Ljubljenčki - splošno

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ali imate hišnega ljubljenčka?

da
305
79%
ne
31
8%
sem ga imel/a, pa ga nimam več
49
13%
Skupaj glasov : 385

¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 20. Jul. 2006 10:13

jaz sem tudi mela zajcka. sicer ga je deda dobil nekje pa ga je hoto met kr veni. pa sem se ga potem jaz usmilila. pa je bil pri nas. bil pa je ful cist. se kakat je hodo nazaj v kletko.. pa ni puscal nikir kakcov.smrdel tudi ni nic kaj. sam mel je eno napako, da vedno ko je priso do tebe ti je nogo naskoco,pa posiljeval ..pa naso macko tudi. cis nor :D pol pa je priso en mali na obisk k nam s starsi pa se total zaljubo v njega pa ga neso. pa se zdaj ko pride vedno govori kak je ful veseu,da ga je dobo. :lol:
Uporabniški avatar
Petra*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2006
Kraj: born in hell ;P

Neprebrana objavaNapisal/-a Petra* » 07. Avg. 2006 11:05

Sama imam ruskega hrčka (name:miša*) :hearts: drugače pa še imamo čistokrvno ovčarko :) s sestro (Bulma) imave pa še ribe.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 22. Avg. 2006 23:47

novo vprašanje

ribližno teden dni imam parček ruskih hrčkov. sta še mladiča, samček je precej ''sproščen'', oz. je že dokaj udomačen, samička pa je že od vsega začetka zelo prestrašena. če stopiš počasi, mirno k kletki in se slučajno nahaja zunaj, je pri miru in se trese.

tudi če jo primem v roke brezglavo hiti naokrog, skriva se v hiški, v rolcah itd. :(

kako naj jo udomačim? men je ful težko ko vidm da jo je strah. želim da se moje živali počutijo prijetno. :D
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 23. Avg. 2006 0:16

Um...cist tko btdvojniv: Pa ves, da bos v kratkem mela vecjo skupino hrckov, ce imas samcka in samicko skupaj? Nisem pa se se slisala, da bi pri nas izvajali sterilizacijo hrckov. :lol:

Sicer je pa po mojih izkusnjah male glodavce nemogoce udomaciti. Vsaj z malimi agresivnezi je tako.
Uporabniški avatar
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a girlie » 23. Avg. 2006 14:40

Men je v ponedeljek še zadnja miška poginila.. :(
Let the good times roll.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 23. Avg. 2006 22:31

Jz mam pa dva full lepa dolgodlaka pujska. Stara sta približno 3 leta pa še nimata imena :( Oči jima včasih reče pik in pok :D najbol smešn mi je blo k sm enga pelala h veterinajrju pa sm mogla povedat ime, pa ga ni imel, nism se pa mogla ničesar spomnt, pa sm prbila: pujsi :) A ima kera kšna dva huda imena ? :D
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 23. Avg. 2006 22:33

Milly glodalci so dokaj nezahtevni in ne rabijo veliko časa, zato si ga lahko privoščiš. A bi imela hrčka, pujska, zajčka, miške..?
Uporabniški avatar
MiLLy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MiLLy » 23. Avg. 2006 22:37

Ne vem še točno kaj bi mela, ker so mi všeč kar vsi po vrsti (sploh hrčki, kunci in činčile). Sam ne vem kok točno bi to pol blo, met tako živalco v neki ljubljanski garsonjeri, pa pol čez vikende jo domov vozit al kok... Pa me zato zanima, če ma kdo slučajno izkušnje. :)
...
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 23. Avg. 2006 22:41

Ja če bi ga ob vikendih vozila domov, ti bolj priporočam hrčka ali miško, ker velike kletke so nerodne. Drugače je pa veliko boljši pujsek od hrčka, ker se rad crklja, je pri miru,... medtem, ko hrček ni pri miru niti, ko ga imaš v rokah, lahko ugrizne,...
Imela sem pa 2 hrčka, zdej pa imam dva pujska..
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 23. Avg. 2006 22:48

:D ne ne , sam da neboš mislila, so tut te "domači" pujsi full luškani, pa niso toook velki :) bi ga mela. Baje so bolj čisti (glede opravljanja potrebe) kot psi :)
Uporabniški avatar
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a girlie » 23. Avg. 2006 22:51

Ja, sej men so pujsi čist luškani, sploh mladički so taki cukri..:hearts: Sam jst tle v stanovanju še mačke ne morem met, ker ni placa pa še skos bi bla zaprta. :?
Let the good times roll.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 18. Okt. 2006 22:22

razlike med hrčki in morskimi pujski: hrčki prej umažejo kletko, njihov urin ima ostrejši vonj, so živahnejši, pogosteje grizejo, poleg tega ni pomembno kaj dobijo pod zob... lahko je električni kabel, stol, blazina, itd. so zelo pametne živalce, hitro se naučijo odpreti kletko ( pogosto tudi zapreti za sabo, da jih le ne bi našli kje na pohodu v hiši) :D
morski pujski pa so mirnejši, v manj % grizejo ljudi (poznam samo eno tako živalco), pri jedi niso izbirčni, le da je žitarica, seno, suh kruh... privadijo se na ljudi, kletko redkeje umažejo, tako da velik + za njih! :D
za vse glodalce pa ni potrebna pretirana skrb, kot npr. za psa, mačko.. veseli pa so vsake pozornosti.
hišni zajčeki... če so socializirani od skotitve naprej bodo ok, če jih boste kupili v trgovini in bojo že tam divjali po kletki... ni dober znak :) se mi zdi da se še od vseh glodalcev najbolj navežejo na človeka in mu vračajo pozornost :)

lp vsem :)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 19. Okt. 2006 10:47

Hehehe :D To pa je popolni opis hrčka! Tak kot si napisala tak je. Midvi s sestro mave hrčka. In to je res groza-vse bi pojedel pa zgrizel. Ko jem sladkarije pa se igram z njim mi v usta hoče splezati. Kak če ne bi mel svoje hrane :D No..hrčka pa mam zato ker mi je lepši kot prašiček :D
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 19. Okt. 2006 15:33

ja jaz sem že mela zajčka doma pa je 6 let nekje živel...pa nikol ni bil nič bolan
zda pa mam tud enega pa ga že mam tud enih najmanj 6,7 let...vem da ko sem ga dobila sem še hodla v OŠ
atlantide
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a atlantide » 11. Nov. 2006 22:53

js mam pa psičko, mačka pa kanarčka. pa kšn pajk se najde u sob :D imela sm pa že skor živalski vrt - od želv, rib, hrčkov pa do morskega prašička pa zajčka, mačkov, papig, kanarčkov, psov, .....
mi je blo pa ful bad k je bil morski prašičk iz šole in sm ga imela med počitncam pa mi je umru, :oops: - sj sm nouga kupla čeprov je učitlca rekla de ne bi blo treba :D

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov