Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
inči*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2007
Kraj: zc

Neprebrana objavaNapisal/-a inči* » 21. Avg. 2007 17:37

[b]Js mam tut psa :D
ime mu j Beno je pa pekinezer [pasma]
tuk j sweet :D
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 21. Avg. 2007 20:01

^bubabiba - mogoče si bla malo preostra do tanchy, ker se očitno še ni poglobila v to.

Sama imam pekinezerja, nerodovniškega (čeprav bi mi listine "prodajalec" za več sto evrov na svoj bančni račun "z veseljem" zrihtal). Nekaj časa sem razmišljala o tem, da bi ga, ko bo dovolj star, dala sparit s samičko, pa sem potem prebrala nekaj postov na forumu ljubiteljev malih živali in se malo zamislila ... Zakaj bi ga sploh dala parit? Da potešim njegov spolni nagon in da zaslužim - evo, izredno sebični ter neumni razlogi in dvomim, da ima sploh kdo izmed rejcev drugačne. da sploh ne omenjam tega, kako se ljudje vse bolj zavedajo (in tako je prav), da nerodovniški psički, ki so kao čistokrvni, niso vredni svojega denarja. Ne mislit, da nimam rada psov, ampak slabo mnenje o takih vrstah psov so ustvarli preprodajalci (btw: vsem priporočam pregled postov na forumu ljubiteljev m. ž. na temo Kinološko društvo Mislinja).
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Avg. 2007 20:54

Vsak, ki ima nerodovniškega psa bi blo najmn kar nardi, da se lahko poglobi v to. za moje pojme nism bla nč preostra, samo v tem postu se tudi vidi moj odnos do takih ljudi.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Avg. 2007 21:02

bubabiba napisal/-a:Tisto o bolhi ni bil odgovor namenjen tebi, kot vidiš je vmes presledek.

Drugače pa, bilo kako bodo oni skrbeli za mladiče nikoli ne boš vedela kaj se bo dogajalo z mladiči ko bodo oddani, ali boš poskrbela, da bodo vse psice sterilizirane ali boš še naprej podpirala nerodovniško vzrejo in s tem kvarila pasmo in podpirala prodkucijo mešancev res nevem. Dejstvo pa je, da je v tvojem psu lahko zmešana še bilo katera pasma pa ti neveš saj nisi videla maminega rodovnika in neveš kako izgledajo njeni predniki, je tako? In nevem kaj naj ti rečem, da si zaploskaj ker štepaš mešance? Ali pa da raje ljudi, ki hočejo imeti mladiča tvojega psa preusmeri na zavetišča kjer je ogromno psov tipa bul, ki iščejo nov dom in res ne rabijo neke "konkurence" iz tvoje strani.

bubabiba mislm da spet pretiravaš...tole tematiko smo že dali skos in se mi po pavic povedan ne da še enkrat razlagat.se mi zdi pa skrajno neumno, da morš čist vsazga neki napadat.mislm da ima tak in drugačen pes pravico živet in se mi zdi blesavo da morjo obstajat sam tisti rodovniški in ohinsploh najboljši.
in ne govort da če poznaš ljudi katerim boš dal mladiče ne veš kako bodo z njimi delali.mi smo mel tud dost mladičev pa smo jih oddal ljudem ki jih poznamo in morm rečt da so vsi zlo lepo ravnal s psmi...in še neki, naša psica se je parila s sosedovim tudi nerodovniškim nemškim ovčarjem malo daljše dlake in morm povedat da so bli mladiči najlepši in nism vidla še nikol tok lepih mladičov nemškega ovčarja.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Avg. 2007 23:22

Aha in kje piše, da ona pozna lastnike katerim bo mladiče oddala? Sicer pa pozna ne pozna me en klinc briga, ni to še zmeri noben razlog zakaj nepotrebne mešančke štepat, če jih je že tko preveč. Jooj moja psica je pa took lepa, da smo ji kr mogl pustit enkrat mladičke :roll: ja rees dobr razlog za mladičke, kr zaploskaj si. Mal vprašej vzreditelje zakaj parijo določene psice..sigurn ne zato, ker so took kjuut..ahaa. In ti sigurno veš, da se noben od tvojih mladičev ni oddajal naprej al pa pristal v zavetišču, al pa kej ker si bla celih 12 let kolk so bli al pa so še živi vsak teden na vezi z njimi ane, pa tut veš da so potomci vaših mladičev (predvidevam, da je bla tut novim lastnikom sterilizacija španska vas) vsi v dobrih in skrbnih rokah a? :twisted:
Mal si preber problematiko, ki jo prinašajo neodgovorni ljudje s parjenjem mešančkov in nerodovniškimi "čistokrvnimi" psi, potem boš pa lahko jezikala.
Pa dej si že enkrat vbij v glavo, da zame noben rodovniški pes ni najboljši samo če se na glavo postavš ne bom podpirala nerodovniške vzreje..ti pa najboljš, da se kr Matoši v Celje pridružš, pa bosta kšno debato udarla,ko masta lih isti pogled na to (pes z rodovnikom, brez nema veze, ti samo šopaj mladičke :twisted: ). Ko bom pa kupovala psa al karkol bom imela pa rodovniškega ali mešančka, sigurn pa ne dam niti tolarja za nerodovniškega, ker je to isto kt da bi šteparje po hrbtu potreplala k so to nardil. Ker, nerodovniške pse parijo samo zaradi zaslužka..nevem, dej mi ti kšn dobr utemeljen razlog navedi zakaj bi jih še?
Zadnjič spremenil bubabiba, dne 21. Avg. 2007 23:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 21. Avg. 2007 23:29

Purple, sploh ni fora v tem, da so sam rodovniški kao najbolši no, pa od kje ti to?!

Gre se za to, da se z nerodovniškimi mladiči na nepošten način služ denar (z nakupom takih mladičev, se pa to sam podpira), ker se ti psi uvrščajo med mešance (čeprov so kao čistokrvni, ampak izraz čistokrvni nerodovniški NE obstaja!). Pa poglej si mal, kaj se vse dogaja no, kako se preprodaja te nerodovniške mladiče, kako si eni naštimajo po več psičk in jih parjo večkrat letno, sam da se služ. Tega en resn vzreditelj neb šu nikol delat, sj tud neb mogu!

Pa do kolk bolezno prhaja pr psih, ker to se par kr vse povprek, z bog ve kakšnimi psi (k majo lahko dedne bolezni) in pol si kupš bernskega planšarja in ga morš dat čez 3 mesce uspavat, ker je invalid, k ma tako displazijo!

Sploh ni fora v tem, da se časti sam rodovniške pse, sam z nerodovniškimi (ampak kao čistokrvnimi) greš na rizik, pol bolš, da greš po mešančka v zavetišče, maš velik več šans, da bo zdrav. Pa še podpiraš te šteparje :evil:

Jst sm tud kupla nerodovniško bernsko planšarko in šele pol začela brat vse živo in se začela zavedat v kaj sm se spustila. Hvala bogu, je zaenkrat kokr tok zdrava, na desni nogi ma mal displazije in če se preveč giba, pol drug dan šepa. Upam, da se ji ne bo z leti ful poslabšal, drugač bo mogla na operacijo, k pa stane okol 1000 evrov. Zdj pa zračuni, a se ti bol splača dat v štartu mal več keša, al pol k ti pes zboli, za zdravljenje?! Ok, sj tud rodovniški lahko zboli, sam če majo starši vzrejno dovoljenje, pomen da so zdravi in maš vsaj mal garancije glede dednih bolezni.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2007 0:24

ok...pri vpašanju kje piše da pozna lastnike, se lahko tud vprašamo, kje piše da vsi rejci poznajo lastnike kamor oddajo pse?pokaži mi papir kje to piše in kako veš da je s psom vse uredu?verjetno jih hodjo gledat a ne in jih nadzorujejo, tok psov kot naštepajo v življenju svojega psa :roll: kje pa piše da rodovniški pes ne more pristat v zavetišču?kaj se zgodi pa s tistimi psi ki sicer so iz rodovniškega legla, ampak majo mal premal svetlečo dlako in ne gredo v prodajo s papirji?za takega psa odšteješ precej manj in kje piše da ga nouš vrgu v zavetišče če si brezsrčen človek in se ti po določenem času ne da ubadat več z živaljo?kje piše da bo z rodovniškim psom nujno vse ok in da bo čil in zdrav in da pa "mešanci po tvoje" vsi dobijo dispalzijo in zbolijo in tralala?mislm dej mal gledj na realnost in ne sam na tist pasji forum in psolušat rejce.sori sam rejci psov zame tud niso dobri ljudje.zame ni noben dober človek če trguje z živalmi, ker poznamo primere kako se trguje z živalmi :roll:
ja in jst si ploskam.jst poznam (še vedno, žal psov ni več ker je od tega cerka 14 let) vse lastnike psov in VEM, sem videla na lastne oči skos in skos, ker so bili v okolici, da se je z njimi dobro ravnalo..Sori, sam jest ne bi pustila psici met mladiče pa jih potem prodajat/oddajat kar tako malo po svetu kot to delajo tako poveličujoči rejci!mi smo dal psa tistim ki smo jih poznal in ki smo vedel da bodo z njim dobro ravnali in ki je bila možnost psa še videt.Zastonj, da se razume, da nou kšnih nepotrebnih napadanj!
In da smo si na jasnem..Ne obtožuj folka ki je sparil psa za to da so azili polni, ampak OBTOŽI TISTEGA KI JE TO NAREDU, KI JE ZASPUSTU PSA IN KI GA JE ODVRGU KOT SMET!a ti ni jasno to?to je tko kot da je rus bombo naredu da jo bo mel, pol jo je pa amerikancu dal za hranit in ta jo je vrgu in je pomrl mljon ljudi (samo en izmišljen primer).
ej boli mene lohk se na glavo postavš podolgem in počez, ampak nouš govorila teh tvojih neumnih dejstev, ker so mlatenje prazne slame.
jst vem da tud določeni rejci dobro ravnajo s psmi, da je rodovniški pes lahko bolj zdrav glede dednih bolezni, ampak ni pa vse to nujno.
In poznam dober primer rodovniškega mompsa ko je umru po enem tednu zarad nevem ene bolezni.denarja ni pa noben vrnil, čeprav je veterinar reku da je bil že neki časa bolan.To pa ni šteperstvo?to je normalno, kajne?
haha, za kaj pa parijo rodovniške pse?jih en parijo zaradi zaslužka?a jih parijo zaradi zabave.še hujš!
razlogi za parjenje so taki in drugačni.lahko pes uide, lahko so določeni ljudje pač "verni" in ne podpirajo kontracepcije (kastracija, sterilizacija).sicer pa je človek že tako ali tako preveč posegel v živalski svet.ne rečem da ne podpiram sterilizacije in kastracije, ampak se mi vseeno z živaslkega življenja, ne zdi na mestu.
in še to naj dodam, da ne podpiram šteperjev, kateri trgujejo z živalmi in žival mučijo na način da enkrat rodi in potem je že spet breja.ampak če se zgodi se zgodi, in če jo daš enkrat parit in veš kaj bo z mladiči potem se mi tud ne zdi nič narobe.
yazmeen....pes lahko zboli z rodovnikom ali brez.to sploh ni nujno da pa če boš ti dalza psa 1000 evrov, da bo z njim vse ok.sicer pa če je žival bolana meni in moji družini ni težko plačat (in smo ornk plačevali za naše živali-pretežno zaradi drugih psov in mačk) pa 5000 evrov če je treba da bo z njo vse ok.samo v štartu ne dam denarja za nobenega psa, ker tega ne podpiram!trguje se s cunjami in predmeti ne pa z živimi bitji!
in še ena vrsta problematike nastane, ko se folku pere možgane o rodovniških živalih, jih potem zaradi tega ker noben noče vzet mešančkov, nemalo prsitane v vrečah na železnici, prepadih ali pa zadrgnjenih in zaklanih na vrtu!
in bubabiba, če se ne motim tvoja muca ni rodovniška?
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 22. Avg. 2007 10:09

Ja te osebe, ki bi jim dala, ne prodala mladičke poznam osebno. Ne gre se mi za nikakav denar, če bi se mi šlo, potem bi imela rodovniškega psa in mladiče prodajala po abnormalnih cenah. Dala bi ga parti samo zaradi tega razloga, ker so te osebe navdušene nad mojim psom. Pa mogoče zaradi tega, ker je vedno potreben, namreč kakih pet minut se igra s psom, nato ga začne takoj naskakovat, pa ni važn ali je mladič, samica ali pa samček. Glede kastriranja, ko sem brala po forumih, so nekateri priporočali, drugi pa ne.
Uporabniški avatar
mycosmogirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mycosmogirl » 22. Avg. 2007 10:13

hej, sori sam na bolhi se da tudi dobit kakovostno leglo...sam je pa res, da je dražje!! Jaz sem gledala tam za šicuje in sem našla eno gospo, ki je imela tako lepe mladičke, je bla prijazna in vse!! Šla sem tja pogledat, starša oba tam, mladički super, samo malce predragi so bili zame, tako da jih nisem vzela...tako da mi ne govort da se tam ne da najdt zdravih psov!! Sam ne morš pa nasedat tistim, ki imajo v opisu napisan samo, da imajo psi potni list, da so leglo vrhunskih staršev,...
SEj že po sliki vidiš, če je priložena ali je psičekk videti srečen ali ne!! :(
Uporabniški avatar
tanchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchy » 22. Avg. 2007 10:38

Ta tip od katerega sva kupila psa, ima doma mamo in očeta. Kot sem že rekla, sva od očeta videla papirje, od mame pa ne. Koligica ima bordojsko dogo z rodovnikom, ki jo je kupila v Nemčiji. In kaj se je zgodilo? Psica je imela že štirikrat operacijo na obeh kolkih, je boga polna vijakov. Dve leti je bil mir, sedaj so pa ponovno težave s kolki, da ne govorim o denarju, ki ga je dala za operacije v Avstriji.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Avg. 2007 10:46

Purple, kaj sm pa jst druzga napisala?!
Lahko si še enkrat prebereš, da sm napisala, da ti seveda lahko tud rodovniški pes zboli, ampak si vsaj mal bol sigurn glede dednih bolezni. Čist primer displazija...to je ful dedno in če predniki niso mel zdravih kolkov in komolcev, niso dobil vzrejnga dovoljenja in niso mogl met rodovniških mladičev. Če ma pes rodovnik, maš vsaj zagotovilo, da so bli predniki zdravi. Men to že velik pomen.

Pa jst nism čist nč prot mešančkom (sm ga tud sama mela), jst sm sam proti temu, da se načrtno par "nerodovniške čistokrvne" (ja, temu se reče mešanci, vpraš kinologe!) in se jih prodaja za mastne denarje. In pr takih psih se nč ne ve o prednikih, lahko so si še kej v sorodu in pride do raznih bolezni pol!

Ja, obstajajo tud pokvarjeni rejci, tko k šteparji, ampak jih hitr vidš. Pa rejci so velik bol pod nadzorom in se po večini ne bojo šli raznih svinjarij. In vrjem, da ne zaslužjo prov velik z mladički, k jih je treba cept, čipirat, dat pregledat, jim zrihtat papirje, ti psi majo ponavad vrhunsko hrano...mislm, da na konc velik več potegnejo teli šteparji, k jim gre po 300 evrov odmladiča direkt v žep!

Sicer pa Purple, ti si kr misl svoje, jst to pišem predvsem zarad drugih, da bojo mal bol osveščeni, kaj se dogaja.

In ja, ni rečen, da je z "nerodovniškim čistokrvnim" kej narobe, lahko zraste v čist zdravga, lepga kužka...sam greš pač velik bol na rizik, to je to.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2007 11:00

glde dednih bolezni jst čist razumem, ampak se mi zdi da je riziko na obeh straneh, četudi se izključi dedne bolezni, jih obstaja še mljon takih ki jih lahko faše v tem momentu.in tle ti ne pomaga roodvnik potem čist nč.

in prosim, z prodajo psov z rodovnikom se še prekleto služi.nevem kdo bi se s tem tkole ornk ukvarjal če nebi mel nobenga dobička od tega.seveda je dobiček, sam tega noče noben priznat ker se jih večina skriva za kvazi ljubitelji psov, ubistvu pa dva mladiča prodajo in gredo na počitnice za 14 dni.
kot s že povedala, ne podpiram ne ene ne druge prodaje živali.
poleg tega se bo zaradi takih mišljenj in metanja vseh lastnikov mešancev v isti koš, vedno več mladičev znašlo v kakšni vreči v prepadu in v zavetiščih, ker jih nihče ne bo hotu vzet..in če se tebi zgodi, roko na srce psa tudi kot otroka ne morš met na očeh 24h/dan, da se ti psica spari, kaj boš?jst bi jih lepo oddala, ker nimam srca da bi jih na začetku življenja nesla pod inekcijo al pa še kej hujšga.zdi se mi precej nesramno, da se vse meče v isti koš in da so vsi taki ljudje slabi in šteperji in tralala.
jst sm pač svoje že povedala in ne odstopam od tega mnenja.samo čakam še gospodično bubobibo, da mi odgovori na vsa vprašanja z logično razlago.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Avg. 2007 11:15

Dej lepo te prosm, še mal pa boš napisala, da sm rekla, da je treba vse mešance pobit! JST NIMAM NČ PROT MEŠANČKOM!!!

Kaj skoz obračaš neki in speljuješ vodo na svoj mlin?!

Jst sm jasno napisala, česa ne odobravam (pr šteparjih), lahko si nazaj še enkrat prebereš, sam ne obrači mojih besed!

In če si kokr tok odgovorn lastnik, ne boš psičke v času gonitve pustu brez nadzora, al pa še bolš, če je ne mislš part, jo daš sterilizirat.
Ampak pač, se še vseen zgodi, tuki so mladički, pol je treba poskrbet za njih, normalno. Jim najdet nove domove in odgovorne lastnike. Veš pa, kako je z mešančki, kolk so zaželjeni...kruta realnost. Lahko pogledaš po zavetiščih, kolk je tam mešančkov, k so nastal zarad neodgovornih lastnikov njihovih staršev. A je treba tega?!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2007 11:23

nism posta naslovila diektno nate.jst sm sam povedala v čemu je stvar tuki.
ja yazmeen , vem česa ne odobrava, tega česar tud jst ne.ampak upam pa inačt in šteperski posel in rodovniški.

seveda ne boš psičke pustil brez nadzora,ampak še vedno pa se lahko zgodi.
vem da je kruta realnost z mešančki, ampak to ni zaradi lastnika psa, ampak zaradi krutih ljudi ki psa vzamejo potem ga pa odvržejo kot smet.in tega ne moreš vedet nikjer če nimaš psa stalno na vidiku.jst vem da od naših mladičev nihče ni prostal v azilu, nobenga se ni mučilo, vsi psi so živeli dostojno življenje in umrli od starosti.in noben ni imel nobene kronične ali dedne bolezni.

in še ob eno točko vzrediteljev se bi spotaknila.kupiranje ušes in repa..Zakaj, ker je lepše?phhh :roll: še večji razlog da tega ne podpiram.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Avg. 2007 11:27

Kupiranje sploh ni dovoljeno pr nas in tega nikakor ne odobravam! Pes ma ušesa in rep z razlogom, ne kr mal zarad lepšga.

Z mešančki je pa tko, daš lepo psičko sterilizirat in maš mir. Ni mladičkov in pol sploh ni problema, kam jih dat, kje bojo prstal, kako se bo delal z njimi... Če bi vsi tko delal, bi bla zavetišča velik bol prazna, vrjem.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov