Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 03. Jan. 2007 22:37

urszika napisal/-a:amital, hvala :D Se vidi, da je res odvisno od psa... No mogoče to, ko si rekla, da je zaščitniška, da se enim to zdi vsiljivost, pa da pol pes skoz okol tebe skače.

ja, cele dneve bi bla z ljudmi :) pa tudi ta lovski nagon ima v sebi, leta za mišmi, če kda katero vidi, marsikdaj ubije, pa ful rada se hodi v reko kopat.
aja, pa striženja ne prenaša najbolje oz. se dela bogo :D ma pa tako dlako, da se škarje kar pogosto zapacajo, je potrebna velka mera potrpežljivosti, samo to je za zdržat z obeh strani :)
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 04. Jan. 2007 15:29

Bubabiba, a s takim bedarijam se tolažiš al kaj?! Da obstajajo še hujše oblike mučenja živali (kot je kupiranje ušes in repa) in da mogoče pa unga psa, k mu ne kupirajo ušes, pol pretepajo doma?! Če maš rad žival (in jo spoštuješ tako kot je), je verjetno ne izpostavljaš nepotrebnemu trpljenju in bolečini, k jo doživlja med, in po, tem posegu.

Kot sm že rekla...pes ma ušesa in rep z razlogom, tko kot maš ti določene dele telesa z razlogom. Predstavli si, da nekdo postane tvoj lastnik in s tem lahko počne, kar hoče. Zazdi se mu, da bi lepš zgledala brez ušes in ti jih odreže. A je to ok?!

Pa mislm, da so tud z nekim razlogom po večini držav prepovedal kupiranje!!!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 04. Jan. 2007 21:50

Yazmeen napisal/-a:Bubabiba, a s takim bedarijam se tolažiš al kaj?! Da obstajajo še hujše oblike mučenja živali (kot je kupiranje ušes in repa) in da mogoče pa unga psa, k mu ne kupirajo ušes, pol pretepajo doma?! Če maš rad žival (in jo spoštuješ tako kot je), je verjetno ne izpostavljaš nepotrebnemu trpljenju in bolečini, k jo doživlja med, in po, tem posegu.

Kot sm že rekla...pes ma ušesa in rep z razlogom, tko kot maš ti določene dele telesa z razlogom. Predstavli si, da nekdo postane tvoj lastnik in s tem lahko počne, kar hoče. Zazdi se mu, da bi lepš zgledala brez ušes in ti jih odreže. A je to ok?!

Pa mislm, da so tud z nekim razlogom po večini držav prepovedal kupiranje!!!

Poglej mislim, da si jaz ne bi upala tko obsojat lastnike kupiranih psov, ker jih sama osebno kar dosti poznam in si upam trdit, da za svoje pse srbijo tako, kot marsikateri ne. Ne rečem, da so zdaj to vsi taki ampak jih je ogromno...
Nisem rekla, da nekupirane pse vse pretepajo, to sem dala kot primer, a se morš res na vsako besedo obest?
Sicer pa debata o kupirati/nekupirati psa ni za semle ampak za na drug forum, kjer je tudi že odprta in eni so pač za eni proti...en ma to mnenje en pa to...jaz živali spoštujem use živali in to zelo, še čebele ne ubijem nič, še bolj kot človeka jih spoštujem, da se mi eni že smejejo ampak tko pač je pri men, ampak priznam, ko bom mela AST-ja in če bo imel lepo glavo ga bom dala kupirat. Pa lahko rečeš kar čš, da mučim žival ampak to še ne pomen, da jih ne spoštujem. Ker mislm, da jih kar se da pomagam revežm s ceste , iščem domove zavrženim, doniram, hodim v zavetišča sprehajat idt. vglavnem se kar dost trudim za pse, bolj kot marsikateri tukej pa un recimo ne bi šou kupirat...
Moje mnenje o vsem pač.
Sicer pa kot sem že rekla, ne bi o tem zdaj tuki pa če te še kej zanima me kontaktiraj prek zs :wink:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 04. Jan. 2007 21:58

urszika napisal/-a:amital, hvala :D Se vidi, da je res odvisno od psa... No mogoče to, ko si rekla, da je zaščitniška, da se enim to zdi vsiljivost, pa da pol pes skoz okol tebe skače.
Za dalmatince sem pa slišala, da naj bi bli mal popadljivi ja menda. Sam vseen prekleto lep pes :)

bubabiba, joj ne mi o pasji šoli... naš sosed je vozu zlato prinašalko, ej nč ama nč ga ne uboga, če jo kdaj spusti, se ne pusti ujet itd... js nvem kakšni lastniki so to no, brezveze, pes mora znat vsaj par osnovnih ukazov, pa da ti ne pobegne pa to, pa da te fejst uboga, al hodta v šolo al ne.

Prav pasja šola je prvi korak h temu uboganju kot ga ti naštevaš!
Pes mora v šolo pa, če se tebi zdi, da ga boš še tako obvladala..ker tam ni samo učenje ampak tudi socalizacija z drugimi psi, ljudimi itd., ki so takrat v šoli, to je pa hudo pomembno za obdobje mladička, ker pogosto odloča o karakterju psa, ko odraste.
Ubistvu, če tko gledaš te moram pravzaprav vprašat zakaj bi ti mela psa?Za na verigo? No potem res ne rabiš pasje šole.
Ker sklepam, da bi ga imela kaj drugega kot za to pa le pojdi v pasjo šolo še posebej pri takih malo "težavnejših" pasmah.Težavnejše zato, ker je z njim delo malce oteženo zaradi lovskega nagona..
Ker je danes v svetu veliko napadalnih psov z neodgovornimi lastniki je super, če tvoj pes zna odpoklic 100%, recimo če pride renčava napadalna mrcina, ki ti mimgrede tut ubije psa je super da tvoj pes takrat uboga na prvi klic, da ga hitro pripneš in se tut hitro postrgata od tam.
Potem, če ga misliš met za kot družinsekga člana( vedno ob sebi, kamor gre lahko gres tabo) je pa super, če zna veliko več kot samo to(osnovna šola, izpit b-bh..več o tem ti bojo tko al tko tam povedali), pa če misliš še naprej delat z njim kot sem že rekla agi, obedience in podobno potem nujno rabiš vse od zgoraj naštetega..
No tukaj je pa seveda vse odvisno kaj ti od psa pričakuješ..jaz zase točno vem.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 04. Jan. 2007 22:43

Jah poglej, za na verigo ga vsekakor ne mislm met :lol:
Zame bi bil pes kot družinski član, in zato tud ne vem če ga bom lahko mela, dokler ne bom šla na svoje al pa ne bom že malo bolj močna po finančni plati npr., ker moja familija ne misli zame plačevat veterinarja in šole,... In gotovo, če ga bom mela, ga bom peljala v pasjo šolo... Zdej očitno v malo, v osnovni šoli ne vem, kaj se dela ubistvu, za agility in take stvari pa jaz niti nimam ambicij. Aja pa b-bh tud ne vem kaj je :)

Drugač pa: Dans je naš maček dobil prepoved bivanja v dnevni sobi in kuhinji, ker je napadel papagaja in prevrnil kletko. Pojedu ga pa ni, no. Je blo pa vse raztreščen po tleh, in se je fotr čist razjeziu.
Najbol bedasto je blo pa to, da ko sva šle z mami od doma, sm js oba mačka mal vn spustila, notr ga je spustila od mami teta, pa fotr je dobr vedu, da je v dnevni (ker sicer ga tud prej ni pustu tja oz. je skoz neki jamru k je dlake pušču) in je prevrnu kletko pred njegovimi očmi. :evil: Pol pa men reče da ne sme mačk notr. Ja madona, vn bi ga dau prej ane sj si bil zravn k je not pršu. Grrrr. Sj se bo unesu... Fotr, pa za mačka tud upam :D
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 04. Jan. 2007 22:49

Me veseli, da nameravaš it v šolo.
Drugač naprej delaš izpit Izpit za psa spremljevalca A (osnovne vaje poslušnosti)
Priporočljiv je pa tut Izpit za psa spremljevalca B-BH, ki je sestavljen iz treh delov: vaj poslušnosti na vadišču, preizkusa vedenja psa v urbanem okolju in preizkusa vodnikovega teoretičnega kinološkega znanja.
Da boš vedla :wink:
Za agility greš pa na kakšno tekmo pogledat pa te bo prec zagrabl boš vidla :D

Aja pa drugač, da te potoloažm nisi edina, ki ne sme met psa, tut jaz si ga omislim šele ko bom na svojem :? Jap, še ene par let bo treba počakat kaj čmo.. :)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 04. Jan. 2007 22:59

bubabiba napisal/-a:preizkusa vodnikovega teoretičnega kinološkega znanja

ojej lol a tole se morš kej učit iz kake knjige? :D hehe ful resno se mi sliš tko...
za agility pa vem da ful fino zgleda ja, sm že po tvju gledala, sam sm mičken prelena pomojm za to :D hehe
chilli
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chilli » 04. Jan. 2007 23:19

_Petra_ napisal/-a:Drugac pa sem skoraj skupaj padla, ko pridem ven iz ambulante (pa ze not ko sem bla sem iz druge ambulante slisala grozen zivalski "jok") in vidim psa z obrezanimi usesi.. Zdaj se tocno ne spomnim pasme, ampak je mislim da znacilno, da tem psom rezejo usesa. A ve katera kera pasma je to in ZAKAJ pri vragu to delajo??

je pa že jokal zaradi česa drugega ker mu ušes na živo niso rezali...

kupirajo pa ušes na pobrežju tudi ne.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jan. 2007 23:24

kupiranje psov je mučenje živali..če nebi bilo mučenje, tudi prepovedano nebi blo..in jst sm ful proti temu..nevem kako bi blo ljudem če bi mogl dve let nost (al kukr že pač) tist čez glavo, pa ušesa gor prvezana da stojijo...men se to zdi ful nesramno, tko kot vso nehumano ubijanje živine in vsa ostala mučenja živali...jst bi takmu folku ki tio dela nardila isto... :evil:

pa še tole bom rekla glede pasje šole...
Vsak pes more bit izšolan tako kot je treba, četudi je doma na verigi (sicer nevem zakaj bi nekdo imel psa ki bi bil skos na verigi-ja še en primer mučenja) ali kjerkoli in kakršnekoli pasme že je, z rodovnikom ali brez, velik ali majhen...Opažam, da vse manj ljudi šola svoje pse..
Dobro, če nimaš denarja ua pasjo šolo, se pač sam ukvarjaš z njim..Moj fotr je sam izuču našo psico (danes je že pokojna sicer) in jo je tko izuču, da ne moreš verjet...brez kakršnekoli pasje šole, samo on...To je ukvarjanje z živaljo..To bi mogu vsak narest, ki ma doma psa...Ne pa da pol vsi cucki sami okol šetajo in koljejo folk...Ma take kazni bi dala vsem tem lastnikom, da bi tri mesce jedl sam kruh pa vodo...ne samo zaradi ostalih ljudi in psov, ampak že zaradi samega psa...Tudi pes rabi ukvarjanje in rabi marsikaj več kar ljudje ne vedo...Ni pes, da ga kot popija prpelješ dmov, ga polleta ujčkaš o je še mlad, potem pa na verigo in naj visi cele dneve tam...pes je živo bitje, ki ima svoje potrebe..tudi on si želi biti socializiran in tak kot mora biti...Nevem zakaj tolk folka to psom odžira :roll: ..
In tud sama pasja šola je veliko premalo za popolno vzgojo psa...Skos je treba vzgajat psa, kot otroka..Skos kazat kar je prov in kar ni...Navadt ga je treba tako da ne bo nobenemu nevaren...In to skozi celo njegovo življenje...treba je skrbet zanj...in žalostno je, da folk tega ne dela...jst sm kr alergična na take ljudi ki psa prpeljejo domov, pol se jim pa jeb* za psa...Jst sm mojga vlačila svepovsod s sabo..Kamorkoli sem šla bodisi v trgovino, sprehod, kam hodit...Vedno je bil z mano...nekaterim se pa ne da tega...zakaj pol k***c maš sploh psa?da gnije pred bajto?!jebenti tazga folka res ne maram :evil:
in dobro je tudi to, da se psa navadi tudi kot na enega lastnika in pa še na ostale ki ga vozijo po sprehodih...ne da potem drugih ne uboga in spizdi takoj ko lahko...

in še glede pasjih razstav in mačjih bi dodala, da so tud mčenje za moje pojme..ker pes pa maček uživa pri kopanju vsak dan in nevem pudranju in parfumiranju...blah...to je čist bolano :roll: ...folku je preveč dolgčas...

agility je pa uredu...že zato ker je pogojen s športom in se pes giba, meddrugim pa še zgaja in uči zraven...več bi moglo bit tega, in maj tistih dosadnih nagravžnih razstav :x !!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 04. Jan. 2007 23:43

purple :gut:

kolk pa drugač stane pasja mala šola? :gruebel:
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 05. Jan. 2007 8:38

chilli napisal/-a:
_Petra_ napisal/-a:Drugac pa sem skoraj skupaj padla, ko pridem ven iz ambulante (pa ze not ko sem bla sem iz druge ambulante slisala grozen zivalski "jok") in vidim psa z obrezanimi usesi.. Zdaj se tocno ne spomnim pasme, ampak je mislim da znacilno, da tem psom rezejo usesa. A ve katera kera pasma je to in ZAKAJ pri vragu to delajo??

Saj ti lahko tukaj govoris seveda kar hoces, samo ce sem jaz bla tam in sem to vidla pa se lahko glih na glavo postavis pa trdis da ne...

In se strinjam. To je mucenje zivali...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 05. Jan. 2007 13:49

Purple povej to tistim, ki živijo na vaseh in imajo še zmeri pse na verigah. Jaz osebno ne bi nobenmu oddala psa za na verigo.
Glede razstav je pa tko, da jih kopajo pa pudrajo pa to sam nekateri, velik tega delajo italijani, poznam pa ogromno takih slovencev, ki psa pripelje na razstavo samo na ocenjevanje pač, nič kopanja pa nevem kaj še vse, pač da ga sodniki ocenijo, pa še to grejo sem in tja na kakšno razstavo. Tko, da vsi glih ne mučijo svoje pse če grejo na kakšno razstavo. Pa še razstave so zlo uredu za socializacijo psa.
Agility je pa v Sloveniji ratu zeloo razširjen tko, da je že dost tega. zlo sm pa vesela, da so zdej priznal tut obedience, ker je tut to zlo fajn. Agi in podobne stvari so zlo dobre, če jih delaš s psom, ker se tut odnos med tabo in psom poglobi s tem.
Urszika pasja mala šola je tam okol 20 tisoč sit odvisno je od šole.
http://www.kd-krim.si/ glej cenik( to je zlo vredu šola recimo, ker niso pa tut vse dobre).
Glede teoretičnega znanja pa ni to tko teško, ker to ni šola zate ampak za psa in to moraš v vsakem primeru te osnove poznat.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 05. Jan. 2007 13:50

_Petra_ napisal/-a:
chilli napisal/-a:

Saj ti lahko tukaj govoris seveda kar hoces, samo ce sem jaz bla tam in sem to vidla pa se lahko glih na glavo postavis pa trdis da ne...

In se strinjam. To je mucenje zivali...

Sj mogoče so pa mogli rezat, zarad kakšnega zdravniškega razloga, kaj pa veš...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 05. Jan. 2007 16:37

Bubabiba, chill out.

Lahko, da si rešiteljica živali in ne vem, kaj vse počneš (pa tud vsi ostali lastniki psov s kupiranimi ušesi/repi), ampak v tistem trenutku, k jih vlečete k veterinarju (al keri kol mazači to počnejo), da jim ušesa porežejo, takrat jih pa nimate najbol radi!!!
Mi na kraj pameti ne pride, da bi to počela. Izpostavljala psa čist nepotrebni bolečini :stupid:

Sploh pa ne vem, kva je s tabo, da tle javno zagovarjaš kupiranje, k je PREPOVEDANO!!! A ti to kej pove?!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 05. Jan. 2007 16:44

No vidš urszika, bo šlo :wink:

Jaz nč javno ne podpiram samo govorim ti svoje mnenje in moje mnenje je pač tako pa če se na glavo postavš!
Sicer pa če tko gledamo, tut ko psica rojeva so to bolečine za njo in več izčrpanja kot pa takšen poseg, mladičke bi pa mela ne?Pa ne mi rečt, da ti to tut na kraj pameti ne pride.. :roll:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]