Ljubljenčki - psi
Naša mala je na začetku tudi notri lulala, ampak smo jo potem obvezno vozili ven, ko se je zbudila. Takoj po spanju je vedno šla lulat. Zdaj je pa že pridna in začne lajat, ko mora/hoče ven in se jo pač spusti. Ponavadi zjutraj ob enaki uri (nekje 6ih,pol 7-ih, ko gre teta v službo in jo spusti ven),zvečer pred spanjem smo tudi tako dolgo z njo zunaj, da se še enkrat polula. Tako da je pridna
.
Imamo pa probleme s tem, da se tamala včasih polula, ko kdo pride k nam. Cela nora je ko kdo pride in nori ko zmešana okoli tistega človeka, ampak se pa obvezno polula zraven
. Ne vem a je to od veselja takega, ali jo je strah, čeprav če jo je strah, potem na določene ljudi laja in sploh ne gre blizu. Pri meni se polula zdaj skoraj vedno ko pridem z dela. Ko sem pa doma cel dan in je dost z mano, se pa nikol ne. Kaj je to? Jo lahko kako odvadimo tega?

Imamo pa probleme s tem, da se tamala včasih polula, ko kdo pride k nam. Cela nora je ko kdo pride in nori ko zmešana okoli tistega človeka, ampak se pa obvezno polula zraven

Maya19 napisal/-a:Cela nora je ko kdo pride in nori ko zmešana okoli tistega človeka, ampak se pa obvezno polula zraven. Ne vem a je to od veselja takega, ali jo je strah, čeprav če jo je strah, potem na določene ljudi laja in sploh ne gre blizu. Pri meni se polula zdaj skoraj vedno ko pridem z dela. Ko sem pa doma cel dan in je dost z mano, se pa nikol ne. Kaj je to? Jo lahko kako odvadimo tega?
moj je tudi par mescev to delu - ceprav takrat vec ni lula notri, samo se od veselja. zdaj je pa star ze skoraj 11 mesecev in vec tega ne dela. najbrz bo minilo samo od sebe. probaj ji pa ne dajat razloga za tako gromozansko veselje ko prides domov - tako bo tudi lazje pocakala. js sm ga zacela kr ignorirat, samo odprla sem vrata in ga spustila ven, potem pa nic...sele ko se je umiril sem ga pobozala. in je veliko boljse

Maya19 napisal/-a:Naša mala je na začetku tudi notri lulala, ampak smo jo potem obvezno vozili ven, ko se je zbudila. Takoj po spanju je vedno šla lulat. Zdaj je pa že pridna in začne lajat, ko mora/hoče ven in se jo pač spusti. Ponavadi zjutraj ob enaki uri (nekje 6ih,pol 7-ih, ko gre teta v službo in jo spusti ven),zvečer pred spanjem smo tudi tako dolgo z njo zunaj, da se še enkrat polula. Tako da je pridna.
Imamo pa probleme s tem, da se tamala včasih polula, ko kdo pride k nam. Cela nora je ko kdo pride in nori ko zmešana okoli tistega človeka, ampak se pa obvezno polula zraven. Ne vem a je to od veselja takega, ali jo je strah, čeprav če jo je strah, potem na določene ljudi laja in sploh ne gre blizu. Pri meni se polula zdaj skoraj vedno ko pridem z dela. Ko sem pa doma cel dan in je dost z mano, se pa nikol ne. Kaj je to? Jo lahko kako odvadimo tega?
to je znak popolne podrejenosti, koraj straha do lastnika in se šteje kot vedenjska motnja. Dobro bi bio psa ignorirati, ko pride v stik s tabo alo kom drugim in začne noreti. Ko se pomiri pa jo normalno pozdravite.
^aha ok nisem vedela. Strah je 100% ni, ker vem kakšna je ko jo je strah ali ko koga ne mara. Sploh blizu ne gre. Hvala za nasvete, bom povedala še ostalim naj jo ignorirajo nekaj časa. Bo pa težko na začetku
...
Aja ne vem zakaj, ampak ko smo imeli nemške ovčare, nismo imeli teh 'problemov'. Vsaj spomnim se ne, da bi to delali. Ampak nima veze, jo bomo že navadili

Aja ne vem zakaj, ampak ko smo imeli nemške ovčare, nismo imeli teh 'problemov'. Vsaj spomnim se ne, da bi to delali. Ampak nima veze, jo bomo že navadili

Jaz bi mela eno vprašanje in sicer glede mojega psa:)
Opazila sem namreč, da mu pri desni tački (na notranji strani) manjka okrog 2-3 kv. cm dlake, ta del pa zgleda kot da bi mel neki prhljaj oz. neki beli lišaji (ali kako bi to opisala...). Ni pa blo videt, da bi si ta del grizel, praskal oz. da bi ga motlo.
Pasma je pa zlati prinašalec, če bi kaj pomagalo.
Če bi katera vedla iz prve roke, kaj bi naj to bilo?
Drugače pa tak mislim stanje spremljat in čimprej vprašat veterinarja, samo me zanima, če se je že pri katerem od vaših kužkov to pojavlo?
Opazila sem namreč, da mu pri desni tački (na notranji strani) manjka okrog 2-3 kv. cm dlake, ta del pa zgleda kot da bi mel neki prhljaj oz. neki beli lišaji (ali kako bi to opisala...). Ni pa blo videt, da bi si ta del grizel, praskal oz. da bi ga motlo.
Pasma je pa zlati prinašalec, če bi kaj pomagalo.
Če bi katera vedla iz prve roke, kaj bi naj to bilo?
Drugače pa tak mislim stanje spremljat in čimprej vprašat veterinarja, samo me zanima, če se je že pri katerem od vaših kužkov to pojavlo?
Tole ste že videli: http://www.uradni-list.si/1/content?id=93454 (28. člen, alineja 3).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.