Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
satan28 napisal/-a:Glej, če je pes rodovniški ima tetovirano številko ali pa potreben čip.
Ti psi-pitbuli pa nikoli niso bili čisti!!
Sama se kar dosti ukvarjam s pitbuli( jo imam sama), rodovniško, čistokrvon, pripeljano iz Amerike, pa to ikoli niso bili čisti rednosi!!
Sem jih videla, osebno sem peljala ven tistega zadnjega samca, imel je (po standardih govorim) predebel rep, predebelo dlako, za pitbul mladiča pri 5 mesecih je bil bolj podoben kakemu mešancu z mastifom!!
Povej mi kdo, bo šel dat celo leglo v zavetišče rodovniških pitbulov?
Priznanih po UKC ali ADBI?
Govorim za vse pse, ki so bili noter-če bi bili res rodovniški, verjemi, da bi se prodajali, ne bi se jih zavrglo, pripeljalo v azil!
In še enkrat:ne obstajajo nerodovniški čistokrvni psi!
Ali ima pedigre ali pa je po kinologiji mešanec!
No, teh pittov se zelo dobro spomnim in vem, da je iz tega legla (ki so ga po napotkih inšpekcije zasegli preprodajalcu s Ptuja) šel na sprehod samo en in to dvakrat samkrat, zato mislim, da vem kdo si Kakorkoli, povprašaj g. Tomaža v azilu (najbrž poznaš), ali so Ice (malamut), Arči (rott) in še marsikateri imeli rodovnik. Pa to pred pol leta (rodovniški pa zato, ker njihove drage družine niso znale ustrezno poskrbeti za njih in so jih osebno, s vsemi papirji vred pripeljali v azil), oz. še pred mesecem je bil tam rodovniški pes in dvomim, da sta bila to v 2-eh letih samo dva psa. Kakorkoli pa, kot sem rekla, tudi bernardince s kolki D parijo- in ja, po nekem čudežu si taki psi z bodočo displazijo pridobijo vzrejno dovoljenje.. Jaz bi rekla, da je potemtakem skorajda boljše, da pes nima rodovnika, čeprav poznam zakone kinologije in pomembnost rodovniškega psa, ki sem ga imela tudi sama! Nikoli ne veš, ali kupiš mačka v žaklju, mati narava je nepredvidljiva.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
satan28 napisal/-a:Noben sarkazem ni potreben!
Če pes nima papirjev je na žalost le mešanec, v tvojem primeru z zlatim prinašalcem!
In to so dejstva kinologije, nisem si jaz tega izmislila!
Pa daj, ne bodi tako v preži ves čas...nobenega sarkazma ni bilo v mojem postu...
Moja prinašalka nima papirjev, uradno je pač mešanka...ampak, če me en laik vpraša, kaj je to za ena pasma, bom še vedno rekla, da je zlata prinašalka, ker me bo samo tako pogledal , če bom rekla, da je mešanka...na vsakem koraku se mi pa ne da razlagat cele kinološke teorije, ker vsakič dobim vprašanje o pasmi, ko greva v mesto...
Pa ne misli, da je vsak post, ki je komentar/odgovor na tvoje izjave, nastrojen proti tebi...ker ni!
-
*just me* - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2007
- Kraj: Celje
Lepo vas prosim no z temi rodovniki ga tut serete mal že no. Pa je ja tok različnih pasem, ko čevlje jih že lahko izbiraš po barvah (na žalost), sej pa so vsi mešanci, ena pasma z drugo, da nastane neki kar so si zmislale ene pametne buče, ki nimajo druzga dela..
pred 100-200-300 leti verjetno ni blo planšarjev in bull-ov in ne vem česa vse, da ne govorim o malih pasmah. A pol so pa kr z neba padle različne pasme skupaj z rodovnikom al kaj?
Ravno zaradi vseh teh križanj so tut nastale raznorazne "dedne bolezni"
Vsi mamo mešance tak je to..
PS:pa moj je najlepši
pred 100-200-300 leti verjetno ni blo planšarjev in bull-ov in ne vem česa vse, da ne govorim o malih pasmah. A pol so pa kr z neba padle različne pasme skupaj z rodovnikom al kaj?
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
*just me* napisal/-a:Lepo vas prosim no z temi rodovniki ga tut serete mal že no. Pa je ja tok različnih pasem, ko čevlje jih že lahko izbiraš po barvah (na žalost), sej pa so vsi mešanci, ena pasma z drugo, da nastane neki kar so si zmislale ene pametne buče, ki nimajo druzga dela..
Zdaj se pa pripravi na plaz protikomentarjev !
Zadnjič spremenil Lejla86, dne 24. Avg. 2007 13:45, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Lejla86 napisal/-a:*just me* napisal/-a:Lepo vas prosim no z temi rodovniki ga tut serete mal že no. Pa je ja tok različnih pasem, ko čevlje jih že lahko izbiraš po barvah (na žalost), sej pa so vsi mešanci, ena pasma z drugo, da nastane neki kar so si zmislale ene pametne buče, ki nimajo druzga dela..
popolnoma se strinjam!ampak nekateri se verjetno ne bodo
Zdaj se pa pripravi na plaz protikomentarjev !
-
Marilena - Komunikatorka
Marilena napisal/-a: tudi bernardince s kolki D parijo- in ja, po nekem čudežu si taki psi z bodočo displazijo pridobijo vzrejno dovoljenje.. .
Verjemi, tega ne bi napisala, če se v to ne bi predhodno prepričala (primer pa je iz Slovaške-30% displazija pa je itak mogoča)!
-
Marilena - Komunikatorka
Poglej malo na forum www.mojpes.net, pa preberi, kakim revežem dajejo vzrejna dovoljenja Žal je tako, jebat ga.
(polomila sem ga pri spletni strani-namesto com. na koncu dodajte net.! Se opravičujem)
(polomila sem ga pri spletni strani-namesto com. na koncu dodajte net.! Se opravičujem)
Zadnjič spremenil Marilena, dne 24. Avg. 2007 16:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
hvalči :bussi: ! Je mešanček med maltežanom pa med črnim pudljem! Mladički so lih enem mesec stari tko, da ga dobim čez 4 tedne! To sem slikala, ko sem bila na obisku pri kužotu!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov