Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Marilena » 05. Okt. 2007 10:55

bubabiba napisal/-a:Za raka so ponavad kkšni vzroki..

Ne posplošujmo- veliko psov umre zaradi raka, pa so imele razmere življenjske čisto lepo porihtane, redno so obiskovali veterinarja, jedli raznoliko kvalitetno hrano.
Govorim na primeru svoje psičke. Zame je rak pač smrt zaradi boleče in zahrbtne bolezni bolezni, se bom popolnoma strinjala, da ni naravna smrt. Včasih vzrokov preposto ne najdemo, pa čeprav si jih zaradi izgube želimo.

Sicer pa je tema namenjena psom in ne raznoraznim prepirom. To lahko opravite tudi preko zs. Tiste pa, ki vas taki posti razjezijo pa... Komentar je dovolj, da poveste svoje mnenje (in vas popolnoma podpiram), ampak tole je pa preseglo mejo dobrega okusa. Ljudje s(m)o različni.
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 05. Okt. 2007 11:58

Ok pa kaj se tok kregate. Dejstvo je, da pač, če se tvojemu psu pogosto zgodi nekaj podobnega in ni nikoli nič narobe, ne pomisliš, da bo pa ravno zdaj, ko se mu je spet to zgodilo, to njegov konec. mojo psičko je tudi začela bolet noga in je šepala, pa je nisem isti trenutek vlekla k veterinarju, ker se pač lahko večkrat zgodi, da malce pošepa - narobe stopi, ima trn, pa ga potem sami ven vzamemo... in je potem vse vredu. Zato smo zdaj tudi počakali en dan, da smo videli, da je nekaj resnejšega. In smo jo peljali.
Ne wem, zakaj je treba tak kraval zganjat. Sej tud k zdravniku ne letimo za vsako stvar (če nas recimo boli prst, ne gremo takoj k zdravniku, ampak počakamo vsaj kakšen dan, da vidimo, če bo bolečina izginila, ali pa se bodo pokazale modrice...in potem gremo)!
Punca samo ni vedela, kaj je njenemu psu oz. ni pričakovala, da bo tako hudo. To ne pomeni, da je slaba lastnica, ampak, da se mora še marsikaj naučiti o svojem psu....pa čeprow iz napak.
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 05. Okt. 2007 17:56

sončk napisal/-a:
In pa tvoj stavek..psa ni bolelo..ja a zdej si že kr Dr. Dolittle da veš, da ga ni al kako? Že to, da ne more zapret usti ti nekaj pove..

Vem kako zgleda, ko jo boli. Ker je moj pes in ker jo mam rada in ker ji vidm v očeh... sicer pa ti sploh nimaš psa, tko da nimaš ubistvu sploh nč za govort pr tej temi. Ko in če ga boš enkrat mela, se pa lah pogovarjava naprej.
Če si se ti odločla, da boš življenje posvetla mačku, prov. Js ga mojmu psu pač ne bom, mam tut druge stvari v življenju, k so mi enako pomembne. :)
In teb bubakarkoli pa lahko rečem sam tolko... Te poznam tut v resnici in čeprov se ti trenutno še sanja ne, kdo sm, ti lah rečm sam da si mi zgledala čist fajn punca, ampak očitno videz vara... al so pa nekateri sam na forumu tko 'pametni'.

Veš kako zgleda..kaj pa, če ti povem, da živali lahko prav dobro prikrijejo bolečino, da ti neglede na to kako jo poznaš (saj itak vsak pozna svojo žival i guess) neveš, če je kaj z njo narobe in ugotoviš šele, ko najhujše izbruhne ven..hmm
Ja, nimam psa pa vseeno vem več o njih kot ti..žalostno ane? Ko boš pa ti tolk različnih karakterjev psov spoznala, pa tolk mladičkov vidla pri vzrediteljih in prehodila tolk razstav, kjer ti vzreditelji veliko povejo o psih se mi pa oglasi..psa pa še nimam, ker ga ne bom kupila kar na horuk ampak že 5 let zbiram informacije o psih in o dotični pasmi, ki jo bom imela.

Aja, pa ni treba življenja posvetit mačku zato..če se odločiš za žival, se odločiš, da boš skrbel za njo kot je treba..ne boš verjela ampak tudi plešem (kar je zelo drag šport) in si sama plačujem..poleg tega hodim v šolo, ven in še kam drugam za kar je vse pomemben denar in čas..samo če kupiš psa samo za to, da ga boš imel potem verjamem, da se nočeš niti malo pbrigat zanj.

In, me prav nič ne gane, če me poznaš pa kakšna sem se ti prej zdela, pa kakšna zdaj..kakor vidim nisi med mojimi bližnjimi tako, da me pravzaprav ne zanima ne, kaj si misliš o meni, še manj pa kdo si.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 05. Okt. 2007 18:44

bubabiba - kršenje jasnih pravil izpred parih dni, ki do bila napisana v temi v temi Moderatorji in ostali uporabniki foruma
bejbika napisal/-a:7. Ignoriranje NACIja se kaznuje. Delanje OT, kljub opozorilu, se kaznuje. Kaznovani o svoji kazni ne bodo obveščeni. Prav tako se brišejo vsi nepotrebni komentarji. Če komu ni jasno, kam so odšli vsi njegovi posti, naj si dela Print Screene svojih objav, pa bo kmalu prišel do zaključka.

ter kršenje 4. točke Pravilnika in ignoriranje NACIja, ki ga je na prejšnji strani izrekla Angel girl ...

ban traja do 8.10.

ostale se držite tematike ... hvala za opozorilo
Uporabniški avatar
-=beiba=-
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a -=beiba=- » 05. Okt. 2007 19:41

Naša višavka Boni je bila pa danes sterilizirana :( kok je boga :(
....non sholae sed vitae discimus....
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Okt. 2007 19:50

ah, sej boš vidla, jutr bo že boljš, vesela in bo pomoje že popoldne skakala naokol.če se pa stanje do večera ne izboljša, pa veterinarja klicat, da bo zazihr da je vse uredu.
Sam men so tkole živalce ful smešne ko so še pod narkozo.naša psica se je krneki kobacala, pa nč ji ni blo jasn :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 05. Okt. 2007 22:55

beiba, lahko da bo še kšn dan taka.

Moja je bla ful revca, 2 dni je sam ležala na istmu mestu, k je probala ustat, jo je tok bolel, da si je takoj premisnla, pa nč ni jedla, sam mal vode je popila. Pol tret dan je pa že mal vstala, tok da je pršla do mene k sm bla v kopalnici in se polulala, bogica, ni več mogla zdržat. Pol se je pa še zakompliciral, da se ji je ena bula na šivih nardila in so ji mogl punktirat...ma ful je bla boga, men je blo takrat kr žal, da sm jo dala sterilizirat. Ampak pol po vsem tem se je pozdravla in zdj je vse ok.
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Marilena » 06. Okt. 2007 10:06

Jaz sem imela s sterilizacijo svoje pokojne psičke tako slabo izkušnjo, da bi naslednič dvakrat prečekirala veterinarje. Namreč, vrli veterinar iz našega konca, ki se ga da videti tudi po televiziji v oddaji o živalih, je mojo psičko z narkozo predoziral in ji skorajda uničil jetra. Iz narkoze se ni zbudila več ur, po par urah začela krvaveti iz šivov... Skratka, groza vsakega pasjega lastnika. Ko smo poklicali tega veterinarja nas je najprej nahrulil, zakaj delamo tako paniko in da je s psičko vse v redu, kasneje pa je bridko obžaloval svojo napako. Plačal je stroške zdravljenja- moj oče je psičko par mesecev 2x dnevno vozil na Ptuj na infuzije. Še danes mi je žal, da ga nismo tožili. Tudi vzrok, zakaj sem morala psičko dati uspavati skoraj leto dni nazaj, pri njenih dobrih enajstih letih (se pravi dosti prekmalu) je bil rak. In glej a zlomka kje. Še vedno mislim, da je to nekako povezano s tem, kar ji je naredil ta kreten :evil: :twisted:
Uporabniški avatar
bjondina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bjondina » 06. Okt. 2007 14:48

Moja Lili :bussi:

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 10. 2007
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 09. Okt. 2007 13:50

Js dobim čez 1 tedn yorkija:D Thai mu bo ime :oops: nemorm ga dočakaaat!!
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Okt. 2007 14:25

Thai mi je luštno ime, lepše je videti tako napisano, kot če bi bilo isto izgovorjavi (Taj). Imam pa raje dvozložna imena, ker jih je lažje uporabljati, ko moraš psa priklicati.
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 14. Jan. 2012 14:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jasmine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jasmine » 14. Okt. 2007 16:50

evo tole je pa moj srcek Amos

Slika

Slika
Uporabniški avatar
mycosmogirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mycosmogirl » 20. Okt. 2007 8:36

Moj peso pa skos hoče grizti! Kako ste ve svojega odvadle?? :(
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 20. Okt. 2007 20:37

Kok je pa star? če je še mldaiček je to normalno :wink:

ja, jst ma tud kužija, bodočega 10 -letnika (uf to bo še težaven :P ) in sem se danes prov na tla usedla in mu posvetila pol urce za crklanje. Se mi zdi full pomembno, da ve, da ga mam rada, pa da izkoristim ta čas, ki ga še imam (glede na to, da ni več tako mlad).
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: **lost in my world**

Neprebrana objavaNapisal/-a Nita* » 23. Okt. 2007 13:52

a ma katera psa epiletpitka?

naš kuža je v soboto že drugič doživel epileptični napad, sicer ne ravno zelo močen, pa vseeno dovolj, da nas je zelo prestrašil.

torej kake so vaše izkušnje s to boleznijo?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov