Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Kaj in? Sm povedala kaj si želim,k je lih tema o ljubljenčkih,ki so mimgrede psi
Drgač je pa bl k ne ostalo pr razmišljanju(nism še nč konkretnga nardila u tej smeri),ker upam da je sam neko obdobje..ful mi je lep..pa karakter ma uredu,tak k bi men pasou Za psa si morš pa res čas uzet..se mu prlagodit.
A z rodovnikom al brez?Za cene se pa niti nism ful zanimala..sm sam na netu par oglasou zasledila okol 200€ brez rodovnika.. brez papirjou seveda..
Drgač je pa bl k ne ostalo pr razmišljanju(nism še nč konkretnga nardila u tej smeri),ker upam da je sam neko obdobje..ful mi je lep..pa karakter ma uredu,tak k bi men pasou Za psa si morš pa res čas uzet..se mu prlagodit.
A z rodovnikom al brez?Za cene se pa niti nism ful zanimala..sm sam na netu par oglasou zasledila okol 200€ brez rodovnika.. brez papirjou seveda..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:*purple* napisal/-a:bubabiba zdej sm pa obupala...ko boš prebrala tisto kar zares piše, bom pa naprej pisala...
Ali prevod tegale..neveš kaj bi napisala.
linnka hvala za post, končno en, ki ima pojma o stvari.
ker si spet obračala besede tko kot teb sede...
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
*purple* napisal/-a:bubabiba napisal/-a:*purple* napisal/-a:bubabiba zdej sm pa obupala...ko boš prebrala tisto kar zares piše, bom pa naprej pisala...
Ali prevod tegale..neveš kaj bi napisala.
linnka hvala za post, končno en, ki ima pojma o stvari.
ker si spet obračala besede tko kot teb sede...
ne jih nism, pol me pa citiri pa povej kje sm jih kao, ker me res zanima kaj ti spet ni jasno.
-
bubabiba - Kofetarica
Damyanchyka napisal/-a:Kaj in? Sm povedala kaj si želim,k je lih tema o ljubljenčkih,ki so mimgrede psi
Misnla sm tko in, če boš zdej kupila al ne. Ostalo ti pa na zs pošljem.
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Sorči..sm misla,da mal provuciraš Kao kaj čš..tle neka ful "globoka" debata o ne vem čem..ker se mi niti ne da brat(sploh kregarije)..ti pa prbijaš kaj bi mela Ti kr pošl..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
*purple* - Cosmopsiho
zdej ti bo napisala kakšni prasci so šteperji No, sej se strinjam, 200 evrov za psa brez svazga papirja dajat je velika neumnost.
bubabiba ne da se mi citirat ti bom kr napisala.
Jst sm napisala da za rodovniške pse ponavad bolj poskrbijo vestni lastniki in jih vodijo v šole in vse, ampak da tisti katerie jst poznam, delajo čist obratno.In ti mi pol apišeš kaj je narobe če gre roodvniški pes v pasjo šolo spet kregarija za brezveze....
sicer pa še enkrat, ne odobravam šteperstva in nebi plačevala za psa, ampa vseeno se mi ti mali psi smilijo.Jst pač nism človek da se bi stran obrnla.
bubabiba ne da se mi citirat ti bom kr napisala.
Jst sm napisala da za rodovniške pse ponavad bolj poskrbijo vestni lastniki in jih vodijo v šole in vse, ampak da tisti katerie jst poznam, delajo čist obratno.In ti mi pol apišeš kaj je narobe če gre roodvniški pes v pasjo šolo spet kregarija za brezveze....
sicer pa še enkrat, ne odobravam šteperstva in nebi plačevala za psa, ampa vseeno se mi ti mali psi smilijo.Jst pač nism človek da se bi stran obrnla.
-
bubabiba - Kofetarica
ne, ampak roodvniške pse ponavadi vodijo v pasje šole, kakšne rasztave, srečanja, kajpajstvem
tko si napisala in pač nism razbrala tega kar si zdejle napisala, sori.
Men je žou da poznaš take, ampak še enkrat ti rečem da ti dam komot link pa si lahko popravš mnenje, ker na podlagi enih kretenčkov (sotri izrazu), ki ne znajo poskrbet za psa je res mal tko si ustvarjat mnenja.
tko si napisala in pač nism razbrala tega kar si zdejle napisala, sori.
Men je žou da poznaš take, ampak še enkrat ti rečem da ti dam komot link pa si lahko popravš mnenje, ker na podlagi enih kretenčkov (sotri izrazu), ki ne znajo poskrbet za psa je res mal tko si ustvarjat mnenja.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
frigga napisal/-a:Glede pasje hrane - pred kratkim dobila na mejl: http://kuzki.povejnaprej.net/
Kaj mislite?
Mičkn pretiravanja pa le je tle.. Da psa enkrat tedensko postimo(ker nj krdelo nj nebi ujelo hrane) se mi zdi neumnost, če psu lahko damo zakaj bi ga stradal? Potem nj se tud lastnik ravna po tem pravilu in tisti dan ničesar ne je kot pes, ker pač ljudje tistga dne niso ujel plena pa a niso piščančje krhke kosti lih najbolj nevarne in jih ne priporočajo psu dat, provtko puranje? In tud vemo, da je marsikter pes dost izbirčen, nevem no sardele in neočiščene ribe(sm mnenja, da če mu lahko olajšamo delo, kšno zataknjeno koščico v čeljusti, grlu, zakaj nebi ribe očistli?)..Tud pusta maščoba, ki nj bi mu jo dajali se mi zdi dost pretirana.. In nasplošno se gre tle za koncept divjega bitja, ki se pač prehranjuje z vsem surovim, da nek divji nagon ob drži, je nekuhano/pečeno torej surovo hrano(in ko že tok poudarjajo vse mikroorganizme v hrani, ki škodujejo psom, se nj nebi meso dodobra speklo, da se le teh reši?in da je nevarnost teh tud za ljudi, če meso jejo surovo?), s kostmi itd.. Nevem no, mislm, da bi moral kombinirat to "naravno" hrano(jz bi sicr redko surovo, recimo največ 3x tedensko) s kuhano in pečeno in bi psu privoščla tud kake priboljške(ki nj bi bli škodljivi ampak mislm, da v mali meri nebi smel tok drastično vplivat) al pa t.i. umetno hrano. Mičkn zapretirano uglavnem, če bi psa tko navajal na strogo naravno hrano(torej hrano, ki bi si jo lahko sami izboril v naravi), čemu ga potem razvajamo s toplimi blazinami, čiščenjem, skratka domom.. Udomačen pes kot ga mi poznamo in mamo radi ni divji in zato mislm, da nj mu pomagamo pr hrani/odstranjujemo kosti itd..in ne strogo na "naravno".
It was forever..but it didnt last long..
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
jaz imam "ponarejenega" pritlikavega pinča. brez rodovnika in papirjev in seveda sem ga dobila zastojn (od znancev, ki jih ne prodajajo). kljub temu, da je brez rodovnika, ima vse karakteristike pritlikavega pinča. ko je bil še mlad, sem mislila, da se mi zrola. sedaj, ko pa je že leto mimo, vidim, da mi ga je uspelo kar fajn naučiti. sploh so take vrste psi, da so dovzetni za vse novo. je pa res, da sem morala paziti, da ne postane on gospodar . sedaj me včasih prepriča le še z lepimi očmi, v glavnem pa se mu ne pustim.
rad ima sprehode, ne buni se, če mu oblečem puloverček (seveda samo občasno, pa še to, ko je blo bolj mrzlo in smo kam šli), dobro prenaša vožnjo. edino ena jajčka se mu ni spustila (tako mi je rekla veterinarka), zato bo moral slej ko prej na kastracijo, ker lahko v nasprotem primeru tam pri 7-8 letih starosti dobi tumorje. tega pa vsekakor ne želim. upam, da se po kastraciji ne bo zredil. zdaj ma pravo športno postavo.
brez njega ne bi mogla. bi mi nekaj manjkalo. imamo pa še enega mešanca med nemškim ovčarjem in ne vem čem še, pa moram povedati, da je pinč veliko bolj gospodovalen, kot tavečji. sicer pa se dobro razumeta. sta pa mi enkrat naredila strahe. bežala sta po vinogradu in se je tamali zapletel v neko žico in si je pod tačko (pod pazduho ) skoz prepičil. na srečo je bila rana površinska, ampak smo vseeno dobili šivov in antibiotike. ker ziher je ziher.
no, toliko o naši mrcini... aja, ime pa mu je tarzan, kot se za tako mrcino spodobi.
rad ima sprehode, ne buni se, če mu oblečem puloverček (seveda samo občasno, pa še to, ko je blo bolj mrzlo in smo kam šli), dobro prenaša vožnjo. edino ena jajčka se mu ni spustila (tako mi je rekla veterinarka), zato bo moral slej ko prej na kastracijo, ker lahko v nasprotem primeru tam pri 7-8 letih starosti dobi tumorje. tega pa vsekakor ne želim. upam, da se po kastraciji ne bo zredil. zdaj ma pravo športno postavo.
brez njega ne bi mogla. bi mi nekaj manjkalo. imamo pa še enega mešanca med nemškim ovčarjem in ne vem čem še, pa moram povedati, da je pinč veliko bolj gospodovalen, kot tavečji. sicer pa se dobro razumeta. sta pa mi enkrat naredila strahe. bežala sta po vinogradu in se je tamali zapletel v neko žico in si je pod tačko (pod pazduho ) skoz prepičil. na srečo je bila rana površinska, ampak smo vseeno dobili šivov in antibiotike. ker ziher je ziher.
no, toliko o naši mrcini... aja, ime pa mu je tarzan, kot se za tako mrcino spodobi.
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
a slučajno katera ve, kje se dobi takšen kužek:
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=336
pa kakšne so kaj izkušnje z njimi? jaz bi namreč imela tako malo nežno scartano dušo v hiši pa ni treba, da je pes z rodovnikom, ker so ti malo predragi se mi zdi(nad 1000 eur baje)
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=336
pa kakšne so kaj izkušnje z njimi? jaz bi namreč imela tako malo nežno scartano dušo v hiši pa ni treba, da je pes z rodovnikom, ker so ti malo predragi se mi zdi(nad 1000 eur baje)
-
bubabiba - Kofetarica
Ja vem kje se ga dobi...na polici v Šparu pri čokoladah, pa če greš do nedelje dobiš dva za ceno enega, da ne bo predrag.
Vglavnem, če hočeš brez rodovnika ti seveda mirne duše povem, samo ti povem tudi da pripravi še dodatnih 1000 evrov za veterinarja, ki ga boš zmetala, ker teli kužki imajo dostikrat težave s srcem, dedna bolezen., zato morajo biti starši pregledani kar nerodovniški niso. No in če boš uspela rešit tvojega psa potem pri vetu boš odštela zanjega še enkrat toliko. Aja mogoče bo zrastel še enkrat več pa če boš imela srečo mu bo saj malo podoben.
Res škoda, da če si že gledala na tem forumu, da si nisi prebrala še teme o rodovniku.
Drugače so pa to psi zelo primerni za stanovanje in kar aktivni, ko se lastniku športa so ga pripravljeni spremljati na dolge sprehode, ko pa lastniku ni do tega mirne duše ležijo z njim na kavču. Fajn pasma.
Vglavnem, če hočeš brez rodovnika ti seveda mirne duše povem, samo ti povem tudi da pripravi še dodatnih 1000 evrov za veterinarja, ki ga boš zmetala, ker teli kužki imajo dostikrat težave s srcem, dedna bolezen., zato morajo biti starši pregledani kar nerodovniški niso. No in če boš uspela rešit tvojega psa potem pri vetu boš odštela zanjega še enkrat toliko. Aja mogoče bo zrastel še enkrat več pa če boš imela srečo mu bo saj malo podoben.
Res škoda, da če si že gledala na tem forumu, da si nisi prebrala še teme o rodovniku.
Drugače so pa to psi zelo primerni za stanovanje in kar aktivni, ko se lastniku športa so ga pripravljeni spremljati na dolge sprehode, ko pa lastniku ni do tega mirne duše ležijo z njim na kavču. Fajn pasma.
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
bubabiba napisal/-a:Ja vem kje se ga dobi...na polici v Šparu pri čokoladah, pa če greš do nedelje dobiš dva za ceno enega, da ne bo predrag.
no glede rodovnikov sem mislila da so samo ala "modna muha", pa sem si šla po nasvetu prebrat temo... moram rečt da zdaj komaj res razumem kaj to pomeni, tako da zdaj samo še iščem dobro psarno s temi kužki. hvala da si me opozorila!
-
*purple* - Cosmopsiho
a dej bubabiba spet boš klobasala al kaj?P***a nevem, tolk psov poznam mešancev pa čudn da še za nbenga nism čula da bi mu kej manjkal.ne posplošuj spet tko v tri krasne in če uporabnica normalno praša kje se da te pse dobit ji lahko tud normalno poveš če veš, al pa če ne veš.mislm nevem kaj svojo agresijo tle stresaš nad vse
sprijazni se bubabiba, da imamo nekateri radi vse živali neglede na te tvoje rodovnike in vsaka žival, vsak sleherni kuža, pa zarad mene če ma zmešanih deset pasem od prejšnjih rodov si zasluži dober dom.In pika konec.če bi bla neka ljubiteljica žvali bi mislila enako.Potem raje priznaj da si ljubiteljica rodovnikov, za druge te pa boli briga.
sprijazni se bubabiba, da imamo nekateri radi vse živali neglede na te tvoje rodovnike in vsaka žival, vsak sleherni kuža, pa zarad mene če ma zmešanih deset pasem od prejšnjih rodov si zasluži dober dom.In pika konec.če bi bla neka ljubiteljica žvali bi mislila enako.Potem raje priznaj da si ljubiteljica rodovnikov, za druge te pa boli briga.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov