Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*purple* napisal/-a:lahko se pa drugače lotiš problema.Ko je en pes na ulci mene uklal in potem še vedno spuščen šetal naokrog, je šu fotr do lastnika, mu je povedal par krepkih tko da se ga je slišal do doma, in od takrat naprej psa nismo več vidl spuščenga.seveda pa obstaja možnost, da te lastnik tega psa, prijavi da si mu grozil.namreč, tle pa ni takih luken in tle lahko pokasiraš konkretno kazen/tožbo.pa nč nisi hotu, sam svojo varnost. ah...
^^...razn, če greš zagrozit tko, da te noben ne vid in pol nima lastnik nobenih dokazov
Men se tud zdi, da se pr nas na kšno policijo al pa kej tazga, v takih primerih težko zaneseš, kar je dost žalostn. Še ko smo imel prometno nesrečo, jim je blo res težko pridet, so me 3x vprašal po telefonu, če res ne mormo sami uštimat Kreteni.
Sončk, ne vem, prjav v vsakmu primeru, pa boš vidla, kaj bo. Sj človk sploh ne ve, kaj narest tkole Upam, da čim bolš uštimaš in da bo vse u redu s psičko.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sem se malo pozanimala. Če je podana uradna prijava (za kakršen koli primer), mora policija ukrepati. Zastaralni rok je itak par let, tako da ne bo panike, če, sončk, kličeš jutri.
EDIT: še najbolj sveža info: Najbolj pametno je napokat psa in mamo v avto (plus veterinarsko dokazilo in ime lastnika psa, ki je napadel) in se odpeljat do policijske postaje in podat prijavo. Ker kliče se ponavadi v trenutku dogodka.
EDIT: še najbolj sveža info: Najbolj pametno je napokat psa in mamo v avto (plus veterinarsko dokazilo in ime lastnika psa, ki je napadel) in se odpeljat do policijske postaje in podat prijavo. Ker kliče se ponavadi v trenutku dogodka.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
Tyeisha - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2009
Mene pa zanima, če ima katera kakšne izkušnje z epileptičnimi napadi pri psih?
Sama imam višavskega terierja (9let), s katerim res NIKOLI nismo imeli nobenih problemov, sploh pa ne zdravstvenih. Lani na sredini oktobra pa se je kar naenkrat začel trest, kot da bi ga zelo zeblo in ker mi ni bilo jasno kaj je narobe sem klicala veterinarja (v takem stanju ga nisem hotela še bolj vznemirjat in ga vozit tja), ki pa mi je rekel da gre najverjetneje za lažjo obliko epileptičnega napada in da naj poskrbim samo, da se ne bi kam udaril, če bi slučajno padel v nezavest med tresenjem. Ko se je umiril, sem se hotela prepričat, da je vse v redu in ga peljala v ambulanto, kjer ga je veterinar pregledal in mi rekel, da pač gre najverjetneje za blago obliko epilepsije in da si naj zmeraj zapisujem, kdaj je prišlo do napada, kako dolgo je trajal, ... in če se bi prepogosto pojavljalo, naj pridem nazaj.
Danes pa se je napad spet pojavil (po približno 8ih mesecih), spet se je cel tresel. Trajalo je manj časa kot prejšnjič (nekje 3minute) in manj se je tresel. Po približno eni uri od napada se je popolnoma umiril in je spet normalen in igriv kot prej, ampak me vseeno skrbi..
Ve katera kaj več o tem?
Sama imam višavskega terierja (9let), s katerim res NIKOLI nismo imeli nobenih problemov, sploh pa ne zdravstvenih. Lani na sredini oktobra pa se je kar naenkrat začel trest, kot da bi ga zelo zeblo in ker mi ni bilo jasno kaj je narobe sem klicala veterinarja (v takem stanju ga nisem hotela še bolj vznemirjat in ga vozit tja), ki pa mi je rekel da gre najverjetneje za lažjo obliko epileptičnega napada in da naj poskrbim samo, da se ne bi kam udaril, če bi slučajno padel v nezavest med tresenjem. Ko se je umiril, sem se hotela prepričat, da je vse v redu in ga peljala v ambulanto, kjer ga je veterinar pregledal in mi rekel, da pač gre najverjetneje za blago obliko epilepsije in da si naj zmeraj zapisujem, kdaj je prišlo do napada, kako dolgo je trajal, ... in če se bi prepogosto pojavljalo, naj pridem nazaj.
Danes pa se je napad spet pojavil (po približno 8ih mesecih), spet se je cel tresel. Trajalo je manj časa kot prejšnjič (nekje 3minute) in manj se je tresel. Po približno eni uri od napada se je popolnoma umiril in je spet normalen in igriv kot prej, ampak me vseeno skrbi..
Ve katera kaj več o tem?
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Svetujem ti, da si prebereš tole temo, ker notri pišejo ljudje, ki imajo doma epileptike (pse): http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,401.0.html
Sicer pa obisk kvalitetnega veterinarja.
Sicer pa obisk kvalitetnega veterinarja.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
Rabim nasvet...
Moj pes je star 2 leti, mešanček med maltežanom pa verjetno cotončkom. Kot večina teh majhnih psov, ma občutljiv želodček, poleg tega je imel do sedaj 2krat zamašene analne žleze. Če je brikete nima nobenih težav...
Zdej pa problem: Moji mami se ne da dopovedat, da pes ni kanta za smeti, ki bo žrla ostanke od kosila, ki lahko je človeške slane salame, vse kar pač ostane... Že miljonkrat sem ji lepo povedala da pes tega ne sme, zraven sem ji povedala točno zakaj ne, lepo sem jo prosila da mu ne daje tega, probala sem že vse, parkrat me je tok raz*** da sem že kr kričala, ker ne morem verjet da NIČ ne zaleže! Pes zelo rad hodi tut k sosedom ki ga majo ful radi, zato če nikogar od nas ni doma, prosimo sosede če je lahko pes pri njih, da nebi bil sam(velka napaka ki sem jo nardila, da ni nikoli bil sam in zdej tok cvili če ga pustimo da vedno iščemo varstvo, magari za 3 ure ko nas ni). Pri sosedih je ista zgodba, vedno ga podkupujejo s salamo, ker se jim zdi tok prikupen ko fehta Pa sem prosila tut njih...Mami in sosedje mi zatrjujejo da zdaj je blo pa res zadnjič in da ga ne bojo več hranli....aha, ko sem jaz zraven res ne, ko me pa ni pa ista zgodba. Najbolj me raz** da jih vprašam če so mu kaj dali in to vztrajno zanikajo...jao, pa ne me met za budalo, če psa poznam ko lasten žep, zavoham kaj je jedu, vidim polno posodo briketov in dlaka se mu spremeni...točno vem kaj je pes čez dan jedu...
Men se bo prav zmešal, ker se folku ne da dopovedat da zarad tega pes bruha, se mu mašijo žleze in ma čudno dlako...Nevem več kaj naj naridim, tok sem živčne, vse živce mi bojo popil, nardit pa ne morem nič...NE pomaga pogovor, ne pomga prepričevanje, ne pomaga rotenje in ne pomaga kričanje...
Se opravičujem ker sem tok zabluzila, ampak če ma kdo še kakršenkoli nasvet, bi mu bla zelo hvaležna!
Moj pes je star 2 leti, mešanček med maltežanom pa verjetno cotončkom. Kot večina teh majhnih psov, ma občutljiv želodček, poleg tega je imel do sedaj 2krat zamašene analne žleze. Če je brikete nima nobenih težav...
Zdej pa problem: Moji mami se ne da dopovedat, da pes ni kanta za smeti, ki bo žrla ostanke od kosila, ki lahko je človeške slane salame, vse kar pač ostane... Že miljonkrat sem ji lepo povedala da pes tega ne sme, zraven sem ji povedala točno zakaj ne, lepo sem jo prosila da mu ne daje tega, probala sem že vse, parkrat me je tok raz*** da sem že kr kričala, ker ne morem verjet da NIČ ne zaleže! Pes zelo rad hodi tut k sosedom ki ga majo ful radi, zato če nikogar od nas ni doma, prosimo sosede če je lahko pes pri njih, da nebi bil sam(velka napaka ki sem jo nardila, da ni nikoli bil sam in zdej tok cvili če ga pustimo da vedno iščemo varstvo, magari za 3 ure ko nas ni). Pri sosedih je ista zgodba, vedno ga podkupujejo s salamo, ker se jim zdi tok prikupen ko fehta Pa sem prosila tut njih...Mami in sosedje mi zatrjujejo da zdaj je blo pa res zadnjič in da ga ne bojo več hranli....aha, ko sem jaz zraven res ne, ko me pa ni pa ista zgodba. Najbolj me raz** da jih vprašam če so mu kaj dali in to vztrajno zanikajo...jao, pa ne me met za budalo, če psa poznam ko lasten žep, zavoham kaj je jedu, vidim polno posodo briketov in dlaka se mu spremeni...točno vem kaj je pes čez dan jedu...
Men se bo prav zmešal, ker se folku ne da dopovedat da zarad tega pes bruha, se mu mašijo žleze in ma čudno dlako...Nevem več kaj naj naridim, tok sem živčne, vse živce mi bojo popil, nardit pa ne morem nič...NE pomaga pogovor, ne pomga prepričevanje, ne pomaga rotenje in ne pomaga kričanje...
Se opravičujem ker sem tok zabluzila, ampak če ma kdo še kakršenkoli nasvet, bi mu bla zelo hvaležna!
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
^hja ne vem kaj bi razen pogovora še pomagalo . Nekako lahko samo prosiš, da mu naj ne dajo,ampak ko tebe ne bo zraven ne boš vedela ali so mu dali al ne. Nevem...mi imamo zdaj tudi malo štručko pa babici nonstop govorim naj ji ne daje nič od kosila, ampak ona ji včasih da kar malo juhice pa meso . Ne zaleže nič. Pa 100x sem ji že rekla naj mačkam ne daje kravjega mleka, ker ga ne prebavljajo dobro, a ona jim bo vedno malo nalila v posodico, če bodo mace prišle k njej v hišo. To je začaran krog. Pa samo ona to dela. Sej hvala bogu ni to tako pogosto in živali še ne kažejo nobenih znakov, da jim ne odgovarja (driska itd.), ampak to vseeno ni dobro. Je rekla, da prej včasih je svojim mačkam dajala vsak dan mleko in niso imele nobenega problema. Pač ne vem...dedeku sem rekla naj jo malo gleda kaj jim daje .
Drugače pa kaj še meni leži na duši: v Lj sem v stanovanju v enem naselju, kjer je veliko zelenice in so lastniki psov na vsakem koncu postavili table z napisom :tukaj lastniki psov pobiramo pasje iztrebke-nekaj takega no. A vidiš na vsakem koncu nek drek . Sem videla, da je nek starejši par šel prav z vrečko in rokavicami tisto pobirat okoli in se je ženska tako pizdila, kako so neodgovorni itd. Kot da je tako težko pobrat tist drek od psa pa ga vržt v smeti. Nevem ej...tak človek je pol sposoben skrbet za žival, če se mu niti to ne da naredit ali se mu celo gabi . Ahhh...
Drugače pa kaj še meni leži na duši: v Lj sem v stanovanju v enem naselju, kjer je veliko zelenice in so lastniki psov na vsakem koncu postavili table z napisom :tukaj lastniki psov pobiramo pasje iztrebke-nekaj takega no. A vidiš na vsakem koncu nek drek . Sem videla, da je nek starejši par šel prav z vrečko in rokavicami tisto pobirat okoli in se je ženska tako pizdila, kako so neodgovorni itd. Kot da je tako težko pobrat tist drek od psa pa ga vržt v smeti. Nevem ej...tak človek je pol sposoben skrbet za žival, če se mu niti to ne da naredit ali se mu celo gabi . Ahhh...
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
*srčica* tud jez mam podobne težave, sem že enkrat pisala sem...
pr men mojo psičko fila predvsem fotr, potem pa še babi, mati (dajajo ji pa vse, od potice, čokolade, politnake, krompir, kruh)... je pa problem, ker je full debela, kdaj pa kdaj se ji sploh hodit ne da,
ko grem na sprehod, hodi za mano, ker ne more držat tempa... večkrat tudi je travo, da potem lahko izbruha kar jo tišči tm notr
uničujejo mi psa... pa nimam pogojev da dosežem karkoli
pr men mojo psičko fila predvsem fotr, potem pa še babi, mati (dajajo ji pa vse, od potice, čokolade, politnake, krompir, kruh)... je pa problem, ker je full debela, kdaj pa kdaj se ji sploh hodit ne da,
ko grem na sprehod, hodi za mano, ker ne more držat tempa... večkrat tudi je travo, da potem lahko izbruha kar jo tišči tm notr
uničujejo mi psa... pa nimam pogojev da dosežem karkoli
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Sessa napisal/-a:o moj bog...
Glede na to, da si tako zelo začudena, imaš kak predlog kako take ljudi odvrnit od tega, da ne bodo živalim dajale takih stvari za jest? Seveda pogovor,prosjačenje ipd. odpade, ker to se je že vse probalo pa ni zaleglo.
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
Ti bom povedala, da nimam pojma od fanta mama enako dela z njihovim psom. Kregarije so bile že takšne, da ti ne znam povedati. Na koncu je rekla da bo nehala, pa sma na kakecu vidla, da ni res. Pri takih ljudeh ni šans, da jih kaj prepričaš. Se mi zdi, da je potem še huje, če kaj rečeš. Pes pa bo na koncu tak nama ostal. ko bo celi bolani
-
lakeesha - Kofetarica
naslabš je pa k mislijo, da je lačna pa da more dobit kej za jest, pa tko milo gleda... ma da pa psu določene zadeve škodujejo to pa ne...
pa d moja psica ni taka kot je bila 1 leto nazaj, ko sva divjali po travniku in da nč ne more k je debela, to pa nima veze...
važn, da dobi, sej samo čist mjčkn
kmalu bom ino nosila na sprehodu, d bova sploh kam prišle...
pa tud sama takoj vem, kdaj je niso nafilal oz. kdaj ma poln želodec.
pa d moja psica ni taka kot je bila 1 leto nazaj, ko sva divjali po travniku in da nč ne more k je debela, to pa nima veze...
važn, da dobi, sej samo čist mjčkn
kmalu bom ino nosila na sprehodu, d bova sploh kam prišle...
pa tud sama takoj vem, kdaj je niso nafilal oz. kdaj ma poln želodec.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
-
lakeesha - Kofetarica
^ ja sej moja še ni bla ceplejna. razlog: čakam, da jo fotr pelje do veta, v upanju, da mu pove par krepkih glede debelosti...
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
men grejo pa najbolj na živce razni komentarji v smislu, lej kok je lačen, a se ti nič ne smili ko te tko gleda ko ti ješ, nimam srca da mu nebi dal/a mal stran...NE prav nič se mi ne smili, smili se mi pa ko bruha, ko se zarad zamašenih žlez kdaj komi premika in ko ma drisko...ampak komu mar za to, če ga ne vidijo, takrat sem jst z njim, js za njim čistim, jst skrbim za njega, zato se mi zdi edino normalno da JAZ določam kaj lahko in kaj ne sme jest...Jao, danes sem že cel dan cela našpičena...Mami pa sosedje mojga psa čohajo, se igrajo z njim, ga futrajo in majo same dobre stvari od njega, komu mar če so potem posledice, se bom že js za to poskrbela ker je moj
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov