Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Pukipajki
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2007
- Kraj: Vrhnika/Hrastnik
Ja, jst tud čist nč ne popuščam . Ko sva kupila zlatka, sva se z mojim zmenla, da ne bo smel it v spalnico, da ne bo smel it v kuhinjo, da ne bo n kavču... Zdej je pa povsod, kjer želi bit, kavč si je prisvojil, spi pa na postli tko, da naju rine dol .
O, kul, šola. To mala šola?
O, kul, šola. To mala šola?
-
l - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2004
- Kraj: celje
Ne, osnovni tečaj...za B-bh. Osnovni tečaj sva imeli doma.
Pri Divi tako ni bilo dileme kaj sme in kaj ne sme. Kar je lahko Lise, lahko tudi Diva. Ko smo kupili Lizo (stara sem bila 13 let) je mami rekla, da ne sme v spalnico, pa ne sme na kavč, o postelji še sanjat ne sme... No, pa pripeljemo malo žabico domov in mami se je le omehčala, da lahko spi v moji sobi, na svojem ležišču.
Pa se prebudim sredi noči in zagledam mami kako čepi poleg moje postelje in Lizo, ki sedi na robu postelje. Mami reče, da bi Lise rada spala poleg mene. In je dovolila ampak "samo danes"! In tisti "danes" se je še na Divo prenesel.
Pri Divi tako ni bilo dileme kaj sme in kaj ne sme. Kar je lahko Lise, lahko tudi Diva. Ko smo kupili Lizo (stara sem bila 13 let) je mami rekla, da ne sme v spalnico, pa ne sme na kavč, o postelji še sanjat ne sme... No, pa pripeljemo malo žabico domov in mami se je le omehčala, da lahko spi v moji sobi, na svojem ležišču.
Pa se prebudim sredi noči in zagledam mami kako čepi poleg moje postelje in Lizo, ki sedi na robu postelje. Mami reče, da bi Lise rada spala poleg mene. In je dovolila ampak "samo danes"! In tisti "danes" se je še na Divo prenesel.
- Pukipajki
- Sramežljivka
Ja, vse se začne s "savmo zdejle", "samo tokrat", "samo danes". Ma, če bi naju motilo to, da sta psa na kavču, pa fotleju, pa postli, pa... bi zihr ukrepala, tko naju pa ne moti in ju pustiva.
Zlatka trenutno učim novih trikcev. Luč zna prižgat/ugasnit že v dnevni in hodniku, zdej se učiva v spalnici, namen ga mam naučit še omare odpirat in zapirat (vem, da mi bo enkrat žal, ko bo to znal ), pa še kej se morm spomnit. Tamalo učim pa plazit - sej zna to počet, kadar se njej zazdi, da se more nekam prešvercat, sam na ukaz pa ne.
Zlatka trenutno učim novih trikcev. Luč zna prižgat/ugasnit že v dnevni in hodniku, zdej se učiva v spalnici, namen ga mam naučit še omare odpirat in zapirat (vem, da mi bo enkrat žal, ko bo to znal ), pa še kej se morm spomnit. Tamalo učim pa plazit - sej zna to počet, kadar se njej zazdi, da se more nekam prešvercat, sam na ukaz pa ne.
-
l - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2004
- Kraj: celje
No, mi boš dala kakšno idejo za učit. Jaz sem se zdaj precej polenila in se nisem "spomnila" nobene pametne vaje. Drugače pa že znava "sedi, prostor, tačko (osnove), sem, stoj, naprej, glas (še vadiva), five (z desno tačko udari v desno roko), plazi, desno, levo (se obrne v to smer), nazaj (gre ritensko), kako Diva spi (se uleže na bok), obrni se (se leže obrne),...hm?...mogoče še kaj ampak zaenkrat se spomnim na te vaje. Naju pa še kar čaka nekaj vaj. Luči je pa ne bom učila prižigat, ker imamo previsoka stikala. No, v spalnici pa lahko probam.
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Pukipajki napisal/-a:Angel, pomoje bi blo najbolš, da se dobimo v drugi polovici avgusta. Hm, dobili bi se lahko v Zajčji dobravi (Lj Zalog), na Barju (Vrhnika, Sinja Gorica, Bevke pa tja do Ljubljane), ob Šmartinskem jezeru (okolica Celja), ob Kamniški Bistrici... Morm še pogruntat, iz kje ste...
No dejte no, punce, katera bi še prišla?
Druga polovica avgusta je ok. Jst sm iz okolice Lj, tako da bi prišla kam na ta konec Zajčja dobrava, tudi Kamniška Bistrica je ok ...
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
A pa zdej sam lovi ravnotežje? Ker pr naši je mal problem, ker je ful velka za prinašalko in je že tko mal štorasta. Pomoje se zarad tega tud enih par stvari boji...npr. kej preskočt. No ja razn, ko zagleda sosedovega prinašalca na ulici - takrat itak ni ovir !
Sm jo probala naučit preval, ampak sm raj nehala...že tko se res redko uleže na hrbet z vsemi štirimi v luft.
Naslednji podvig bo pa verjetn priklon...sam tud še nism čist naštudirala, kako mi bo ratal. A je še kšna druga varianta, kot da ji daš roko pod trebuh, da ne more dat riti na tla, piškotek ji daš pa čimbolj pri tleh... Ta druga možnost, da ji skoz nabijaš priklon, priklon vsakič, ko se pretegne, mi je mal anti. Pomoje me bo sam gledala kao !
Sm jo probala naučit preval, ampak sm raj nehala...že tko se res redko uleže na hrbet z vsemi štirimi v luft.
Naslednji podvig bo pa verjetn priklon...sam tud še nism čist naštudirala, kako mi bo ratal. A je še kšna druga varianta, kot da ji daš roko pod trebuh, da ne more dat riti na tla, piškotek ji daš pa čimbolj pri tleh... Ta druga možnost, da ji skoz nabijaš priklon, priklon vsakič, ko se pretegne, mi je mal anti. Pomoje me bo sam gledala kao !
- Pukipajki
- Sramežljivka
Jst sem ga naučila tako, kot je napisala bubabiba. Vsakič, ko se je pretegnil - klik in nagrada. To sem ponovila ene 50x, ko mu je bilo jasno, da če se bo pretegnil (naredil priklon), da bom kliknila in da bo dobil nagrado, sem začela govorit "ukaz" priklon. Nakar sem še ene 50 x rekla priklon, kliknila, dala nagrado, potem sem pa klikanje opustila, tko da sva zdej samo na "priklon" in nagrada.
Res, s klikanjem jih je najlažje naučiti vse. Ful sem vesela, da v večini pasjih šol v Sloveniji delajo s klikanjem - mam tko vsaj približno občutek, da se kinologija tudi v Sloveniji počasi premika na bolje
Res, s klikanjem jih je najlažje naučiti vse. Ful sem vesela, da v večini pasjih šol v Sloveniji delajo s klikanjem - mam tko vsaj približno občutek, da se kinologija tudi v Sloveniji počasi premika na bolje
- kstendle
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 3. 2007
no, tuki si pa lahko ogledate mojga šarmantnega starčka http://www.pedigree.si/dog-of-the-month.html Njegovo ime je Snoopy in če želite oz. če vam je všeč pa lahko oddate tudi kak glas zanj
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov