Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:Hmm..ja verjamem, da hočeš pomagat naštepančkom samo te psi bodo tako ali tako umrli..če ne tam pa pri tebi, ko ga boš kupila..tak pes je še preden se sploh skoti obsojen na propad..tako je. In res ne bomo izkoreninili šteparstva, če bomo kupovali pri teh ljudeh..ker za njih to pomeni večji zagon za proizvod novih mladičev..meni se to gravža ampak tako pač je. Če bi vsi nehali kupovati te mladičke, potem bi tudi šteparji najbš nehali delovat, ker pač ne bi imeli komu za prodat. In, ja ti ko "rešiš" enega mladička s tem ,da ga kupiš v trgovnii v Italiji kot si ti rekla, takoj za njim že naslednjo uro dajo v tisto kletko drugega..kaj bo pa z unim? Tistega pa ne boš mogla rešit..to je začaran krog, če tako delaš, prosim razumite to. Jaz vajo poskušam razumet ampak vsakič vidim tudi ta začaran korg, ki se v takem primeu dogaja zato..
potem takem bi jih v določenem času recmo pomoje kr kšne pa rsto po sloveniji letelo v prepade?
Bubabiba, tega se je treba zakonsko lotiti, drugače, ne na škodo psov, ampak na škodo šteperjev.Jst dobro vem da je naša država glede protimučiteljskih zakonov res totalen drek, mogoče je pa tud to res da se noben ne zavzame za živali.Recimo če izpostavim Močilnikovo Mileno, ma ona bi dušo dala za tiste pse, četudi njeno rananje ni blo le najboljše, hotela je le pomagat psom jim nudit dom, sicer bolj slab, ampak glede ljubezni nebi dvomila.A država jo je proglasila ko tahuj zločinko Namesto da bi ji recimo pomagal, al pa neki, kot ji je marsikdo drug.
Jst se pač ne morem strinjat da se na podlagi tega da se šteperjem ne jemlje psov, pse ubija.Mimo tega enostavno ne morem, četudi recimo nebi kupila psa, kot sm že rekla, vseeno pa mi je hudo.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Letelo v prepade? Kašne prepade?
Ja zakonsko se pa kot vidiš ne ta tega rešit..ja saj tudi meni se smilijo ane, valda ne uživam, ko jih vidim ampak še vseeno ne bom nobenega kuila od njega, ker s tem naredim plac za novega, tako da kaj mi to pomaga? ok pomagam temu mladiču, ki sem ga vzela naslednjim stotim za njim pa ne..
Ja zakonsko se pa kot vidiš ne ta tega rešit..ja saj tudi meni se smilijo ane, valda ne uživam, ko jih vidim ampak še vseeno ne bom nobenega kuila od njega, ker s tem naredim plac za novega, tako da kaj mi to pomaga? ok pomagam temu mladiču, ki sem ga vzela naslednjim stotim za njim pa ne..
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Razumem bubabibo in onyo, po drug stran razumem purple in Marileno...
S tem, k kupš psa pri šteparju nardiš dolgoročno res več škode kot koristi, ker mu s tvojo pomočjo biznis lavfa in seveda se bo tip še naprej s tem ukvarjal...se prav, mu podpiraš posel ane. Matošo in podobne bi jst lastnoročno zadavla, če bi blo možno, kreten Pr takih maš res že velko srečo, če ti pes ne pogine, kmal po tem, ko ga kupš!
Ampak k kupš enga psa od šteparja in mu nudiš dom, skrbiš zanga tko kot je treba in veš da si mu s tem pomagu, nardiš tud dobro delo...ampak na žalost je to kratkoročna rešitev in pomagu si sam tistmu enmu psu.
To je začaran krog, res, to bi res mogla država neki ukrent!
S tem, k kupš psa pri šteparju nardiš dolgoročno res več škode kot koristi, ker mu s tvojo pomočjo biznis lavfa in seveda se bo tip še naprej s tem ukvarjal...se prav, mu podpiraš posel ane. Matošo in podobne bi jst lastnoročno zadavla, če bi blo možno, kreten Pr takih maš res že velko srečo, če ti pes ne pogine, kmal po tem, ko ga kupš!
Ampak k kupš enga psa od šteparja in mu nudiš dom, skrbiš zanga tko kot je treba in veš da si mu s tem pomagu, nardiš tud dobro delo...ampak na žalost je to kratkoročna rešitev in pomagu si sam tistmu enmu psu.
To je začaran krog, res, to bi res mogla država neki ukrent!
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Seveda dolgoročno ne narediš ničesar, ampak s tem ko psičku če je le možno podaljšaš življenje (in pri tem upoštevaš kakovost tega življenja pred kvantiteto) res narediš nekaj dobrega. Šteparstvo pa... Tudi če ga bomo z zakonom prepovedali verjemite, da bodo še naprej obstajali taki izrodki človeške družbe, ki bodo na take načine dobesedno mučili živali. To je iskreno povedano grozljivka in jaz si večje žalosti kot to, da me v oči pogleda degenerirano in mučeno bitje in ob tem ne glede na bolečino še zamahne z repkom ne predstavljam (ok, če odštejem to, da bi še mojim najbližjim kaj pripetilo). Od tu moja želja po tem, da se takim psičkom pomaga. In ja, res je da bi s tem ko bi psa kupila nadaljevala začaran krog, ampak sem mnenja, da za druge morda eno samo samcato pasej življenje za mene še prekleto veliko šteje Marsikje, v marsikaterem perečem problemu naše družbe je prisoten tim. začaran krog, ampak potrebno se je opredeliti in postaviti na neko stran.
Sem za to, da se šteparjem odvzamejo taki psički (vse za dobrobit živalic), ampak a mi lahko potem kdo zagotovi, da se bo to končalo?
Sem za to, da se šteparjem odvzamejo taki psički (vse za dobrobit živalic), ampak a mi lahko potem kdo zagotovi, da se bo to končalo?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
v tej temi
in kar je marilena napisala se pač popolnoma strinjam.Vse supej je začaran krog.lahko rešimo enega dva, potem pridejo pa spet novi
mene res srce boli ob vsem tem in res tukej ne vem kaj storiti (poleg tega da mam en miljon domsilic kaj bi s takim človekom vse počela in kam vse bi mu glavo pomakala )
in kar je marilena napisala se pač popolnoma strinjam.Vse supej je začaran krog.lahko rešimo enega dva, potem pridejo pa spet novi
mene res srce boli ob vsem tem in res tukej ne vem kaj storiti (poleg tega da mam en miljon domsilic kaj bi s takim človekom vse počela in kam vse bi mu glavo pomakala )
- Oyna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 8. 2006
če si kot štepanje mislila tole:
Naša psička Ajda, mehkodlaka pšenična terierka, je 12.10.07 skotila tri psičke in eno psičko. Vsi kužki so razigrani, vajeni otroške in pasje družbe. Nimajo rodovnika in jih po ugodni ceni oddamo prijaznim bodočim lastnikom. O njihovi ljubkosti se prepričajte na http://mem1.moj-album.com/album/10095044/ in http://www.youtube.com/watch?v=Rg5MT56yhJc.
pač to ni tisto pravo štepanje
stupid of stupiditi , po ugodni ceni ODDAMO
norišnica...
važno da so ljubki, ane... zakaj pa ni bilo narejeno vzrejno pa- koga briga ane...
šteperji so nekaj povsem groznega, veliko hujšega. ok, pa sem spet pametna
Naša psička Ajda, mehkodlaka pšenična terierka, je 12.10.07 skotila tri psičke in eno psičko. Vsi kužki so razigrani, vajeni otroške in pasje družbe. Nimajo rodovnika in jih po ugodni ceni oddamo prijaznim bodočim lastnikom. O njihovi ljubkosti se prepričajte na http://mem1.moj-album.com/album/10095044/ in http://www.youtube.com/watch?v=Rg5MT56yhJc.
pač to ni tisto pravo štepanje
stupid of stupiditi , po ugodni ceni ODDAMO
norišnica...
važno da so ljubki, ane... zakaj pa ni bilo narejeno vzrejno pa- koga briga ane...
šteperji so nekaj povsem groznega, veliko hujšega. ok, pa sem spet pametna
-
Mem1 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2007
Se opravičujem za lapsus.. sem v drugi temi že popravila.. Vidim da je tukaj res potrebno paziti na izbiro besed...
Kar se tiče štepanja absolutno proti in naš primer vsekakor ni niti Š od štepanja..
Po treh Ajdinih rodovniških leglih smo se namreč odločili da ne bomo imeli več mladičkov, vendar je žal trenutek nepazljivosti in močan pasji nagon pripeljal k nam nove kepice.
Kar pa se tiče prodaje takih kužkov pa le toliko.. 2 meseca hranjenja lačnih ust in skrbljenja za poskočne mladičke s seboj prinesejo določene stroške, ki bi si jih radi pokrili. Torej cena res ne bo velika, saj ne gre za nek zaslužek.
Torej če so komu prirasli k srcu.. za oddajo bodo konec decembra.
Lp
Kar se tiče štepanja absolutno proti in naš primer vsekakor ni niti Š od štepanja..
Po treh Ajdinih rodovniških leglih smo se namreč odločili da ne bomo imeli več mladičkov, vendar je žal trenutek nepazljivosti in močan pasji nagon pripeljal k nam nove kepice.
Kar pa se tiče prodaje takih kužkov pa le toliko.. 2 meseca hranjenja lačnih ust in skrbljenja za poskočne mladičke s seboj prinesejo določene stroške, ki bi si jih radi pokrili. Torej cena res ne bo velika, saj ne gre za nek zaslužek.
Torej če so komu prirasli k srcu.. za oddajo bodo konec decembra.
Lp
-
jeanitte - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: koroška
Pravkar sem izvedela, da bojo dali moji starši mojega psa usmrtit... Ker se mu ves čas ponavlja neka alergija, zaradi katere se neprestano grize in praska - do krvi. Že večkrat smo ga peljali k veterinarju, ki nam je mastno zaračunal razne tablete in mazila, a nič ne deluje dolgoročno.
Ne pomagajo moje prošnje in solze... Saj razumem, da jih je strah, da se ne bi še mi česa nalezli in da psu tudi ni prijetno, ampak trenutno sem tako zelo jezna na ves svet. Mislim, da veste in razumete mojo navezanost na to puhasto kepo, ki jo imam že od majhnega in da mi sploh ni lahko...
Ne pričakujem kakršnegakoli nasveta od vas, to sem le želela dati iz sebe, da bi mi bilo morda kanček lažje...
lp
Ne pomagajo moje prošnje in solze... Saj razumem, da jih je strah, da se ne bi še mi česa nalezli in da psu tudi ni prijetno, ampak trenutno sem tako zelo jezna na ves svet. Mislim, da veste in razumete mojo navezanost na to puhasto kepo, ki jo imam že od majhnega in da mi sploh ni lahko...
Ne pričakujem kakršnegakoli nasveta od vas, to sem le želela dati iz sebe, da bi mi bilo morda kanček lažje...
lp
...if there are roses, they will blossom...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov