Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Okt. 2007 21:33

enkrat sem že napisala, da sploh ne razumem zakaj majo ljudje živali, če ne znajo z njimi ravnat in če so jim tazadnji problem če je z njimi kaj narobe :roll: ok, lahko rečeš da sem plehka, da je bubaiba plehka, ampak ženska ti se očitno SPLOH ne zavedaš kaj govoriš.če bi prebrala tok zlo velik knjig bi potem dobro vedela zakaj in kako kastracija in kolk prevladujejo dobre strani tega.ampak očitno ne veš.Mislm, sej zarad mene lohk s svojo živaljo delaš kar hočeš, sam je pa to svinjarija!Oprosti, najprej s tem da psa boli zataknjena kost in čakaš nevem kaj da pade z neba da se sprdneš ga peljat h veterinarju, potem nekej bluziš o kastraciji, o kateri očitno pojma nimaš čemu je namenjena.
najprej si mal prebri čtiva, povprašaj pri usposabljenih ljudeh, potem pa proglašaj ljudi ki nekaj vedo in ki jim ni mar za živali, da so plehki.ni čudno da je na svetu tok svinjarije in mučenja nad živalmi če mate pa nekateri tako mišljenje.

Bubabiba mam eno idejo. Veš kaj najbolš da ti nardiš azil, kjer boš mačke hranla samo s Purino in Hill's, kjer bodo vsi kastrirani in sterilizirani, bojo obvladal raznorazne trikce in bodo spal na tvoji postli, mel vsak dan rutinske veterinarske preglede, seveda z organiziranim zobozdravstvom, sam pazi da ne boš v tem primeru ti mela kšnga dojenčka prekmal, da ne boš pozabla na sebe med temi skrbmi za vse potepuške mačke tega sveta.

tole bi bilo prav prekleto prelepo dejanje in pra prekleto spoštujem vse ki nekej dajo na živali in jim potepušla mačka ni samo potepuška, ampak so pripravljeni tud kej druzga postorit za njo.škoda ker v sloveniji nimamo nobenga tazga ornk društva kot je ASPCA (sem dala link, če ti slučajno ni jasno o čem govorim) in ker ni obenih ornk kazni za ljudi ki ne znajo delat z živalmi.Veš, žival (pomoje se že desetkrat ponavlam) ne zna povedat kaj bi in kaj nebi, ne zna pvedat da jo kej boli in vsakoletni veterinarski pregledi (ali pa na polleta), niso čist nič slabega in neumnega kot ti isliš.taoživali lahko predčaso odkriješ bolezen in jo pozdraviš da ne trpi in da jo ne boli.tistim, ki je pa škoda dat 20 evrov za pregled, pa svetujem da rajš ne vzemejte živali, če ne mislte nič "vlagat" v njih.Žival je strošek, žival potrebuje nego, hrano, gibanje, veterinarja in glejgazlomka, tudi zobozdravnika.verjamem, da tebi ni prav prijetno če te prekleto boli zob, živali pa je al kako, po tvojem mnenju?In še bolj neumno zate verjetno, veš da jst mačku vsake tri dni čistim zobe, ker ima vnetje dlesni?pa tudi če nimam časa si tist moment nog obrit, raje poskrbim za mojga mačkona, da ga ne bo bolelo in da o imel čiste zobke!Poleg tega ima svoj spalni prostor zraven mojega povštra, prav zanj posebej sešit povštrček, kjer vsako noč spi.tadruga spi pa z mano pod kovtrom.In en dvomim da jim nudim najboljše življenje kar bi ga lahko imeli.verjetno ne sede vsakemuda mu žival spi na postli, vseeno pa bi se lahko marsikdo po tem zgledoval, ker je življenje žvali lahko tudi tako lepo kot človeško, ne vdiim razloga zakaj nebi bilo.

bubabiba..trinasjtlet je precej lepa starost za mačka, raka se pa dandanes itak lahko dobi tudi kar iz lufta.sej en moreš vedet, isto kot pri ljudeh.
res pa je, če ga večkrat pelješ na pregled, lahko zadevo prej ugotoviš in pozdraviš.in nekateri seveda tudi prej odkrijejo, pa jim je škoda denarja, inekcija je cenejša :stupid: :stupid:
mi smo za naše živalce da že tok dnarja (sploh eden maček je mel nalomljeno medenico, druga pa raztragno in nalomljeno nogo ker jo je pes šavsnil, pa je zdravljanje za oba trajalo cerka pol leta, denarja za oba je šlo veliko veliko, okoli 800tisoč bivših sit, za operacije in vseskupaj, pa nam NITI ENKRAT SAMKRAT ni bilo žal tega denarja!
jst tko pravim, tist ki ne amra živali in ki tako ravna z njimi, tudi ljudi ne mara.takega človeka tud od delč nočm vidt! :roll:

In še ena o tem da kosti za psa ne gredo kej preveč.Je pa tud veterinar povedal ko je mel od mojga pes hude probleme z zaprtjem, tako da so ga mogl klistirat in še spirat žellodec.Kost ni dobra za vse pse, za prebavo.Dobra je za grist, ampak ne za jest.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Okt. 2007 22:00

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Okt. 2007 22:10

Aja, zdej pa že ne maram živali IN ljudi... P***a sam sm res prasica od človeka

tako si se sama poimenovala :wink:

n ja če bi mela, bi tut js potrošla 800 000 za psa, pa očitno glih nism lih bajno bogata, kaj mislš? Da nej prodam hišo? Glede na to da je moja mami samohranilka? wink po tvojem mnenju nej bi pse mel tisti, ki si lahko to prvoščjo? Kok fino, bi pomoje kr izumrl.

jah,nevem kaj na ti rečem, odgovor ti verjetno ne bo všeč, ampak dejansko tako je.če nimaš dnarja in še zase komaj skrbiš, potem pač ne moreš imeti živali za katero je potrebno nemalokrat potrošit kar nekej denarja.mi tud nismo bogati, da nouš mislna.Še povprečni nismo, ampak smo že zbrskal denar nakup da smo krli zdravljenje mačk.Nevem, nam pač tolk pomenijo, kot človek/sestra/brat in isto bi se za človeka potrudila ki mi je blizu, tako tudi za žival.Živali imajo pač v mjem domu enake prvilegije kot osebe i to vsi evdo in noben ne sme pisnt da mu kej ni prav.Seveda, če komu pač ne sede da žival skače naokoli/ko tamali pridejo/itd, jih umanem, ampak kar se tiče dobre hrane, zdravljenja in podobnih zadev so pa čist na istem.
seveda majo pa lahko tudi reveži živali.marsikateri brezdomec ima psa, in morm rečt, da dostkrat vidm, da brezdomec ki za burek nima, lpše poskrbi in prej za svojga psa kot zase.Pes pač sam ne more.in to ej lepa gesta, ker ima psa za ljubljenca in ne za neko igračo zraven da jo lahko gleda in da lahko reče da jo ima, vložil vanj nebi pa nič.

Poznaš karkater mačk?veš to, da maček ne bo sedel in spal nekje kjer mu ne sede?že od malega obadva spita tako in jima precej paše očitno, v nasprotnem primeru bi šla spat verjetno kam drugam, kajne.
moje mačke živijo življenje tako kot jim paše.Malo ven, malo notr, šetata, masta skos hrano na razpolago in vodo da popijeta in pojesta kej če sta lačna, in tako dalje.Verjamem, da prekleto uživata :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Okt. 2007 22:11

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Okt. 2007 22:14

ne rečem, da ji ne.ampak dejstva so dejstva in čakat nevemkolk časa če psa boli predn ga h veterinarju peljat ni ravno na mestu.sori.to bi ti vsak povedal, ki da kej na živali.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Okt. 2007 22:23

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Okt. 2007 22:30

zame je pa glup tisti ki ima žival pa ji ne nudi primerne oskrbe. :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Okt. 2007 22:35

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 04. Okt. 2007 22:35

Uu šit tut moja mami je samohranilka pa delam celo poletje, da zaslužim toliko kolikor hočem, ker SAMA plačujem vse kar je v zvezi z mačkom. Pa mu kupim kvalitetno hrano ne poceno junk fooda, pa ga peljem h veterinarju. Za tako življenje sem se odločila, ko sem 5 let nazaj posvojila mojega mačka. In ga ne obžalujem...kar sem porabila za mačka mi nikoli ni bilo žal (tako kot mi je zakaj včasih kadar si kupim zase :) ).

Pa moj maček je živel kot zunanje notrani in je hotel spat na moji postelji pa ni smel, ker mi doma niso pustili,,zdaj živi kot samo notranji in, ko se vležem v posteljo takoj skoči h meni in začne zadovoljno prest..jaz ga prislim, ja. :wink:

In pa tvoj stavek..psa ni bolelo..ja a zdej si že kr Dr. Dolittle da veš, da ga ni al kako? Že to, da ne more zapret usti ti nekaj pove..in ja en dan in pol je dejansko veliko pa če se ti še tako čudno sliši.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Okt. 2007 22:38

sončk napisal/-a:Ok ta tema je uradno dosegla dno. Dejmo se pomirit in it spat. Jaz bom mojga psa čuvala na moj način, vi pa vaše mačke/hrčke/čričke na vaš način. Pika.

najlažje je tole rečt, zato pa je tolk obubožanih živali an svetu inmučenih, ker ljudje mislite da če je pa žival vaša da pa lahko delate z njo, kot vampaše.Wrong!Žival je živo bitje in z njo se je treba obnašat tako in nič drugače, kot s človekom.
In kot je bubabiba rekla, če želiš, lahko marskaj sam dosežeš in plačaš.Sam kot sem rela, čakat in evtanazirat žival je cenejše.Žalostno :roll:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Okt. 2007 22:45

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Okt. 2007 22:53

sončk, ti imaš pa res tipične forumske fore.si bla fejst punca, zdej pa nisi več, pejte spat, tralalala.nevem zakaj se na tak način ven vlečeš, glede na to da si v tem zadnjem postu še dobro povedala, da ti žival ni med prvimi interesi.In pes maček, resda je žival druga, vendar je vse skupaj o čemer govorimo čist isto.skrb je potrebna tako za tega kot za onega in za psa, verjetno daš še kakšen tolarček več, sploh za prinašalko.
jst sm mela tud nemško ovčarko in lahko rečem, da je mela raj na zemlji.sicer ji ni bilo ravno všeč hodit na preventivne preglede h veterinarju,a mpak qrc, vsaj zdrava je bila, dokler pač ni odbila njena ura za v nebesa.pa bolelo jo tudi nič ni več kot urco, dve.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Okt. 2007 22:58

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 07. Nov. 2010 4:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Okt. 2007 23:02

hehe, kot sm rekla, tipične forumske fore.Moji posti...Ohja, vsaj za živali dobro skrbim :P /end offtopic
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 05. Okt. 2007 9:27

NACI!

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov