Jaz osebno ti glede na to, da imamo tudi mi podobno kot vi za sabo že nekaj pasem (tudi dalmatinko, ki nas je zaradi bolezni "zapustila" za vedno

), priporočam pasmo, o kateri berem že leta in si jo želim, letos oz. zelo kmalu pa naj bi jo končno kupili!

To je čivava.
O tej pasmi obstaja toliko predsodkov, da se človek lahko samo smeji nevednim ljudem, ki ob omembi imena te pasme prvo izjavijo, da je to pes na "baterije" oz. da to ni podobno psu, niti mački. Takšno mišljenje kaže samo na njihovo nevednost.
O čivavah je ogromno zanimivega napisala gospa Ibolya Godina, ki ima drugače psarno čivav in čivavkotov,
tukaj pa so članki, ki si jih lahko prebereš. Čivavo ti še posebej, kljub visoki ceni, katero si omenila, priporočam glede na pogoje, v katerih živite, saj sem prepričana, da bo pri vas našla prijazen in skrben dom.

Če ste že dali prednost kakšni drugi pasmi, katerakoli že bo, naj vam prinese čim več zadovoljstva. Glede na aktivnost pa vam vseeno ne bi priporočala mopsa, saj je to bolj salonski pes, ki se rad sprehaja po hiši/stanovanju, tudi zunaj, ni pa za sprehode, saj se hitro utrudi oz. začne sopeti.