Pes: čivava
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
J.Lo - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 12. 2004
Temptress napisal/-a::roll: Kako zaboga en folk kupuje domače ljubljenčke.. to mi nikoli ne bo jasno. Jaz sem skoraj doktorirala iz pasme (hrana, zdravje, karakter, šolanje) preden sem se sploh podala v nakup psa. Eni pa kar na horuk.
En folk kupuje ljubljenčke tako, da preštudira ogromno literature, pobrska po internetu, forumih, se pozanima pri ljudeh, ki takega ljubljenčka že imajo... in ker mu je res mar za to živo bitje, tudi vpraša na tem forumu vse ostale lastnike te pasme, da bi pridobil še več informacij, mnenj ter + in - izkušenj glede prehrane. In zato ti ni treba zavijat z očmi in se zgražat ter obsojat brez podlage, lahko bi le skromno odgovorila na zastavljeno vprašanje, če imaš odgovor na le to. Hvala.

Lahko imam vse.
-
Ksenija Zupanc - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Rimske Toplice
Tudi jaz imam čivavo. Ime ji je Ginny in je strata 3 mesece in pol. Res je živahna in temperamentna. Zmožna je it na zelooo dolg sprehod in tečit poleg mene precej časa. Res je super!
Vsem bodočim lastnicam te pasme pa svetujem, da se dorbo pozanimate o vzreditelju, pri katerem kupujete vašega kužka, ker pač vsi nimajo čistih namenov...
Vsem bodočim lastnicam te pasme pa svetujem, da se dorbo pozanimate o vzreditelju, pri katerem kupujete vašega kužka, ker pač vsi nimajo čistih namenov...
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Ve kdo za kakšno leglo to leto? Seveda čistokrvnih čivav pri preverjenih psarnah oz. vzrediteljih. Lani sem bila dolgo časa v kontaktu z enim gospodom znane psarne pri nas, a ko je bilo leglo (nekje novembra), se še nismo mogli odločiti za mladička zaradi določenih razlogov. Zdaj sem spet začela iskati legla, a je eno že mimo (maja skoteni, verjetno so že rezervirani ali celo v novih domovih). Če ve kdo za kakšno leglo, naj mi prosim piše pod privat. 

-
Če vprašam tukaj, je to zato, ker bi utegnil imet kdo kaj več informacij, poleg tega se spomnim, da je bila na tem forumu aktivna punca, od katere družina vzreja čivave in se bo mogoče oglasila (nicka se ne spomnim več). Na mojpes sem že gledala, kot sem napisala, je eno leglo bilo maja, za druga legla ne piše. Klicati nameravam tudi na KZS, a prej še zbiram informacije o morebitnih leglih, tako da je KZS zadnja možnost.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Morala bi ti biti prva in ne zadnja, navsezadnje če iščeš kvalitetno leglo, ga boš tam zagotovo dobila.Če pa ne, pa lahko iščeš tudi na Bolhi, če si s tem zadovoljna.
Tista uporabnica pa že nekaj časa ne sodeluje.
Tista uporabnica pa že nekaj časa ne sodeluje.
The world is as you are.
-
Zadnja možnost je bila mišljena če nihče ne ve za nobeno leglo ali če bi kdo posredoval o leglu, ki pa ni čistokrvno, tako da ne vem o kakšni bolhi ti tu govoriš, ker sem ravno zato izpostavila preverjene vzreditelje in psarne. Ni bilo mišljeno zadnja možnost kot da je KZS zadnje na kar bi pomislila. Ne kupujemo prvič psa, če pa vprašam tukaj za kakršne koli inf (več glav več ve), pa mislim da ni nič narobe, ker smo tudi za prejšnjega psa izvedeli za enega dobrega vzreditelja preko foruma. 

-
Ful ti hvala! Sem pa že prej klicala eno gospo iz Lj, ki so znani vzreditelji in majo leglo.
Hvala vseeno za kontakte, mogoče jih bom pa vseeno rabla.

-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
js sm slisala, da znajo bit ful napadalne (tut vzrok so mi povedali pa se ne spomnim..neki psihološkega)
js čivave ne bi imela ker mi ni dovolj aktivna in je tko mejhna in suha da bi se skos bala da bi si kej zlomila ko bi kam sle. Pa rečte mi prosim tiste ki jo imate da je ne oblačite ker to je pa res...obupno
js čivave ne bi imela ker mi ni dovolj aktivna in je tko mejhna in suha da bi se skos bala da bi si kej zlomila ko bi kam sle. Pa rečte mi prosim tiste ki jo imate da je ne oblačite ker to je pa res...obupno

Zivljenje je piskotek!
-
Pa saj se dandanes ne oblači več samo čivav, ampak že vse tamale kužke (sem pa tja celo kakšnega večjega psa). Drugače pa mi je to totalno mimo, sploh ženske, ki oblačijo psa v cotke dražje od njihovih.
Sicer pa, vsak pes je lahko napadalen, če vzgoja ni pravilna. Mi smo imeli pred leti rottweilerja in so nas povsod strašili z opozorili, da je to nevarna pasma, dejstvo pa je, da nevarnih pasem ni, so samo večji psi, pri katerih je zaradi njihove velikosti in velikih zob treba biti bolj dosleden pri vzgoji, saj bi brez tega bil pes podivjan in nesocializiran.
Predvsem pa drži stavek, da nevarnih pasem ni, so samo nevarni (neumni) lastniki. Prav tako je lahko podivjana neka majhna pasma, recimo čivava, le da ne bo naredila neke večje škode, ker ni velika in tudi zob nima velikih.

Sicer pa, vsak pes je lahko napadalen, če vzgoja ni pravilna. Mi smo imeli pred leti rottweilerja in so nas povsod strašili z opozorili, da je to nevarna pasma, dejstvo pa je, da nevarnih pasem ni, so samo večji psi, pri katerih je zaradi njihove velikosti in velikih zob treba biti bolj dosleden pri vzgoji, saj bi brez tega bil pes podivjan in nesocializiran.
Predvsem pa drži stavek, da nevarnih pasem ni, so samo nevarni (neumni) lastniki. Prav tako je lahko podivjana neka majhna pasma, recimo čivava, le da ne bo naredila neke večje škode, ker ni velika in tudi zob nima velikih.

Zadnjič spremenil dolce_chicco, dne 03. Mar. 2012 10:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
Ninja7 - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2008
- Kraj: obala
..če katero zanima, je na FB profil, kjer lahko poiščete uporabne nasvete in vse ostalo o tej mali pasmi..
http://www.facebook.com/topic.php?topic ... 8430583232
Ugodno tudi nabavim različne vrste oblačilc (trenerke, puloverčki, jaknice, itd..)
http://www.facebook.com/topic.php?topic ... 8430583232
Ugodno tudi nabavim različne vrste oblačilc (trenerke, puloverčki, jaknice, itd..)
- kittyCAT00
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 3. 2010
Žiiiujo js sm tud ponosna lastnica čivave, psička noxie
stara je 2,5 mesca. Prejšni "lastniki" so ji devali tudi domačo hrano pa me zanima kdai bi ji lahko dala za jest meso, pečeno, pač narezeno na male koščke. OZ. če ji katera to deva.. drugače pa trenutno je meso iz konzerwe pa brikete razrečene . lp

stara je 2,5 mesca. Prejšni "lastniki" so ji devali tudi domačo hrano pa me zanima kdai bi ji lahko dala za jest meso, pečeno, pač narezeno na male koščke. OZ. če ji katera to deva.. drugače pa trenutno je meso iz konzerwe pa brikete razrečene . lp
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov