Napisal/-a Snow flake » 27. Dec. 2007 8:07
Tveganje, da se muckom kaj naredi, je podobno tveganju, kateremu smo tudi mi izpostavljeni vsakodnevno. Vendar se tega ne zavedamo - vsak dan smo na cesti, vsak dan smo v stiku z električnimi napravami in izpostavljeni raznim sevanjem ipd. Ker je to nujno za naše življenje, ker ne moramo živeti kot jamski človek, to sprejmemo kot nujno v našem življenju in na to ne gledamo kot na nevarnost, ki preti na nas. Zgražamo in z grozo spremljamo vsakodnevne novice o nesrečah na cesti in na žalost o nasilju nad človekom. Zakaj je to potrebno, se lahko vprašamo, zakaj lahko nekdo dvigne roko nad nekoga ali množico, kdo si vzame to pravico in kdo jo da drugemu.
Tako tudi ne vem, komu je šel muc v nos, dobro, saj lahko da ta oseba sploh ne ve, da je muc moj, lahko da niti ne prenese drugih bitij, čeprav malo dvomim v to. Ampak zakaj mora zaradi svoje mržnje druge spraviti v žalost in strah?
Če moje živalce želijo ven, se razposajeno poditi po naravi, jih res ne moreva imeti zaprte, da čez okno gledata ven. Saj vem, da boste nekatere rekle, da če sem imela že pri treh malih kosmatinčkih takšno smolo, da sem neodgovorna in jih izpostavljam nevarnostim. Mogoče res, vendar, kot sem rekla, živalcam se vidi, da zunaj uživajo, so razposajene, obstajajo pa osebki, ki sprejemajo le svojo raso.
Če človeka kaj moti, naj pride do mene, ne da se zmese nad živaljo. Z mojim sva se pogovarjala, ko se bo mucek pozdravil, ga bova dala kastrirat in po tistem, ga spet počasi navajat na zunanjo okolico. Mogoče se bo sedaj bolj držal doma in bo še dolgo z nami, tako sva se pogovarjala tudi z veterinarjem.
Verjetno bo tudi vnaprej tako, da bosta muckota nekaj časa, čez dan, preživela zunaj, sploh ob toplejših letnih časih.