dere eno uro skupej. skrbi pa me naslednje; kako bo sprejel dojencka? dokler se mali se ne bo plazil, bo se v redu, kaj pa naj od takega hudokurnega psa pricakujem, ko bo mali raziskoval stanovanje, ga verjetno zelel potegnit za rep, ga bozat ...

razmisljava o tem, da bi ga vzela tasca, ampak to je skrajna resitev.

ma kdo kaksno idejo, da bi lahko zadevo resili na drugacen nacin?

hvala
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a *frisko* » 07. Mar. 2011 12:31

aja, star je 9 let in ga bo vejrtno tezko kaj na novo naucit ....
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 07. Mar. 2011 18:43

Niso sitni štirinožci, če jih pravilno vzgojiš. :wink: A ste polagali kaj časa in truda v vzgojo, po možnosti v pasjo šolo, ali je bil večinoma prepuščen sam sebi? Če je star 9 let je to že precej, saj ste menda že prej opazili njegov odnos do tujcev, da bi vas utegnilo motit? Zdaj pred prihodom dojenčka bo težko kaj rešit, ker prevzgoja zahteva še enkrat toliko truda kot vzgoja od samega začetka. Priporočam dobro pasjo šolo, da se čim bolj socializira. :wink:
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a *frisko* » 08. Mar. 2011 16:39

Tamala_mrha napisal/-a:Niso sitni štirinožci, če jih pravilno vzgojiš. :wink: A ste polagali kaj časa in truda v vzgojo, po možnosti v pasjo šolo, ali je bil večinoma prepuščen sam sebi? Če je star 9 let je to že precej, saj ste menda že prej opazili njegov odnos do tujcev, da bi vas utegnilo motit? Zdaj pred prihodom dojenčka bo težko kaj rešit, ker prevzgoja zahteva še enkrat toliko truda kot vzgoja od samega začetka. Priporočam dobro pasjo šolo, da se čim bolj socializira. :wink:

ma midva sva skupaj dobro leto in kaj je blo prej z vzogjo, ne vem. mene se je hitro navadil, ker sem ze rpej sest let precej visela tam ... odkar je (ceprav sem vecinoma odlocno proti) tudi moj pes, pr men nima milosti. ampak ne pomaga. ce mu stokrat reces, da ne sme, on se vedno. verjetno je res problem v vzgoji od prej. sicer je fant tut strog do njega, amapk tasca ga pa razvaja. moj moj, priden, skos v narocju ... tko da po vcerajsnjem pripetljaju sem se skor za zihr ze odlocila, da bo odsel k tasci. na zivce mi gre in videt ga ne morm. neumen pes do amena
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 08. Mar. 2011 16:41

Zdaj pa je pes neumen.V natanko enem dnevu si prišla od tega, da psa oddaš v skrajni sili do tega, da daš psa k tašči.
Res ste se ful potrudili za tega psa ...
The world is as you are.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov