Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Feb. 2009 19:55

ja, folku še kar ni kapnilo da kljub temu da uboga na odpoklic ni nujno da bo vedno tako, sploh v obdobju ko se bodo psice v bližini gonile-imam doma takega razbojnika, ki se zaljubi v vsako psičko...
in ja, še vedno imam za izgovor zakon:pes nikoli ne sme biti brez povodca.ste sploh kaj pomislile, da lahko od kje prisopiha velika mrcina, ki misli napasti vašega malega kosmatinca?ni malo primerov, ko taki psi prestrašeni zbežijo...tako da pamet v roke in pse na vrvico :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 18. Feb. 2009 20:35

Pa tud to, da se eni ljudje pač bojijo psov in jih je groza, k vidjo prosto tekajočga psa, sploh če ta pride do njih. Treba je tud na druge mal mislt, niso vsi ljubitelji psov.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 18. Feb. 2009 20:56

Frigga - če moj pes do mene vedno pride ko ga pokličem, in se še nikoli ni zgodilo, da ne bi prišel, potem je zaenkrat njegov odpoklic 100%. A ni?
In ja, se strinjam z Yazmeen, da dost folka ne mara psov, in ne marajo da jih pes ovohava ali se jim sploh približa. In to spoštujem, in če bi moj pes polagal pozornost na ljudi, ziher ne bi bil vedno spuščen. Ampak jih ignorira. Razen otroke pa ima nenormalno rad, takrat pa se vedno zažene k njim. Zato pa sem toliko bolj pozorna vedno na okolico, in mu takrat ukažem da mora hoditi ob meni. Sicer ga kar trese od navdušenja, in včasih se kar vsede ker ne more niti hodit (ker si tako želi jih iti pozdravit), ampak če mu ne dovolim, ne gre. Tudi če se kak otrok skloni k njemu in ga pokliče...

Je pa res da ne vem kako se bo obnašal, ko bo zavohal gonečo se psico... Sicer vsak dan srečujema ogromno psov na sprehodu, in kar malo dvomim da se niti ena psica še ni gonila vmes, ampak recimo da se še ni. Bomo videli kako bo.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 18. Feb. 2009 22:31

To, da pes druge ljudi ignorira, se men ne zdi dost dober razlog, da ga ni treba met prpetga, če slučajno srečaš koga, ki se na smrt boji psov...taka je moja mama na primer, ki je v otroštvu doživela zelo neprijetno izkušnjo, ko je tuj pes, ki je bil spuščen, dobesedno raztrgal njihovo psičko (ki je bla pripeta). In človek, ki se res močno boji psov, ne razmišlja o tem, ali ga pes, ki mu gre nasproti, ignorira al ne...ker otrpne... Tko da sem definitivno proti prosto sprehajočim se psom. :wink:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 18. Feb. 2009 22:38

eh lol - vse ki se kakorkoli nanasate na moj post - sprehajava se samo in izkljucno tam kjer ni drugih ljudi kaj sele kaksne ceste!! :P sam da se razumemo. ITAK da je prklenjen v kakem parku alpa kje ob cesti!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 18. Feb. 2009 22:40

emanuela napisal/-a:spuščena sta samo na našem kar velikem dvorišču in tam sem tudi oba učila.na odpoklic pa ubogata tako ali tako, vadila sem pa z vadbeno 15 m vrvico-na travniku za bajto sicer.in če psa npr. ti red_rose ne boš kastrirala, kdo ti garantira da ti ne bo ušel zaradi gonitve?počakaj še malo, da ti pride v puberteto, me zanima če ga boš kar spuščala.jok,da ti je npr. psa povozilo ali da ti je pobegnil potem več ne bo pomagal!!! :motz:

bom ga kastrirala, zaenkrat pa sploh se ni spolno zrel, tako da brez skrbi, da vem kaj delam, kolikor je v moji moci ;) povozit ga pa nic ne more ker greva dalec od cest (tam je spuscen, pri cestah pa na povodcu)
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 18. Feb. 2009 23:07

Lejla, glede na to da se s psičkom sprehajam po sprehajalni poti, kjer je večina sprehajalcev s psi, in le malo takih, ki so brez njih... bi rekla da nekdo ki se na smrt boji psov, ne bo šel sprehod po takšni poti...
Sicer pa, a človek ki se na smrt boji psov, otrpne od strahu tudi, če gre pes mimo njega v radiju dveh metrov, in ga niti ne pogleda, ampak ima glavo pri tleh, ker voha sledi?
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Feb. 2009 0:38

^Ja, lahko. Če je nekoga strah psov, ga je pač strah, tudi če je pes 2 metra stran. Pa tudi sprehajalcem psov v raznih parkih ni všeč, da se mimo sprehajajo odvezani psi. Jst v Tivoli ravno zaradi tega ne hodim skoraj nikoli. Ker vedno naletim na en kup neotesanih lastnikov, ki dovolijo, da njihovi prosto sprehajoči psi povohajo vsakega mimoidočega psa. In vedno, kadar prosim, naj pripnejo psa, dobim enak odgovor: ''sej bo sam mal povohal.'' So fucking what, moji psici pač ne paše, da jo ovohava glih vsak, ki pride mimo.
Btw, jst se velikokrat sprehajam skupaj s prijatelji, ki imajo ravno tako pse. Tako smo več ali manj vedno na sprehodu z najmanj 2 ali 3 psi (na povodcu), kar je že krdelo. A se tisti, ki se sprehajate z odvezanim psom, sploh zavedate, kaj se lahko zgodi, če eden neodvezan pes prileti do krdela drugih psov?

In seveda - sprehajanje s psom brez povodca na javnih površinah je kaznivo.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 19. Feb. 2009 7:43

No okej, če je nekoga tako zelo strah psov, potem verjetno ne bo šel na sprehod tja, kjer se ve da ljudje sprehajajo pse.
In ja, vemo kaj se zgodi če neodvezan pes prilaufa med "krdelo". Oziroma, kaj bi se lahko zgodilo... Ampak jaz na sprehodih ne srečujem agresivnih psov, in se jih več sprehaja s prijatelji, ko imajo vsak svojega psa. Pač se povohajo, in gremo naprej.
Kakokorkoli, vsak naj počne kar želi, če s tem ne moti ostalih ljudi... Super da imaš ti vedno svojega psa pripetega, pridna.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Feb. 2009 9:52

a_pikica_a napisal/-a:Ja *purple* če si kej prebrala potem valda veš, da ne moreš kar tako nakladat ;) velik je več vzrokov, tudi dreser nam je to povedal. In itak ne bi trdila neki v prazno če ne bi vedla. Sploh če še nisi imela izkušnje s takimi psi ne moreš neki zatrjevat.
Saj sem povedala, da se okvirno strinjam s tistim, kar si napisala, rekla pa sem da to še zdaleč ni vse in je preveč posplošeno. Ti ki pa vse veš valda to ni res ane ;)
.

brez skrbi draga,moje branje mojpes.net-a in ostalih podobnih pejđeu je redno.Daleč prej preden sem se sploh vpisala na forum.Zelo blizu mene imam pasjo šolo v kateri sem tud kot firbec in kot kolegica enega od dreserjev preživela veliko časa.Noben pes nima take agresije, da se ga že od malega nebi dalo navadit določenih stvari, tko da je zame to da je agresiven že skos, sam slab izgovor za napačno vzgojo.nekatere pasme in nekateri mladiči so resda nagnjeni h agresiji, ampak to še ne pomeni, d abodo agresivni če jih pravilno vzgojimo.nemški ovčarji so tudi nagnjeni h agresiji, pa pri našem streniranem ni blo nikjer nobenega znaka, s tem da je bila rojena materi ki je bla policijski pes in navajena in naučena določenih potrebnih agresij.pa smo jo komot naučili drugače.
Vse se da če hočeš.

_malena_ ...zelo apsje oblegano sprehajališče je pot spominov v ljubljani, pa tud tivoli, pa tko.To so sprehajalne poti, ki so namenjene usem.In ne vidim razloga, zakaj zdej nebi smeu nekdo tja če se tam sprehajajo psi?Logično in zakonsko določeno je da more bit pes na vrvici in recimo če se nekomu zahoče,prijavt tebe in tvojga spuščenga psa, ker ga pač moti, te lahko tudi mimogrede brezslabe vesti prijavi policiji.Ne razumem tega patetičnega mišljenja, da je zdej kr usak ki je tam seznanjen s spuščenimi psi.ja ne ni res.Prilagajat se je treba okolici in temu primerno obnašat!mene ekstremno moti, da se okoli mene motajo spuščeni psi!eden me je že nekoč ugriznil in nne zaupam nobenemu, sploh glede na stanje kakršno je.in ne želim, da so psi v moji pristotnosti spuščeni!In vkolikor se karkoli zgodi, sem pripravljena tud marskej narest, sploh če me pes napade.v tem primeru tožba sigurno ne uide!Potem je za jok in stok prepozno.Prej je bilo use jasno kaj in kako morš postopat če pelješ ps ana sprehod, ne pa ignorirat in se delat neumnega!
preventivno bi morali razmišljati in ukrepati, potem je za kurativo že prepozno!
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 19. Feb. 2009 11:16

_malena_ napisal/-a:No okej, če je nekoga tako zelo strah psov, potem verjetno ne bo šel na sprehod tja, kjer se ve da ljudje sprehajajo pse.
In ja, vemo kaj se zgodi če neodvezan pes prilaufa med "krdelo". Oziroma, kaj bi se lahko zgodilo... Ampak jaz na sprehodih ne srečujem agresivnih psov, in se jih več sprehaja s prijatelji, ko imajo vsak svojega psa. Pač se povohajo, in gremo naprej.
Kakokorkoli, vsak naj počne kar želi, če s tem ne moti ostalih ljudi... Super da imaš ti vedno svojega psa pripetega, pridna.

Sej ne gre zato, da tak, ki se boji psov, gre na neki sprehajališče, kjer je res ogromno psov...ampak tud če greš peš do najbližje trgovine, maš velik možnosti, da srečaš koga s psom...a ni tko? In takemu človeku lahko pokvariš sprehod s tem, da ga nimaš privezanega... Pa tud ponavadi ljudje sprehajamo pse nekje, kjer je lepo, kjer je narava itd... Mislim, da bi marsikomu, ki se boji psov, olajšali življenje, če bi svojega psa pač pripeli in s tem omogočili sprehod v lepem okolju tudi njim.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 19. Feb. 2009 12:26

*purple* jaz se povsem strinjam s tabo. In nikjer nisem napisala da ljudje ki se bojijo psov ne smejo it tja, ker se sprehaja veliko psov. Valda lahko vsak gre tja, kjer mu je volja. In ja, z mojim kužkom se sprehajava po poti spominov, in si mislim da veš koliko psov je tam...
Pa tud vem da je zakonsko določeno da pes mora bit na vrvici. In če koga motim, me lahko prijavi. Normalno. Bom plačala kazen, in probala najt prostor, kjer pač ne bo sploh nobenega človeka, in bom psa tam spuščala. Sicer ne vem kako bi naj ta prijava zgledala... Ali pokličeš policijo, pa rečeš naj pridejo tja, in začnejo kar vse popisovat (ker itak ni skoraj noben pes na povodcu)? Kakorkoli, se strinjam s tem, da če te pes ki je spuščen moti, pokličeš policijo in to prijaviš.
Lejla86 - tud s tabo se strinjam :D Sicer imam jaz psa na vrvici, če se sprehajama ob cesti, ali v mestu oziroma kjerkoli kjer ni narava (park, pot spominov, ...) Ampak kot pravim, grem stavit da nekdo ki se na smrt boji psov, bo izbral prostor za sprehod tam, kjer ni psa na vsaka dva metra. Pač moje mnenje no. Itak pa noben ne more dosežt to, da bi vsi pse pripenjali... Vedno se bo našel kdo, ki bo ga mel spuščenega.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 19. Feb. 2009 13:15

res e bo vedno nekdo našel ki bo imel psa spuščenega.in tudi če bi kdo koga prijavil, je vprašanje, kdaj bi se kdo zganil.so mi pa ti zakoni vedno priročni, če prisopiha do nas kako veliko nevzgojeno ščene odzadaj pa kaki lastnik, ki lovi svojega psa.itaq da ne gnjavim z zakoni vsakemu ki ima spuščenega psa(vse dokler pusti mene in moja dva pri miru :evil: ).
namreč sama sem kar veliiiko ur vložila v to, da lahko greta mimo folka brez da bi koga nalajala, vohala, se spuščala v koga kot sta to izmenično nekaj časa počela.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 19. Feb. 2009 14:42

_malena_ napisal/-a:...grem stavit da nekdo ki se na smrt boji psov, bo izbral prostor za sprehod tam, kjer ni psa na vsaka dva metra.

Sam še tole, potem pa res neham :P

Moja mama je včasih res rada hodila na dolge sprehode po nekih travniških in gozdnih poteh blizu njihovega naselja in je šla vsak dan vsaj za eno uro... V tem je res uživala... Ampak je nehala, ker je vsakič, ko je srečala kakšnega lastnika, ki psa ni mel pripetga, prišla domov čist znervirana. Hočem rečt, da ljudje hodimo na sprehode tudi zaradi sprostitve...zato mam jst psa (ki je v velikosti zlatega prinašalca) VEDNO pripetega (tud če gremo npr. v hribe), ker se je že veliko ljudi ustrašilo, ko smo se srečali, in so se umaknili čisto na rob poti ne glede na to, da je bla psica pripeta. Da o manjših otrocih niti ne govorim. Evo, zdej bom pa res nehala :).
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Feb. 2009 15:13

Evo... spet...

PROSIM, da imate svoje pse vedno pod nadzorom, čist resno. Pravkar sem se vrnila z lovljenja dveh psov, ki sta se najprej skoraj stepla med sabo, potem pa sta renčala še na druge mimoidoče pse. Pri enem od teh dveh se je potem čudežno prikazala lastnica, ki je seveda rekla, da njen pes (nekastriran) ''včasih mal tko uide'' in da ''se sinu najbrž ni dalo ga peljat ven in ga je mal tko spustu'' (iz bloka, seveda). Ob opozorilu, kdo bi plačeval stroške, če bi pes koga oziroma kakega drugega psa pogrizel, je seveda nesramno odvrnila, da ''bomo uredil'' in odšla. In medtem ko sem se zaje*avala s tem, je drugi pes odtaval kdo ve kam. :motz:
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov