Ljubljenčki - splošno
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ¤MajC¤
- Kofetarica
- Na forumu od: 3. 8. 2004
jaz sem tudi mela zajcka. sicer ga je deda dobil nekje pa ga je hoto met kr veni. pa sem se ga potem jaz usmilila. pa je bil pri nas. bil pa je ful cist. se kakat je hodo nazaj v kletko.. pa ni puscal nikir kakcov.smrdel tudi ni nic kaj. sam mel je eno napako, da vedno ko je priso do tebe ti je nogo naskoco,pa posiljeval ..pa naso macko tudi. cis nor pol pa je priso en mali na obisk k nam s starsi pa se total zaljubo v njega pa ga neso. pa se zdaj ko pride vedno govori kak je ful veseu,da ga je dobo.
-
jozica1 - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: Ljubljana
novo vprašanje
ribližno teden dni imam parček ruskih hrčkov. sta še mladiča, samček je precej ''sproščen'', oz. je že dokaj udomačen, samička pa je že od vsega začetka zelo prestrašena. če stopiš počasi, mirno k kletki in se slučajno nahaja zunaj, je pri miru in se trese.
tudi če jo primem v roke brezglavo hiti naokrog, skriva se v hiški, v rolcah itd.
kako naj jo udomačim? men je ful težko ko vidm da jo je strah. želim da se moje živali počutijo prijetno.
ribližno teden dni imam parček ruskih hrčkov. sta še mladiča, samček je precej ''sproščen'', oz. je že dokaj udomačen, samička pa je že od vsega začetka zelo prestrašena. če stopiš počasi, mirno k kletki in se slučajno nahaja zunaj, je pri miru in se trese.
tudi če jo primem v roke brezglavo hiti naokrog, skriva se v hiški, v rolcah itd.
kako naj jo udomačim? men je ful težko ko vidm da jo je strah. želim da se moje živali počutijo prijetno.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Um...cist tko btdvojniv: Pa ves, da bos v kratkem mela vecjo skupino hrckov, ce imas samcka in samicko skupaj? Nisem pa se se slisala, da bi pri nas izvajali sterilizacijo hrckov.
Sicer je pa po mojih izkusnjah male glodavce nemogoce udomaciti. Vsaj z malimi agresivnezi je tako.
Sicer je pa po mojih izkusnjah male glodavce nemogoce udomaciti. Vsaj z malimi agresivnezi je tako.
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Jz mam pa dva full lepa dolgodlaka pujska. Stara sta približno 3 leta pa še nimata imena Oči jima včasih reče pik in pok najbol smešn mi je blo k sm enga pelala h veterinajrju pa sm mogla povedat ime, pa ga ni imel, nism se pa mogla ničesar spomnt, pa sm prbila: pujsi A ima kera kšna dva huda imena ?
-
MiLLy - Debatorica
- Na forumu od: 17. 7. 2005
Ne vem še točno kaj bi mela, ker so mi všeč kar vsi po vrsti (sploh hrčki, kunci in činčile). Sam ne vem kok točno bi to pol blo, met tako živalco v neki ljubljanski garsonjeri, pa pol čez vikende jo domov vozit al kok... Pa me zato zanima, če ma kdo slučajno izkušnje.
...
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Ja če bi ga ob vikendih vozila domov, ti bolj priporočam hrčka ali miško, ker velike kletke so nerodne. Drugače je pa veliko boljši pujsek od hrčka, ker se rad crklja, je pri miru,... medtem, ko hrček ni pri miru niti, ko ga imaš v rokah, lahko ugrizne,...
Imela sem pa 2 hrčka, zdej pa imam dva pujska..
Imela sem pa 2 hrčka, zdej pa imam dva pujska..
-
amital - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 9. 2006
razlike med hrčki in morskimi pujski: hrčki prej umažejo kletko, njihov urin ima ostrejši vonj, so živahnejši, pogosteje grizejo, poleg tega ni pomembno kaj dobijo pod zob... lahko je električni kabel, stol, blazina, itd. so zelo pametne živalce, hitro se naučijo odpreti kletko ( pogosto tudi zapreti za sabo, da jih le ne bi našli kje na pohodu v hiši)
morski pujski pa so mirnejši, v manj % grizejo ljudi (poznam samo eno tako živalco), pri jedi niso izbirčni, le da je žitarica, seno, suh kruh... privadijo se na ljudi, kletko redkeje umažejo, tako da velik + za njih!
za vse glodalce pa ni potrebna pretirana skrb, kot npr. za psa, mačko.. veseli pa so vsake pozornosti.
hišni zajčeki... če so socializirani od skotitve naprej bodo ok, če jih boste kupili v trgovini in bojo že tam divjali po kletki... ni dober znak se mi zdi da se še od vseh glodalcev najbolj navežejo na človeka in mu vračajo pozornost
lp vsem
morski pujski pa so mirnejši, v manj % grizejo ljudi (poznam samo eno tako živalco), pri jedi niso izbirčni, le da je žitarica, seno, suh kruh... privadijo se na ljudi, kletko redkeje umažejo, tako da velik + za njih!
za vse glodalce pa ni potrebna pretirana skrb, kot npr. za psa, mačko.. veseli pa so vsake pozornosti.
hišni zajčeki... če so socializirani od skotitve naprej bodo ok, če jih boste kupili v trgovini in bojo že tam divjali po kletki... ni dober znak se mi zdi da se še od vseh glodalcev najbolj navežejo na človeka in mu vračajo pozornost
lp vsem
-
Bulma - Cosmopsiho
- Na forumu od: 16. 11. 2004
- Kraj: BLTNC
Hehehe To pa je popolni opis hrčka! Tak kot si napisala tak je. Midvi s sestro mave hrčka. In to je res groza-vse bi pojedel pa zgrizel. Ko jem sladkarije pa se igram z njim mi v usta hoče splezati. Kak če ne bi mel svoje hrane No..hrčka pa mam zato ker mi je lepši kot prašiček
Is sex dirty? Only if it’s done right.
- atlantide
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 10. 2006
js mam pa psičko, mačka pa kanarčka. pa kšn pajk se najde u sob imela sm pa že skor živalski vrt - od želv, rib, hrčkov pa do morskega prašička pa zajčka, mačkov, papig, kanarčkov, psov, .....
mi je blo pa ful bad k je bil morski prašičk iz šole in sm ga imela med počitncam pa mi je umru, - sj sm nouga kupla čeprov je učitlca rekla de ne bi blo treba
mi je blo pa ful bad k je bil morski prašičk iz šole in sm ga imela med počitncam pa mi je umru, - sj sm nouga kupla čeprov je učitlca rekla de ne bi blo treba
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov