Težko boš dosegla, da bi folk dojel, da ti to ne paše oziroma, da ne morejo kr tko do enega psa, ga božat, po možnosti še hrano dajti. Razen, če se nardi tko, da psa nimata stikov z mimoidočimi al pa ena velika tabla ne dotikaj se psov!
Js sicer nimam psov zunaj, me pa zmoti že to, ko se na sprehodu folk ustav in začne požat psa. Se spomnem enkrat ene ženske, ko je prišla do psa in ne samo da ga je božala, še glavo mu je tiščala, da jo je lizu.
Samo enkrat sem doživela, da me je ena gospa vprašala če sme pobožati psa.
Velikokrat sem že popizdla, ker je folk totalno brez manire in kliče psa, cmoka z usti, žvižga..in to ponavadi ravno takrat, ko se mogoče midva kej učiva al pa ko hočem, da je priden in miren.
Glede pomilovanja mam tud že izkušnje in takrat mam vse dlake pokonci!
Res vsak dan se najde kakšen talen. Od začetka sem bila še mirna in sem si mislila okej nej ti bo. Zdej pa žal ne morem več z mirnim tonom povedati da nej pustijo psa na miru!
Mislim, da ljudje ne dojamejo kako je to nadležno in da se ne moreš kar tko približati nekemu psu pa tudi če on izgleda izredno srčkano in prijazno. Potrebno je vsakemu posebej razložiti, ker drugače najbrž ne gre...