Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 12. Mar. 2009 21:45

Yazmeen napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:kakšno razliko?
Uglavnem men je velik bolj všeč švicar.

Ne, pa ni, berni je lepši, k je tak medo, pa še jst ga mam :P

Hecam se :wink:

Drgač sta si pa ful podobna, tud enak sta obarvana, sam da je berni bolj kosmat...

No, men je definitiuno lepši swissy, pa ne samo kr si enga lastim, ampak lih zato, kr ni tak "medvedkasto mehkužen", ampak bl nekak "ponosen, mišičast, skladen".

Mamo pa res lep primerek (bi se ga splačal razstauljat, sam noben ni biu za to), kr je mal nižji kt običajno, ma bl zaobljeno glavo z manjšo belo liso in ksihtom mladga psa (ljudje težko verjamejo, da ma sedem let), proporcionalno je pa tut lepo grajen. Kolegica ma istga, skor pou mlajšiga, pa je razlika res velika (pa ne da je njen grši, slabši, ampak drugačen).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 13. Mar. 2009 15:35

Men so pa na splošno velik bolj všeč kosmati psi, pa velki. Bernski planšar, novofundlandec, bernardinec, samojed, chow chow...taki 'medvedasti' psi. Od nekosmatih mi je pa všeč recmo nemška doga in rottweiler, to je pa to, pomojem :) No nism pa še vidla švicarskega planšarja v živo, vrjetn je tud lep.

Moja bernska planšarka je nerodovniška. Ko sm takrat kupvala psa, sm bla čist premal informirana in poučena na tem področju, zdj tega ne bi več nardila. Mam pa kr lepo predstavnico, pa tud kr ustreza kriterijem. Sm mela srečo glede tega, da ni nazadnje zrastla v čist neki druzga, pa da nima kšne displazije. Hvala bogu je vse u redu z njo.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 19. Mar. 2009 11:16

Verjetno je blo o tem že veliko govora ampak vseeno..
Kako se obnašajo vaši psi, ko jih pustite same doma? Imate mogoče kašen trik, da so bolj pridni?
Mi smo začela našega puščat samega in je naredu tako da joj :)
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 19. Mar. 2009 11:22

moj je priden, samo ce pospravim vse stvari iz mize in omar :lol: (pred kratkim je namrec ugotovil, da so vcasih kaki papirji alpa knjige alpa kaki kuliji in to na mizi, in je vse z veseljem dol potegnu in prezvecu :D )

zdej k si bolj skrbno pospravim pa vec nc ne more nardit. mu pa pustim en kup igrac (ampak res en kup :D ) in to je v bistvu moj trik. igracke mu nastavim po celi sobi, za vogali, v kotih, na mizi itd. da jih pol lahko isce in misli da ma moje stvari k jih ne sme :D (to je namrec njemu 100x bolj zabavno).

no, ampak itak cel cas spi, ker ni dosti sam.

lahko mu pa tut kupis kong igracko, in das notri kake salame in to, se bo zaposlil za en lep cas. pa kake kosti za zvecit in to, da ma kaj za pocet.
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 01. Apr. 2009 15:40

A ma slučajno tle kera izkušnje z glistami? (pri psih seveda)
Midva s psom sva bla dans pri veterinarju, ker jih ima in mu je dal tisto pasto Biovermin. Zdej je pa že parkrat bruhu (piše, da je to med stranskimi učinki), veterinar pa je reku, da mu dava še en odmerek paste čez 2-3 mesece. Ko sm pa tam brala navodila pa piše, da se jih zdravi tko (če jih pes že ma) da se mu da 2 dni zapored, pri rutinskem pa tko kot je vet. reku. Tko da glede na to, da jih pes že ma a ne bi blo boljše, da mu dam še ju3 en odmerek? Al raje čez 2-3 mesece? No ja, mal sm zakomplicirala, upam da ste razumele.. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Apr. 2009 15:47

pomojem bi blo boljš, če bi šla nazaj do veterinarja po tablete če po pasti bruha..ker če je pasto zbruhal lahko izgubi učinek.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 01. Apr. 2009 15:49

Veliko bolj kot pasta so praktični tableti proti glistam. Imam z glistami veliko izkušenj, ker je bila moja Sisi del otroštva slepa zaradi njih. Psu se da en tablet (oziroma glede na kilažo), potem spremljaš kakce. Fora je v tem, da kakršno koli sredstvo proti glistam prime samo v primeru, če ujameš taprav razvojni cikel glist. Če bo gliste v naslednjih dneh sesračkal, potem ponovi terapijo čez 2-3 mesece, če boš sumila, da so gliste še, ponovi čez dva tedna. Potem pa normalno 3-4krat na leto.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 01. Apr. 2009 15:56

Nevem zakaj mi pol ni vet. že takoj dal tablet, če tolk bolj učinkujejo. Ker tale pasta je men mal ''sumljiva'', kak lahko en odmerek ''pobije'' vse gliste ki jih ma ane. :?
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 04. Apr. 2009 10:06

Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 04. Apr. 2009 12:32

Kaj lj je posebna država?? Ima da je po celi slo tak ne samo tam.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 04. Apr. 2009 12:47

Ne maram lastnikov, ki imajo spuščene pse. Živim na vasi in ta teden je en spuščen pes (vsi vedno čigav je, pa lastnik kar in kar zanima), podavil 19 naših kokoši. Vrata niso bla ravno najbolj varno zaprta in jih je dejansko odprl. Moja mami je vidla psa, lastnik pa kar zanika da je njihov.
Kera neodgovornost! Za popi****!!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
svetlana5
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 2. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a svetlana5 » 04. Apr. 2009 13:42

Najboljši so pa lastniki spuščenih psov ko rečejo "nič se bat, ne bo nič naredu". :cool:
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 04. Apr. 2009 13:44

no, tle sem jez verjetn med redkimi, ki nikol v 3 letih nisem rekla tega ^^ (pa se nočm ven metat al pa kej..). se dobro zavedam, da vsak pes lahko ugrizne :!:

aja pa še glede lj pa inšpekcije... ne vem kakšno je stanje tam, ampak mislim, da bi v javnosti vsi psi morali biti na povodcu. spuščeni nekje ob obrobju, na travniku pa naj tekajo socializirani in psi, ki obvladajo odpoklic!
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Apr. 2009 14:02

Sessa napisal/-a:Kaj lj je posebna država?? Ima da je po celi slo tak ne samo tam.

se strinjam, POUSOD naj grejo!pa v Ljubljani upam, da obiščejo PST,ker tm takih kr mrgoli! :evil:
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 04. Apr. 2009 15:27

Ravno sem se vrnila iz sprehoda po PST, in svojega psa nisem imela na vrvici (tako kot večina sprehajalcev).. Imam pa v varstvu argentinsko dogo, samčka... on je bil privezan.
Zanima pa me, glede na to da sem vrečke za iztrebke mela s seboj, ampak ima argentinec drisko... Kako naj jaz to poberem? Če bi v tistem trenutku prišel mimo inšpektor, bi dobila kazen ker nisem počistila za njim? Ne znam si tega predstavljat no...

Pa še en komentar, ki se mi je zdel zelo zanimiv, pod člankom na 24ur.com:
"jaz mojega mastifa že 12 let sprehajam spuščenega na poti spominov in po golovcu, kjer se moj večkrat sreča z županovim velikim švicarskim planšarjem, ki je tudi vedno spuščen.."

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov