Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
offtopic, z zadnjim staukom si pomojem spet dregnla nekam,kamor nebi rabla...
dejmo punce,gemo se pomirit pa nadaljujmo usaj enkrat temo tko kot narekuje (ja, vem, glej kdo se oglaša )
za sončko vemo kaj je hotla povedat,kar se men zdi, čist logično.Na žalost pa so na tem svetu take situacije, da se tud počas brez noža noumo upal sprehodt nikjer.
dejmo punce,gemo se pomirit pa nadaljujmo usaj enkrat temo tko kot narekuje (ja, vem, glej kdo se oglaša )
za sončko vemo kaj je hotla povedat,kar se men zdi, čist logično.Na žalost pa so na tem svetu take situacije, da se tud počas brez noža noumo upal sprehodt nikjer.
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
*purple* napisal/-a:offtopic, z zadnjim staukom si pomojem spet dregnla nekam,kamor nebi rabla...
ja, mal sm pretiravala pri zadnem stavku, sam mi gre res na živce da nekateri vse jemljejo preveč osebno in potem takoj napad. tisto z nožem ni blo neko slabonamerno vprašanje tko da je bil odziv res pretiran. sam če bo vsak nosu nož sabo pa bo skos na preži tut dvomim da se bo povečala varnost
drugač se pa strinjam s tabo da preidemo nazaj na temo brez offtopicov.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Moj "sosed", kateri je oddaljen nekje 100 metrov od nas je imel nemškega ovčarja. Ta pes je mojega zdej že pokojnega psa 7x zgizel in to fanj. Skočil je tudi na človeka starega 85 let. A mislite, da ga je zapiral? Ne, pes je vedno prilaufal na naše dvorišče grist psa. In nič ni pomagalo dokler ni pes pač naravne smrti umrl, do takrat pa se je prosto sprehajal naokrog. Sedaj imajo spet nemškega ovčarja in rotwailerja. In se spet sprehajajo prosto naokrog in ravno včeraj ko sem naše peljala na sprehod (ki so bili na povodcu) so se oni zakadili v mene. Res neprijetna stvar, a tu noben ti ne pomaga.
*purple*, kar sem hotela reč je to, da ne moreš kr naštet neki v tri prazne zakaj je pes agresiven, je pač več dejavnikov
Drugače kar se tiče pristopov ljudi k psom jaz na sprehodih ne pustim, da se jih kdorkoli dotika, ker pač nikoli ne veš. In tudi meni grejo na živce ljudje z bucibuci in podobno.
Mene je mati učila da se tujih psov ne tika, nikoli. Je že vedela zakaj.
*purple*, kar sem hotela reč je to, da ne moreš kr naštet neki v tri prazne zakaj je pes agresiven, je pač več dejavnikov
Drugače kar se tiče pristopov ljudi k psom jaz na sprehodih ne pustim, da se jih kdorkoli dotika, ker pač nikoli ne veš. In tudi meni grejo na živce ljudje z bucibuci in podobno.
Mene je mati učila da se tujih psov ne tika, nikoli. Je že vedela zakaj.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Okej jst mam spet eno vprašanje. In sicer, moji psički so par dni nazaj odstranil maternico in jajčnike (zarad piometre). In zdej je na vsak način silla v garažo, kjer je kr neki jokala in pol prvlekla svojga ježka igračo in ga prinesla k men v sobo. Ko sm se ji hotla približat in vzet ježa, je renčala in začela kr neke deke premetavat in zravn jokat. Pol je začela kr kopat po parketu. Zdej pa leži in čuva ježka Čist tipični znaki namišljene brejosti, ki jo je nekoč (par let nazaj) že mela. A je možno, da se ji to dogaja, ko je sterilizirana? Mislm ja, vidm da je možno, ampak zakaaaaj, a ni glih to rešitev, ne pa povod? Vsepovsod po internetu berem, da se to ne dogaja po sterilizaciji. Aja pa še, kako bi jo čimprej spravla v normalno stanje? Vem, da morm vse igrače odmaknt od nje, to sm že nardila (čeprov jih še vedno že kšne pol ure išče po sobi), a je še kšna fora?
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
*purple* napisal/-a:če ga pravilno uzgojiš tle ni nobenih "več" dejavnikou.
če je pasme, ki je nagnjena h agresiji, ne moreš kr tko uzet u zakup, da je agresiven, ampak se morš z njim še petkrat bolj ukvarjat.
Eh, spet smo pri istem. Ti kolkor vem nisi nobena strokovanjakinja za to, pa ja valda ve dreser v šoli več kot ti?! Ne moreš neki po svoje pisat in trdit, kot da bi jaz pisala o Durcheimovem Samomoru, a tega dela še nisem prebrala. Napisala si, da agresivnega psa nisi imela. Tudi mi do sedaj tega nismo doživeli pri prejšnjih pseh in so bili na isti način vzgajani. Ehh..
Sonček, mislim, da bi ti strkovanjak znal najbolje odgovorit. Dvomim, da katera od nas (seveda razen *purple*) ti bo znala pravilno odgovorit. A misliš da kaže znake brejosti? Bi lahko bilo kaj drugega?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
- sončk
- Cosmofrik
Ja, kaže pač znake namišljene brejosti. Mislm da ne more bit nč drugega, ker se obnaša popolnoma identično kot takrat. Pa tut bolna ni več, končno je začela jest, rana se ji celi, dobiva antibiotike... Veterinar je reku, da ma zdrave ledvice, jetra, srce... Kmal gre tut šive dat ven. Tko da ne, nč. Sej zdej sm mal poguglala in sm vidla, da je možno, ampak je nenevarno in da je treba pač počakat. Bogi pes no, vse se ji je nabral naenkrat.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
sončk napisal/-a:Ja, kaže pač znake namišljene brejosti. Mislm da ne more bit nč drugega, ker se obnaša popolnoma identično kot takrat. Pa tut bolna ni več, končno je začela jest, rana se ji celi, dobiva antibiotike... Veterinar je reku, da ma zdrave ledvice, jetra, srce... Kmal gre tut šive dat ven. Tko da ne, nč. Sej zdej sm mal poguglala in sm vidla, da je možno, ampak je nenevarno in da je treba pač počakat. Bogi pes no, vse se ji je nabral naenkrat.
Je, možno ja. Moje mačke so tud vse sterilizirane, pa jih še vseen zdej mal meče in majo razne izpade, k so te gonitve. Očitn se s sterilizacijo še vseen ne da čist zatret teh hormonov, al kaj
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
sončk napisal/-a:Ja, kaže pač znake namišljene brejosti. Mislm da ne more bit nč drugega, ker se obnaša popolnoma identično kot takrat. Pa tut bolna ni več, končno je začela jest, rana se ji celi, dobiva antibiotike... Veterinar je reku, da ma zdrave ledvice, jetra, srce... Kmal gre tut šive dat ven. Tko da ne, nč. Sej zdej sm mal poguglala in sm vidla, da je možno, ampak je nenevarno in da je treba pač počakat. Bogi pes no, vse se ji je nabral naenkrat.
najbolš da veterinarja vprašaš. nevem kaj bi to lahko blo, možno da tko reagira na bolečino..boga, upam da bo kmal vse kul.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sicer ne vem, ali to velja tudi za pse, sem pa že slišala za primere mačk, ko jih je po sterilizaciji še vedno ''metalo'' in se je po pregledu ugotovilo, da s sterilizacijo niso odstranili popolnoma vsega. Kar pomeni, da sterilizacijo ponovijo še enkrat.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
sončk seskov se čim manj dotikat in pazit, da si jih ne liže, da ne bodo zelo otekli, ker če ima navidezno brejost bodo verjetno ali pa so že otekli.
v tem času pa je potrebna drugačna oskrba, manj hrane (puste) in pol manj vode na voljo, pa veliko športa.
Sem pa tudi jaz prvič slišala, da bi imela kljub sterilizaciji še vedno lahko to.
v tem času pa je potrebna drugačna oskrba, manj hrane (puste) in pol manj vode na voljo, pa veliko športa.
Sem pa tudi jaz prvič slišala, da bi imela kljub sterilizaciji še vedno lahko to.
- sončk
- Cosmofrik
Hvala! Ja, bom tud vprašala veterinarja jutr po telefonu. Po seskih se skor ne liže, ker sm ji oprijeto kratko majco oblekla že par dni nazaj, da se ne liže po šivih (in kr deluje, če jo pa slučajno opazim, da se hoče lizat, jo pa naderem in takoj neha). Ne sme zdej žal športat še en teden vsaj, jest pa tut nujno more, ker prej ni jedla 10 dni kot simptom bolezni in smo jo komi spravl, da zdej po operaciji je vsaj kekec paštete, v katere zamešamo antibiotik in neke ribe.
Zdej sm ji odmaknla igrače in nima nekih posebnih materinskih napadov, upam da je blo to to. Tut možn ja, da tko reagira na bolečino.
frigga, če slučajno niso vsega odstranili med sterilizacijo, bodo kr na svoje stroške ponovili. Mislm, da grejo tko psa mučt... No, pa upam, da res ni to to, ampak da je samo posledica bolezni & sterilizacije & ostalih faktorjev. Sej bi mogl vse odstrant, ker ni bla navadna sterilizacija.
Zdej sm ji odmaknla igrače in nima nekih posebnih materinskih napadov, upam da je blo to to. Tut možn ja, da tko reagira na bolečino.
frigga, če slučajno niso vsega odstranili med sterilizacijo, bodo kr na svoje stroške ponovili. Mislm, da grejo tko psa mučt... No, pa upam, da res ni to to, ampak da je samo posledica bolezni & sterilizacije & ostalih faktorjev. Sej bi mogl vse odstrant, ker ni bla navadna sterilizacija.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sej pravim, ne vem, če to velja tudi za pse. Sem slišala samo za primere mačk. Če bi se kaj takega res zgodilo, valda, da bi morali na svoje stroške naredit. Čeprov jst ne vem, če bi takemu vetu ponovno peljala psico pod nož.
Upam, da v tvojem primeru ni nič hudega, je pa vseeno fajn, če še vetu razložiš, kaj se dogaja. Mogoče bo pa imel kakšen pameten nasvet. (Kam si jo pa sploh peljala sterilizirat?)
Upam, da v tvojem primeru ni nič hudega, je pa vseeno fajn, če še vetu razložiš, kaj se dogaja. Mogoče bo pa imel kakšen pameten nasvet. (Kam si jo pa sploh peljala sterilizirat?)
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
a_pikica_a napisal/-a:*purple* napisal/-a:če ga pravilno uzgojiš tle ni nobenih "več" dejavnikou.
če je pasme, ki je nagnjena h agresiji, ne moreš kr tko uzet u zakup, da je agresiven, ampak se morš z njim še petkrat bolj ukvarjat.
Eh, spet smo pri istem. Ti kolkor vem nisi nobena strokovanjakinja za to, pa ja valda ve dreser v šoli več kot ti?! Ne moreš neki po svoje pisat in trdit, kot da bi jaz pisala o Durcheimovem Samomoru, a tega dela še nisem prebrala. Napisala si, da agresivnega psa nisi imela. Tudi mi do sedaj tega nismo doživeli pri prejšnjih pseh in so bili na isti način vzgajani. Ehh..
Sonček, mislim, da bi ti strkovanjak znal najbolje odgovorit. Dvomim, da katera od nas (seveda razen *purple*) ti bo znala pravilno odgovorit. A misliš da kaže znake brejosti? Bi lahko bilo kaj drugega?
pa kaj misliš, da si jaz zadeve sprot zmišljujem?
za razliko od tebe, ki očitno ne znaš odpret druzga kot cosmoforum temo o psih in mačkah in napdat ljudi z nekimi svojimi prepričanji da je pes nevaren kr tko, iz lepga!odpri si kšno spletno stran, knjigo,pouprašaj koga ki se s tem ukvarja, pa ti bodo use povedal!
recimo:
mojpes.net..jasno in glasno je use napisano,kar morš vedet.Sem prepričana da znaš pobrskat pa pobrskaj kje piše o agresivnosti psou in vzgoji!Piše zelo natančno in točno to, kar jst govorim.le preberi
.
jebiga, če psa naučiš te ne bo grizu pa če hočeš verjet ali ne!
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
toliko o odgovornosti lastnikov.prejšnji teden sva šla s fantom ter mojima dvema psoma na sprehod, seveda z obema na vrvici.bili smo še v dvorišču za ograjo, ko kar naenkrat ogromen pes(mešanec z novofundlancem verjetno, le da z manj dlake) uide pod ograjo in direkt proti nam in to v našem lastnem vrtu...fant se je zadrl nanj, vzel kamen da bi ga prestrašil-seveda sem mu rekla naj ga ne stisne v kot, ker lahko napade...pol nekje odzadaj pa lastnik:no, no, umiri se kolega...pes ti ni nič naredil, samo ven ga spusti.kar nekaj no, cucka si imej na vrvici, da ne omenjam tega, da sta ušla prehitro da bi ima svoje povedala, ker nam je cucek ograjo poškodoval:če si predstavljate:prej koker španjelka ni mogla skozi, zdaj pa gre naš pekinezer brez da glavo skloni.boljše da ga ne dobim več tam na sprehodu in si predstavljate da bi mi tak pes lahko z enim ugrizom v vrat ubil oba psa+naju poškodoval?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov