Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*LittleBug* - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jz mam pa en full velik problem.Mam kužka maltežana.Stara je 2 leti.Moti me pa to,da laja,cvili in spušča nevem kakšne zvoke ko nekdo pride na obisk.To je grozno za slišat,ker se res dere ful naglas.Ali obstaja kkakšen način kako,saj malo omilit zadevo?
- Oyna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 8. 2006
sončk napisal/-a:moja kužika je mela pa od predučerišnim kost zatakneno v ustih.. pa je težko dihala pa ni mogla ne jest, ne pit... pa čist je bla slabe volje
no pol smo jo pa dans pelal v pet-veta za bežigradom (priporočam), in ji je ena prijazna veterinarka (in neki študent ) dala vn.. in je bla pol prec bol vesela in je sam laufala vodo pit. in se je nažrla in napila za en tedn=) tko d je zdej ok.
prosim?
od predvčerajšnjim si ti čakala na veterinarja do danes??
khm
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Mislm, nevem zakaj mate eni sploh živali če se vam še prdnt en da za njih.
Sončk, si že kdaj slišala, da žival ne zna povedat če jo kej boli?Mislm nevem no, kot da bi teb zataknla eno kost v gobec in nebi mogla ne jest ne pit ne požirat en dihat ne nč mislm fak, škoda ker pr nas ne obstaja kšn aspca, če nebi sam prjavlala take zadeve.
In veš, žival ni ista kot človek, ona bi lahko umrla po dveh dneh, ko se bi ti šele sprdnla h zdravniku stopt.Mislm tole je pa groza.Ravnajte z živalmi tko kot bi želeli da ravnajo z vami, ne pa da jih mučte.
Sončk, si že kdaj slišala, da žival ne zna povedat če jo kej boli?Mislm nevem no, kot da bi teb zataknla eno kost v gobec in nebi mogla ne jest ne pit ne požirat en dihat ne nč mislm fak, škoda ker pr nas ne obstaja kšn aspca, če nebi sam prjavlala take zadeve.
In veš, žival ni ista kot človek, ona bi lahko umrla po dveh dneh, ko se bi ti šele sprdnla h zdravniku stopt.Mislm tole je pa groza.Ravnajte z živalmi tko kot bi želeli da ravnajo z vami, ne pa da jih mučte.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Sončk, nauk te zgodbe pa je, da se psom ne daje takih kosti, k jih lahko razgrize (recmo piščančje) in se jim lahko kam zataknejo al pa se še clo zadušijo z njimi. Za psa je kšna ogromna goveja kost, k je ne mor razgrizt, ampak jo lahko sam mal gloda in si s tem spuca zobe
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Uf, za našga bučmana ni pa nobena kost. K je biu še mal bl mladičji , smo mu kupl une pasje douge "palčke" (ne vem kako se reče, zgleda k ena douga posušena salama) in se nam je skor zadavu. Nismo več kupval. Pol se je tut ene parkat začeu daut s kostmi, k jih je zuni zagrabu (kr ma obdobja, k žre use, kar vid ), živa groza, k mu je nikakor ne morš vn iz gopca dobit, kr ne spusti, pa da mu z ne vem kašno pasjo radostjo mahaš pred smrčkom ...
Ne vem, kako se ostali kužati soočajo s kostmi, ampak našmu ne gre najbol.
Ne vem, kako se ostali kužati soočajo s kostmi, ampak našmu ne gre najbol.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Popolnoma se strinjam s *purple*, bubabibo in Yazmeen. Če imaš žival in jo imaš resnično rada, ti skrbiš zanjo, potem moreš to jemat kaj vem...Kot enega nebogljenega otročka, ki je popolnoma odvisen od tebe, amapk sam ne zna povedat, kaj je z njim narobe. Prav tako, kot bi se jaz vstrašla za malega otročka, bi se ustrašla za psičko in nikoli mi ni bil problem dati 40 evrov za njeno zdravje in boljše počutje. To je še najmanj kar sem lahko storila v primerjavi s tem, kar je ona storila zame in koliko let je bila moja zvesta, čudovita spremljevalka.
Na tem forumu nas je kar nekaj takih, ki se bomo nad tvojimi posti zgrozile, ker očitno na živali gledamo drugače in nam ta kost ni n-ta kost, ki se ji je lahko zataknila. Meni je to isto, kot da bi rekla, da se je otroku že n-tič zataknil bonbon v ustih ali kaj. Ampak ta n-ti bonbon, kost ali kaj drugega je lahko usodna, zato boljša preventiva kot kaka kurativa kasneje.
Če si to vzela kot napad, ok, čeprav je bolj mišljeno kot eno opozorilo, da malo bolj ozaveščeno ravnaš, ali pa se odpovej živalim. Glede kosti pa le pazi- kot je Yazmeen rekla; piščančje kosti niso za psa!
Na tem forumu nas je kar nekaj takih, ki se bomo nad tvojimi posti zgrozile, ker očitno na živali gledamo drugače in nam ta kost ni n-ta kost, ki se ji je lahko zataknila. Meni je to isto, kot da bi rekla, da se je otroku že n-tič zataknil bonbon v ustih ali kaj. Ampak ta n-ti bonbon, kost ali kaj drugega je lahko usodna, zato boljša preventiva kot kaka kurativa kasneje.
Če si to vzela kot napad, ok, čeprav je bolj mišljeno kot eno opozorilo, da malo bolj ozaveščeno ravnaš, ali pa se odpovej živalim. Glede kosti pa le pazi- kot je Yazmeen rekla; piščančje kosti niso za psa!
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Aloha napisal/-a:Ne vem, kako se ostali kužati soočajo s kostmi, ampak našmu ne gre najbol.
Naši prinašalki tud ni lih čist jasno, kako pa kaj je treba s kostmi...ona bi kr celo pogoltnila...in potem itak vsakič bruha, tko da ji ne dajemo nobenih kosti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov