Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
***Phoenix***
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Phoenix*** » 16. Feb. 2007 16:57

Yazmeen napisal/-a:Nevarne pasme ne obstajajo, obstajajo nevarni lastniki, k nardijo svoje pse nevarne!

Se čist strinjam :ja:
~I've seen angels fall from blinding heights,
but you yourself are nothing so divine,
just next in line...~
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Feb. 2007 17:06

***Phoenix*** napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Nevarne pasme ne obstajajo, obstajajo nevarni lastniki, k nardijo svoje pse nevarne!

Se čist strinjam :ja:

No sej to js usm govorim, ki pridejo s takimi in raznimi idejami o bullih na dan.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 16. Feb. 2007 17:20

Joj js sm čist ceplena proti bokserjem.. ker ga ma en daljni sosed, no prej je mela še dve psici, in je enkrat ko sm bla majhna skočila name in me podrla na tla. Zdej ne vem kaj je blo, a sm kej narobe premaknla se, a se je hotla igrat, njej nism nč nardila ker je prov k men prtekla. In sm se dobrih deset let bala teh njegovih psic :( Prov grozno mi je blo, ko sm morala na avtobus in sem vedela da je možno da bo pes spuščen tam nekje na poti. Sej pol me je lastnik navadu da psu rečem odločno: Stran! Pust!, ker me je začel vohat in sm čist trda ratala. Pa sledil mi je pa nadležen je bil, pa skakal name. Joj.
Sam tud ne razumem človeka, da pusti spuščenega takega psa, da folk še mimo ne upa zarad tega ker ma tak strah pred to pasmo (ja stereotipi pač).

Sicer pa js tudi nikol ne bi mela teh pasem, katere je omenla Angel.. zato, ker so mi milo rečeno grdi psi to, nič lepega ne vidm na njemu. Ok, mogoče majo bokserčki še luštkan gobček (in sploh so ful luškani ko so mladički, to priznam), ampak razni pitbulli pa terierji so mi pa obupni :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Feb. 2007 17:39

Urszika grdih psov ni. :wink:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 16. Feb. 2007 17:46

Ja dobr, to res ne morm reč da so grdi.. ampak ma vsak svoja merila in men se take pasme res ne dopadejo. :wink:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Feb. 2007 18:01

Ja sej. ti niso všeč, ne pa da so grdi. :wink:
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 17. Feb. 2007 8:10

^^ :flower: kak je lepi...res pravi cuker
sanjavi hudiček
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjavi hudiček » 17. Feb. 2007 13:13

js sm že od otroštva dalje mela vedn psa in mačko. pred nekaj leti nam je nekdo ustrelil nemškega ovčarja ki smo ga vsi oboževali. sicr smo takrat rekli da ne bomo več imeli psa kr smo bili vsi tak žalostni, ampk že čez nekaj mesecev smo dobilo nemško ovčarko, ki smo jo rešili smrti, saj jo je hotel njen lastnik ubiti če je ne bi nekdo tist dan vzel (ker je ni mogel prodati). imam pa še mucka ki je star 12 let in take sivo-črne-bele barve...upam da še bo dolgo živel kr sm res navezana na njega :)
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 17. Feb. 2007 13:50

Joj kako mi gre na živce to stereotipno razmišljanje v stilu:"ja to so nevarne,ostre pasme...".
Pa dobro ženske pa ste sploh spoznale kdaj pravega predstavnika teh pasem?
Rodovniškega pitbula?
Ne teh varijant z njimi(čeprav nimam nič proti njim),ampak vseeno so možna razna odstopanja v karakteru pri psu,ki je mešan,,kot pa pri rodovniškem.
In Urszika reč,da je nek pes grd,pa je milo rečeno otročje!
To je naša Lora,rodovniška pitbulka,prava predstavnica te pasme.Neverjetna do ljudi,ne laja na poštarja,vsakega spusti v hišo,na otroke čisto mahnjena.Kar pa se psov tiče je pa druga pesem.
Jih tolerira na sprehodu ampak ne mara,da kdo rine vanjo,niti da jo ovohava!
Pa kaj!Jaz se tudi ne rokujem z vsakim mimoidočim!
Ampka to sem vedela že ko sem se odločila za to pasmo.
In še enkrat ne obstajajo ne varne pasme ampak nevarni lastniki in potem seveda nevarni psi.
Evo našo zverino:
http://lora1.moj-album.com
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 17. Feb. 2007 14:40

Lyla, ja, je bernska planšarKA. :D
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 17. Feb. 2007 15:06

satan28 napisal/-a:In Urszika reč,da je nek pes grd,pa je milo rečeno otročje!

Ja saj vem, da sm se napačno izrazila - sem pač hotla povedat, da js na teh pasmah ne vidim ničesar, kar bi me pritegnilo. Nasploh nism fan kratkodlakih pasem, potem njihovi gobci mi niso všeč (mogoče od boskerja še, no). Se še enkrat opravičim, če sem koga prizadela ko sm to izjavla (no predvsem sm sebe predstavla kot mal primitivno, sam ne najdem vedno pravih besed v tistem trenutku).
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ma|ick4 » 17. Feb. 2007 15:35

Ne morete rečt za nekega psa,da je nevaren,ker je take pasme.To ne more bit res,ker je lahko vsak pes prijazen,če je le tak vzgojen.Tak kot se kakemu rotvajlerju al pa podobni pasmi lahko "utrga",tak se lahko tudi zlatemu prinašalcu,labradorcu...
Doma mamo živ primer,da se s tem ne morem strinjat.Mamo ameriškega pit bull terierja in morem rečt,da je to ena vlka mačka,ker se tak carta in tudi ko jo drugi psi napadejo,se vrže na tla.

Imamo pa še doma dve želvi(stari 10 let),najdeno mucko črno-belo(stara nekje 1 leto) in pa še kar dosti sosedinih mačk,ki so nonstop pri nas(kakih 8 jih je),mam pa vse rada :)
Nekoč pa smo meli nemškega ovčarja Dona,pred njim nemško ovčarko Bibo,še pred to pa baje mešančka Bonija,pa itak veliko mačk,Pa ribice še kdaj,samo pri meni niso živele dolgo.
Mela bi pa doma jaz kakega tigra al pa pumo od bolj eksotičnih živali :) Od takih domačih pa kakega črnega konja.

Zanima pa me,če ma kdo činčilo in če mi lahko malo pove,kak se je treba z njo ukvarjat in skrbet pa podobno?Včeraj sem se navdušla nad eno
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 17. Feb. 2007 20:53

satan28 napisal/-a:Joj kako mi gre na živce to stereotipno razmišljanje v stilu:"ja to so nevarne,ostre pasme...".
Pa dobro ženske pa ste sploh spoznale kdaj pravega predstavnika teh pasem?
Rodovniškega pitbula?
Ne teh varijant z njimi(čeprav nimam nič proti njim),ampak vseeno so možna razna odstopanja v karakteru pri psu,ki je mešan,,kot pa pri rodovniškem.
In Urszika reč,da je nek pes grd,pa je milo rečeno otročje!
To je naša Lora,rodovniška pitbulka,prava predstavnica te pasme.Neverjetna do ljudi,ne laja na poštarja,vsakega spusti v hišo,na otroke čisto mahnjena.Kar pa se psov tiče je pa druga pesem.
Jih tolerira na sprehodu ampak ne mara,da kdo rine vanjo,niti da jo ovohava!
Pa kaj!Jaz se tudi ne rokujem z vsakim mimoidočim!
Ampka to sem vedela že ko sem se odločila za to pasmo.
In še enkrat ne obstajajo ne varne pasme ampak nevarni lastniki in potem seveda nevarni psi.
Evo našo zverino:
http://lora1.moj-album.com

Ares rodovniška je? Ful dobro ena redkih rodovniških apbt-jev pri nas! A mogoče sodeluješ na slo-apbt forumu? Če ne pridi in se včlani na forumu ljubiteljev psov tipa bull. :wink:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 17. Feb. 2007 20:54

Ok zdajle sem šla gledat slikce pa sem ugotovila, da ti že sodeluješ na forumu. :D grem gledat predstavitev tvoje psičke tam. :)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 18. Feb. 2007 23:21

Waaaa kužkiiii :D A to je vaš kuža zraven a je ta tudi od tete?

No naši eni prijatli majo pa tibetanskega španjela (taka kjutkana mala pasma, malo daljša dlaka, luškan gobček, cukrček), in je menda se en pes potepu po njihovi ulci, in je prišel do njihovega psa, ga vzel v gobec in kar začel stresat. Sicer mu ni kože predrl, menda mu je malo hrbtenico premaknil kvečjemu.. Samo to se večkrat naredi? Da večji psi tkole male primejo in jih začnejo (to so naredil sošolkini čivavi, samo ona je bla čisto boga pol) - ne razumem a se to pes igra, a je napadalno to, a kaj? :gruebel:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov