Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 17. Apr. 2006 12:05

Pes si sam vzame kakšen dan ko mu ne paše jest in takrat res ni treba zganjati panike..Naš dobi hrano 1x na dan drugače pa ima brikete v posodi čez cel dan in lahko je kadar hoče.Neumnost je pa da psu odrečeš obrok če pač ni pojedel jutranjega.In teorija o tem da ko bo lačen bo že pojedel je tud mal idiotska.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 17. Apr. 2006 12:41

orion lady napisal/-a:Pes si sam vzame kakšen dan ko mu ne paše jest in takrat res ni treba zganjati panike..Naš dobi hrano 1x na dan drugače pa ima brikete v posodi čez cel dan in lahko je kadar hoče.Neumnost je pa da psu odrečeš obrok če pač ni pojedel jutranjega.In teorija o tem da ko bo lačen bo že pojedel je tud mal idiotska.

Jah, sorry. Tvoj pes dobi za jest 1x na dan, moj dobi 2x na dan. In ce se tistega od zjutraj ne poje, ne vem zakaj bi mu dala se vec. Ocitno ni lacen.
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 17. Apr. 2006 13:26

Očitno nisi dobro prebrala.Dobi 1x + brikete ki jih ima cel dan na voljo,tako da lahko je kadar hoče.Tudi če mu kakšen dan ne paše pojesti svojega obroka ima še vedno brikete.
A si pomislila da mogoče ni zjutraj lačen,popldan oz. zvečer pa nejbrž je.
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 17. Apr. 2006 13:53

orion lady napisal/-a:Očitno nisi dobro prebrala.Dobi 1x + brikete ki jih ima cel dan na voljo,tako da lahko je kadar hoče.Tudi če mu kakšen dan ne paše pojesti svojega obroka ima še vedno brikete.
A si pomislila da mogoče ni zjutraj lačen,popldan oz. zvečer pa nejbrž je.

Na vsaki hrani je predpisano kolko gramov na dan lahko pes poje. Nas dobi zjutraj 50 g in zvecer 50 g. Ce jih zjutraj ne poje, jih ima tudi cel dan v skledi. Ampak ce jih ne poje do vecera, ne vem zakaj bi imel potem 100 g v skledi, ce jih itak ne bo pojedel.

Sicer je pa to, da ima pes hrano cel dan na voljo najslabsa varjanta vzgoje. Ce pes po pol ure obroka ne poje, bi mu mogli hrano vzet.
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 17. Apr. 2006 13:57

Pri nas se je pri vseh psih tak način dosedaj dobro obnesel in ne vidim razloga da bi ga sedaj menjali.Nikoli nismo imeli problemov s prehrano.
Sploh pa vsak najbolje ve za svojega psa.
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 17. Apr. 2006 14:01

orion lady napisal/-a:Pri nas se je pri vseh psih tak način dosedaj dobro obnesel in ne vidim razloga da bi ga sedaj menjali.Nikoli nismo imeli problemov s prehrano.
Sploh pa vsak najbolje ve za svojega psa.

Saj ti nisem rekla, da menjaj nacin. Jaz ti sam povem kaj pravijo kinologi in vzreditelji psom, ki so strokovnjaki na tem podrocju. Ce pa ti delas drgac, je pa to tvoj problem in ce se ti obnese- hvala bogu.
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 17. Apr. 2006 14:06

Vem kaj pravijo kinologi,ki so res strokovnjaki, o tem da pa so vzreditelji psov neki hudi strokovnjaki ( kakši so res ) pa nebi razpravljala.
Vem da mi nisi rekla da naj menjam način in res hvala bogu nam se obnese.
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
Ledenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 21. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenka » 17. Apr. 2006 14:50

Moja kužika ima 1200 g in če ji ne bom dala jest en dan, mi še zboli, ker je tako drobčkena.
Res je nebi mogla pustit brez jest.

Z raznolikim prehranjevanjem nima otežene prebave... vsaj mislim, da je tako, ker gre vsak dan brez problemov na wc in so izstrebki normalni (da ne grem v podrobnosti :P )

Itak, da se strinjam, da vsak hrani svoje ljubljenčke kot želi.
In verjamem, da je najboljše hranit z vrhunskimi briketi, ampak res ne poznam nobenega, da bi jedel le to.
Pa tudi za ljudi je znana zdrava prehrana, pa se redkokdo tako hrani. Jemo ogromno sladkarij, čeprav niso dobre za nae zdravje. :D

Tudi z zdravo hrano psu ne moreš zagotovit dolgega življenja in brez bolezni. Na žalost.
Vsaj tisto kar uboga žival živi, ji pustimo malo uživanja, tudi v hrani :wink:
Don't worry, be happy!!!
Uporabniški avatar
Ledenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 21. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenka » 18. Apr. 2006 0:19

Moji kužiki vsak teden ščetkam zobe z posebno živalsko pasto za zobe, ki očisti kamen. Poleg tega pa še neprestano žveči palčke iz kože z dodatkom fluora.
Don't worry, be happy!!!
Uporabniški avatar
AnaaBella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a AnaaBella » 27. Apr. 2006 13:09

jst mam pa shar peiko Golding Diamonds and Pearls-Perla :razz: :razz: to je tak cukr, da večji ne more bit sploh...sam jo vsake toliko časa mal meče ker če ne more it vn mal tečt ali na sprehod ma full preveč energije lohka se pa zgodi, da cel dan prespi kot mucek :razz:

mela sm pa mačke,ribe,pse...
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 25. Maj. 2006 17:50

Jst mam dva psa-mešanko pa dolgodlakega nemškega ovčarja. Pol mam tud dva mačka-enga oranžnega pa belo perzijko. Pa še ruskega hrčka mam :D
jst sm nora na živali in če bi blo po moje,bi mel celi živalski vrt doma..tko me pa mami mal omejuje :D :lol:
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
ellizabeth
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ellizabeth » 27. Maj. 2006 13:03

a kdo pozna kako slovensko internetno stran o pit bullih? pa o čivavah?
tko da čim več o pasmi piše pa kje so vzreditelji... pa ne mojpes.net k tm ne piše prou velik.
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 27. Maj. 2006 17:51

Na moj pes se je treba zdj registrirat pa plačljive vsebine so, medtem ko je forum www.slo-apbt.com/forum men osebno zlo kul pa se samo registriraš je pa forum o ameriških pit bull terierjih, pa o ameriških staford terierjih...
Tudi sama sem se nadušila najperj nad APBT-ji(American Pit Bull Terrier) potem pa še nad AST-ji (American staffordshire terrier) in sedaj sem ponosna lastnica 3 meseca starega samčka AST-ja po imenu NoR.
Uporabniški avatar
biscuit
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a biscuit » 27. Maj. 2006 17:59

Imam psa pasme Apenzeller planšarski pes, ki mu je ime Bruno. Imam še 4 mačke (Biba, Mali, Miško in Patek), v ribniku pa precej rib (ne morem jih natančno prešteti), dobim pa še vodno želo.
Nekoč sem imela akvarij, ki si ga želim nazaj, vendar tokrat takega z diskusi (pa si ga še ne morem privočiti)
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 27. Maj. 2006 18:07

Jaz sem imela vedno kanarčka dokelr sem živela pri mojih doma. Potem sem imela mačke, hrčka, zajčke, in zdej še kužija. Zdej ko sem pri moževih starših pa nimava nobene in mi manjkajo :cry: . Prav tako je moj dragi čist zaljubljen v živali še posebej v našo Laro- psičko. Tako da ko bova šla v svoje stanovanje sva se zmenila da si bova kupila papigo,ker jaz o njej sanjam že ene 2 leti. Ime sem že izbrala, prav tako "pasmo" zdej moram samo še prebrat razpoložljivo literaturo, da se prepirčam da je to ptiček zame :D
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov