Pes: čivava

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Liena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 02. Jul. 2009 19:02

Kdo je tule gor sploh govoril o produktih. Jaz sem samo vprašala če pozna kdo dobra legla čivav (ker res ne vem kako drugače dobiti psa, kot da ga kupiš ali pa greš ponj v zavetišče, ampak to pri meni ne pride v upoštev - daj mi svetuj kaj), punce so mi odgovorile vsaka po svoje, ti pa uletiš z neumestno, da govorimo o poslih. Hah, sej vem kaj si misla povedat s tem, ampak ne spada pod naše poste. :) Pa ne mi s takimi, če se težko učim, ker si res neumestno pripomnila. Konec besedi.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 03. Jul. 2009 8:17

sara28 veš mogoče ti za kakšno jesensko leglo dolgodlakih čivav, ker zaenkrat še nisem dobila odgovora, povpraševala pa sem že pri dveh slovenskih vzrediteljih. Mogoče veš tudi za koga čez mejo?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Jul. 2009 8:41

bubabiba napisal/-a:Samo bo pa ogromno dela s štirimi mladiči. Pa vse tri bo treba vozi v šolo, vsak enega, imaš tri kandidate? :wink: Še en ti vzame cel dan dela, nekak si ne predstavljam imeti tri naenkrat.

vem da je star post, ampak vseeno - a kdo dejansko sola civave? :gruebel: VEM, da jih je treba! ampak, ali dejansko, ve ki imate civave, ste ble v solah z njimi? js se nisem vidla civave na tecaju... :D

pomoje ljudje mislijo da malih kuzkov ni treba tolk solat, pol so pa problemi... :?
Uporabniški avatar
*Principessa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Principessa* » 03. Jul. 2009 10:07

No, jaz sem vidla že tudi majhne kužke v pasji šoli. :wink: Tudi dve čivavi. Šolajo se lahko vsi psi, ne glede na velikost.
sara28
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sara28 » 03. Jul. 2009 10:59

red_rose napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:Samo bo pa ogromno dela s štirimi mladiči. Pa vse tri bo treba vozi v šolo, vsak enega, imaš tri kandidate? :wink: Še en ti vzame cel dan dela, nekak si ne predstavljam imeti tri naenkrat.

vem da je star post, ampak vseeno - a kdo dejansko sola civave? :gruebel: VEM, da jih je treba! ampak, ali dejansko, ve ki imate civave, ste ble v solah z njimi? js se nisem vidla civave na tecaju... :D

pomoje ljudje mislijo da malih kuzkov ni treba tolk solat, pol so pa problemi... :?

ja seveda!
jst sm šla ravno včeraj na prvo uro s svojo čivavo.
point u pasji šoli je ,da se pes socializira ,se ga nauči raznih trikcov ,manir itd.
v tem "razredu" kjer sem bila jst so bili sami mali kužki.niti en ni bil velik.
sami maltežani, yorkiji, čivave, mopski...
je pa res ,da če si že enkrat bil u pasji šoli je brez veze hodit z drugim psom še enkrat ,ker v bistvu te v tej šoli naučijo kako psa učit in socializirat oz. kako ga dobro spoznat in vedet njegove reakcije na določene stvari ,ter kako z njim ravnat.
tako ,da če si se naučil ni razloga zakaj ne bi sam doma z njim delal.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Jul. 2009 11:05

vem kaj je point pasje sole, sva pred kratkim z mojim opravla tecaj, in greva delat nadaljevalnega potem pa B-BH izpit, zanimalo me je, ce se lastniki malih kuzkov zavedajo pomembnosti solanja (mogli bi se!)

v razredu kjer sm bla pa js, je biu pa samo en majhen - visavski terier. pa tudi v tej pasji soli, sem gledala slike iz prejsnji let, in ni blo skor nc majhnih kuzko0v na tecajih..pa tudi drugod - po slikah sodec - so vecinoma vecje pasme.

je pa res ,da če si že enkrat bil u pasji šoli je brez veze hodit z drugim psom še enkrat ,ker v bistvu te v tej šoli naučijo kako psa učit in socializirat oz. kako ga dobro spoznat in vedet njegove reakcije na določene stvari ,ter kako z njim ravnat.

s tem se pa niti slucajno ne strinjam. js sm ful odnesla iz pasje sole, vem da ce bi zdaj dobila novega psa bi ga ze od zacetka boljse vzgajala, ampak vseeno bi ga peljala v pasjo solo saj je tudi ZANJ to dobro - 2x tedensko druzenje s psi, vsa tista socializacija (nevem kje bi ti drugace take skupinske vaje delala kot v soli? :gruebel: )

tako da pasja sola vsekakor, za vse pse, ne samo za prvega :) nas ucitelj v pasji soli, zagovoto zna vzgajat pse :D pa vseeno vsakega psa pelje na tecaje :wink: - ravno k smo mi mel tecaj je dobil novega psa in ga je kr zraven vozu :D
sara28
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sara28 » 03. Jul. 2009 11:12

red_rose napisal/-a:vem kaj je point pasje sole, sva pred kratkim z mojim opravla tecaj, in greva delat nadaljevalnega potem pa B-BH izpit, zanimalo me je, ce se lastniki malih kuzkov zavedajo pomembnosti solanja (mogli bi se!)

v razredu kjer sm bla pa js, je biu pa samo en majhen - visavski terier. pa tudi v tej pasji soli, sem gledala slike iz prejsnji let, in ni blo skor nc majhnih kuzko0v na tecajih..pa tudi drugod - po slikah sodec - so vecinoma vecje pasme.

s tem se pa niti slucajno ne strinjam. js sm ful odnesla iz pasje sole, vem da ce bi zdaj dobila novega psa bi ga ze od zacetka boljse vzgajala, ampak vseeno bi ga peljala v pasjo solo saj je tudi ZANJ to dobro - 2x tedensko druzenje s psi, vsa tista socializacija (nevem kje bi ti drugace take skupinske vaje delala kot v soli? :gruebel: )

tako da pasja sola vsekakor, za vse pse, ne samo za prvega :) nas ucitelj v pasji soli, zagovoto zna vzgajat pse :D pa vseeno vsakega psa pelje na tecaje :wink: - ravno k smo mi mel tecaj je dobil novega psa in ga je kr zraven vozu :D

mislim,hočiđem povedat ,da ni nujno ,da voziš vsakega psa v pasjo šolo ,če že maš izkušnje iz nje.
sploh pa če znaš s psom delat.
seveda je super če ga voziš, ampak če ga pa ne pa tud ni nevem kakšne drame pa je pes tud čist normalen.
Zadnjič spremenil sara28, dne 03. Jul. 2009 11:17, skupaj popravljeno 1 krat.
sara28
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sara28 » 03. Jul. 2009 11:15

Liena napisal/-a:sara28 veš mogoče ti za kakšno jesensko leglo dolgodlakih čivav, ker zaenkrat še nisem dobila odgovora, povpraševala pa sem že pri dveh slovenskih vzrediteljih. Mogoče veš tudi za koga čez mejo?

sm ti pisala na zs.
honey**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a honey** » 14. Jul. 2009 20:00

...
Zadnjič spremenil honey**, dne 08. Avg. 2009 19:13, skupaj popravljeno 1 krat.
honey**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a honey** » 02. Avg. 2009 16:47

....
Zadnjič spremenil honey**, dne 08. Avg. 2009 19:05, skupaj popravljeno 1 krat.
sara28
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sara28 » 04. Avg. 2009 17:13

ja,seveda je mozno.
ampak le ce imata starsa mladickov potomce dolgodlake.
sicer je manj moznosti ampak je pa vseeno mozno
npr. Emma in Elle sta iz istega legla pa je Emma kratkodlaka Elle pa dolgodlaka.njuna mama je kratkodlaka oce pa dolgodlak.
da pa ne bo pomote ,to je dovoljeno in cisto normalno in pes cisto normalno dobi rodovnik.
to pa potem pomen ,da ko bo npr. Emma ,ki je kratkodlaka imela mladice s kratkodlakim je npr. 35% mozno ,da bo imela kaksnega kratkodlakega.
lahko pa ,da bo imela kratkodlakega in dolgodlakega ali pa le dolgodlakega.
kar pa ne pomeni ,da je lahko dlaka nekaj med dolgo in kratko.to ne more bit oz. ne sme bit.
^Sophie^
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 12. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ^Sophie^ » 02. Feb. 2010 18:56

Hej,

da malo obnovim temo.
Ve katera za kakšne dobre pesjanarje, kjer vzrejajo kratkodlake čivave? Lepo prosim za podate

Aja, pa še to, o čivavah sem prečekirala vse na dolgo in široko ampak bolj kot teorija me zanima še v praksi, kakšne so karakterno, kakšen je njihov odnos do drugih živali, koliko časa lahko preživijo same, zdravje, razstave...

Hvala, hvala
Uporabniški avatar
lana505
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lana505 » 04. Feb. 2010 23:44

Hej,
ti mal na kratko moje čivava izkušnje opišem:
karakterno se mi zdi, da so čivavice zlo prijetne, sam so pa trmase ko hudič, seveda je velik odvisno od lastnika, sam so pa take kr bossy pa tud tist kompleks majhnosti dostkrat pride do izraza
do drugiž živali se pr nm naš obnaša ok, manši je pes bolj mu je všeč, na večjega pa zna celo kdaj zarenčat, druge živali pa našega sploh ne ganejo.
naš zdej bol ko je starejši bolj zahteva pozornost, zdej je star 7 let, in vedno hoče povsod zraven, dobesedno se postavi pred vrata in takoj ko jih odpremo je on prvi zunaj, tko da se res trudmo da je čimnaj sam, v ekstermnih primerih to pomeni 1 dan.
zdravje- po mojih izkušnjah lahko rečem da so občutljivi, pri nas je na sprehodu treba pazit na vsakem koraku da ne poliže česa, ker potem ponavadi obleži z čudnimi zvoki iz trebuha, pa tko no so malenkosti na katere je treba bit res pozoren.
BabyLove22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a BabyLove22 » 06. Feb. 2010 22:08

Zdravo,

jaz bi pa prosila, če bi mi lahko kdo podaril čivavo mešančka- samičko. Že dolgo si želim takšno psičko. Ali pa če kdo pozna koga, ki ima trenutno mladičke, predvsem če je iz štajerske ali bližnje okolice.

Pišite mi na mail: bursa.rich@gmail.com

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 26. Mar. 2010 23:24

Pozdravjene vse lastnice čivav, imam eno vprašanje :) Čez en teden grem po svojga kužka in me zanima, s čim ve hranite svoje čivave? Katero hrano naj mu kupim, česa se naj izogibam...? Hvala za odgovor. :)
Lahko imam vse.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov