Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Feb. 2009 23:13

*purple* napisal/-a:jst pač še nism naletela/slišala za ornk streniranega psa, da bi na koga zarenčal kaj šele napadel in ugriznil.

ah dej no purple, vcasih se mi zdi kot da zivis v nekem svojem svetu in ne upostevas nicesar za kar ti ne ves?! :D

*purple* napisal/-a:sploh nisem govorila o Ljubljani.berem svetovni splet, gledam svetovne filme in oddaje.v Ljubljani je tega še najmanj.Po vsem svetu pa ogromno ogromno.

zakaj pa tega nisi prebrala:
Policijski pes napadel starcka : http://www.arabnews.com/?page=4&section=0&article=119435&d=21&m=2&y=2009
Policijski pes napadel otroka: http://www.zootoo.com/answers/question_policedogattackschild
Policijski pes napade:_ http://www.redorbit.com/news/business/542306/police_dog_attacks_man_walking_home_officer_apologizes_german_shepherd/index.html
Policijski pes napade postarja: http://www.theindychannel.com/news/13954177/detail.html - BREZ POVODA!!!

a bo dovolj? SAMO PRVIH PAR ZADETKOV sem ti kopirala!!! kje pa ti beres, da nic takega ne preberes? ne beres dovolj, oz. preberes samo kar ti hoces prebrat :wink:

me res zanima kaksne argumente mas za to.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Feb. 2009 14:03

a_pikica_a napisal/-a:In ja, na žalost so si včasih ljudje kr sami krivi. Kolikokrat se pojavijo zgodbe v časopisu, kao psi napadli. Zraven pa ne povedo, da je recimo lastnik rekel mimoidočemu naj psa ne tika, tisti pa je vseeno psa objel. Ja konckoncev več kot opozorilo kaj lahko narediš z ljudmi, ki so vsiljivi in silijo v psa kjub opozorilom?

v tem primeru s ejst zlo hitro umaknem al pa dvignem glas, če me ne upošteva.
enkrat se mi je že zgodilo, da sm sprehajala psico po PSTju in je ena mama z eno deklco prstopla do mene, rekla če lahko psa pobožata, pa sm rekla da ne,ker ne maram da psa mrcvarijo otroci.In me mama začne napadat, da kaj si jst mislim kakšna je njena hči, blablabla.Sm rekla, da nočem da se mojga psa kdo tika,sploh otroc ne in to je to.pes je moj in jaz odločam o tem kdo ga bo tikal in kdo ne bo.Drgač pa valda, usi ki so psa tle okol mene poznali so pač imel dovoljenje ga božat in se igrat z njim.Ampak tujim ljudem pa nism pustila, pe ne zarad tega da nebi koga uklala,ampak zarad tega ker mi je to enostavno totalno zgrešeno, da morš neki tikat druge pse, jih mrcvarit, itn..Sploh ko so pršli otroc zraven sem dobila kr kurjo polt in se prec umaknla.

bubabiba&yazmeen.Mogoče res ne moreš, ampak useeno splošno gledano na napade pač to nebi držal, da se je pač zgodil ravno tist nenavaden gib.Ker vemo kakšno je stanje...

red rose...o policijskih in vojaških psih bi se dalo debatirat ja.Pa najboljš da sama mal premislš zakaj in kako in si ogledaš kšno njihovo dresuro, sploh v kšni tuji državi kjer se na mučenje živali s tako dresuro požvižgajo :wink:
tud pr nas ni stanje dost boljše.aja, pa tukej ne moreš rečt da brez povoda.zakaj pa mal pregruntaj.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Feb. 2009 18:54

kakšno je pa stanje? pa grem stavit, da ti ne poznaš vseh teh "napačnih gibov". Ko sem jaz brala to knjigo sem bila tudi nemalo presenečena kaj je vse. Imamo pa tudi tiste primere, ko so pa psi že vzgojeni in jih gospodarji spodbujajo v napadalnost, ja to je pa spet druga, če si to mislila.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Feb. 2009 23:05

ja ne ne poznam useh napačnih gibou, ampak bubabiba, ne more te pes ugriznt ker ga pobožaš po glavi.tole ma po mojem mnenju sigurno neko preteklost za sabo.
verjamem, da veliko stvari nevem in da so živali lahko nepredvidljive, ampak glede takih banalnih zadev mislim da nebi smele bit.
kakšno je stnaje policijskih in vojaških psov?vsekakor se jih dresira na drugačen način, kot dresiramo svoje ljubljence.nagnjeni so h agresiji,ker pač jih zato tudi potrebujejo.zame policijski pes ni pes, ki bi ga lahko imel za domačega ljubljenca, sej mislim da ko greš mimo kakšne pasje patrulje jasno povedo pasji odzivi vse.
je pa odvisno od dresure, dreserja, okolja kjer so ga dresirali.nekje jih celo tepejo in agresivno dresirajo, nekje ne.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Feb. 2009 23:31

kje pa piše, da ga je božal po glavi? In tudi če bi ga nekateri ne marajo, da greš z roko direkt v njegovo glavo, če te ne poznajo, ker se ustrašijo in ugriznejo iz strahu.
Glede policijskih itd. se mi ne zdi, da ne morejo biti ljubljenčki, če jih pa ravno po odsluženih letih v policiji, vojski oddajo družinam kot ljubljenčke. Ravno naši sorodniki so imeli enega takega no-ja in ni bilo problemov. Saj tudi nekatere pse šolajo obrambo pa niso zato nič bolj popadljivi, pa vemo kakšen šport je obramba. Celo nasprotno taki psi so še bolj obvljadljivi kar se tega tiče, ker jih naučijo na znake to delatin so celo bolj zihr kokr eni psi, ki jih tega ne učijo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Feb. 2009 23:51

tole o glavi sem govorila nasplošno.pač kjerkoli ga je pobožal,verjetno ga ni božal po jajcih.

policijski psi kukr jst vem zahtevajo dobrega lastnika, ki bo imel nad njimi popolno avtoriteto.ne dajo jih kr tko usakemu.Ponavad celo tist ki je psa dresiral vsa leta, tega psa po upokojitvi obdrži.
Resda, se mogoče take pse da brzdat, ampak vseeno so psi dresirani za agresijo.ne verjamem, da mi pes ki vame zja sto na uro ko grem mimo, nebi nč naredu če bi ga spustili proti meni ali če bi ga šla pobožat.In tak pes sigurno ni dober za hišnega ljubljenca,še zdaleč ne ljudem s premalo znanja.
naša je bla mladič od psice in psa vojaške policije.oba, tako oče in mati, sta bila mirna, ampak popolnoma nepredvidljiva.določen ehibe treninogov so jim ostale in se jih niso znebili do konca življenja.recimo psice nisi smel pobožat/se dotaknt po smrčku, ker so jo po smrčku skos tepli in je bla blazno alergilčna na take stvari.Tud moja teta, ki jo je dobila ko se je upokojila je mogla z njo res ravnat v rokavicah in ful cajta je porabla, da jo je kukrotk razbremenila useh traum.poleg tega je psica takrat sodelovala še pri vojni za slovenijo,tko da je bil to zanjo še večji šok, vsi tisti poki pušk, min, itn...in use si je zapomnila.
Našo smo pa vzeli, ker so rekli da jo bodo fentali.tudi njeno mater so želeli fentat, pa jo je potem teta, žena oficirja takratne jgoslovanske vojske, vzela.oče pa nevemkako je končal....
skratka odvisno od okoliščin.Lahko je pes kul, lahko ni.Tud policijski in vojaški so lahko kul če se z njimi primerno ravna.ampak kurk sm rekla, vzgojeni so za agresijo in težko verjamem, da je lahko tak pes po upokojitvi popolnoma neškodljiv.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Feb. 2009 12:05

ponavadi je res tako, da ps apo upokojitvi vzame policist s katerim je delal,kajti nanj je pes že navezan in tudi avtoriteto ima že vzpostavljeno.
sama pa ne bi bila prepričana da bi vzela takega psa, sploh če ne bi bila prepričana kako je potekala dresura...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 23. Feb. 2009 20:17

Ja danes jih verjetno učijo na pozitivno metodo in jih ne tepejo upam...vsaj jaz kokr poznam službene pse je tako.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Feb. 2009 22:15

ja jst tud upam, da ne.čepsou učasih ko gledam tele policijske pse, res zgledajo kot da bi jih s koli mlatili :?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Feb. 2009 10:44

meni dresura vedno v spomin privabi to sliko: marker(po domače človek ovit v peno, da je zaščiten pred ugrizi), v njegovo roko z zobmi nasajen nemški ovčar, marker ga pa tepe s palico....kao:tudi če ga bo kriminalec tepel, pes ne popusti ugriza...tu pa res ne vem kje je kaka pozitivna metoda :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Feb. 2009 10:49

jah policijski pa vojaški psi so pač na tak način vzgojeni.Njim ne pomaga krotek pes,ki ne bo znal zagrabt kriminalca nad katerega ga bodo poslali.
naj nebi bli nasilni do psou, ampak tak pes more tud marskej prenest in marskej mu morjo pokazat, right? Jst sm ful skeptična do tega, tko da nekega točnega mnenja, da bi bla v neki tuki prepričana ne morm dat.sigurno pa ne ravnajo s tistimi psi res prou lepo.
enkrat sm pr konjih vidla, kako ga je na neki javni prireditvi skos touku z bičem po tazadni,pa je bil konj čist prmer :?

Tlele je en ful dobr klip enga zdresiranga kužta :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Feb. 2009 11:14

Sam če psa to naučiš, še ne pomen, da je tud v splošnem tok zdresiran in da pol vse obvlada. Psa enostavno lahko na pamet napiflaš ene trike.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Feb. 2009 11:22

jap, to je res...našega pekinžana sem tudi jaz učila na tak način, da se je piflal, vsaj take stvari, ki so nujne za normalno življenje, normalne sprehode,...
edina stvar, ki sem ga naučila brez nekega truda, je pa daj glas....prav posneti ga moram kako kao zalaja, odpira usta brez zvoka včasih, ker da gobček previsoko...ampak hitro skapira.fant ga je naučil sedi, ostale stvari so pa tako tako.pač toliko da je recimo normalno socializiran in to.
pravo nasprotje pa je naša španjelka, ki obvlada učenje.njen moto je:vse naredim za en priboljšek, če ga pa ni, pol pa prošnja na zadnjih tacah, križanje tačk itd :twisted:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Feb. 2009 11:35

Pr enih psih se prov vid, da so na pamet napiflani cel potek ukazov, ker te že kr prehitevajo :D Pol se pa čist zmedejo, če uporabš drugačn vrstn red. No moji kr gre, čeprov se včasih tud kej zmot, ampak ji pol težim tok časa, da se poprav. Smo mel pa včasih enga mešančka med nemškim in škotskim ovčarjem in je bil ful inteligentn pes, sm ga isto na tako foro vrgla, kokr ta v posnetku s tisto besedo 'three', sam da sm mu jst držala piškot nad glavo on je pa sedu in čaku tok časa, dokler mu nism rekla 'hop' in sm ga nategvala z vsem mogočim 'bop, rop, mop...' pa se ni nikol zmotu, zmer je skoču pr 'hop' :) Pol nam je pa enkrat pobegnu izpred hiše in so nam ga lovci ustrelil :cry: Ronči moj :( In tud zato mam zdj Galo skoz pod nadzorom, nikol več spuščene.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Feb. 2009 11:41

saj, nikoli ne veš kaj zmoti psa in ti pobegne, pa če ga imaš ne vem kako naučenega.meni se je isto zgodilo v sedmem razredu.psičko smo res dresirali, učili itd ampak njenega lovskega nagona ni bilo možno omiliti.enkrat nam je ušla izpod ograje in nam jo je nekdo ubil, jo položil zraven tirov in ji celo ovratnico ukradel...tako da svojih psov nikoli, ampak res nikoli ne spuščam , kjer ni ograje in kjer lahko pobegneta izpod nje, to pa je zaenkrat samo pri nas in pri babici-pač tja ju jemljemo zraven...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]