Mučenje živali
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 188 prispevkov
• Stran 12 od 13
•
Prejšnja
1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Naslednja
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
In še črna kepica (stara okrog 5,6 tednov)....sestradana do kosti,apatična, bolhava, driskava...
Našla sem jo pod mostom, pritekla je do mene (primjavkala) in se sesedla skupaj.Energije nima niti toliko, da bi stal/a več kot dve, tri sekunde.Na silo sem jo nahranila-v bistvu z brizgo, ker drugače ne more...
V gl, primer mučenja, ko lastnik (mačka je iz kmetije, to sem prepoznala takoj, po vonju štale) zavrže žival in ji skoraj ne da možnosti za preživetje....z jutranjim dnem upam, da jo bodo sprejeli v zavetišče, če ne bom morala vseeno z njim/njo k veterinarju...Zakaj?Ker je mačka?Pa še črna povrhu?
In še slika :
Našla sem jo pod mostom, pritekla je do mene (primjavkala) in se sesedla skupaj.Energije nima niti toliko, da bi stal/a več kot dve, tri sekunde.Na silo sem jo nahranila-v bistvu z brizgo, ker drugače ne more...
V gl, primer mučenja, ko lastnik (mačka je iz kmetije, to sem prepoznala takoj, po vonju štale) zavrže žival in ji skoraj ne da možnosti za preživetje....z jutranjim dnem upam, da jo bodo sprejeli v zavetišče, če ne bom morala vseeno z njim/njo k veterinarju...Zakaj?Ker je mačka?Pa še črna povrhu?
In še slika :
The world is as you are.
-
Zato sem pa jaz za izrecno notranje mačke ali pa zunaj nekje, kjer se jim kaj takšnega ne more zgoditi...
Macico sem zvečer nahranila na brizgo, danes zjutraj pa sem ji dala samo vodo, ker sem pričakovala infuzijo zaradi dehidracije.Peljala sem jo v zavetišče, iz zadnjih prostorov pa sem slišala : pi*zda, tole je mrtvo.In-kaj spet še ena mačka?
V gl, rekli so, da jo bo veterinar po vsej verjetnosti uspaval, mene pa grize vest, zakaj je nisem peljala k vet. na lastne stroške, glede na to da je požirala in imela voljo do življenja
Macico sem zvečer nahranila na brizgo, danes zjutraj pa sem ji dala samo vodo, ker sem pričakovala infuzijo zaradi dehidracije.Peljala sem jo v zavetišče, iz zadnjih prostorov pa sem slišala : pi*zda, tole je mrtvo.In-kaj spet še ena mačka?
V gl, rekli so, da jo bo veterinar po vsej verjetnosti uspaval, mene pa grize vest, zakaj je nisem peljala k vet. na lastne stroške, glede na to da je požirala in imela voljo do življenja
The world is as you are.
-
V Mb, ker pokriva Ptuj...res, razočarana sem bila nad odnosom, sploh pa so delali samo mladi, verjetno vsi kar pod 20, veterinarja pa še takrat ni bilo...upam, da bodo poskusili, če pa še kdaj najdem bolano žival, zagotovo ne bom šla najprej v zavetišče...
The world is as you are.
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
emanuela napisal/-a:In še črna kepica (stara okrog 5,6 tednov)....sestradana do kosti,apatična, bolhava, driskava...
In še slika :
Jas osebno ne zaupam zavetiščem. Mogoče, ker sem imela precej slabe izkušnje z njimi, ker pač sem dejansko pričakovala profesionalni odnos tam, na koncu pa sem naletela na (nimam izraza) človeške golazni.
Nedolgo nazaj smo tudi mi našli črnega mačka, shiranega, dehidriranega, z vnetjem oči, dihal in ušes. Pa sem ga na svoje stroške peljala k veterinarju. Maček je seveda pri hiši zdaj, gazda . Moja dva mačka sta oba kastrirana, veterinarsko pregledana, čipirana in s potnim listom.
Zavetišč pa ne šlivim pet posta, ker so dotični pokazali preveč neprofesionalen odnos do živali.
-
*LittleBug* - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2006
- Kraj: Ljubljana
Samo tole si poglejte pa vam bo vse jasno! Groza in katastrofa! Ne vem kaj nej rečm
http://www.facebook.com/?ref=hp#!/album ... 1370116569
http://www.facebook.com/?ref=hp#!/album ... 1370116569
...Look but dont touch
Touch but dont taste
Taste but dont swallow...
Touch but dont taste
Taste but dont swallow...
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Preden kdajkoli obiščete predstavi z delfini, premislite še enkrat!
Cena te predstave je višja, kot si morete zamisliti. PREBERI ČLANEK.
Cena te predstave je višja, kot si morete zamisliti. PREBERI ČLANEK.
-
Jaz sem spet naletela na neodgovorno in grdo ravnanje.Včeraj zjutraj sem šla v eno trgovino v manjši trgovski center, da bi mačku in psoma kupila kak priboljšek, ki jih na koncu seveda nisem.
Namesto tega sem takoj zavohala grozen smrad, ki je prihajal iz drugega konca trgovine.
Seveda sem šla pogledat in kaj sem zagledala? Dihurja, natlačenega v kletko, ki bi naj bila primerna za morskega prašička.Po tleh je imel nasut mačji pesek, vode je bilo komaj kaj, , brez hrane ,polno iztrebkov, kremplje pa tako dolge, da boljše da niti ne pišem.
Trgovke smrad za računalnikom na fbju ne moti, navsezadnje dokler se je sama filala s Snickersi je žival ne moti.
Sicer sem jo povprašala okrog tega, ampak ker ji je po pogovoru sodeč vseeno, bom v pon spisala prijavo...
A ima katera kakšne izkušnje okrog ukrepanja za živali v trgovinah pri nas?
Namesto tega sem takoj zavohala grozen smrad, ki je prihajal iz drugega konca trgovine.
Seveda sem šla pogledat in kaj sem zagledala? Dihurja, natlačenega v kletko, ki bi naj bila primerna za morskega prašička.Po tleh je imel nasut mačji pesek, vode je bilo komaj kaj, , brez hrane ,polno iztrebkov, kremplje pa tako dolge, da boljše da niti ne pišem.
Trgovke smrad za računalnikom na fbju ne moti, navsezadnje dokler se je sama filala s Snickersi je žival ne moti.
Sicer sem jo povprašala okrog tega, ampak ker ji je po pogovoru sodeč vseeno, bom v pon spisala prijavo...
A ima katera kakšne izkušnje okrog ukrepanja za živali v trgovinah pri nas?
The world is as you are.
Prvi neprebran prispevek • 188 prispevkov
• Stran 12 od 13
•
Prejšnja
1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov