Pes: čivava

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Mar. 2010 23:26

To bi ti moral povedati vzreditelj (razen če nisi kupila oz boš kupila psa preko kakšne Bolhe, seveda ciljam na nerodovniške pse).
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 27. Mar. 2010 14:40

:roll: Kako zaboga en folk kupuje domače ljubljenčke.. to mi nikoli ne bo jasno. Jaz sem skoraj doktorirala iz pasme (hrana, zdravje, karakter, šolanje) preden sem se sploh podala v nakup psa. Eni pa kar na horuk. :eek:
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 27. Mar. 2010 18:01

Temptress napisal/-a::roll: Kako zaboga en folk kupuje domače ljubljenčke.. to mi nikoli ne bo jasno. Jaz sem skoraj doktorirala iz pasme (hrana, zdravje, karakter, šolanje) preden sem se sploh podala v nakup psa. Eni pa kar na horuk. :eek:

En folk kupuje ljubljenčke tako, da preštudira ogromno literature, pobrska po internetu, forumih, se pozanima pri ljudeh, ki takega ljubljenčka že imajo... in ker mu je res mar za to živo bitje, tudi vpraša na tem forumu vse ostale lastnike te pasme, da bi pridobil še več informacij, mnenj ter + in - izkušenj glede prehrane. In zato ti ni treba zavijat z očmi in se zgražat ter obsojat brez podlage, lahko bi le skromno odgovorila na zastavljeno vprašanje, če imaš odgovor na le to. Hvala. :)
Lahko imam vse.
Uporabniški avatar
Ksenija Zupanc
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2010
Kraj: Rimske Toplice

Neprebrana objavaNapisal/-a Ksenija Zupanc » 29. Mar. 2010 22:23

Tudi jaz imam čivavo. Ime ji je Ginny in je strata 3 mesece in pol. Res je živahna in temperamentna. Zmožna je it na zelooo dolg sprehod in tečit poleg mene precej časa. Res je super!

Vsem bodočim lastnicam te pasme pa svetujem, da se dorbo pozanimate o vzreditelju, pri katerem kupujete vašega kužka, ker pač vsi nimajo čistih namenov...
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 17. Jun. 2010 12:43

Ve kdo za kakšno leglo to leto? Seveda čistokrvnih čivav pri preverjenih psarnah oz. vzrediteljih. Lani sem bila dolgo časa v kontaktu z enim gospodom znane psarne pri nas, a ko je bilo leglo (nekje novembra), se še nismo mogli odločiti za mladička zaradi določenih razlogov. Zdaj sem spet začela iskati legla, a je eno že mimo (maja skoteni, verjetno so že rezervirani ali celo v novih domovih). Če ve kdo za kakšno leglo, naj mi prosim piše pod privat. :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Jun. 2010 12:46

Kaj pa če bi enostavno poklicala v Kinološko zvezo?Tam imajo informacije o aktualnih leglih, pa toliko strani je, ko lahko preveriš, npr. Mojpes.net.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 17. Jun. 2010 13:02

Če vprašam tukaj, je to zato, ker bi utegnil imet kdo kaj več informacij, poleg tega se spomnim, da je bila na tem forumu aktivna punca, od katere družina vzreja čivave in se bo mogoče oglasila (nicka se ne spomnim več). Na mojpes sem že gledala, kot sem napisala, je eno leglo bilo maja, za druga legla ne piše. Klicati nameravam tudi na KZS, a prej še zbiram informacije o morebitnih leglih, tako da je KZS zadnja možnost.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Jun. 2010 13:10

Morala bi ti biti prva in ne zadnja, navsezadnje če iščeš kvalitetno leglo, ga boš tam zagotovo dobila.Če pa ne, pa lahko iščeš tudi na Bolhi, če si s tem zadovoljna.
Tista uporabnica pa že nekaj časa ne sodeluje.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 17. Jun. 2010 13:50

Zadnja možnost je bila mišljena če nihče ne ve za nobeno leglo ali če bi kdo posredoval o leglu, ki pa ni čistokrvno, tako da ne vem o kakšni bolhi ti tu govoriš, ker sem ravno zato izpostavila preverjene vzreditelje in psarne. Ni bilo mišljeno zadnja možnost kot da je KZS zadnje na kar bi pomislila. Ne kupujemo prvič psa, če pa vprašam tukaj za kakršne koli inf (več glav več ve), pa mislim da ni nič narobe, ker smo tudi za prejšnjega psa izvedeli za enega dobrega vzreditelja preko foruma. :wink:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 17. Jun. 2010 13:52

dolce chicco, maš zs :) .
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 17. Jun. 2010 16:48

Ful ti hvala! Sem pa že prej klicala eno gospo iz Lj, ki so znani vzreditelji in majo leglo. :) Hvala vseeno za kontakte, mogoče jih bom pa vseeno rabla.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 27. Jun. 2010 15:14

js sm slisala, da znajo bit ful napadalne (tut vzrok so mi povedali pa se ne spomnim..neki psihološkega)

js čivave ne bi imela ker mi ni dovolj aktivna in je tko mejhna in suha da bi se skos bala da bi si kej zlomila ko bi kam sle. Pa rečte mi prosim tiste ki jo imate da je ne oblačite ker to je pa res...obupno :roll:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a dolce_chicco » 01. Jul. 2010 7:29

Pa saj se dandanes ne oblači več samo čivav, ampak že vse tamale kužke (sem pa tja celo kakšnega večjega psa). Drugače pa mi je to totalno mimo, sploh ženske, ki oblačijo psa v cotke dražje od njihovih. :roll:

Sicer pa, vsak pes je lahko napadalen, če vzgoja ni pravilna. Mi smo imeli pred leti rottweilerja in so nas povsod strašili z opozorili, da je to nevarna pasma, dejstvo pa je, da nevarnih pasem ni, so samo večji psi, pri katerih je zaradi njihove velikosti in velikih zob treba biti bolj dosleden pri vzgoji, saj bi brez tega bil pes podivjan in nesocializiran.

Predvsem pa drži stavek, da nevarnih pasem ni, so samo nevarni (neumni) lastniki. Prav tako je lahko podivjana neka majhna pasma, recimo čivava, le da ne bo naredila neke večje škode, ker ni velika in tudi zob nima velikih. :wink:
Zadnjič spremenil dolce_chicco, dne 03. Mar. 2012 10:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2008
Kraj: obala

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninja7 » 02. Sep. 2010 16:05

..če katero zanima, je na FB profil, kjer lahko poiščete uporabne nasvete in vse ostalo o tej mali pasmi..

http://www.facebook.com/topic.php?topic ... 8430583232

Ugodno tudi nabavim različne vrste oblačilc (trenerke, puloverčki, jaknice, itd..)
kittyCAT00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kittyCAT00 » 10. Okt. 2010 12:24

Žiiiujo js sm tud ponosna lastnica čivave, psička noxie ;)
stara je 2,5 mesca. Prejšni "lastniki" so ji devali tudi domačo hrano pa me zanima kdai bi ji lahko dala za jest meso, pečeno, pač narezeno na male koščke. OZ. če ji katera to deva.. drugače pa trenutno je meso iz konzerwe pa brikete razrečene . lp

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov