Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Oyna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Oyna » 22. Apr. 2008 10:55

Purple in bubabiba, a vidve še niste šle na kavo pa se zmenile do konca? :D

Ne vem kaj vam je. Nihče ne govori o usmrtitvi pasjih mladičev, ki so že prikukali na svet. Je pa govora o preprečitvi le teh revčkov.
Pa dajte no obiskat kakšno zavetišče, koliko nič krivih kužkov, muc čaka na zaslužene lepe domove, pa žal vsi ne bodo dobili tega...
zakaj jih producirat še več?
zakaj kupovat pri preprodajalcih, ko pa se jih s tem le podpira in spodbuja. Kaj pa preneseejo vse tiste njihove psice se pa nihče ne vpraša. Stroji za produciranje. Kaj šele vprašljivo zdravje mladičev. Ampak o tem je napisanega že ogromno, pa očitno še vedno premalo.

Ja. Mladiči, tako imenovani UPS se zgodi. Vendar zakaj ne bi psice sterilizirali, če vemo da bi bili mladički čisto odveč. In skrbi za razne upse so odveč.

Če bi se ljudje malo bolj zavedali kaj se dogaja- koliko živali je zapuščenih, koliko mladičev konča na smetiščih, pod sekiro, utopljenčkov, da ne govorim o razno raznih metanjih v krop...
Povejte mi kdo je tako brezčuten, da odnese 2 dni stare mladičke v gozd v zakotno grmovje, da pocrkajo v mukah?? tole zadevo govorim iz lastne izkušnje in žal mi je, da se še danes ne ve kdo je ta ''človek''...

Nekdo je omenjal sirotišnice. Ali mogoče otroke tudi uspavajo, tako kot pse?? verjetno ne, kajne.
Vsak se ukvarja s svojo problematiko. Žal za moje pojme primerjava sirotišnic in zavetišč ni na mestu.

lp
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Apr. 2008 14:28

zakaj psi jejo travo? kerih vitaminov jim manka?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 22. Apr. 2008 14:52

ni mus da jim kaj manjka lahko da se slabo pocuti v zelodcu
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Apr. 2008 15:51

Ne Oyna nebi šla z njo na kavo. :)

Oyna, jst nisem za produciranje mladičev, ampak če se zgodi se pač zgodi.V žiulenju ne more it vse stoprocentno, na žalost.sploh pa dobro, danes se o kastracijah in sterilizacijah in boleznih in vsemu velik bolj govori kot petnajstlet nazaj.takrat kumi da je kdo vedel, kaj je to.
in moji mladiči niso bli sproducirani ker smo mi tako želeli, ampak se je pač zgodilo.In če se je zgodilo, smo še ustrezno psokrbeli za vse, da so šli h dobrim družinam in da so doživeli lepe starosti.

in še vedno ne vem kdo je reku da kupujemo pse pri preprodajalcih.jst jih nisem in jih nikoli nebi.Pri nobeni vrsti prodajalca psa, tud rodovniškega ne.
sicer pa če malo drugače pogledamo...Tud rorvniške psice rejcev so neke vrste stroj za produciranje mladičev.

oyna, tud vsi dobro vemo kaj se dogaja z raznimi mladiči, poznamo tud razloge, ampak žal, če tak blesav človek nima treh čistih v glavi mu nihče ne more pomagat.In zato je kriva država, tud ene same najmanjše živalim prijazne zakonodaje nimamo.

hmm..zame je moja žival primerljiva s človekom.nevem, jst jih pač tko toleriram.Tko da lahko primerjam s sirotišnicami.

sessa in lakeesha...Psi inmačke lahko jejo tud kr tko travo...Nevem, moja mačka jo skos gloda ko je zunej. :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Apr. 2008 19:49

*purple* napisal/-a:ker lastnik mešanca ne bo prnesu psov evtanizirat ker niso rodovniški!
ne ne vozjo jih vsi, jih pa je kr nekej ja.In če rečem, da se s takimi ne bom pogovarjala, mi potem povej kje sem napisala da se z vsemi ne bom pogovarjala, če piše da se s takimi ne bom? :lol:

oh, moji mladiči so bli moji mladiči.lohk mi jih mečeš naprej kukr češ, men ni žal :)

uf, a se mogoče utikam v vzreditelje?Mislm da ne.ja ja bubabiba sej noben drug nč ne ve, razen tebe :lol:

uf jst bom skos odgovarjala....

sicer pa ta debata itak res nima smisla...Pač s takimi kot si ti se pač ne da :)

Ja itak, da ne ga bo dal, ga bo raj v peč vrgel, ker je cenej. Kere maš ti ej..ojoj. Če smo pa že glih pri evtanzaciji..noben vet ne bo zdravega psa uspaval...

No potem pa take vprašaj, ki ne vozijo na razstave pa so strokovnjaki na tem področju pa da boš končno enkrat videla kako ti bo odgovoril.

Mogoče, če se vtikaš v vzreditelje? Am..jaaaa. Kok si ti men smešna ej, govoriš čez nkoga in o nečem potem se pa delaš kao ja saj jaz ne govorim o tem sploh in ne pametujem..nee ti pa že ne, ane. :wink:

In ja, da bi šla res z njo na pijačo noo, če mi kdo plača ne. :P
Uporabniški avatar
theNinna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 3. 2008
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a theNinna » 22. Apr. 2008 19:55

Mene pa zanima zakaj moj 8tednov star labradorček, vedno ko je zunaj, neznosno uživa če lahko pohrusta kak kamenček ?
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Sharona05 » 23. Apr. 2008 10:19

bubabiba ... sem že bila zraven, ko je veterinar uspaval popolnoma zdravega psa!

theNina, tudi jaz imam labradorca, pa ni tega delal... pač je mali, pa še mogoče ne ve, kaj je dobro za njega :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 23. Apr. 2008 11:13

Lih priporočljivo ni, da je kamne. Verjamem, pa, da se dogaja, ker psi znajo bit včasih prave "kante za smeti", še posebej labradorci (pa ne mislim nič slabega zdej, ampak psi pač marsikaj požrejo). Če gre za manjše kamenčke najbrž ne bo nič hudega, ampak probaj vseeno malo popazit.
Oyna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Oyna » 23. Apr. 2008 16:10

Sharona05, ne vem sicer iz kakšnega razloga si bila poleg evtanazije zdravega psa. me pa prav zanima kdo je ta frajer, ki je to naredil. in ja, seveda se to še vedno dogaja, je pa vse bolj strogo in če ne drugače si pa v dogovoru z veterinarjem izmislijo razlog za evtanazijo- npr. nepopravljivo obolele ledvice :eek:

theNinna,
mali kužki so včasih kot majhni otroci, ki dajo vse v usta. Preusmeri mu pozornost, ponudi mu kaj boljšega; igračko npr.
s kamenčki je tako, da ponavadi ni hujšega, se neprebavljen izloči, vseeno pa mu to prepreči, saj lahko po drugi strani pride tudi do zapletov. bolje preventiva :wink:
Uporabniški avatar
theNinna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 3. 2008
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a theNinna » 24. Apr. 2008 6:08

Hvala za odgovore. Se trudim, da mu hitro poberem kamenčke iz ust.
Ja Onya, bolje preventiva :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Apr. 2008 9:42

Mam eno novo slikco od moje lubice Gale :hearts: ...zdj je lih dlako menjala, tko da je tle bol "oskublena", drgač ma daljšo.

Slika
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 24. Apr. 2008 9:46

Yazmeen, kok je lepa.... :hearts: !

Pa še moja lubica:

Slika
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Apr. 2008 10:25

iiiiiiii, Luna, lepa je :) ...jst sm tud prej mela zlatkota, pa mi ga je avto povozu, komi 4 mesce starga, k je bivšmu ušel iz povodca :cry:
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 24. Apr. 2008 10:36

yazmeen, kaj maš ti to za pasmo? a je slučajno bernski planšar? :oops: tega bi moj fant rad imel oz. ga svojemu očetu kupil... ampak zaenkrat še ne razmišljajo o novem psu, ker so se čist navadili, da ga zunaj nimajo (v hiši imajo jazbečarko).

lejla86, ful je lepa... tega si želiva s fantom. v bistvu si nekoč (ko bova imela svojo hiško) želiva zlatega prinašalca in seveda pritlikavega pinča, ki ga že imava. čist različna karakterja... :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Apr. 2008 10:41

Ja, je bernski planšar, ampak tega psa ne morš bolj zafrustrirat, kot če ga maš kje zuni (pesjak), ker je ful navezan na svoje ljudi in hoče bit čist skoz v njihovi bližini. Mi smo tud nardil res ogromn pesjak zanjo, pa je zdj v hiši, ker smo misl, da jo bo konc, kadar je bla v pesjaku. To je jokala, se cela tresla, čist je bla iz sebe. Uglavnem ta pasma res rab bližino lastnika.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov