Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ne bubabiba, nam je psica ušla, sem že povedala.
vse take stvari lahko tud jst opravim pri mladiču in jst direkt plačam, da bom vedela kam točno dam denar.za vse ostale stvari me pa ne zanima, res.
ja nevem, ti bi najrajš iztrebla vse mešance pa sam pasme pustila kukr smo mi dojeli tej temi.
če nimaš časa iskat potem pa ne obtožuj če nimaš tega stavka.
lohk pa jst tebi citiram, vse tvoje žaljivke če želiš
vse take stvari lahko tud jst opravim pri mladiču in jst direkt plačam, da bom vedela kam točno dam denar.za vse ostale stvari me pa ne zanima, res.
ja nevem, ti bi najrajš iztrebla vse mešance pa sam pasme pustila kukr smo mi dojeli tej temi.
če nimaš časa iskat potem pa ne obtožuj če nimaš tega stavka.
lohk pa jst tebi citiram, vse tvoje žaljivke če želiš
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Aja, ušla? hm zanimivo imam jaz v spominu, da si enkrat govorila da ste jo parili. Bo pa že potem tko, če praviš.
Za vse ostale stvari? kaj pa spada v tvoj repertoar stroškov..hrana (bilo katera) in razglistenje mogoče? Nevem, zanima me ker vem koliko to nanese.
Glede mešancev..to si spet ti rekla. Kakor hočeš razumet tako napišeš, nič novega. po moje bi jih pa ti še bolj namnožila kolikr so, važno da imaš ti enega doma, ker ti je tok luškan, kaj se dogaja pa z nešteto ostalimi pa..
Mislim, da si zadost sposobna, da greš sama poiskat, al se motim? Lej, jaz vem kaj si rekla, ti neveš ker očitno sproti pozabljaš svoje besede, torej moraš it ti preverit, je tako?
Ne, mene pa res ne rabiš citirat imam še tako dober spomin, da vem kaj sem komu napisala in komu ne.
Za vse ostale stvari? kaj pa spada v tvoj repertoar stroškov..hrana (bilo katera) in razglistenje mogoče? Nevem, zanima me ker vem koliko to nanese.
Glede mešancev..to si spet ti rekla. Kakor hočeš razumet tako napišeš, nič novega. po moje bi jih pa ti še bolj namnožila kolikr so, važno da imaš ti enega doma, ker ti je tok luškan, kaj se dogaja pa z nešteto ostalimi pa..
Mislim, da si zadost sposobna, da greš sama poiskat, al se motim? Lej, jaz vem kaj si rekla, ti neveš ker očitno sproti pozabljaš svoje besede, torej moraš it ti preverit, je tako?
Ne, mene pa res ne rabiš citirat imam še tako dober spomin, da vem kaj sem komu napisala in komu ne.
-
*purple* - Cosmopsiho
bubabiba, razgrizla je vrata od pesjaka in je ušla.načrtno parili je nismo nikoli.se ne spomniš da si me še napdala kako mi je lahko ušla.
repertoar stroškov?cepljenje, osnovni pregled če je vse kul s psom-kar pač zajema, razglistenje in te zadeve to skos počnemo sami-damo tablet al pa pasto od veterinarja in je, potem razna sredtsva za proti zajedalcem ko je to možno dat psu in kakovostna hrana in čipiranje.mislm da tle nismo na 1000 evrih.
ja važn da mam jst enga doma ki je tako luškan ja.a ni logično?plačala zanj pa nebi, tako ali drugače...
ne, jst en bom iskala ker me ne briga.
sej nevem bubabiba, baje me maš na ignor, ampak očitno te res zanima kaj napišem
repertoar stroškov?cepljenje, osnovni pregled če je vse kul s psom-kar pač zajema, razglistenje in te zadeve to skos počnemo sami-damo tablet al pa pasto od veterinarja in je, potem razna sredtsva za proti zajedalcem ko je to možno dat psu in kakovostna hrana in čipiranje.mislm da tle nismo na 1000 evrih.
ja važn da mam jst enga doma ki je tako luškan ja.a ni logično?plačala zanj pa nebi, tako ali drugače...
ne, jst en bom iskala ker me ne briga.
sej nevem bubabiba, baje me maš na ignor, ampak očitno te res zanima kaj napišem
-
bubabiba - Kofetarica
Mislia sem na mladiče kolikor ti plačaš za njih, pa tudi nekatere bistvene stvari si izpustila. Nevem pa zakaj si se zapičila v ceno tisoč evrov, ker večina psov ni toliko.
Na ingnoru te pa imam (sem ti že povedala, jah očitno ti res spomin nagaja), ker si mi nazadnje težila z zasebnimi sporočili.
No sej ti ni treba iskat, ti js povem.
Zdej pa za konec...misli ti o meni, da hočem iztrebit, pobit, mučit kaj jaz vem kaj še vse mešančke (aja zavetišča, ki ti oddajo že sterilizirano psico, da se ta ne bo mogla več množit jih tud hočjo iztrebit ane ), meni je važno, da večina tukajle ve o čem sem govorila pa predvsem da sama vem zase. Zmerej se najde pač nekdo, ki ne bo razumel, logično, v tem primeru recimo ti.
Pridružujem se mogim ostalim, ki so obupali nad tabo, ti ne mislim več pisat, tebi pa tudi ni treba odgovarjati na moje poste. Ajde.
Na ingnoru te pa imam (sem ti že povedala, jah očitno ti res spomin nagaja), ker si mi nazadnje težila z zasebnimi sporočili.
No sej ti ni treba iskat, ti js povem.
Zdej pa za konec...misli ti o meni, da hočem iztrebit, pobit, mučit kaj jaz vem kaj še vse mešančke (aja zavetišča, ki ti oddajo že sterilizirano psico, da se ta ne bo mogla več množit jih tud hočjo iztrebit ane ), meni je važno, da večina tukajle ve o čem sem govorila pa predvsem da sama vem zase. Zmerej se najde pač nekdo, ki ne bo razumel, logično, v tem primeru recimo ti.
Pridružujem se mogim ostalim, ki so obupali nad tabo, ti ne mislim več pisat, tebi pa tudi ni treba odgovarjati na moje poste. Ajde.
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Jeeeee mi gremo pa zdaj en dan v azil gledat pse :runningdog: ! Zdaj že kar nekaj časa nimamo psa- zadnji je bil že zelooooo star in naenkrat ga ni bilo več . Živimo malo ven iz mesta, okrog in okrog so travniki,gozdovi,... in mi pse nikoli nismo dajali v bokse al pa jih imeli na ketni!No in ga eno jutro nikjer ni bilo več, čeprav prej nikoli ni šel daleč od hiše. Pravijo, da psi ko čutijo, da bodo umrli, se rajši umaknejo...ta je bil res že zelo star in bolan,tako da je bilo vprašanje časa, kdaj bi umrl.Našli ga pa nikoli nismo .
In zdaj iščemo novega kužeka. Nič nimam proti rodovniškim psom, pretirane se mi zdijo samo njihove cene! Za tist denar bi jaz lahko pomagala mnogim drugim psom-pač darovala zavetišču za hrano, cepitve itd. Al pa rajši rešim kakega psa in ga v nulo pošlihtam za ta denar- peljem k veterinarju, mu kupujem dobro hrano, dam v pasjo šolo, skrbim in ga negujem do konca v primeru kakšne bolezni in take stvari pač. Ker za tist denar kaj lastniki dobijo za rodovniškega psa, si oni lepo privoščijo zelo dober dopust al pa kaj takega! Itak, da ne vsi no...da ne bom posploševala.
Komaj čakam spet pasjo družbo !
In zdaj iščemo novega kužeka. Nič nimam proti rodovniškim psom, pretirane se mi zdijo samo njihove cene! Za tist denar bi jaz lahko pomagala mnogim drugim psom-pač darovala zavetišču za hrano, cepitve itd. Al pa rajši rešim kakega psa in ga v nulo pošlihtam za ta denar- peljem k veterinarju, mu kupujem dobro hrano, dam v pasjo šolo, skrbim in ga negujem do konca v primeru kakšne bolezni in take stvari pač. Ker za tist denar kaj lastniki dobijo za rodovniškega psa, si oni lepo privoščijo zelo dober dopust al pa kaj takega! Itak, da ne vsi no...da ne bom posploševala.
Komaj čakam spet pasjo družbo !
-
*purple* - Cosmopsiho
uf bistvene stvari.Ko smo mi dobili našo smo jo cepili in veterinarsko pregledali in to je bilo to.zdrava je bila skos in skos.
cena tisoč evrov?Hja, kakšni tud to tja pridejo kukr sm gledala.
ja ja ignor zaradi zsjev, o katerih se dobro spomnim da si ti začela, ampak ok.
in mislim da bubabiba, večina lih ne misli tako.Vsak pravi ljubitelj živali ne bo tko mislil kot ti.tko bodo mislili ljubitelji pasem
me veseli da si obupala nad mano in da ne boš več klatila neumnosti in posploševala.
cena tisoč evrov?Hja, kakšni tud to tja pridejo kukr sm gledala.
ja ja ignor zaradi zsjev, o katerih se dobro spomnim da si ti začela, ampak ok.
in mislim da bubabiba, večina lih ne misli tako.Vsak pravi ljubitelj živali ne bo tko mislil kot ti.tko bodo mislili ljubitelji pasem
me veseli da si obupala nad mano in da ne boš več klatila neumnosti in posploševala.
-
*purple* - Cosmopsiho
bubabiba napisal/-a:Ja nevem zakaj me toliko ljudi potem sprašuje za nasvete, če nič ne vem, ki so se začuda vedno izkazali za uspešne. Sem pa že velikokrat peljala dosti psov po sprehodih, skrbela za njih, delala z njimi. Tako, da ni isto kot tista tvoja fora z računalnikom ane?
ne vidim kdo te tukaj sprašuje za nasvete?Jaz če bom spraševala za nasvete bom spraševala usposobljene ljudi.samo njihovi nasveti so dosti dobri za moje živali.In med tem da psa dvakrat pelješ ven in dvakrat počešeš je velika razlika, kot pa če imaš psa non stop in ga vzgajaš, se ukvarjaš z njim, itd..
? Sicer pa misli kar hočeš, jaz vem da dostikrat vem več od tistih, ki imajo psa (na lastne oči se prepričala)
smo ti že povedali da je med teorijo in prakso velika razlika.dokler nimaš psa doma in dokler ne vlagaš vsega v njegovo vzgojo, mi ne moreš rečt čist nč pa če prebereš tisoč in eno knjigo.
Nevem zakaj ti je potem težko bit na nekem forumu kjer so ljudje, ki imajo verjemi dosti več izkušenj kot ti, pa govoriš da ti bodo solili pamet. Ahaam, res kdo zdaj hoče imet vse prav.
jst rada govorim o splošnih stavreh in ne samo o eni določeni temi.Ne maram pa res takih ljuidi kot si ti, ki samo vsiljujejo drugim neka mnenja, govorijo kok oni vse vedo in drugi ne, kok majo oni prakse, pa jo ubistvu sploh nimajo, tralala.No, tega se nobenmu ne da brat.in če misliš, da boš tukej kej dosegla naj ti kr povem, da ne boš.lahko na ostalih forumih soliš pamet drugim in naivneže prepričuješ v neke stvari, mene in verjamem da še marsikoga druzga ki ma vsaj malo pojma, žal ne boš.
rekla je, da ga majo na verigi ne pa not, torej sklepam da je večino svojega življenja tam ,poleg tega to zagovarja. moj maček pa ni na verigi, torej je neumesno govoriti o tem. in ja je logično, da je pes rajši v ograjene prostoru kot pa da ima kaj za vratom ane?
bubabiba, živali NIKJER ni uredu.Ne v boksu ne na ketni!žival bi morala bit svobodna, tako kot ej nekoč bila in kakršnokoli omejevanje je poseg v njen življenski prostor in odvzem le-tega.Enkrat si celo rekla, da psom na raszavah v tistih metr krat metr velikih boksih ni panike.Mar res?kaj pa če tebe zapremo notr, ti ne bo panike?to je popolnoma isto.ravnaj z živalmi tako kot bi želel da bi drugi ravnali s tabo.
In seveda tud veriga ne spada zraven psa.sam kot sm rekla.nekak ga morš zaščitit, zdej pa ali veriga ali pesjak, ali karkoli drugega.
In če je veriga dolga in napeljana čez cel vrt, verjemi da pes velik bolj uživa kot v premalem pesjaku.če lih tolk veš o psih bi pa tud to lahko vedela.
Jaz nobenemu ne bom nič vsiljevala, tudi zdaj sem govorila kaj je dobro in seveda krtizirala kar vem, da ni dobro, nekateri pa pač pričakujejo, da jih bomo samo trepljali. Vem, da sem dala dosti nasvetov tudi na temle forumu in veliko se mi jih je zahvalilo ali tukaj ali na zs, tako da eni pač dojamejo kdaj je nasvet dober, drugi pa to vzamejo kot soljenje pameti. Meni je za njih vseeno, sem pa še vedno v mislih z njihovimi živalmi.
kot sm že rekla.upoštevam samo nasvete od strokovnjakov ker so sami ti dost dobri za moje živali.Laični nasveti od ljudi ki sploh nimajo te živali, me pa res ne zanimajo.
in ja vsiljuješ že odkar si na tem forumu.vsi delajo narobe, samo ti delaš prav, noben nič ne ve, samo ti vse veš.dej mal se preberi, pa boš videla..
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
midva s fantom sva se tud odločla, da bi psa vzela in najveretneje iz zavetišča neki sva pa tud mladičke prek bolhe gledala. ker oba živiva v stanovanjih ga bova pelala k njegovi babici, k blizu živi (sam še babi morva prepričat). moj že za hiško gleda, sva čist navdušena, ker sm si zmer želela psa pa ga nism smela met zarad stanovanja. rekla sva da nama ni do nekih rodovnikov, pač bi vzela tistga k nama pade v oči. sicer bi neki sredne rasti, pa da nima dolgo dlako. sam zdej je moj labradorca vidu pa se je čist zalubu. tole zbiranje je kr težko. no js sm že enga mladička najdla, k sm se čist zalubla na bolhi. čist črn sam bele tačke ma
kako ste se vi za pasmo odločile? a mogoče kaj priporočate? pa kaj je treba vse pol za mladička nardit? mislim pri veterinarju? neki sm za ene čipe slišala?
kako ste se vi za pasmo odločile? a mogoče kaj priporočate? pa kaj je treba vse pol za mladička nardit? mislim pri veterinarju? neki sm za ene čipe slišala?
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
ja psi so zakon. Do te živali gojim jaz posebna čustva. Doma imamo psičko, pudlico, je že kr stara, in je take čokoladne barve. Pa se mi zdi da razume glih vse, pa taka čutna je. Najraje ma mamco, ampka k kdo zboli, ga pa čuva, spi takrat z mano in me pride večkrat pogledat.
Psi so čudovita bitja, tiste njihove lepe očke. :runningdog:
Psi so čudovita bitja, tiste njihove lepe očke. :runningdog:
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Maya19 napisal/-a:Ker za tist denar kaj lastniki dobijo za rodovniškega psa, si oni lepo privoščijo zelo dober dopust al pa kaj takega! Itak, da ne vsi no...da ne bom posploševala.
Samo tle bi pripomnla, da niti približno ni tako. Vzreditelji so s prvimi nekaj legli še celo v minusu, pa tudi potem ko se zadeva malo obrne, ni nekega hudega dobička. Ker če sešteješ vso hrano, nego, opremo, cepljenja, druge preglede, neprespane noči, itd., res ne ostane kaj dosti.
Če ti je vseeno za pasmo, je pa itak miljon lepih in prijaznih kužijev v azilu.
A si/ste že kej zbrali? Pa dejte kake slikce nalimat.
P.S.: Seveda je tle govora o tapravih vzrediteljih, ki za živalce ustrezno poskrbijo, ne o šteparjih, ker če psa ne cepiš, ga futraš s poli salamo in pedigrejem in ga ob prvi priliki privežeš na ketno, pol res nimaš nekih hudih stroškov.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Ja, purple, ampak to se je zgodilo najbrž enkrat? Če pa ti načrtno vzrejaš neko žival, to prinese zraven ogrooooomno stroškov (živali za razplod, vse kar sem gor naštela, itd.) in če bi delali vse zastonj, bi kmalu sam še bankrotirali. To je kot služba, sam da se od tega ne da živet.
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Tiavanna neeeeee nismo še šli gledat, ker na žalost še ni bilo časa. Sem pa malo po njihovih spletnih straneh pogledala pa so res taki cukrčki za posvojitev, da že komaj čakam in bi najrajši sama šla tja . Problem je tudi, da ima vsak družinski član zdaj full nekaj za delat in dvomim da bi se lahko tako ukvarjali s psom, kot bi si on to zaslužil, tako da bomo še malo počakali najbrž, čeprav si zelo želimo psa. Ko ga dobimo, pa ga bomo tako razvajali, da bo kar joj !
Aja slikce pa itak da prilimam pol
Aja slikce pa itak da prilimam pol
-
bubabiba - Kofetarica
Joj purple te moram razočarat, da tudi kinologi in pasji inštruktorji in ljudje, ki se ukvarjajo s psi in njihovo vzrejo mislijo vse točno tako, kot sem do sedaj napisala. Če ne verjameš, le pojdi vprašat, pa prov rada bi bla zraven, da bi vidla tvoj fris, ko bi ugotovila kdo je prav govoril.
Aja škoda, ker ne vlaam v vzgojo sovjega psa ampak v vzgojo od drugih psov (se pravi več kot enega, tko kot ti), tako da spet neveš kaj govoriš.
Aja za nasvete me pa ljudje sprašujejo v živo in na forumih (tudi tukaj ja, poglej moje poste pa še zs imam še shranjena).
Haha, če bi blo pso tolk zanič v hiši potem ne bi mahal z repom in se valjal po kavčih, ane? mi je pa ja jasno, da mu bo bolj všeč v hiši s človekom kot s ketno okrog vratu in zunaj. Aja pa spet...daj vprašaj kakšnega poznavalca, kje je boljše imet psa v pesjaku ali na ketni, me zanima komu boš potem trubila da nima pojma.
Aja pa valda, da niste računal za tiste pse ,ki ste jih futral sej ste ja vi krivi, da so nastali mešanci, saj ste imeli psico med gonitvijo v pesjaku(halo?), to pa še jaz "laik", ki nimam psa vem da se lahko tudi čez ograjo od pesjaka kaj zgodi ti ki si pa tak strokovnjak ,ker si imela enea psa bi pa tolahko vedela anee??Čudnoo..
Aja škoda, ker ne vlaam v vzgojo sovjega psa ampak v vzgojo od drugih psov (se pravi več kot enega, tko kot ti), tako da spet neveš kaj govoriš.
Aja za nasvete me pa ljudje sprašujejo v živo in na forumih (tudi tukaj ja, poglej moje poste pa še zs imam še shranjena).
Haha, če bi blo pso tolk zanič v hiši potem ne bi mahal z repom in se valjal po kavčih, ane? mi je pa ja jasno, da mu bo bolj všeč v hiši s človekom kot s ketno okrog vratu in zunaj. Aja pa spet...daj vprašaj kakšnega poznavalca, kje je boljše imet psa v pesjaku ali na ketni, me zanima komu boš potem trubila da nima pojma.
Aja pa valda, da niste računal za tiste pse ,ki ste jih futral sej ste ja vi krivi, da so nastali mešanci, saj ste imeli psico med gonitvijo v pesjaku(halo?), to pa še jaz "laik", ki nimam psa vem da se lahko tudi čez ograjo od pesjaka kaj zgodi ti ki si pa tak strokovnjak ,ker si imela enea psa bi pa tolahko vedela anee??Čudnoo..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov