Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
lakeesha napisal/-a:sem že iskala članke po spletu, pa literaturo in mu vse pokazala, ga ne gane. preprečit stik z njo pa ne morem, živimo skupaj, delam dop. al pop...
Ga ne gane, če piše da je čokolada za psa smrtno nevarna? Naj gre s stabo pa s psico do veterinarja in mu bojo tam povedali, da narobe dela in da naj neha. Po tvojem pisanju sodeč je stanje psice že naravnost katastrofalno!
- nadya
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 10. 2005
imamo en problemček..
moja psička se praska in grize da to sploh ni več normalno..
kožo ima že čist rdečo, največ pri zadnjih tačkah..
pri veterinarju so mi dali en šamponček, ki naj bi pomagal če bi psa grizle bolhe al kaj takega in za enkrat se stanje nič ne izbolšuje.
drugače bolh nima ( ker smo celo hišo razkužili, uporablajmo ampule..) tud nobene bolhe ne vidim (pa sem jih prav iskala)..
vrjetno bo treba nazaj k veterinarju da se ugotovi če gre za kašno elergijo (na hrano, travo..)
soseda mi je rekla da je možno tudi zarad tega, ker ne je briket (jih je ampak res malo-skoraj nič), in da je to zarad tistih pasjih paštetk/konzerv..
pes nej bi jedu večinoma brikete in paštetke občasno (pri meni je pa ravno obratno), a gdo kaj ve o tem?
moja psička se praska in grize da to sploh ni več normalno..
kožo ima že čist rdečo, največ pri zadnjih tačkah..
pri veterinarju so mi dali en šamponček, ki naj bi pomagal če bi psa grizle bolhe al kaj takega in za enkrat se stanje nič ne izbolšuje.
drugače bolh nima ( ker smo celo hišo razkužili, uporablajmo ampule..) tud nobene bolhe ne vidim (pa sem jih prav iskala)..
vrjetno bo treba nazaj k veterinarju da se ugotovi če gre za kašno elergijo (na hrano, travo..)
soseda mi je rekla da je možno tudi zarad tega, ker ne je briket (jih je ampak res malo-skoraj nič), in da je to zarad tistih pasjih paštetk/konzerv..
pes nej bi jedu večinoma brikete in paštetke občasno (pri meni je pa ravno obratno), a gdo kaj ve o tem?
- nadya
- Sramežljivka
iz ljubljane sem.
sem bla pri veterinarju (na viču) pa mi je rekel da prvo probam s tem šampončkom pa če ne bo bolje da gre pol na dieto..da se ugotovi na kaj je alergična.
praska se še zmeri fullllll je pa res da nima več ranic na nogi.. (to so bli taki flekci od grizenja).
danes sem probala sam z briketi in ji paštetk nisem dala (uporabljamo pa od Animonda-vom feinsten) in je rdečica mal zbledela- bom vidla kako bo jutri!
edino da probam še hrano zamenjat..sam k je ful zberčna, najdli smo lih hrano ki ji res odgovarja, ma niti pikice ne pusti na koncu
k veterinarju jo pa v vsakem primeru peljem.
sem bla pri veterinarju (na viču) pa mi je rekel da prvo probam s tem šampončkom pa če ne bo bolje da gre pol na dieto..da se ugotovi na kaj je alergična.
praska se še zmeri fullllll je pa res da nima več ranic na nogi.. (to so bli taki flekci od grizenja).
danes sem probala sam z briketi in ji paštetk nisem dala (uporabljamo pa od Animonda-vom feinsten) in je rdečica mal zbledela- bom vidla kako bo jutri!
edino da probam še hrano zamenjat..sam k je ful zberčna, najdli smo lih hrano ki ji res odgovarja, ma niti pikice ne pusti na koncu
k veterinarju jo pa v vsakem primeru peljem.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
kater veterinar na viču je to bil?
lahko je pa res karkoli..Od alergij, lahko se je kam obregnla ob kakšno snov in ji tisto dela slabo, lahko ma kšne garje al pa kej, lahko se je napičla na kšn kaktus če ga mate....
veterinar bo znal najbolj povedats preizskavam...
lahko je pa res karkoli..Od alergij, lahko se je kam obregnla ob kakšno snov in ji tisto dela slabo, lahko ma kšne garje al pa kej, lahko se je napičla na kšn kaktus če ga mate....
veterinar bo znal najbolj povedats preizskavam...
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
nadya, v Ljubljani sta dve super dermatologinji. Ena je pri Zaninoviču - Sabina Stariha Pipan, ena pa na Kliniki za male živali na Veterinarski fakulteti - Tina Kotnik.
Navadno se, če obstaja sum na alergijo, naredi sledeče: dokler je ne pelješ k vetu, ji dajaj za jest samo kuhano piščančje meso brez kosti in kakršnih koli dodatkov ter nesoljen riž (tudi priboljškom se izogibajte).
Navadno se, če obstaja sum na alergijo, naredi sledeče: dokler je ne pelješ k vetu, ji dajaj za jest samo kuhano piščančje meso brez kosti in kakršnih koli dodatkov ter nesoljen riž (tudi priboljškom se izogibajte).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja folk daje use na rane od žganja pa nevem česa...nevem, če že, se očisti rano s fiziološko raztopino (NaCl) in sterilno gazico, da se pač odstrani baketerije in to, potem se pusti pa odprto.je pa odvisno v kakšnem obsegu je rana.če je majhna pač pustiš da se sama zapre, ker če neki sam povijaš in ne znaš, lahko nardiš samo škodo (preveč, zategneš da rana ne diha, ipd..).če je pa rana večja, pa veterinar, sploh za živali ki hodijo naokoli in lahko fašejo kakšno infekcijo/gangreno/ipd....
- nadya
- Sramežljivka
pelala sem jo k veterinarju na Viču, sam se pa ne spomnem kako je ime tisti veterinarki, ki jo je pregledala (prva klinika).
sej sploh nevem če je to bil pregled, ker sve ble v ordinaciji ma kšne pol minute, samo pogledala je in mi dala ta šamponček..in mi za to zaračunala 25 eur.
da ne bo kšne pomote, ni mi žal denarja za mojo psičko..sam nevem lahko bi pa res mal bol to pogledala..že zarad psa, ker se ponoči včasih tako močno praska, da me zbudi.
drugač pa rdečica ni več tako močna..prvo sem probala brez tisth mesnih palčkic, pol smo sumili da bi lahko bila tista ušesa k se kupijo za grizt, no mislim da je bil vzrok v hrani..
sej sploh nevem če je to bil pregled, ker sve ble v ordinaciji ma kšne pol minute, samo pogledala je in mi dala ta šamponček..in mi za to zaračunala 25 eur.
da ne bo kšne pomote, ni mi žal denarja za mojo psičko..sam nevem lahko bi pa res mal bol to pogledala..že zarad psa, ker se ponoči včasih tako močno praska, da me zbudi.
drugač pa rdečica ni več tako močna..prvo sem probala brez tisth mesnih palčkic, pol smo sumili da bi lahko bila tista ušesa k se kupijo za grizt, no mislim da je bil vzrok v hrani..
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
A lahko to razkužim kr z eno to raztopino, ki sem jo sama mela za razkuževanje, ko sem pirsing na novo mela al kaj prav posebej obstaja? Drugače pa, rana je velika ene 4x4cm.. Drugače pa pojma nimam, kje je to dobila, ker se ne potepa okrog, ker imamo okoli parcele ograjo in nima kje ven prit..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov