Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2007 11:40

pa je bilo dovoljeno :wink:

se strinjam s tem da se da zakonsko mešančke sterilizirat in da se rodovniškim za pol ali več zmanjša cena, da se z živalmi en bo trgovalo, ampak da boš dobil povrnjene samo stroške.potem bi pa raqda vidla kolk se jih bo še ukvarjalo s tem :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Avg. 2007 11:47

Ja tud, če je blo kupiranje dovoljeno, jst tega ne odobravam, nikakor. Sj eni še to počnejo, ampak od tazga psa neb kupla za nč na svetu.

Drgač pa, če maš mal čuta za odgovornost v seb, daš sam psico sterilizirat, oz. psa kastrirat, ni treba, da si prisiljen v to. Sam na žalost je mal takih.

Jst mam "bernsko planšarko, nerodovniško" in bi jo tud lahko parla z nerodovniškim samcem in vlekla dvakrat na let po 300 evrov od mladiča, pa mi na kraj pameti ne pade. Sm jo dala sterilizirat že pred prvo gonitvijo. Pa s tem velik zmanjšaš možnost za raka na seskih, oz. rodilih.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2007 11:57

ja nekje na hrvaškem se baje še da. :roll: jst sm ornk proti temu pa naj doberman še tko čudn zgleda z višečimi uhki in dolgim repom :D kot da bi človeku dal ušesa odrezat ker je lepši brez :roll:

seveda če maš čut za odgovornost daš psa S ali K.mi smo dali potem takoj psa in mačke mamo vse.ampak pr nas ni bil glavni razlog neželena nosečnost, ampak bolezni in te zadeve pa spremeba karakterja na bolj mirnega, da se pač ne tepe naokol (predvsem maček).
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 22. Avg. 2007 12:23

pri kolki starosti morjo bit pasji mladiči prvič cepljeni?
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Avg. 2007 12:45

Ja dej ti boš inačla šteparje pa vzreditelje, ko pa nobenga vzreditelja ne poznaš osebno in neveš kaj dela za svoje pse! Valda, tebi ki samo sediš za računalnikom pa tipkaš bedarije se niti sanja ne kolk truda in denarja je vložen v enega rodovniškega mladiča. Aja pa zakaj parijo vzreditelji? Za dobro pasme, da obnavjlajo rodove, da se določene generacije ne izgubijo, zato se peljejo tudi po več tisoč km daleč, da pridejo d samca, ki ustreza vsem kriterijem..preden izberejo primernega samca morajo preštudirat rodovnik svoje samice za več rodov nazaj in izbrat samca na podlagi tega, da ne bosta nič v sorodu, more bit samec, če je samica svetla s temnim genom, da ne pridejo ven mutirani mladiči, dajo svoje pse na baer test (pri tistih pasmah, ki je to potrebno) in tiste mladiče, ki so gluhi sterilizirajo in jih oddajo naprej v ljubiteljske roke in s tem poskribijo, da se gluhost ne širi. Ti bi imela lahko doma argentinsko dogo brez rodovnika :roll: , ki je pač pasma, ki je podvržena gluhosti in ne bi vedela, da je recimo gluha na eno uho, ker se tega pri psu ne opazi, ker normalno reagira in vse (preverjeno, poznam eno ki ima da z enim gluhim ušesom) in ti je SEVEDA ne bi dala ne baer test, ker je to še ena kozlarija za rodovniške pse kajpak :roll: in bi jo veselo parila, polovica legla bi bila gluhega in bi ga te ljudje parili naprej..sploh rajš ne pomislim kakšno škodo bi šasmi naredila..
Pa o tistem tvojem mopsu..a še neveš, da je treba doberga vzreditelja spoznat in ga poznat dalj časa in povprašat druge strokovnjake, da je dober..ni samo zagotovilo, ja pes ima rodovnik in zdaj bo use ql..ne, ta mops je imel lahko tudi ponarejen rodovnik(ja ne boš verjela tudi to se ponareja) pa tvoja kolegica sploh vedela ni..hmm.
Tud jaz ne podpiram VSEH vzrediteljev ampak podpiram ODGOVORNE vzreditelje, ki s paritvijo psice vedo kaj delajo, ne pa tisti, ki kupijo rodovniško psico in ko je pripravljena na parjenje jo parijo, samo ker ima rodovnik, samca pa zberejo enga sosedovga, ker je tko lep. Na vse ostalo pa sploh ne pogledajo. Od takih pasma nima koristi.
Aja pa vzreditelji (govoime o odgovornih) vejo za vse svoje mladiče kje so, ker vsak vzreditelj ne proda svojega mladiča vsakemu..in imajo dvakrat na leto najman srečanje s svojim leglom in tudi tisti iz tujine pridejo in se ečkrat na leto slišijo po telefonu ali si pišejo po forumu, da vzreditelj ve kaj se dogaja z njihovimi mladiči..odgovoren vzreditelj ve kdaj je vsak njegov mladič naredil malo šolo, b-bh, kdaj je bi lbolan, vsee ve, pa če ne verjameš, ti dam št od ene odgovorne vzrediteljice pa se lahko osebno prepirčaš..
Pa ja moj maček ni rodovniški, pa tut ni nobena nerodovniška abesinska širokoprogasta mačka :lol: ampak je mešanček in za njega nisem dala niti tolarja, ko sem ga vzela, ker bi blo nefer ker tista katera ga je mela praktično ni nč dala zanjga (ni bil cepljen, ni mel glis odpravljenih..ma nič kar mora imet mladič od prihodu v nov dom). In, če bi hotela pasemskega bi kupila z rodovnikom in zanj odštela mogoče tudi 1000 evrov in bi vsaj vedela zakaj denar dajem.
Pa glede tega kook zaslužijo vzreditelji si preberi tole: http://www.mojpes.net/modules/news/arti ... toryid=355
mislim, da sem ti že enkrat dala ta link pa ga očitno nisi prebrala ali pa ga si pa si se lepo francoza nardila. :wink:

AJa TANCHY, ti bi parila svojega psa pa sploh ne poznaš vedenja psa!! Namreč kaj si zdej "vn vrgla"..da je tvoj pes potreben, ker vse naskakuje..hahah kaj tako smešnega pa še ne. Kaj, če bi si ti prebrala knjigo govorite po pasje a? Tam notri imaš vse vedenje psov lepo razloženo, ker bi bilo fajn, če bi vedela kaj določeno vedenje pomeni..to da naskakuje pse, pomeni da si hoče podredit te pse in me čisto nič ne preseneča, ker je pes tipa bull pa še samec povrhu..in nima nobene veze s potrebnostjo, to je spet ena človeška bedarija..pa tega mu nesmete pustit..vsakič ko se vzpne na kakšnega psa rečeš NE! pa ga potegneš dol. Ker boste imeli še probleme, če jih že nimate če ga boste puščali.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 22. Avg. 2007 13:16

tanchy napisal/-a:Ja te osebe, ki bi jim dala, ne prodala mladičke poznam osebno. Ne gre se mi za nikakav denar, če bi se mi šlo, potem bi imela rodovniškega psa in mladiče prodajala po abnormalnih cenah. Dala bi ga parti samo zaradi tega razloga, ker so te osebe navdušene nad mojim psom. Pa mogoče zaradi tega, ker je vedno potreben, namreč kakih pet minut se igra s psom, nato ga začne takoj naskakovat, pa ni važn ali je mladič, samica ali pa samček. Glede kastriranja, ko sem brala po forumih, so nekateri priporočali, drugi pa ne.

moj se goni s plišastim konjem :) - torej je hudo potreben :D, pa ga bom rajš dala kastrirat, čeprav je lep pes in bi mel lepe 'otročke' itd. :lol:

brez zamere - sam o tem parjenju med psi razmišljate čist mim. a mislte, da boste s tem, da si izpraze jajca (pardon izrazu), psu nardili tako uslugo, da vam bo hvaležen do konca življenja? :)
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 22. Avg. 2007 13:27

Sem prebrala nekaj knjig, člankov ter brskala po forumih, a takega odgovora nisem nikjer zasledila, hvala ti za odgovor. Samo zakaj potem, pokaže svojega korenjaka in ga nameri v saj veš kaj. Pa še to: prejšnji teden smo čuvali nemško bokserko, ki je spala z njim na isti dekici in zdaj to isto dekico naskakuje?
O kastriranju sem razmišljala na začetku leta, pa sem malce prebrala in povprašala o tem dva veterinarja. Eden mi je priporočil, ta drug pa odsvetoval in, ko sem brala po izkušnje ostalih, me je malce zaskrbelo.
Kako so se vaši samčki po kastriranju obnašal? Jaz bi rada, da ostane tak kakršen je, razen naskakovanja (hvala bogu naskakuje samo dekico in pse).
Forumi ponavadi obstajajo, da si izmenjujemo mnenja, izkušnje ter da podamo nasvete in poučimo ostale (recimo v mojem primeru), ne pa, da se posmehujete in kregate, vsak ma pač svoje mnenje.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Avg. 2007 13:47

Ja kaj pa, če bi si sposodila tisto knjigo katero sem ti predlagala..ta ti vse lepo piše..
S kastracijo se vedenje nič ne spremeni, to so kr ene buče..sej mam tut jaz mačka kastriranega..Tisti vet, ki ti je odsvetoval kastriranje bi pa prav rada vedela kater je? Ker res nevem kater veterinar bi bil tako neumen, da bi rekel kaj takega.

Forumi ponavadi obstajajo, da si izmenjujemo mnenja, izkušnje ter da podamo nasvete in poučimo ostale (recimo v mojem primeru), ne pa, da se posmehujete in kregate, vsak ma pač svoje mnenje.

Am..ja koliko si videla smo ti na začetku vsi svetovali..glede parjenja pač, da ne delaj tega z nerodovniškim psom, pa še kar naprej goniš svoje pa sploh neveš pravega razloga za to dejanje.
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 22. Avg. 2007 13:58

Bubabiba :flehan:
Točno vse kar sem mislila napisat si zajela.
Še nekaj o odgovornih vzrediteljih. Jaz ko sem psico kupila, sem podpisala pogodbo, v kateri sem se zavezala, da če bi slučajno želela psico prodat/oddat, bi morala nujno kontaktirat vzreditelja. Če tega ne naredim, kršim pogodbeno obveznost! Sicer je nikoli ne bi dala stran... a vseeno.
Pa imamo tudi stike preko maila, vsak mesec, ji pošljem sliko, pa ko sem v njihovi državi, si vzamem čas in jo obiščem. Je Lora potem tako vesela, ko jo vidi...
Ko bom parila mojo psico, bom to naredila z izvrstnim predstavnikom pasme in za mladiče bom maksimalno poskrbela( pogodba, mesečni stiki), obdržala pa bom enega samca. :flower:

Pa še glede problematike zapuščenih psov.
V vseh 11 letih, kar pomagam v Mb azilu, smo imeli samo 2 rodovniška psa. Eden se je izgubil, pa smo s pomočjo čipa takoj našli lastnika, drugemu pa se je "lastnik" odpovedal in je našel dom v 3 dneh.
Da pa ne omenjam tisočih mešančkov, ki so iskali, iščejo in še bodo iskali nov dom...
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Avg. 2007 23:11

Aja pa še to ja satan dobro, da si spomnila. da povem, da pri odgovornih vzrediteljih ni nobene možnosti, da bi njihov mladič pristal v zavetišču, ker imajo vsi z lastniki mladičev podpisane pogodbe, da če se morjo zarad kakršnih kol razlogov odpovedat psu, da o tem obvestijo vzreditelja, ta psa vzame h sebi in ga ima dokler se mu ne najde nov dom.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2007 23:13

jst to vse razumem, sam ne maram pa da se vse skupaj meče v isti koš in da ti bubabiba napadaš čist vsakega ki ne dela po tvojem kopitu!sori, ampak to ni noben odnos.sm pa že povedala kaj mislm in nom še enkrat razlagala ker se mi sploh ne da več s tem ukvarjat.vi mejte svoje teorije, jst bom mela pa svoje.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Avg. 2007 23:17

amital napisal/-a:pri kolki starosti morjo bit pasji mladiči prvič cepljeni?

Če mati ni cepljena ali to ni znano:
za KHLP (kuga, hepatitis, leptospiroza, parvoviroza) pri 6ih tednih
Če je mati cepljena:
za KHLP pri 8ih tednih

Proti steklini pri 16ih tednih.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Avg. 2007 23:20

Ja purple..a si končno enkrat uvidela da je blo vse tvoje pisanje zaman, ker pač ni za nikamor. :wink:
Ja mene en klinc briga odnos al ne, tut to ni noben odnos do same kinologije (šteparstvo nerodovniških) pa kaj naj? Samo pa edino tako lahko ljude počasi spravimo h pameti...poudarek na počasi. :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2007 23:23

to nima veze z mojim pianjem.jst še vedno stjim za vsako napisano besedo in ne odstopam!
tebe ne briga odnos..pa naj te ne..meni ne škodiš, škodila boš pa sami sebi :wink:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Avg. 2007 23:30

rajš sm js kot js pa škodim sami sebi(čeprov po pravici povedano res nevem s čim), kot pa ti kot ti, pa da bi škodila neki pasji pasmi..

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov