Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 20. Apr. 2009 17:47

Kako pa Ranital pravzaprav deluje??
Hm, zlati prinašalček, 31 kil...
Jst ga lahko nosm po stopnicah, mal me sicer pol križ boli, sam tukej se gre za dobro njega.
Za mati bo bolj problem, ker ima težave z očmi in se ne sme preveč naprezat :?
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Apr. 2009 18:42

Punce, jst rabm pomoč.
Danes sredi dneva je šla moja mami na sprehod po glavni cesti, od nekje je prteku ogromen nemški ovčar in začel davt mojga psa. Ne vem kaj je blo pol, mislm da ga je en odstranu, ampak moja miška ma baje hudo rano in nek dren (mami jo je peljala k veterinarju). Zdej je obvezana.

Po tem se je mami neki po telefonu pogovarjala z lastniki psa in se zmenila, da ji povrnejo stroške veterinarja. Prav tako je zvedla, da lastnica tega psa kr SPUŠČA (povedal ji je njen sin), ker se ji ne da na sprehod.
Moja psička je sterilizirana.

Ker meni še zdaleč ne zadoščajo povrnjeni stroški veterinarja in bi rada vidla lastnike zgoret na grmadi, me zanima, če jih lahko prijavim na policijo in če rabm kšne dokaze, al jih lahko prjavm sam zarad tega, ker spuščajo psa? Jst tega ne razumem. Mati mi sicer prav, da nej jih ne prjavm, ampak sorči, jst se ne mislm trest vsakič, ko bom šla na sprehod.

Za une pametne, k so mi nekoč nasprotovale nosit nož na sprehodih. Evo vam.

To je že 3jič v lajfu, da je mojo napadel nek drug, spuščen pes, na sprehodu. Enkrat rotvajler in dvakrat nemški ovčar.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Apr. 2009 18:55

Fotka rane, pa razni izvidi veterinarja, pa tvoja mama kot priča, pa še kdo, če je videl + izjava, da je pes pogosto brez nadzora. Škoda, ker ni tvoja mama na licu mesta klicala policije. Probej.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Apr. 2009 19:03

Ja, mene pa ni blo doma, jst bi takoj policijo klicala.

A šteje tut fotka obveze? Ker ji obveze pač ne smem dajat dol...

Sm zdej mami rekla za izvide, pa je rekla da nej neham prjavlat. Sm kr v jok padla, kako je lahko tok prfuknena, kaj če bo ta pes napadu še koga?!!!! Znorela bom. Drugač ji bom pa na skrivaj vzela telefonsko od lastnikov, jih jutri poklicala in zahtevala 500€, al jih pa prjavm. Mislm sej sploh ne vem kaj narest :(
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 29. Apr. 2009 19:07

Sončk, jaz ti svetujem, da pustiš stat.

Sosedov nemški ovčar (100m daleč) je 4x prišel zgrist našega psa. Klicali smo policijo, prijavli, zaman. Res.
Edino lahko prosiš policaje (lol) da nekako jo prestrašijo, da tega ne bo več delala.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Apr. 2009 19:12

Zahtevaj šefa, če se policajčkom ne da mignit. Teži, da je pes nevaren. Da te je strah hodit zunaj in da naj to uredijo. Madonca, sej jih mi plačujemo!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Apr. 2009 19:18

sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Apr. 2009 19:20

Sam a loh sploh kj nardim, če je moji materi sam do tistih 60€, ki so oblubil, da ji bodo povrnl in če sploh noče sodelovat? :roll: Zdej sm slikala obvezo. Razmišljam, da bi šla jutr osebno do njih, se predstavla kot lastnica psa (kar tudi sem) in zahtevala, da plačajo neko določeno vsoto, ob tem jim pa še povedala, da poznam njihove sosede in da mi bodo takoj sporočil, ko bodo vidl, da hočjo psa spustit. Sej ne vem. Počutm se tko osamljeno :roll: Sej sploh ne vem, kje so doma, moja mati pa verjetno ne bo povedala. Aaaaaaaaaaaa.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 29. Apr. 2009 19:32

Zatež policajem, da je pes nevaren, da te je strah hodit na sprehod. Bohved, če ni že koga druzga kdaj napadu. Njihova dolžnost je, da poskrbijo za zadevo. Pogosto zaležeže to, da pridejo na dom in povejo kako stvari stojijo, izdajo opozorilo, po možnosti tud denarno kazen. Nekaterim to zaleže, drugim spet ne. Če te ne kontaktirajo nazaj, čez kak dan spet popklič in vpraši kako zadeva napreduje.
Kam drugam bi se pa še lahko obrnila pa žal nevem :? Vem da pri nas so prjavl lastnika, ki je mel agresivne pose tkole spuščene in so napadli živali in folk. Med drugim tud mojga belgijskega ovčarja, ko sm šla mim njihove bajte - stafford je preskoču ograjo in se mojmu za vrat obesu. Sicer ga je moj nazaj uštimu (pa drugač ni agresiven in se dobr razume z drugimi psi in ljudmi) po hitrem postopku in je spizdu. Ampak halo, da maš tazga psa spuščenga?! Kolegica je bla z mano z dojenčkom v vozičku, kaj če bi se v dojenčka zakadu naprimer :eek: In je blo najprej opozorilo, pol so mu pa pač psa odvzel.
Eni so res... da ne rečem kam bi jih strpala :evil: :evil:
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 29. Apr. 2009 20:41

Jaz bi jim na tvojem mestu zagrozila s tožbo... Izvide maš, psička je poškodovana, tebe je strah hodit okrog, ker nikoli ne veš kdaj se bo pes spet prikazal, in podobno...
To, da so oni rekli da bodo pokrili stroške veterinarja, temu jaz nič ne verjamem. Najlažje je to rečt, pa imajo mir.
Pokliči jih, in zahtevaj od njih neko vsoto, za katero misliš da so ti jo dolžni. Če se ne bodo strinjali, jim lepo povej da jih boš tožila, in zadevo prijavila tudi policiji.
Tako bi pač jaz naredila...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Apr. 2009 21:11

Evo, mati mi je končno "dovolila", da nej jih prjavm. Sm zdej še enkrat obvezala psičko, pa slikala. Res je grozna rana, kr neki ji vn štrli :( No kakorkol, jutr jih bom prjavla na policijo. Mama je rekla, da bo dala izjavo, papirje od veterinarja mam, njihovo telefonsko mam... Kaj pa nej rečem na policiji? Da bi rada prijavla napad psa na mojga psa, pa psa brez povodca? Da ga skoz spuščajo? Kaj pa nej zahtevam?

Aja, pa še neki, lastniki psa pravjo, da majo zavarovanga, ker je tko agresivn. Kaj to pomen? Men se zdi, da to ni res. A lahko kr psa zavaruješ, če nekoga ugrizne, kao da dobiš keš? Al kaj? Mislm to je men nepredstavljivo, zakaj se ljudje ne zavarujemo, ker smo agresivni, če slučajno kdaj koga ubijemo, pa dobimo dnar :roll:
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Apr. 2009 21:15

Ti pokliči, povej, kaj se je danes zgodilo, da imaš vse dokumentirano in izjave prič, in da naj ti povejo, kako naprej. Sicer ne vem, kako je s tem, če kličeš naknadno, upam, da se bo vseeno dalo kaj naredit. Al pa kr zdele pokliči.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Apr. 2009 21:18

Mah ne zdele, pol bojo pa pršli zdele po izjave al pa kj, jst se morm učit :? Bom jutr zjutri poklicala, pa povedala, da mene ni blo doma, da sm pršla šele zvečer in da zato kličem kasnej.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Apr. 2009 21:19

Držim pesti, da uredite zadevo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Apr. 2009 21:25

_malena_ napisal/-a:Jaz bi jim na tvojem mestu zagrozila s tožbo... Izvide maš, psička je poškodovana, tebe je strah hodit okrog, ker nikoli ne veš kdaj se bo pes spet prikazal, in podobno...
.

mislm, da tud grožnje s tožbo ne zaležejo več.do razsodbe al bo oseba kriva al ne, je trnova pot in za eno tako stvar,se skor ne splača tok dnarja zmetat,ker niti ne vep kaj bo glede na zakonodajo sodnik zaključil,glede na to da se osebi ni zgodilo nič, ampak živali in živali v naši državi očitno k*rc gleda :roll:
Policija pa tud ne bo dost pomagala.Mi mamo borbe z eno lastnico, ki ima dva napadalna samojeda, ki sta že napadla ljudi (nič hujšega, ampak praske in raztrgana obleka), pa so ji prepovedal psa met zunej in usakič ko ga zagledamo prijavimo, pa se enostavno stvar nikamor ne premakne.
Policaj je sam povedal, da dokler ne bosta psa koga resno poškodovala (človeka se ve) ali celo ubila, do takrat so pač tudi oni zavezanih rok.edino če se pošlje mejl do kakšnega zavetišča, pa če potem zavetišča urgirajo naprej.Sam dvomim, da si bodo delali delo s psom, ki ima dom in hrano, katerga napaka je pač samo da šeta pos vetu brez nadzora in sem pa tja kakšnega mal pogrize.Kurat resnica, ampak tko je.

lahko se pa drugače lotiš problema.Ko je en pes na ulci mene uklal in potem še vedno spuščen šetal naokrog, je šu fotr do lastnika, mu je povedal par krepkih tko da se ga je slišal do doma, in od takrat naprej psa nismo več vidl spuščenga.seveda pa obstaja možnost, da te lastnik tega psa, prijavi da si mu grozil.namreč, tle pa ni takih luken in tle lahko pokasiraš konkretno kazen/tožbo.pa nč nisi hotu, sam svojo varnost. :nixweiss: ah...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov