Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 06. Dec. 2008 23:55

A je artritis genska bolezen al kaj? Resn sprašujem.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 07. Dec. 2008 11:58

Mi smo pred kakim mesecem dobili kužka-mladička od enega znanca.

Včeraj je šel za mojo sestro v trgovino, in čakal zunaj kot je navajen... Potem je pa v trgovino prišel še njegov prejšnji lastnik, s psičko (mamo od našega kužka)...
Naš se je nekam čudno obnašal, ampak je šel vseeno s sestro domov.. Od takrat naprej skos cvil, ne reagira če ga kdo kliče itd.. A katera ve kaj nardit? A mislte da bo naš kuža poizkušal poiskat mamo oz se vrnit domov?
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 07. Dec. 2008 20:51

A ta mladiček kar spuščen hodi okoli ali kako si to mislila, da je šel za sestro v trgovino? Pa to, da mlad pes sam čaka pred trgovino, tud ni najbolj brilijantna ideja. Je možno, da mu je kdo kaj naredil in zdaj cvili od strahu? Pa brez skrbi, psi ne iščejo svojih staršev in ne hodijo ''domov''.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 07. Dec. 2008 21:08

frigga napisal/-a:A ta mladiček kar spuščen hodi okoli ali kako si to mislila, da je šel za sestro v trgovino? Pa to, da mlad pes sam čaka pred trgovino, tud ni najbolj brilijantna ideja. Je možno, da mu je kdo kaj naredil in zdaj cvili od strahu? Pa brez skrbi, psi ne iščejo svojih staršev in ne hodijo ''domov''.

ja se strinjam da je se mal premali za pred trgovino puscat...ce ne druga ti ga lahk kdo ukrade :D

js sem edino enkrat 2,5 mesecnega kuzka peljala ko res ni blo druge, pa se to sem prodajalko prosla ce ga lahko drzi da sem sam po olje skocla (ena taka majhna trgovinca) in ga je kr prodajalka cuvala pa se vsec ji je bil tak hudo, da je rekla da ga se morem kdaj pripeljat :D lol...

drugac pa men se tut zdi da se psi hitro navadijo novih lastnikov in naj se jim ne bi vec tozlo po mami...mogoce pa tut kaj pa ves...probajte ga potolazit malo vec se ukvarjajte z njim =)
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 08. Dec. 2008 10:08

frigga napisal/-a:A ta mladiček kar spuščen hodi okoli ali kako si to mislila, da je šel za sestro v trgovino? Pa to, da mlad pes sam čaka pred trgovino, tud ni najbolj brilijantna ideja. Je možno, da mu je kdo kaj naredil in zdaj cvili od strahu? Pa brez skrbi, psi ne iščejo svojih staršev in ne hodijo ''domov''.

Trgovina je 2 hiši naprej od nas..(15m) In to gre za majhno "vaško" naselje kjer se vsi ljudje in psi "poznamo". :) (u bistvu je kuža čakal skor na naši parceli; pred ograjo kjer je potem dvorišče od trgovine..)
Nihče mu ni nič naredil; samo čudno se je začel obnašat ko je videl sojo mamo...
Drugače ga imamo v hiši v predprostoru, in ima "mačja vratca" da hodi ven na "wc"... Ampak nikoli ne gre sam stran od hiše; sestri pa hoče sledit kamor gre... In ga ni zapirala za tistih nekaj min...

Danes zjutraj je bil že boljše volje... sam še vedno se mi zdi nekam pre-miren.. :|
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 09. Dec. 2008 19:03

Prejle je blo na Pop-u.

Jst sm jokala k dž :cry: ...
Še en dokaz brezbrižnosti (nekaterih) ljudi in srčnosti živali.

http://www.youtube.com/watch?v=YJxCknUC6Eo
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 09. Dec. 2008 19:06

ej js tega res ne morem gledat :cry:
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 09. Dec. 2008 19:19

Povoženi kužek je žou poginu, pogumni rešitelj pa se baje išče, bi ga več ljudi rado posvojilo. Pikec en mali, kako ga je vleku ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 09. Dec. 2008 20:29

Žalostno, kako ljudje naredijo kaj takega. Da niti en ne more ustavit in pomagat :( :cry:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Dec. 2008 23:58

Tamarra* napisal/-a:Žalostno, kako ljudje naredijo kaj takega. Da niti en ne more ustavit in pomagat :( :cry:

huh, o tem bi se dalo razglabljat ja.
Kdo pa dejansko ustavi?
Danes sem reševala vrano s polomljeno perutko.Oziroma želela sem jo, pa mi je ža ušla v neznano.
Sva se z mami peljale in sva jo zagledale.Mami je mela ful en pomemben sestanek in je mogla hitro letet, tko da sva se zmenile, da pride prec po sestanku nazaj in jo bova ujele.V tem času je minilo polure, folk se je vozil mimo, in še mami ko je prišla po mene se je peljala mimo in jo zagledala kako še vedno caplja ob robu ceste.Mislm da se tud EDEN ni ustavu..Groza!Ah kje, sej zakaj pa bi reševali vrano, to je pač ptič, kaj boms ptičom, ptič ma ptičjo grip.... :roll: :roll: GROZA!!!na koncu se je žal, pač tako razpletlo, da vrane ni blo več tam, pa smo jo iskali in je ni.Bomo videli jutr če pride me pokličejo in jo nesemo v azil..

Pa to ni ena in edina zgodba.Isto je bilo proti koncu poletja, ko je mala vrana na naši precej prometni cesti padla iz gnezda..NOBEDEN se je ni lotil pobrat čeprav je capljala po sredi ceste.Midve z mami sva ustavle promet, da sva jo pobrale, jo nahranile in plejale v Kranjski azil za prostoživeče živali!
ravno tako je bilo z vrabcem ko je v šoku čepel na sredi ceste na beli črti.Spet se ni NOBEDEN ustavu in ga pobral, ampak spet midve z mami!in spet sva ga porihtale.Ja enga ubogega vrabca!!!!
povožen maček na cesti..Ja težko je cifro zavrtet ki ti pobere tri cente in poklicat higienike da ga odstranijo.lažje je še petkrat čez zapeljat in ga speštat!
al pa o divji svinji ki je že trohnela na odstavnem pasu postonjske avtoceste.To je blo tud odveč poklicat dars, da jo odstrani.uboga žival, je mogla najprej bit zbita potem pa še trohnet na smrdljivem asfaltu!
Kaj pa srne?Najlažje jo je fuknt v grmouje pa njaj tam zgnije ane in še kšne bolezni kam nanese.Itak stoeurou pa tud ne bomo plačali za srno, kurc jo gleda :roll: :roll: :evil:

ma BRUUUUUUHAT!!!!BRUHAAAAAAT!!!res folk ogaben da bolj ogaben ne more bit!
Poglejmo klip o kužku ki je reševal kužka.Še živali čutijo, živali imajo ušo in razumejo/pomagajo.ne pa bedasti ljudje, katere ne stane prau nič!!!!
in še bi lahko naštevala, do jutr!!!! :evil:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Dec. 2008 0:07

Aloha napisal/-a:Prejle je blo na Pop-u.

Jst sm jokala k dž :cry: ...
Še en dokaz brezbrižnosti (nekaterih) ljudi in srčnosti živali.

http://www.youtube.com/watch?v=YJxCknUC6Eo

Joj, Aloha, tko k si napisala, nimam druzga rečt :cry: Revček, kako mu je hotu pomagat :(
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 10. Dec. 2008 8:44

^ ja k sem vidla tega kužata, nism mogla verjet... :(
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 10. Dec. 2008 10:19

*purple* napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:Žalostno, kako ljudje naredijo kaj takega. Da niti en ne more ustavit in pomagat :( :cry:

huh, o tem bi se dalo razglabljat ja.
Kdo pa dejansko ustavi?
Danes sem reševala vrano s polomljeno perutko.Oziroma želela sem jo, pa mi je ža ušla v neznano....
:

Končno še nekdo, ki normalno razmišlja!

Meni je tako hudo ko vidim na cesti kakšno povoženo muco ali psa, in ljudje kar vozjo čez... :eek:
Z atkom sva letos 3krat morala klicat lovce, ker sva na cesti naletela na povožene lisice, enkrat je bla pa ob robu ceste srna ki jo je najbrž nekdo zbil, in se je revčka odvlekla do roba ceste; ŠE ŽIVA, komej je dihala, ljudje pa kar vozil mimo kot da ni nič! :eek: Sej ne rečem, vsakemu se zgodi da mu žival skoči na cesto, in da ne more pravočasno ustavit; ampak potem treba vsaj poskrbet da se tista žival ne muči in umira tam še 2 uri... :(

Joj ko sem pa tist posnetek gledala mi je blo tako hudo... :( To je dokaz da tut živali čutjo! Sam ne vem kdo je to samo snemal, naredil ni pa nič, da bi pomagal... :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Dec. 2008 12:59

ja žal fun, tak folk lahko na prste ene roke preštejem, da se res zgane in mu ni useeno.
usi gobezdajo kao joj boge živalice, joj jokcamo in stokcamo, a nardi pa nobe nč od nč!
:roll:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Dec. 2008 13:06

Lej, sam to bom rekla, ti mogoče pobiraš živali po cestah in jim pomagaš (kar je lepo), kšn drug pa kej druzga nardi, npr. hod v zavetišča pomagat, donira denar, se odpove mesnim izdelkom iz spoštovanja do živali, itd, itd, itd...to še ne pomen, da so njegova dejanja kej manj vredna od tvojih. Kšn bi pa mogoče zate reku, kako se hvalš, da pomagaš živalim in jih spoštuješ, obenem pa kej druzga delaš, kar pa ni v prid živalim! Pa te nč ne obsojam al pa kej, sam ne se tok poveličevat. Kolk mamo punc tle gor, ki sodelujejo z zavetišči in pomagajo, pa ne pišejo celih hvalnic tle, pa se kurčijo na ostale.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov