Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 17. Nov. 2006 23:37

js mam kuza, zj je str 14 let...ampk se u hudi formi :D
obozujem ga k je ful kosmt pa vec k lezat se mu vec ne da in ga mam namest poustra ucasih :P
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Dec. 2006 22:14

Zakaj naj ne bi bila Eukanuba dobra? Jst sam dobre stvari slišim o tej hrani. Naša zlata prinašalka jo ima in samo to je. Sm jo prov zezala včasih tko sm mela v roki enga Pedigre pal pa enga Eukanubo briketka pa sm ji tko dajala v usta. Pedigreje je dal va usta, pol k je vidla kaj je je sam vn plunla haha.
Ja folk daje mačku tud mlek za pit zato sprašujem.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Dec. 2006 22:24

Ker ne spada v ta višji razred kvalitete.Velik ljudi, ki se pogovarjam z njimi, so njihovi psi/mačke dobil drisko po njej, dlaka se ni svetila, pa doskrat obarva dlako.Ena, ki ka črnga psa je ratu temno rjav zarad eucanobe, ker ma eno snov not, ki obarva dlako.
Za mačke je tut zlo kvalitetna Felidae za pse pa Canidae.
Mlek pa ni preveč dobr za mačke kokr jst vem.
Kje ste pa kupl vašo psičko?
Lp
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Dec. 2006 22:29

Aja..neveš?
Zaima me tko, če je rodovniška mogoče poznam starša.Predvidevam, da je rodovniška, če si rekla da je zlata prinašalka?
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Dec. 2006 22:31

Nima rodovnika, je zlata prinašalka čistokrvna, ampak brez rodovnika. Je pa najboljši kužek ever! Jo mamo tok radi :jump:
Sicer ma en tumor na seskih, ampak zaenkrat še vse štima in je super. Sicer pa tudi ni več tok mlada tko da...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 21. Dec. 2006 1:00

purple te čist razumem. sam kaj čš mi laiki res ne mormo govort ane :D
men je mal smešna cela ta debata no.

joj jagodka a prov nazaj si morala kužka nest?? :eek: js skoz navijam doma da ga bom mela in ga bom kr domov prnesla, pa jim bo tok všeč da ga bodo mi pustil obdržat. ampak res ni dvakrat za reč da ga bom morala nazaj nest, najbolj zarad fotra. on je tak hater ej, kakšne mi zarad mačka dela. teži mi do amena, sam zato ker ga je enkrat na mizi vidu :? btw js ga nikol nism, odkar ga mamo zdele notr, tud ostali ne, tko da je fotr pomojm mal čorov :evil: smotan do amena
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 21. Dec. 2006 10:30

ma ja, ne pustijo mi ga... oz. stara starša mi ga ne pustita, ker je ata enkrat en ps že full ugriznu pa kr neki no... in sm ga dobla od botrce za birmo (smo hodil po mestu in smo vidla Križnarja, kk jih oddaja, pa sm si ga zaželela... sestrična ga je tud dobla, ker sva meli skup birmo), sm ga dam prnesla, pelala na sprehod, pol sta ga pa onadva vidla, sta pa tako paniko zagnala, da mama sploh ni pršla na birmo, tud čestitala mi ni, nč od nč... in je na dan moje birme mogu pridt Križnar po tega kužka :( men se je pa srčk na 1000 koščkov zlomu .... zdj vidm, kakšnga kužka bi mela, k ga ma sestrična še vedno... in sm odločena, da k bom na svoje al pa k bosta pač stara starša šla papa (pa bog ne dej, da že zdj, ker ju mam pač rada), da bom mela kužka...
a dj no, pa tud če bi bil na mizi, bi pa pač bil... pr men je na moji mizi moj muc vsak dan, pa spi gor, ker mu paše, k je hladna.. pa se je moja sestrična neki prtožvala, kakšn bo naredu pa ne vem kaj še vse... in pol ga je neki drkala ke v glavo, pa po trebuščku ga božala in jo je oprasku... je bil že tahuj kriminalc... ja pust ga, da lepo spi, pa tega ne bo...
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 21. Dec. 2006 10:40

[quote="Yazmeen"]Purple, vsak kinolog al pa veterinar, ti bo povedu, da oznaka "čistokrven brez rodovnika" ne obstaja. To uporabljajo sam laiki in tega večina ljudi sploh ne ve. Za čistokrvne veljajo sam rodovniški psi. In ja, če je vse tko kot mor bit, poznaš prednike tega psa, ki morjo met vzrejno dovoljenje pa vse to.

Čistokrvni nerodovniški pes obstaja, to je mladič brez papirjev pri katerem pa imata starša vse papirje.
Če pa tudi starša nimata nobenih papirjev obstaja verjetnost da pes res ni čistokrven.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 21. Dec. 2006 11:05

Vsi psi v leglu dobijo rodovnik,če ga imata starša.Pred leti je bilo,da je določeno število mladičev dobilo rodovnik,sedaj pa dobijo vsi ali pa nobeden.In vsi tisti,ki imajo rodovniške pse-oba starša,ponavadi parijo te pse tudi z namenom,da dobro prodajo.In cena ne more biti visoka,če nima pes rodovnika.
Tako da pes,ki nima rodovnika je mešanec!Dokler z papirjem ne dokažeš nasprotno!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 21. Dec. 2006 11:06

Smo imeli psa kjer sta imela oba starša rodovnik ( vidli od obeh ) vendar ga mladiči niso imeli. Preprosto če samca z rodovnikom pariš s psico z rodovnikom dobiš čistokrvnega mladiča.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 21. Dec. 2006 11:36

vzrejno dovoljenje je treba dobit
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 21. Dec. 2006 11:42

še enkrat,če pes nima papirjev ni čistokrven nerodovniški.Ne moreš tega dokazat.
Zanimivo je,da lastniki psov vašega mladiča niso pridobili vzrejo dovoljenje.To bi v meni sprožilo alarm.
In vsak rodovnik se da preverit!
Zadnjič spremenil satan28, dne 21. Dec. 2006 11:51, skupaj popravljeno 1 krat.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Dec. 2006 22:03

satan28 napisal/-a:Vsi psi v leglu dobijo rodovnik,če ga imata starša.Pred leti je bilo,da je določeno število mladičev dobilo rodovnik,sedaj pa dobijo vsi ali pa nobeden.In vsi tisti,ki imajo rodovniške pse-oba starša,ponavadi parijo te pse tudi z namenom,da dobro prodajo.In cena ne more biti visoka,če nima pes rodovnika.
Tako da pes,ki nima rodovnika je mešanec!Dokler z papirjem ne dokažeš nasprotno!

Tut pred leti je blo tko, da so dobil rodovnik vsi al pa noben.To je blo sam nategvanje folka, da 5. al pa 6. mladič v leglu pa ne dobi rodovnika..kr neki.Rodovnik pa dobijo mladiči, če so starši rodovniški in imajo opravljen vzrejni pregled.Orion lady starša tvojega psa nista opravla vzrejnega pregleda(al pa eden od njiju), al pa nista dobil vzrejne knjižce, ker je blo z enim od njiju kaj narobe(recmo diplazija kolkov itd.).
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 21. Dec. 2006 23:12

ja, čisto vsak pes si zasluži skrb in ljubezen, naj bo rodovniški ali pa mešanec...
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Dec. 2006 23:27

amital napisal/-a:ja, čisto vsak pes si zasluži skrb in ljubezen, naj bo rodovniški ali pa mešanec...

točno tako :)
ampak zaradi takih in drugačnih oseb, ki so mnenja da so in mešanci ničvredni in čistokrvni pasemski psi brez rodovnika, se nabira število zapuščenih psovv azilih...
In na kraj pameti mi en pade, da bi kupovala rodovniškega psa za nevem kok preveč jurjov, ko grem lahko ali v azil ali v DPMŽ ali pa k navadnim družinam ponj zatonj, ali za simbolično ceno in s tem še rešim koga pred slabim...
aha, d atole povem...smo mel rodovniško perzijko..In kaj se je zgodil?začela je napadat...dobesedno napadat...mami pa 24 šivov na nogi ker jo je tok pogrizla...ja, prevelka možganska kost ji je prtiskala na možgane in se ji je odpel...v rodovniku tega NI pisalo...Nikjer ni blo kej tazga rečen da je možno pri tej mački...Pa je šlo takrat 50 kosov po dveh letih pod inekcijo in še z obiski bolnišnic nevem kolk časa...
Od takrat hodim v Azil Gmajnice po mačke...Ni boljših mačk, kot so naše...PA kurc gleda tiste rodovniške...ko so že po vašem tolk zlo cenjene :roll:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov