Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 24. Maj. 2007 19:11

Ufff...kar se hrane tice je nasa Frigga prov ena kraljicna na zrnu graha. Iz roke bo pojedla cist vse, kar ji das, iz njene lepe sklede pa no way, razen ce je res zeloooooooo lacna ali, ce vidi, da se skledi bliza nas muc - takrat postane neznansko lacna in mora prec vse pojest, da ne govorim o tem, kaksen zalosten pogled ima ob njeni pozrtiji muc (ker on je pa tud en frajer, ki hoce jest sam Friggine stvari, bognedej kaksen whiskas). No, pa sej smo si sami krivi.

Drgac pa ja, cist odvisno, kako kaksnemu psu pase dolocena hrana ... vem pa, da ni dobro, da skos npr. je sam brikete (suho hrano), treba je kombinirat se s kuhano (npr. kaksen rizek ali testenine).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 24. Maj. 2007 19:37

*LittleBug* napisal/-a:Mene pa neki zanima.Kakšne so vaše izkušnje z pasjo hrano hills?

Mi naši že od začetka dajemo Hillsove brikete.Seveda ji tudi skuham,nekje 3 krat tedensko,testenine z zelenjavo,jetrca,...
Naša ima zelo lepo dlako,črno in se ji tako sveti.Nima nobenih težav s kožo/dlako,ne s težo,ne z zobmi.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Pukipajki
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 5. 2007
Kraj: Vrhnika/Hrastnik

Neprebrana objavaNapisal/-a Pukipajki » 25. Maj. 2007 5:01

In potem kužka s kuhano hrano razvadiš in potem noče jest briketov! Moj je fin, mu tudi juhica ne paše vedno. Riž pa razmeče po celem stanovanju, tko da se vedno pripravim na pucanje, ko mu skuham riž :D .
Lp,

Nina

Živi življenje tako, da ti ne bo žal, da si živel(a). Zaupaj, a glej komu.
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 25. Maj. 2007 7:55

[quote="Pukipajki"]In potem kužka s kuhano hrano razvadiš in potem noče jest briketov!

Na srečo nimamo problemov s tem.Naša Lora poje 15 kg vrečo briketov v cca2 mesecih.Tako, da kar pridno je brikete.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 26. Maj. 2007 17:50

Pukipajki napisal/-a:In potem kužka s kuhano hrano razvadiš in potem noče jest briketov!

Tudi moja dobi vsaj 2x na teden kuhano hrano, pa še vedno normalno je tudi brikete. Kako bi se pa ti počutila, če bi morala dan za dnem več let jesti eno in isto neokusno hrano :?
Pukipajki
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Pukipajki » 26. Maj. 2007 17:56

Saj nisem napisala, da ju hranim samo z briketi. Verjemi, za mojedva poskrbim izredno dobro. Pač, moj problem je, da sem ju razvadila in moj problem je, da ne marata briketov. V bistvu sem naredila napako, ker če kuža ne poje briketov, se mi zasmili in potem mu nekaj skuham. In ker nista butasta, sta začela to izkoriščati.
Lp,

Nina

Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 26. Maj. 2007 18:08

A briketi so psom zanič?
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 26. Maj. 2007 20:15

Ja, to zna biti problem :D
Meni je to naredila ene dvakrat v svoji "izkoriščevalski karieri". Sem ji dala brikete, jih je pustila, sem ji po pol ure vzela in zvečer spet ponudila. Jih spet ni hotela, pa je imela pač post. Po ene dveh dneh jih je zmazala ko najbolj gurmansko specialiteto. Je pa res, da znajo biti eni psi neverjetno trmasti in utegnejo pri postu vztrajati tudi cel teden. Takrat pa pomojem vsakega lastnika že malo zaskrbi ... :)
Kaj pa če pesjanu brikete samo malo izboljšaš? Žlica smetane, juhice, paštetke, ...
NaIva
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 5. 2007
Kraj: Logatec

Neprebrana objavaNapisal/-a NaIva » 27. Maj. 2007 11:17

Jaz si pa tako zelo zelo zelo želim psička (mopsa) ampak, mi nikoli ne znese denarno da bi si ga kupila, ker cene so kar visoke, ampak upam da bom v prihodnosti našla kakšno primerno ceno ze svojega novega ljubljenčka.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 27. Maj. 2007 20:38

Vsekakor mora biti cena zadnja stvar, ki jo pogledaš pri nakupu psa. da ne boš na koncu pri kakšnemu preprodajalcu kupila. Tako ali tako daš za psa potem še ene parkrat tolk(oprema, veterinar, kvalitetna hrana..) kokr boš dala za psička.
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 27. Maj. 2007 20:42

Včasih se na prvo žogo sliši kot da kupujete plišaste kužke.
Pukipajki
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Pukipajki » 28. Maj. 2007 7:41

Brikete izbolšam z žličko kisle smetane, skodelico tune, včasih s sardinami, pred menjavo dlake z ribjim oljem (BTW, če bo imela kužika kdaj probleme z kožo ali dlako je ribje olje super zdravilo), 1x mesečno jih posujem z nekimi Bewidog minerali...Sicer pa če mi ostane npr. malo mesne omake ali pa gobove tudi to polijem po briketih (čeprav načeloma ne bi smela, samo tisti dve žlički se mi zdita malenkostni na vsake toliko časa).

Če jima pa kuham, jima skuham pa riž z korenčkom in puranom al pa juhico, vsake toliko časa jetrca, večkrat jima dam probiotični jogurt in prepečenec...

Skratka ni jima hudo - čeprav ko midva z mojim jeva znata pa take obrazke delat, kot da nista jedla že 14 dni :D . Ah, vsi psi so enaki.

NaIva, kot je napisala že bubabiba, nikar ne kupuj psa glede na ceno. Če si psa ne moreš privoščiti počakaj, dokler ne boš imela zadisti finančnih sredstev zanj, saj sam nakup psa sploh ni največji strošek, ki te čaka. Nikar ne pozabi na kvalitetno hrano + dodatke (oz. priboljške k hrani), primerno ležišče, igračke, obiski veterinarja takrat, ko boš to najmanj pričakovala... Skratka verjamem, da želiš psa, želim pa, da veš, da je pes ogromen strošek (poleg ljubezni, veselja...).
Lp,

Nina

Uporabniški avatar
*LittleBug*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *LittleBug* » 28. Maj. 2007 8:51

satan28 napisal/-a:Na srečo nimamo problemov s tem.Naša Lora poje 15 kg vrečo briketov v cca2 mesecih.Tako, da kar pridno je brikete.

Ne se hecat moja je tut Lora :) Drgač je mela pa na začetku Evkanubo zdj ma pa Hills že zlo doug.Zanimal me je pa zato,k sm na enmu linku gledala ocene pasjih briketov in je bla Hills zlo na dnu lestvice.Pa tut kuhamo ji zelenjavo in meso.Enkrat na tedn ma pa post če loh temu tko rečm-samo brikete in vodo.
Pukipajki
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Pukipajki » 28. Maj. 2007 8:54

*LittleBug* napisal/-a:Enkrat na tedn ma pa post če loh temu tko rečm-samo brikete in vodo.

Uf, boga, kak hud post mora prestajati :D :D :D
Lp,

Nina

¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 29. Maj. 2007 13:10

jaz pa čakam na slikice od malega otročka od Angel pa še kr nič ni. :D očitno jo je čist zaposlila :)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov