Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2007
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objavaNapisal/-a sarci* » 13. Apr. 2008 23:05

Damyanchyka napisal/-a:Sama kregarija u nedogled ;)

Ja pa je v bistvu sploh ne bi blo, ce bi bili nekateri pripravljeni malo dlje videti kot meter pred sabo in dojeli da zmeraj pa pac nimajo prav.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 13. Apr. 2008 23:07

Sam nima smisla nekomu razlagat svojega mnenja in znanja,če vidš da tega ne bo dojeu oz noče..ker vid sam to kr sam reče.. ;) PA to se vleče že ne vem kuk strani ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 14. Apr. 2008 9:28

da te še enkrat prepričam, da si ti tista, ki ne sprejme odločitev in mnenj drugih. jasno si nam dala vedeti, da si ti tista, ki imaš prav, ker ti veš vse o rorodvniških psih, ostale pa ne. seveda ne vemo toliko kot ti, imamo pa vso pravico, da zagovarjamo in kupujemo/prejmemo nerodovniške pse. in če bi ti sprejela naše mnenje, ne bi pisala 2km dolgega posta o svojem prav (kar moram sedaj storiti še jaz :roll: ), ampak si mislila svoje in bila tiho. jaz bi imela rodovniškega psa, ampak mi ga ni treba, ker imam prav prisrčnega, zdravega (moram potrkati) ponarejenega psa, ki me ima neizmerno rad in jaz njega! na kak način potem jaz skrbim za njegovo zdravje, je moj problem. in ne misli, da ga samo ti peljše na preglede in da ostale nič ne vemo o psih. no, pa si poglejmo tvojo izjavo, s katero si začela provocirati.

bubabiba napisal/-a:Ja vem kje se ga dobi...na polici v Šparu pri čokoladah, pa če greš do nedelje dobiš dva za ceno enega, da ne bo predrag. :roll:

Vglavnem, če hočeš brez rodovnika ti seveda mirne duše povem, samo ti povem tudi da pripravi še dodatnih 1000 evrov za veterinarja, ki ga boš zmetala, ker teli kužki imajo dostikrat težave s srcem, dedna bolezen., zato morajo biti starši pregledani kar nerodovniški niso. No in če boš uspela rešit tvojega psa potem pri vetu boš odštela zanjega še enkrat toliko. Aja mogoče bo zrastel še enkrat več pa če boš imela srečo mu bo saj malo podoben.

Res škoda, da če si že gledala na tem forumu, da si nisi prebrala še teme o rodovniku.

zgleda, da nisi "strokovnjakinja" samo za rodovniške, ampak celo še za nerodovniške pse. :?

bubabiba napisal/-a:Ennostavno se ne morem s tabo o tem pogovarjat, ker ne razumeš kako stvari stojijo si zabubljena v svoj prav, d bi pa kam dalj pogledala to pa ne. Potem pa takele bedarije meni govoriš.

spet. ostale ne razumemo, samo ti razumeš in veš kako je na stvari. in nas spet prepričuješ, da imaš ti prav.

bubabiba napisal/-a:ona pa nima pojma o rodovnikih in ne zakaj in kaj to je, pomoje ga še v živvo ni videla, tako da sploh nevem kako lahko komentira o tem. Kokr pravijo..le čevlje sodi naj kopitar in pra res je tako in prav na živce mi grejo eni ,ki sodijo o stvari o kateri nimajo najmanjšega pojma.

spet. nisem citirala celotnega odstavka, ampak spet povdarjaš, da imata vidve prav.

in, če bi se ti poglobila v našo razpravo, bi videla, da midve nisve govorili čez rodovniške pse, medtem, ko si se ti že v prvem postu spravila nad nerodovniške! midve sva samo zagovarjale svojo "vrsto" in ne kot ti, govorile čez tvojo. torej, kdo želi uveljaviti svoj prav? midve, ki igrava pošteno igro in zagovarjava nerodovniške pse ali ti, ki zagovarjaš rodovniške in hkrati govoriš še čez nerodovniške (ki so polni bolezni, neučeni, ...)?

midve tebe ne želiva prepričati, da si kupi nerodovniškega, zato tudi ti nehaj z rodovniškimi. o tem imate svojo temo in jih tam priporočaj.

in glede dolžine življenja nerodovniškega/rodovniškega psa zaradi zdravja... lahko bo tvoj prej umrl, čeprav bo dal skozi vse preglede in testiranja in ne vem kaj še vse, ker ga povozi avto. tega ti seveda ne želim (če sem prav prebrala niti nimaš psa :? , ampak mačka na vrvici :eek: ), omenjam samo kot možnost!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Apr. 2008 9:52

sarci* napisal/-a:
Damyanchyka napisal/-a:Sama kregarija u nedogled ;)

Ja pa je v bistvu sploh ne bi blo, ce bi bili nekateri pripravljeni malo dlje videti kot meter pred sabo in dojeli da zmeraj pa pac nimajo prav.

dlje kot emeter videti je to, da si popolnoma predan določeni vsrtsi, se proglasiš za ljubitelja živali, ostale vrste pa zanemarjaš.
sori, se že povedala stokrat, da jaz osebno gledam na vse živali skupaj enako, neglede na poreklo, barvo, veličino itd..zame so vse živali iste in če se bo treba potegnt se bom potegnila tako za mešanca in za rodovniškega.Kakšnega psa bom pa jaz vzela, pa nobenga nima za brigat.jaz vem da bom naredila najbolj prav, kot sem že ničkolikokrat.In ja to sigurno ne bo rodvniški, razloge se že povedala.
in še enkrat, te stvari so vse relativne, kar pa vi ne razumete.pejte d veterinarja prašat v kakšnem razmerj zdravljenj so rodovniški in mešanci, pa mislm da ni dost velike razlike.vsak pes lahko zboli in dejte si to že enkrat vbit v glavo.in vsak pes lahko zboli tud za dedno boleznijo, ker enostavno je genetika mal obširnejša kolikor jo je človek uspel razsikati in tukej ni nobenega stoprocentnea zagotovila.čudno da je moj fotr pokasiral sladorno čepa je nihče v familiji ni imel, daleč v stare rodve tudi ne.pa je dedna.Toliko o tem, da se še danes praskajo po glavi kao je to možno.In ne mi rečt, da se pri psih tega ne more zgodit.

bubabiba, tebi je pa že ela napisala čist vse, tko da nimam praktično kej dodajat.če kdo komu vsiljuje kej, če je kdo nesramen, žaljiv in če kdo nima pojma o čem, si to ti.Mogoče veš kakšno stvar o rodovnikih več od mene, o morali se pa lahko skriješ pred mnogimi.
in živali zarad mene ne bodo najebale, pri meni živali neizmerno uživajo
:wink: in vsakega najdenčka katerga sem oddala, tudi neizmero uživa...in vsi so zdravi, čudno a ne :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 14. Apr. 2008 11:23

Ja ne sprejmem, da drugi kupujejo nerodovniške pse, zanje dajejo par sto evrov in na koncu se obračajo na ostale kaj naj naredijo, ker je pes zbolel zanevem kakšno boleznijo, po možnosti na robu preživetja. Ko je pes star natanko 8-10 mesecev pa vifim polno oglasov, da se oddaja, ker je ratal preživahen (ok oni napišejo zaradi pomanjkanja časa), ker je najbrš zrastel namesto v kakšnega majhnega psa v srednje velikega, živahnega psa brez primerne vzgoje, ki skače na ljudi, doma pa vse umaže.
In vidve ne vidita meter dalj pred sabo, ker ko jaz napišem takle odstavek, ki sem ga zdajle (kar se RES dogaja) vidva odpišeta ja jaz pa poznam polno ljudi, ki imajo nerodovniškega pa se jim to še ni zgodilo. kdo zdaj ne vidi mmeter dalj?
Ja lahko rečem, da ne razume (ta) kako stvari stojijo, saj vidim iz celotnega pogovora, jaz govorim eno vidve pa drugo.
Ja lahko ti povem kje prodajajo nerodovniške pse, saj sem se na lastne oči prepričala kako je v teh tovarnah psov in ti povem, da ti ne bi želela tega gledat. In jaz ne bi nikoli kupila tam ,zato zdaj vem kje so takele tovarne, da se ne bi jaz ali pa kdo ki vpraša za nasvet in mu to povem in ga sprejme. Pa da ne govorim o tem, da se je polno takih psov že rešilo in kasneje izvedelo iz kje so bili. A zdaj veš kako vem?
Če bi bolj podrobno brala bi videla, da purple kritizira rodovniške pse, ker tok denarja pa ona že ne bo dajala za psa, ker pričakuje za ta denar da bo pes najmanj letel, nevem. Poleg tega konstantno žali VSe lastnike rodovniških psov na podlagi peščice, ki jih pozna in res škoda, da ima take prijatelje ali kaj jaz vem.
Pa še nazadnje, jaz res nimam psa (nevem zakaj te to tako čudi), verjamem pa da vem dosti (še preveč) o njih, so mi že večkrat rekli. Sama bom pa psa imela, ko bom imela primerne pogoje za psa, ker za razlika od tisočev ne rinem z glavo skozi zid in ne kupim psa na vrat na nos, ko se spomnim da bi ga rada imela čez par mesecev pa ga že oddajam. Ne, ko je žival enkrat pri meni ne gre nikamor več.
Uporabniški avatar
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2007
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objavaNapisal/-a sarci* » 14. Apr. 2008 11:32

Lej purple res se mi ne da vec pregovarjat, misli si kar hoces, pejt pa kupi 10 nerodovniskih psov, briga me. Itak si najpametnejsa. Adijo :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Apr. 2008 11:39

a ne sprejmem, da drugi kupujejo nerodovniške pse, zanje dajejo par sto evrov in na koncu se obračajo na ostale kaj naj naredijo, ker je pes zbolel zanevem kakšno boleznijo, po možnosti na robu preživetja.

kdo je tukej govoru o tem, da dajemo za nerodovniške pse denar?mislm da že od vsega začetka trobezljam, vsaj jst, da za nbenga psa ne dajem denarja.razumem da obstajajo šteperji ki psa načrtno parijo in potem računajo 200 evrov ali več zanj in je nerodovniški.takega psa tudi jaz ne mislim kupovat, ker to je zaslužek nad psom in tega ne podpiram.to je blo že stokrat napisano!zboli, pa še miljontič, lahko vsak pes.Čisto vsak.mogoče, so lahko rodovniški prikrajšani za kakšno dedno bolezen, od ostalih bolezni lahko dobi pa čist vse in tukej ni nobenga zagotovila!tud že miljonkrat napisano.

o je pes star natanko 8-10 mesecev pa vifim polno oglasov, da se oddaja, ker je ratal preživahen (ok oni napišejo zaradi pomanjkanja časa), ker je najbrš zrastel namesto v kakšnega majhnega psa v srednje velikega, živahnega psa brez primerne vzgoje, ki skače na ljudi, doma pa vse umaže.

to pač pote niso ljubitelji živali oziroma ljudje ki jim za živali ni mar in verjamem da sploh en vedo zakaj so ga najprej vzeli.
kot sm že rekla v drugi temi bi blo treba narest selekcijo komu se naj da psa.nekomu ki ni prepričan da ga bom mel skos, se mu ga pač ne da.

In vidve ne vidita meter dalj pred sabo, ker ko jaz napišem takle odstavek, ki sem ga zdajle (kar se RES dogaja) vidva odpišeta ja jaz pa poznam polno ljudi, ki imajo nerodovniškega pa se jim to še ni zgodilo. kdo zdaj ne vidi mmeter dalj?
Ja lahko rečem, da ne razume (ta) kako stvari stojijo, saj vidim iz celotnega pogovora, jaz govorim eno vidve pa drugo.

seveda bubaiba, ker meni pomenijo vse živali enako, in ne dajem nobeni prednosti.razumemo vsi kaj so rodovniki, kaj so prednosti in slabosti, kaj so šteperji, ampak ti še kar eno in isto goniš in posplošuješ.

Ja lahko ti povem kje prodajajo nerodovniške pse, saj sem se na lastne oči prepričala kako je v teh tovarnah psov in ti povem, da ti ne bi želela tega gledat. In jaz ne bi nikoli kupila tam ,zato zdaj vem kje so takele tovarne, da se ne bi jaz ali pa kdo ki vpraša za nasvet in mu to povem in ga sprejme. Pa da ne govorim o tem, da se je polno takih psov že rešilo in kasneje izvedelo iz kje so bili. A zdaj veš kako ve

pa kdo govor o tovarnah?jst že skos govorim o psih, ki so nastali ali ponesreči ali kako drugače in lastniki ne zahtevajo denarja za njih.in zame si pač tudi tak pes zasluži dom.

Če bi bolj podrobno brala bi videla, da purple kritizira rodovniške pse, ker tok denarja pa ona že ne bo dajala za psa, ker pričakuje za ta denar da bo pes najmanj letel, nevem. Poleg tega konstantno žali VSe lastnike rodovniških psov na podlagi peščice, ki jih pozna in res škoda, da ima take prijatelje ali kaj jaz vem.

res je ja, tok denarja nikoli nebi dala za nakup psa.sploh nebi dala denarja za nakup psa.ker prvič šteperjev ne odobravam, drugič pa so tudi rodovniške cene zasoljene in mene ne briga na kakšne rasztave je hodila mama od mldaiča in kašne veterinarske posege je imela ona.mene briga kaj je imel mladič in to sigurno v dveh mescih odkar živi, ne znaša 1000 evrov.
in nikoli nisem žalila nobenga lastnika rorodvniškega psa.ti žališ bubabiba, tukaj vse, ker očitno se drugače ne znaš pogovarjat.
jst sam povem to kar mislim in sem prepričana v to, in za tem stojim.

Pa še nazadnje, jaz res nimam psa (nevem zakaj te to tako čudi), verjamem pa da vem dosti (še preveč) o njih, so mi že večkrat rekli. Sama bom pa psa imela, ko bom imela primerne pogoje za psa, ker za razlika od tisočev ne rinem z glavo skozi zid in ne kupim psa na vrat na nos, ko se spomnim da bi ga rada imela čez par mesecev pa ga že oddajam. Ne, ko je žival enkrat pri meni ne gre nikamor več.

a mi smo pa kej drugačni al kaj?Jst misliš da bi zela psa, potem pa oddajala napre?Oh ja...
tud jst bi imela psa, ampak ga nimam in ga zaenkrat ne morem imet, ker fotr ne more pozabt naše prešnje psice ki mu je pomneila res vse.nebi presnese, da katerkoli drug pes zasede njeno mesto.Če in ko se bo sprijaznils tem da je ni in prebolel, potem grem takoj po psa.Kam in kako pa se bom takrat odločila.Vsekakor pa ne za denar, oziroma za osnovna cepljenja pokrit.

sarči, citiraj mi stavek kjer sm napisala da bom KUPILA nerodovniškega psa :)
čavči
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 14. Apr. 2008 11:46

bubabiba napisal/-a:In vidve ne vidita meter dalj pred sabo, ker ko jaz napišem takle odstavek, ki sem ga zdajle (kar se RES dogaja) vidva odpišeta ja jaz pa poznam polno ljudi, ki imajo nerodovniškega pa se jim to še ni zgodilo. kdo zdaj ne vidi mmeter dalj?
Ja lahko rečem, da ne razume (ta) kako stvari stojijo, saj vidim iz celotnega pogovora, jaz govorim eno vidve pa drugo
.

kolikokrat te bom morala še citirati, da boš razumela kar ti želim povedati??? torej najini "zdravi" primeri ne štejejo, tvoji "bolani" pa? očitno je, da obstajajo bolani nerodovniški psi in tudi zdravi. ti si se obesila na bolane in midve na zdrave. in ti si bila tista, ki trdi, da so nerodovniški psi bolani in je za njih treba odšteti tisoče evrov. na tak način si namreč odgovorila na vprašanje kje dobiti nerodovniškega psa. si posloševala na vse rodovniške pse, ker ga ona še ni kupila, torej ne samo na tistega, ki ga nameni kupiti.

sploh pa je velika razlika v našem pogovoru. sem prepričana, da tako purple kot jaz govoriva o tem, da psov ne kupujemo od kogarkoli. ti tolmačiš o nekih šteparskih tovarnah (ki gredo vsem na živce), od kjer so najbrž tudi živali, ki so bolane, midve pa o gospodarjih, ki jih poznamo ali pa, kot sem že napisala imamo posrednika, ki ga poznamo in pozna gospodarje. in glede teh bolezni greš že predaleč. vedno obstaja ČE! tudi za tvojega mačka obstaja če. kaj pa če bo dobil stanovanjitis? :D

jaz dvignem roke nad tabo. še vedno trdiš, da ne vidiva pol metra, pardon, en meter pred sabo, pa imava kljub temu nerodovniškega zdravega psa (vsaj jaz). in to je meni pomembnejše od tvojih besed in prepričevanj, da ti veš vse, jaz pa nič.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 14. Apr. 2008 11:52

vidim, da sva z purple na isti valovni dolžini...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 14. Apr. 2008 14:36

Vse kar hočem povedati je, da nekateri kupijo "nerodovniškega" pasemskega psa, kar pa ne obstaja! Obstaja rodovniški pasemski ali brez vkasršnih papirjev ,i pa je mešaniec in nič drugega.
In, ja če boš iskala pasemskega psa, ki je brez rodovnika ti bo kdo prodal (no ja tudi če ti bo oddal, kar je roko na srce, zelo redko) takega, ki bo LAHKO ampak v velikih primerih zbolel, ker taki psi, ki so le na videz podobni pasmam so velikokrat lahko prjeni v sorodstvu, kar seveda privede do hudih okvar pa tudi glede bolezni neveš kako so se prenesle.
Če boš pa ti vzela mešanca in to popolnoma zastonj (ok razen tistih iz azila, ki pa plačaš azilu tistih par evrov, ker je pes ob odhodu cepljen, čipiran, steriliziran...) se pravi ga boš ubistvu rešila pa je to druga zgodba. Tak pes nima veze s kvazipasemskimi psi in podobno, štekaš?
Čeprav še vedno ne podpiram tiste, ki parijo pse brez rodovnika zakaj? Ok nimam nič proti mešancem vendar jih je polno nezaželenih in nevem zakaj je treba producirati nove? Itak nikoli ne bodo izginili (vedno se namreč najdejo ljudje, ki jim pes uide, živijo kmečko življenje itd.) tudi, če tvoja ljuba kužica ne bo imela tistih enkrat mladičev. Vzrejo naj imajo v rokah vzreditelji, ki vedo kaj delajo ane?
In ja purple če me spomin ne vara sem ti že namanj dvakrat dala povezavo kjer lepo piše koliko vesten vzreditelj dejansko "zasluži" z enim leglom. Aja pa si žalila tiste, ki imajo rodovniške pse ja kar poglej svojih par postov nazaj. In posploševala na vse lastnike, da tako delajo ker ti poznaš eno peščico primerov.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Apr. 2008 15:04

Rodovnik gor al dol, smolo, da zboli, ma lahko usaka živau, pa nima veze, iz kje prhaja in kolk ga ahtaš.

Spomnem se useh kužatou, k sta jih kdajkol mela babi pa dedek na vasi, usi "čistokrvni mešanci", keri so, če niso lih pobegnl, načeloma dožvel lepo starost pa noben ni biu nikol pr veterinarju ... Mi mamo čistokrvnga kužata z rodovnikom, iz legla prznanga rejca, pa smo u teh šestih letih, kar je naš, dal resnično "lepe" usote dnarja za veterinarja in use usluge

Drgač pa se strinjam s posti od Ele :gut: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Jagoda_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagoda_ » 14. Apr. 2008 15:15

Nočem branit nobenega,samo mislim da bubabiba ni rekla da meščančki prej zbolijo al da majo dedne napake :S

povedala je samo da ˝čistokrvni˝ psi ki se prodajajo brez rodovnika majo večje možnosti za dedne bolezni in tako naprej,kar je pa povsem logično ker če ti takoimenovani psi ne dobijo rodovnika potem je že nekaj narobe,vrjamem da je ogromno teh nerodovniških psičkov ki nimajo nobenih težav in nič je pa tveganje večje ,dejstvo pa je tudi da bi vsi raje prodajali rodovniške pse ker so cene bistveno višje kot pa nerodovniške. Pa bilo kaki ljubitelj živali si,vsi malo gledamo na denar vseeno. Torej ti psi definitivno majo neko ˝napako˝ pa če je zdravstvena al pa samo ena rjava pika preveč.
In ni vedno najbolša rešitev šparat pri nakupu psa,bi blo bolše da se gre v zavetišče pa tam vzame kakega isto lušnega mešančka kot pa dat manj denarja za nerodovniške pse.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 14. Apr. 2008 16:05

Aloha kdo pa je vzreditelj vašega psa, če ni skrivnost?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Apr. 2008 16:26

Vse kar hočem povedati je, da nekateri kupijo "nerodovniškega" pasemskega psa, kar pa ne obstaja! Obstaja rodovniški pasemski ali brez vkasršnih papirjev ,i pa je mešaniec in nič drugega

kdo od nas je rekel kej takega?

In, ja če boš iskala pasemskega psa, ki je brez rodovnika ti bo kdo prodal (no ja tudi če ti bo oddal, kar je roko na srce, zelo redko) takega, ki bo LAHKO ampak v velikih primerih zbolel, ker taki psi, ki so le na videz podobni pasmam so velikokrat lahko prjeni v sorodstvu, kar seveda privede do hudih okvar pa tudi glede bolezni neveš kako so se prenesle.

bolezni pri psih so relativne.LAHKO zboli roodvniški, LAHKO mešanec.tle ni nobenga zagotovila da ne.

Če boš pa ti vzela mešanca in to popolnoma zastonj (ok razen tistih iz azila, ki pa plačaš azilu tistih par evrov, ker je pes ob odhodu cepljen, čipiran, steriliziran...) se pravi ga boš ubistvu rešila pa je to druga zgodba. Tak pes nima veze s kvazipasemskimi psi in podobno, štekaš?

tud če vzamem mešanca pri ljudeh al pa iz azila, al pa rodovniškega je lahko karkoli narobe.

Čeprav še vedno ne podpiram tiste, ki parijo pse brez rodovnika zakaj? Ok nimam nič proti mešancem vendar jih je polno nezaželenih in nevem zakaj je treba producirati nove? Itak nikoli ne bodo izginili (vedno se namreč najdejo ljudje, ki jim pes uide, živijo kmečko življenje itd.) tudi, če tvoja ljuba kužica ne bo imela tistih enkrat mladičev. Vzrejo naj imajo v rokah vzreditelji, ki vedo kaj delajo ane?

sej vsi ne parijo načrtno, enim se pač zgodi, jebat ga.zakaj kako je potem brezvez govort.dejstvo je da tud s tem lahko rešiš kakšnega pred gotovo smrtjo.
poleg tega pa zakaj mešance iztrebit?kakšnim so tud samo mešanci čist všeč.

ja bubabiba zame je to pač azslužek, ker sm rekla mene ne briga kaj so ini z mamo od mladiča delali in neke stvari brezvezne katerih pes sploh ne rabi.
Citiraj mi koga sem žalila, če že tko trdiš.a ti jst naštejem vse tvoje žaljivke? :)
in ni ena peščica primerov :wink:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 14. Apr. 2008 16:44

Govorim o dednih boleznih.

Vsi ne parijo načrtno nekateri pa, recimo tudi vi ste parili načrtno ane?

Aha brevezne stvari katerih pes ne rabi..potemtakem je brezvezna stvar, slikanje kolkov, preverjanje srca, razglistenje mladiča, tetoviranjem čipiranje, cepljenje, hranjenje s kakovostno hrano (ki zna bit pasje draga), rodovniki tudi stanejo (ok to tebe itak ne zanima), pot do izbranega samca in nazaj, da bo kar največ možnosti, da bo prišlo do izboljšanja pasme (vizualno, zdravstveno karakterno)..zate je to zanemarljivo? No zame ni.

Iztrebit mešance? A se ti mogoče zdi, da bodo iztrebljeni? So pod ogroženimi vrstami ali jih je way to much? Nevem kdo koga zdaj nateguje.

Ej purple zakaj bi zate iskala pa citirala, poleg foruma delam zraven še en kup stvari in res nimam časa še brskat za nazaj, sem ti rekla da preberi za najaz, če se tebi ne da se tudi meni ne da citirat. Sem ti pa tudi odgovorila na tisti post, da žališ lastnike rodovniških psov, tko da brez skrbi, da ga lahko sama najdeš.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov