Jah, kr.ena, mi je kar všeč vse to, kar si napisala...
Npr. jaz prihajam iz vasi. Tako smo vedno doma imeli živali (govedo, praščice, zajce, kokoši, koze, ovce, mačke, pse). In nikakor ne morem reči, da z njimi nismo lepo delali ali da je bila žival lačna. Niti tega ne morem rečt za katerega izmed naših večjih kmetov tukaj okoli. Ampak ko naše živali dosežejo svojo kilažo, starost ali se slučajno poškodujejo ali pa zbolijo, jih damo v zakol, ubijemo doma oz. peljemo k veterinarju. In nismo zaradi tega nič bolj zlobni od drugih... Niti jih zaradi tega ne mučimo...
Sama sem tudi velika ljubiteljica živali. Že od malega imam navado, da domov nosim paglavce in skrbim zanje, doker se ne razvijejo v žabe, nato pa jih spustim v naravo.
Ljubim pa mačke. Njihovo gibčnost, hitrost, način, kako se priprazi do žrtve in hkrati njihovo nežnost, sckrljanost. In kaj morem, če moj maček lovi ptiče in miši (jah, tudi miš je žival)? Sem zaradi tega mučiteljica živali, ker dovolim mojemu mačku, da se ravna po nagonu?
Doma sem imela belo miš (enkratna, zelo inteligentna žival). Si predstavljate borbo med mano, mojim mačkom in mojo belo miško? Kako bi naj jaz mojemu mačku dopovedala, da tista živalca ni za jest, če je kar naprej stal pred omaro in gledal, kdaj bo Billy (moj mišek) padel njemu v gobček...

. Na koncu sem morala Billyija prestaviti v drug prostor, kamor Miki ni imel vstopa.
Rada imam kače... In če bom imela kdaj kačo (kar upam, da bom imela) jo bom morala hraniti z mišmi, podganami ali zajci (kolikor vem, kača ni vegeterijanec

). Bom zaradi tega mučila živali?
In če se ne motim, je ena napisala nekaj v zvezi z jahanjem konjev... To ni mučenje, konj je že od nekdaj bil namenjen sprva za delo, nato pa za jahanje. Ravno tako kot je Husky navajen hladnega ozračja in vleke s sanmi...