Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Sori ampak mislm, da s poimenovanjem takih ljudi, ki parijo svoje rodovniške pse brez vzrejnega kot vzreditelji, žališ prave vzreditelje..
Aja pa, če ti nekdo pokaže papirje mame in očeta to še ne pomeni, da so pravi papirji..lahko so ponarejeni..zdej lahko bi bili tudi pri tistem vzreditelju katerega mladiči obijo rodovnik ampak mislim, da tisti odgovorni vzreditelji ne bi šli tega delat a..
Aja pa, če ti nekdo pokaže papirje mame in očeta to še ne pomeni, da so pravi papirji..lahko so ponarejeni..zdej lahko bi bili tudi pri tistem vzreditelju katerega mladiči obijo rodovnik ampak mislim, da tisti odgovorni vzreditelji ne bi šli tega delat a..
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
...Kakorkoli... Tudi resnim vzrediteljem se kdaj pa kdaj zgodi, da pri njihovih leglih narava in genetika ubereta svojo pot... Žal je tako in vedno bo.
Žalostno je, kam smo zabredli, da si je človek podredil ta naš planet-izkoriščamo druga živa bitja, da pridemo do materialnih dobrin. Upam, da bi preprodajanja psov čim manj, prav tako bolehnih psov in predvsem to, da ljudje nehajo gledati na izgled psa (žal je povečini tako, če tega ne bi bilo, se preprodajalci na prvem mestu sploh ne bi pojavili,ker nikomur po čudno nizkih cenah ne bi mogli prodati Yorkširja ali katerega podobnega), ampak na to, kar nam lahko povrne. Pes ne zahteva veliko, da pa ogromno. Jaz svojo debato zaključujem, zmotila me je izjava o čistokrvnosti psa, ki je meni sinonim za neko plemenitost... Sama sem pristaš tako rodovniških psov, kot mešančkov, bi pa dom nudila tudi kakemu revežu, ki ga je na svet "spravil" štepar psov po domače rečeno.
Mislim, da je nesmiselno nadaljevati to razpravo, ker se ne glede na povedano strinjam s teboj, bubabiba, ampak želela sem pač pokazati, kako je moje mnenje o tem, ali je možno imeti čistokrvnega psa brez rodovnika. Še enkrat pa- rodovnik nikoli ni 100% zagotovilo, da se prav z vašim psom ne bo poigrala narava oz. genetika.
Lp
Žalostno je, kam smo zabredli, da si je človek podredil ta naš planet-izkoriščamo druga živa bitja, da pridemo do materialnih dobrin. Upam, da bi preprodajanja psov čim manj, prav tako bolehnih psov in predvsem to, da ljudje nehajo gledati na izgled psa (žal je povečini tako, če tega ne bi bilo, se preprodajalci na prvem mestu sploh ne bi pojavili,ker nikomur po čudno nizkih cenah ne bi mogli prodati Yorkširja ali katerega podobnega), ampak na to, kar nam lahko povrne. Pes ne zahteva veliko, da pa ogromno. Jaz svojo debato zaključujem, zmotila me je izjava o čistokrvnosti psa, ki je meni sinonim za neko plemenitost... Sama sem pristaš tako rodovniških psov, kot mešančkov, bi pa dom nudila tudi kakemu revežu, ki ga je na svet "spravil" štepar psov po domače rečeno.
Mislim, da je nesmiselno nadaljevati to razpravo, ker se ne glede na povedano strinjam s teboj, bubabiba, ampak želela sem pač pokazati, kako je moje mnenje o tem, ali je možno imeti čistokrvnega psa brez rodovnika. Še enkrat pa- rodovnik nikoli ni 100% zagotovilo, da se prav z vašim psom ne bo poigrala narava oz. genetika.
Lp
-
bubabiba - Kofetarica
Tudi jaz imam rda mešančke in rodovniške, ne bom pa nikoli podpirala nerodovniške vzreje..Če bi že kje v azilu pistal bi vzela takega ne pa da bi ga šla prav kupit h šteparju, da bi ga rešila, ker s tem samo narediš mesto za novega..žal.
Lp
Lp
-
Marilena - Komunikatorka
Popravljam se- ne bi kupila psa od šteparja,ampak bi mudila dom kakemu revežu, ki pristane v azilu;npr. red nosi od ptujskega šteparja... No,pa sem ga izdala. Tak psiček ni kriv, da ima po standardih C kolke (hja, vzrejna politika dovoljuje 30% displazijo kolkov, tako da je na koncu to isto kot če kupiš psa brez rodovnika, isti nateg)in če bi imela na voljo dovolj financ bi mu pomagala.
-
Marilena - Komunikatorka
Nisem dala, ker preden bi sploh kaj objavla, bi ugotovila, da so kletke v azilu prazne Žal apbt-ji prevelikokrat padejo v roke nepravim ljudem in takih je ogromno, saj so ti psi postali pravi modni hit. In kaj se dejansko dogaja? Pitte po novem parijo s staffordi, nastane stafford-pit, ki pa je zelo redek, saj je stafforda težko pripraviti do paritves pittom.. In potem slišim zgodbo o frajerju, ki svojega predstavnika tega mix-a obesi na drevo- z zadnjimi tacami in glavo navzdol, ga boksa v trebuh, da pes dela "trebušnjake"... Hja, žalostno, ne?Jaz bi delala psihološke teste preden bi takega psa predala človeku...
-
bubabiba - Kofetarica
Ja, žal je več takih azilov kjer ne preverijo kam gre pes..če bi bili vsi azili taki kot Horjul bi blo tut fajn.
Samo vseeno jih lahko dam na oglas..tut če so tok popularni ne grejo spet vsi tok hitr..vem ker spremljam zonzani recimo (ker je tam največ bullov), posebej psice z razvlečenimi seski(odslužene mašine za rojevanje) niso preveč privlačne za posvojitelje..
Samo vseeno jih lahko dam na oglas..tut če so tok popularni ne grejo spet vsi tok hitr..vem ker spremljam zonzani recimo (ker je tam največ bullov), posebej psice z razvlečenimi seski(odslužene mašine za rojevanje) niso preveč privlačne za posvojitelje..
-
Marilena - Komunikatorka
Verjamem... To me nekako spominja na hrte s www.pomochrtom.com, ki so odslužili svoje tekaške dni, oz. lovske če se ne motim, pa vendar, hvalabogu, najdejo dober dom. Tu se spet pokaže, koliko ljudem pomeni izgled psa. Pravi ljubitelj psov ne vidi "fasade" (seskov), ampak edino resnično ljubezen (ki je tudi edina, ki se jo da kupiti), ki ti popestri še tako slab dan. V kolikor dobimo apbt-ja, ti torej sporočim. Mislim, da bom morala dati pobudo tudi za spletno stran mb-azila, ker je edini nimamo
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Marilena napisal/-a:satan28 napisal/-a:Pa še glede problematike zapuščenih psov.
V vseh 11 letih, kar pomagam v Mb azilu, smo imeli samo 2 rodovniška psa. Eden se je izgubil, pa smo s pomočjo čipa takoj našli lastnika, drugemu pa se je "lastnik" odpovedal in je našel dom v 3 dneh.
Da pa ne omenjam tisočih mešančkov, ki so iskali, iščejo in še bodo iskali nov dom...
Rodovniških s papirji morda res,če si to mislila, ampak čistokrvnih? S tem pa se ne bi strinjala Ravno mesec dni nazaj, oz. malce več kot mesec so se v mb-azilu nahajali čistokrvni pitbulli (red nose, blo jih je pet, če se ne motim), trenutno je v azilu čistokrvni Rott (brez kupiranega repka), enega pa so oddali par tednov nazaj. Pol leta nazaj smo imeli rodovniškega aljaškega malamuta po imenu Ice, ki pa tudi ni našel doma hitreje kot v par tednih, ker že sama karantena v azilu traja teden dni in psov pred prestanimi sedmimi dnevi v azilu in preverjanju zdravstvenega stanja (cepljenja) ne dajo nikomur.. (razen mladičkov) V azilu se znajde ogromno število huskijev in malamutov, to pa predvsem zato, ker se ljudje ne zavedajo zahtevnosti pasme in si psa največkrat izbirajo na podlagi zunanjega izgleda. Ali pa banalni primer enega izmed azilantov- 11 let dober, zvest družinski čuvaj, potem pa po 11 letih iz neznanega vzroka "vtrga" kuro in posledično pristane v azilu... Človek se res vpraša, kaj je narobe z ljudmi
Glej, če je pes rodovniški ima tetovirano številko ali pa potreben čip.
Ti psi-pitbuli pa nikoli niso bili čisti!!
Sama se kar dosti ukvarjam s pitbuli( jo imam sama), rodovniško, čistokrvon, pripeljano iz Amerike, pa to ikoli niso bili čisti rednosi!!
Sem jih videla, osebno sem peljala ven tistega zadnjega samca, imel je (po standardih govorim) predebel rep, predebelo dlako, za pitbul mladiča pri 5 mesecih je bil bolj podoben kakemu mešancu z mastifom!!
Povej mi kdo, bo šel dat celo leglo v zavetišče rodovniških pitbulov?
Priznanih po UKC ali ADBI?
Govorim za vse pse, ki so bili noter-če bi bili res rodovniški, verjemi, da bi se prodajali, ne bi se jih zavrglo, pripeljalo v azil!
In še enkrat:ne obstajajo nerodovniški čistokrvni psi!
Ali ima pedigre ali pa je po kinologiji mešanec!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
satan28 napisal/-a:In še enkrat:ne obstajajo nerodovniški čistokrvni psi!
Ali ima pedigre ali pa je po kinologiji mešanec!
No v tem primeru se pa opravičujem za vse sovje poste, v katerih piše, da mam prinašalko...ker očitno mam mešanko... Zame ta podatek pač ničesar ne spremeni, ampak ne bi rada zavajala ljudi na forumu .
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov