Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Apr. 2008 20:15

Jst sm mogla svoji kužiki (po navodilih veterinarja) kr Lekadol dajat proti bolečinam, ko je bla šivana po sterilizaciji. Sm ji dala enga na vsake tolk časa, sam ona je velik pes (bernski planšar), tko da za manjše pse je dost polovica pomojem. Sam rajš se še s kom posvetuj o tem.

Kva je pa un lastnik unga psa pol naredu? Mislm ej, enim bi blo treba prepovedat imet pse :roll:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 03. Apr. 2008 20:18

Če ga bo še bolel pejt do veterinarja jutri šo tele tablete. Ampak rajš po tiste, ker nekej na lastno pest mu jaz ne bi dajala.
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 03. Apr. 2008 20:29

Aha kr Lekadol..Bom jutri zjutrej poklicala veterinarja, pa ga vprašala..Hvala punce za nasvete..

Drugač pa un ata-->že prej je kr pustu tega psa, da je letu prot mojmu in ga je enkrat poklical, to je blo pa to...potem pa k je zagrabu mojga kužkota in ga kr ni pustu je un vse vidu, ampak je kr gledou..je biu pa tko ene 100m stran..In potem je pač moj fant skoču na tega psa, ga ful stisnu za vrat in ga stran potegnu..in je bla ful zanimiva reakcija unga psa; po tem dejanju je enostavno steku k gospodarju..Gospodar pa tak
:roll: ..

*purple* šele zdele sm vidla, tvoj prejšnji post..Ja tako cevkico ma..Sam mi je ful čudn, zakaj mu kr še kri teče..Veterinar je reku, nej mu vsak dan gazico zamenjam, drugač mora pa sam počivat in je to to..
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Apr. 2008 20:39

pri drenaži skos kri teče.ubistvu to ni čista kri, ampak malce obarvan gnoj in voda s krvjo.sm mela drnažo, tko da to ni nč hujšega.sam pazi da ne bo ven povleku al pa kej.

ne, blueaby sej se ne razburjam, sam včas pač res dobim filing da majo ljudje živali in nimajo pojma o pojmu o njih :roll: upam da sem se pr teb zmotila, vse kaže da ni tko hudo :D
dlaka pa zraste nazaj ja.sicer bo mal trajalo, ampak bo zrastla.

zdej res kšnih tablet tud jst nebi kr tko dajala, razen s posvetom pri veterinarju.mislm pa da oni tud zmer dajo neki.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Apr. 2008 21:54

bubabiba napisal/-a:A ti ne štekaš al nočeš res nevem, da je vse skupaj en začaran krog..in da te vlečejo za nos..s tem ko se tebi smilijo te mladiči in bi jih vse po vrsti vzela ob tem pa nardila plac za nove. Samo, da se te mladiče reši kaj bo pa z ostalimi neskončno število mladičev, ki bojo za njimi? Ne veš? Hmmm..

ker sva zašle iz teme sem post preselila sem.

gre se zato, da je vse skupaj res en začaran krog in da tega nikoli nikoli ne oš ustavila, pa če sepostaviš na glavo.
Dejstvo je da so na eni strani ljubitelji živali ki se jim male kepice smilijo in jih raje vzamejo kot pa da pristanejo kje, in na drugi ljudje ki želijo zaslužt denar.
najprej, da ne oš še enkrat opevala tega tvojega šteperstva, pejt pogledat v prejšnji temi in mi lepo prosim citiraj tisti del mojega posta, kjer sm pisala česa ne odobravam.Ok, ti bom pomagala, ker sama tega očitno ne vidiš ali pa nočeš videt:
nikoli pa ne bom podpirala zanemarjanje mešancev, kot se to dogaja, ljudi ki na kakršenkoli način služijo z živalmi-v kolikor ne gre prislužen denar izključno za živali in njihovo udobje in zdravje, ne podpiram pasjih raszstav niti mačjih ker to je mučenje,ne podpiram življenje velikih živali v stanovanju, ne podpiram kotitve vsako leto, ne podpiram ljudi ki ubijajo živali, sploh mladiče itd itd.

In še enkrat, NE podpiram služenja nad živalmi, razen kritja stroškov in še to dejansko stanje, tud centa ne več, za cepljenja.Pa ne rodovniških 1500 evrov pa ne šteperskih 200!ii
poleg tega sem LJUBITELJICA ŽIVALI in ne ljibteljic apasem, to da mi je malo mar kakšne pasme je pes in ali ima rodovnika ali nima.zame je vsak pes enako definiran in enako mu privoščim vse!
in ne s tem ne delam JAZ placa za nove mladiče, jaz bi v te primeru reševala ldqaiče ki bi bili lahko obsojeni na kruto smrt.reševanja tega problema, ki bi se rešil z malo več rpmocije kastracije in sterilizacije, pa naj ureja država.jaz žal nisem pristojna zato in žal to ni v moji moči.
In še nekej..če bom šla po psa ga bom šla iskat v azil.In to pomeni, da sem rešila kužka ki je bil obsojen na negotovo življenje, ker so ga zapustili lastniki ker ga iso mogli oddat, ravno zaradi teh rpoblemov ker jim je rodovniška psica zanosila.
in prosim, nemalo ljudi ima rodovniške pse, pa niso neki rejci in imajo pač psa zato da ga imajo.recimo mopsa težko dobiš drugače kot rodovniškega zato ljudje kupijo rodovniškega in je pač njihov hišni ljubljenček brez nekih rodovniških obveznosti.in te psi so na istem nivoju kot mešanci in ne mi rečt da vsak pazi ker ne.Kolega ma rodovniškega dobermana iz hrvaške, pa je pes nekastriran spuščen zunej in bogsigavedi kok rodovniških otrok je naredu.Sej ne podpiram tega, apak je pa daleč od resnice da vsak ki ma rodovniškega psa pazi nanj!
in še enkrat, beri in ne obračaj besed, nismo v prvem razredu da ti bom šestkrat razlagala eno in isto stvar!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Apr. 2008 22:00

No super boš vzela iz azila..samo ne pa jemat nerodovniških, ker nevem zakaj plačuje folk za njih, ker so ubistvu navadni mešanci, ki jih lahko dobiš tudi v azilu (pa še rešiš jih). vsi bi nerodovniškega čistokrvnega vendar, ko jim poveš da takih psov ni in da naj si greo rajši v azil po enega pa ga rešijo je pa nos do tal.
Ja a jekdo rekel, da komu kdo kaj ne prviošči? pač kdor si kupuje pasme naj kupi z rodovnikom ,ker samo to bo dejnasko merilo vsega, o tem jaz govorim in nič drugega.
Ja a sem rekla, da vsi pazijo rekla sem, da jih sigurno več pazi kot pri ostalih...kar je res. če so pa rodovniške psice pa jih nimaš za vzrejo dajo pa večinoma na sterilizacijo psice, če so dogovorni lastniki. dejstvo pa je, da je vse več vzrediteljev, ki psa ne dajo kar vsakemu ampak ga kar dobro izprašajo in jih obiskuje prej in vse to preden dobi mladiča, tako da v poštev pridejo samo resni.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Apr. 2008 22:09

iz azila bo nerodovniški :D
kakor mi an krajpemti en pade da kupim mešanca, mi na kraj pameti tud ne pade da kupim rodovniškega.vsekakor bo moj pes in še kakšen maček če ga bom mela, azilant :D
je pa pač tko in jst razumem ljudi zakaj kupujejo tko živali.za rodovniškega nemškega ovčarja (recimo) si ne oreprivoščt tolk denara, v azilu ga ni, ampak oni hočejo ravno takega mladiča..tak bo potem tudi pač naredil po svoje da pač dobi tisto "pasmo" ki jo hoče.
nevem mi smo našo vzel pri vojački policiji-nerodovniško, pa je bilo vs ok z njo.plačevala pa ne bom, ne tako ne drugače.
ah pazijo, nevem če lih vsi paijo.pazijo resni rejci, ampak ostali pa bolj nekukr vidm.se mi zdi da se zadje čase razceplja moda po roodvniških psih, sam zato da lohk rečejo da majo rodovniškega psa in kolk premoženja so dali zanj.Potem je pa pes brez šole, razpuščen, skratka brezveze.
moj fant je mel tud rodovniškeka koker španjela (prejšnjo soboto je zaprl učke :cry: ), pa je bil čist navade pes, brez ekih rodovniških lastnosti in vsega.
kolegica ma tud rodovniškega, sam zato da je lohk rekla da je dala nevemkolk zanga..zdej je pa zaprt v pesjaku ceu dan :roll:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Apr. 2008 22:15

Ne jst pa ne razumem ljudi zakaj hočejo NO in si potem KUPIJO mešanca!! Če si ne morejo privoščit rodovniškega psa, potem me je res strah kako bodo skrbeli za psa. kvalitetna hrana namreč stane samo za eno leto ali še manj tolk kot en rodovniški pes, da ne omenjam veterinarja. U, ja da ne omenjanm denarja za veterinarja, ki ga morajo dostikrat plačevat za psa kupljenega pri kakšnem tičku, ki jih prodaja brez rodovnika.

No dej no, sploh ni res da je kar večina takih lastnikov. Imaš smolo, da poznaš take, lahko ti dam zdajle link do foruma na katerem sodeluje prek 2000 ljudi, dosti jih ima rodovniškega psa pa z njim ravnajo :bussi:

Lol in kakšne so zate rodovniške stvari? Ja valda, da je bil navaden pes, kaj si pričakovala, da rodovniški še letijo zraven al kaj. :P
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Apr. 2008 22:18

ne, ampak roodvniške pse ponavadi vodijo v pasje šole, kakšne rasztave, srečanja, kajpajstvem.
kvalitetno hrano sm pa tud jst dajala psu.res je bla draga, ampak jst mu prvoščm.
in govorjenje na forumu in pes doma priklejen na verigo-popolnoma vsakdanja videnost, je zame neki druzga.jst ne verjamem spletnemu govorjenju ljudi kej preveč.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Apr. 2008 22:33

In kaj je narobe, če rodovniške vodijo v šole? To e itak en velik plus...pa če jih vozijo še na agi, reševanje, RO itd je to še večji plus. Pa to tut mešance vozijo ane, tisti, ki se bolj ukvarjajo s psom, tako da res nevem kaj ima to veze z rodovnikom?
Ja ok si mu dajala kvalitetno hrano, jst govorim o tistih, ki si kao ne morajo privoščit psa z rodovnikom.

Aha ok recimo, da js osebno poznam velik s tistega foruma, te, ki jih jaz poznam poznajo pe druge itd. Forum je tak...da se nas večino kar pozna. Plus srečanja so ene dvakrat na leto, tko da ja. Aja a glede na to, da večino lahko srečaš kje na parkurjih kako delajo s svojimi psi, pa slikce na kavčih itd dosti pove. :wink: Glede na to, kako pišejo o svojem psu na forumu pa tudi znam razbrat človeka.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Apr. 2008 7:16

bubabiba zdej sm pa obupala...ko boš prebrala tisto kar zares piše, bom pa naprej pisala...
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 09. Apr. 2008 14:02

Da se še jst vmešam v debato :D
Prvo kot prvo je dejstvo, da je razlika med rodovniškimi in nerodovniškimi psi ta, da je pri rodovniških kotrolirano poreklo, tako da veš kaj lahko pričakuješ (vizualno, karakterno, zdravstveno). V pasje šole, agilitye in podobne se ne vozi samo rodovniških psov, ampak tudi mešance. Vsak odgovoren lastnik, ki se odloči za kakršnega koli psa, ga bo vpisal vsaj v malo šolo, da bo pes poznal osnovne ukaze (sedi, poleg, odpoklic itd.). Nekateri se nato odločijo za nadaljevanje šolanja, kar je samo pozitivno za psa. Namreč, pes je zaposlen in se tako psihično kot fizično razvija.
Hrana je tako pri psih kot mačkih zelo pomembna. Razne te firme (pedigree, chapi...), ki jih lahko kupiš v navadnih trgovinah, so za en šit. Lahko jih primerjamo z junk foodom, ker so sestavinsko zelo neustrezne. Posledice niso vidne takoj, ampak šele ko je pes malo v letih. Ima več možnosti za odpoved različnih organov, predvsem so na udaru ledvice. Zato je prehrana zelo pomembna.
Tista izjava (mislim, da od *purple*), da veliki psi niso za v stanovanje, je pa meni rahlo smešna. Ne glede na velikost ali pasmo psa... pes je najraje ob svojem gospodarju in bolj trpi, če je zunaj sam v pesjaku. Da pa ne bo pomote, veliki psi rabijo trikrat več gibanja kot manjši, zato ga je treba fajn zjagat in potem ne vidim problema, da zasede kavč ( :) ). Meni osebno je najljubša kombinacija-poleg intezivnih sprehodov, prosto letanje po ograjen dvorišču in nato ko smo doma, v stanovanju z nami. Se pa absolutno strinjam, da pes ni za na verigo in čuvaja!
In vsak odgovoren lastnik bi moral tudi poskrbeti za sterilizacijo/kastracijo svojega psa, ne glede na to ali je rodovniški ali ne. S tem psu prej koristiš kot škodiš, samo na žalost se ljudje tega ne zavedajo. Tako bi bilo pol manj nezaželenih mladičev. In poskrbeti, da je pes čipiran.
Pa še nekaj za *purple*, ker vidim, da si res ljubiteljica živali. Pridruži se kakšnemu društvu za zaščito in pomoč živalim, smo zmeraj veseli novih ljudi. Je veliko načinov s katerimi lahko pomagaš.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 09. Apr. 2008 16:55

Glede pasje hrane - pred kratkim dobila na mejl: http://kuzki.povejnaprej.net/

Kaj mislite?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2008 20:53

*purple* napisal/-a:bubabiba zdej sm pa obupala...ko boš prebrala tisto kar zares piše, bom pa naprej pisala...

Ali prevod tegale..neveš kaj bi napisala. :wink:

linnka hvala za post, končno en, ki ima pojma o stvari.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 09. Apr. 2008 21:31

Oh jst sm pa čist not padla..bi mela nemškega boksarja ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov