Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MiLLy - Debatorica
- Na forumu od: 17. 7. 2005
Itak maš psa (al pač žival) enako rad ne glede na rodovnik oz. poreklo, sej sploh ni debate o tem. Ampak z rodovnikom pomagaš pasmo ohranit čisto - z vsemi pravilnostmi, določenemi za neko pasmo, izogneš se dednim boleznim, itd. Tud ljudje, ki se ukvarjajo z rodovniškimi psi, so ponavadi bolj poučeni, več vejo in z ljubeznijo vzrejajo neko pasmo. Men osebno je sicer vseeno, kako se kdo odloči, ampak zdej se dost poudarja pomen rodovnika in mislim da so kr dobri razlogi za to.
Angel, zelo iskrene sožalje glede psičke. Si rajš ne predstavljam, kak huda izguba je to. Mi tud mamo zlatega prinašalca, moj sonček bo letos star 13 let (naš je rodovniški in res ni nobenih težav)
Angel, zelo iskrene sožalje glede psičke. Si rajš ne predstavljam, kak huda izguba je to. Mi tud mamo zlatega prinašalca, moj sonček bo letos star 13 let (naš je rodovniški in res ni nobenih težav)
...
-
Nota - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 10. 2005
*purple* napisal/-a:ja v tem smislu ja...tista mačka res ni bla naš hišni ljubljenček, dale od ljubljenčka...in se nam je tko zdelo za mal takrat tistih sto jurjev ki smo jih dal za mako z rodovnikom, ker smo mel same probleme z njo..zadnje mesce je blo clo tko, da sploh nismo mogl met je po bajti ampak je bla skos zaprta v eni sobi, ker je skos napadala...in ja rodovniška mačka z vrunskimi starši in blablabla...ma ja no..odtakrat naprej sem mela čistokrvne mešance ( ) in nikol nobenga problema..tud umru ni noben zarad prerojene al pa kakršnekoli napake, ki bi bla kao povezana z nerodovniškimi mačkami...od zdej naprej jemljem mačke samo v azilu..in tudi za pse..na kraj pameti mi ne pride da grem po rodovniškega psa...
"PURPLE" -- mi lahko prosim poveš iz katerega legla (oče x mati), je bil vaš maček, kdaj je bil skoten in od katerega vzreditelja je bil prosim.
Tolikokrat v svojih odgovorih kot zelo močan argument proti nakupu rodovniškega psa/mačka navajaš njegovo zgodbo, da postajam res zelo radovedna od kod je bil vaš perzijec in kakšna je bila diagnoza (je bila tudi postmortum potrjena?), ki mu jo je postavil veterinar (kateri veterinar).
Hvala za info.
Simona
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
V teh 24h urah sem prebrala tok enih stvari o rodovniških/nerodovniških psih da sm čist zmešana. Ja se popolnoma strinjam s tem, da je treba kupit rodovniškega psa. Govorila sem kar nekaj časa z enim fajnim rejcem in Nove Gorice, k mi je mal razložu določene zadeve. Mal bolj razumem trenutno zakaj bubabiba non stop pizdi
Ima kdo kako dobro psarno oz vzreditelja za predlog? Jst sm marsikej pregledala, z nekimi sem tudi govorila, ampak še vedno ne vem kako bi se odločila. Sicer nisem tukaj samo jaz, ampak smo cela družina in se mal razlikujemo v mnenjih. Jst bom navijala za rodovniško psičko in upam da rata.
Ima kdo kako dobro psarno oz vzreditelja za predlog? Jst sm marsikej pregledala, z nekimi sem tudi govorila, ampak še vedno ne vem kako bi se odločila. Sicer nisem tukaj samo jaz, ampak smo cela družina in se mal razlikujemo v mnenjih. Jst bom navijala za rodovniško psičko in upam da rata.
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Jaz tako pravim,če želiš neko določeno pasmo,kupi rodovniškega psa,pri preverjeni psarni.Takrat boš dobil,kar iščeš,na zunaj in po karakteristiki pasme.
Če ti je pa vseeno,pa pojdi v zavetišče,tam je polno revčkov,ki čakajo na nov dom.
Samo ne kupovat pri raznih šteparjih,ki trdijo,da je psica sicer rodovniška ampak pač iz nekega razloga mladički nimajo rodovnika.Največkrat rečejo,da vsi mladički ne dobijo rodovnika ,da se jim ni dalo rihtat...skratka en kup laži.
Tudi če je psica rodovniška,če nima vzrejnega dovoljenja,se je za vprašat li želiš te potomce.
Jaz sem želela pravega pitbula,čistokrvnega,pa je bilo pač treba čez lužo ponj.Mi ni žal.Sploh,ker FCI pitbule kot pasmo ne priznava,samo stafforde.Pri ADBI pa komot preveriš rodovnik.
Če ti je pa vseeno,pa pojdi v zavetišče,tam je polno revčkov,ki čakajo na nov dom.
Samo ne kupovat pri raznih šteparjih,ki trdijo,da je psica sicer rodovniška ampak pač iz nekega razloga mladički nimajo rodovnika.Največkrat rečejo,da vsi mladički ne dobijo rodovnika ,da se jim ni dalo rihtat...skratka en kup laži.
Tudi če je psica rodovniška,če nima vzrejnega dovoljenja,se je za vprašat li želiš te potomce.
Jaz sem želela pravega pitbula,čistokrvnega,pa je bilo pač treba čez lužo ponj.Mi ni žal.Sploh,ker FCI pitbule kot pasmo ne priznava,samo stafforde.Pri ADBI pa komot preveriš rodovnik.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
Ma sploh nisem vedla, kaj vse je za tem dejansko ne. S tem se nisem nikoli ukvarjala. Zdej smo imeli psico skoraj 10 let, ko smo jo kupili sm bla praktično še otrok in nism mela pojma glede tega. Zdj ko se odločaš na novo je pa vse drugač, ful razmišljaš, kaj ti kdo pove, a je to res al ni. Jst res ful navijam za enga ornk rodovniškega psa, da maš vsaj v štartu nekak dober občutek, da si dobro naredu. Čeprov so cene res različne, od 400 do 650€ sem zdej zasledila. Kar pa je kar velika razlika.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Lej purple res se mi ti ne da še enkrat vbijat v glavo tisto kar bi že morala vedet. Lahko povem samo to, da mi grejo na živce tisti ljudje, ki se jim ne da nič dopovedat, pa če jim sto ljudi pove, da nimajo prav pa bojo kar svoje gonil. Nevem a si kdaj se usaj mal poglobila v kinologijo? Se spoznala z različnimi vzreditelji in se pogovarjala z njimi o tem? Prebrala vsaj kakšno knjigo o psih, forum? Močno dvomim, torej jaz na tvojem estu ne bi bila tolk pametna..sej poznaš tist pregovor le čevlje sodi naj kopitar.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Sicer se izogibam komentiranja na to temo, ampak purple je spet cisto napacno razumela argumente za rodovnik.
Glej, purple, jaz ne bi vzela nobenega drugega macka ali psa kot mesancka iz zavetisca. Meni ni pomembno, kako tocno zival izgleda, kaksne pasme je,... Pomemben mi je karakter in preprosto to, da se z zivaljo "zastekam". In vedno me bo grela misel, da sem pomagala vsaj eni zivalci dobiti topel domek in poln trebuscek.
Cisto bezveze se mi tudi zdi to "postavljanje" z rodovniskimi psi v stilu:"Ja, nas je pa cistokrvni tointo ... ma rodovnik!" In dolgo nisem razumela zagovornikov rodovnika. Zato sem se malce informirala.
So primeri, ko sparijo dva cisto zdrava rodovniska psa in so jim pomembni le mladicki, rodovnik pa ne. Mislim, da je precej takih primerov.
Se pa bojim, da je ogromno pa tudi takih, kot je bil npr. tisti Matos (al kako se ze pise), o katerem so govorili na Preverjeno. Se zgodi, da psi nimajo rodovnika, ker lastniki (no, njihovi psi, pac) ne dobijo vzrejnega dovoljenja. Razlogi so razlicni - od genetskih bolezni pa do tako banalnih kot je zgoraj omenjena plahost in krajsa dlaka. NAJPOGOSTEJE pa psica ne dobi vzrejnega dovoljenja, ker je v tem letu ze imela mladicke. Na tak nacin z zakonom poskusajo obvarovati psice pred zanje unicujoco nenehno brejostjo. Psica ima prepogosto mladicke in je v nekaj letih popolnoma unicena, mladicki bolehne matere pa so tudi sami bolj slabega zdravja. Taki lastniki imajo obicajno tisoc in en izgovor, zakaj mladicki nimajo rodovnika. In takim lastnikom je pes samo masina za delanje denarja. V kakih pogojih zivijo, ste same videle.
Ne torej vsem pripisovati, da se jim gre za rodovnik zaradi rodovnika (so pa, seveda, tudi taki, ne trdim, da ne). Tudi nihce ne trdi, da so rodovniski psi nujno bolj zdravi. Je pa rodovnik zagotovilo, da sta starsa zdrava in za niju lepo skrbijo. Pa tudi svojevrsten upor proti steparjem je. Vec "cistokrvnih mladickov brez rodovnika" kot stepar proda, vec jih bo morala uboga psicka skotiti.
Ponavljam! Niso vsi steparji! A zal so. In zal niso redki! In ne pravim, da morate zdaj vsi kupovati samo rodovniske pse. Samo ne jih kupovat pri steparjih! Ce vam ni mar za rodovnik, pojdite rajsi v zavetisce in posvojite kazga revcka. Boste videli, kako dober obcutek je in koliko topline tak kustruncek prinese v dom. Tudi ce ni star samo 3 mesece.
Glej, purple, jaz ne bi vzela nobenega drugega macka ali psa kot mesancka iz zavetisca. Meni ni pomembno, kako tocno zival izgleda, kaksne pasme je,... Pomemben mi je karakter in preprosto to, da se z zivaljo "zastekam". In vedno me bo grela misel, da sem pomagala vsaj eni zivalci dobiti topel domek in poln trebuscek.
Cisto bezveze se mi tudi zdi to "postavljanje" z rodovniskimi psi v stilu:"Ja, nas je pa cistokrvni tointo ... ma rodovnik!" In dolgo nisem razumela zagovornikov rodovnika. Zato sem se malce informirala.
So primeri, ko sparijo dva cisto zdrava rodovniska psa in so jim pomembni le mladicki, rodovnik pa ne. Mislim, da je precej takih primerov.
Se pa bojim, da je ogromno pa tudi takih, kot je bil npr. tisti Matos (al kako se ze pise), o katerem so govorili na Preverjeno. Se zgodi, da psi nimajo rodovnika, ker lastniki (no, njihovi psi, pac) ne dobijo vzrejnega dovoljenja. Razlogi so razlicni - od genetskih bolezni pa do tako banalnih kot je zgoraj omenjena plahost in krajsa dlaka. NAJPOGOSTEJE pa psica ne dobi vzrejnega dovoljenja, ker je v tem letu ze imela mladicke. Na tak nacin z zakonom poskusajo obvarovati psice pred zanje unicujoco nenehno brejostjo. Psica ima prepogosto mladicke in je v nekaj letih popolnoma unicena, mladicki bolehne matere pa so tudi sami bolj slabega zdravja. Taki lastniki imajo obicajno tisoc in en izgovor, zakaj mladicki nimajo rodovnika. In takim lastnikom je pes samo masina za delanje denarja. V kakih pogojih zivijo, ste same videle.
Ne torej vsem pripisovati, da se jim gre za rodovnik zaradi rodovnika (so pa, seveda, tudi taki, ne trdim, da ne). Tudi nihce ne trdi, da so rodovniski psi nujno bolj zdravi. Je pa rodovnik zagotovilo, da sta starsa zdrava in za niju lepo skrbijo. Pa tudi svojevrsten upor proti steparjem je. Vec "cistokrvnih mladickov brez rodovnika" kot stepar proda, vec jih bo morala uboga psicka skotiti.
Ponavljam! Niso vsi steparji! A zal so. In zal niso redki! In ne pravim, da morate zdaj vsi kupovati samo rodovniske pse. Samo ne jih kupovat pri steparjih! Ce vam ni mar za rodovnik, pojdite rajsi v zavetisce in posvojite kazga revcka. Boste videli, kako dober obcutek je in koliko topline tak kustruncek prinese v dom. Tudi ce ni star samo 3 mesece.
-
Mi gremo danes pogledat k enemu super vzreditelju, da se malo pogovorimo in upam, da bomo zaarali eno psičko juhu komaj čakam!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
femmefatal...vse to je meni kristalo jasno..to razumem...jst nikoli niti nisem ne gledala ne ni pri nobenem od vzrediteljev če so starši imeli rorodvnik...naša psica je bila hčerka iz vojaške policije (vsi brez rodovnika, nemška ovčarka), pa čist sam zato ker smo poznali osebe in so imeli mladičke zase, ampak dva sta bla preve...tko da smo mi eno vzeli, drugo pa naši kolegi...
no vidš..tukej o tem jst govorim...jst se tud ne strinjam s temi šteperji....zato sem pa že od nekdaj za kastracijo...ampak te ljudje nočejo kastracije ker služijo nasvojih živalih, četudi malo slabše...ampak spet ni nič narobe z normalnimi psi, kjer sta tud starša brez rodovnika...tud sami rodovniki pa tud vsi niso pošlihtani kot smo že ugotovil...ma nevem...jst grem pač al v zavetiše, al pa tko vzamem psa nekje drugje...men je tud samo to pomembno da so tiste iskrice takoj in vem da se bova mela lepo...sam škoda ker ne morem met psa več
angel, kako vam rata kar takoj novega psa vzet?moj fotr od leta 2000 ne more prepbolet smrti naše opsike in sploh ne pusti da bi meli kšnga druzga, sploh pa ne da bi tist pes spal v njenji koči..še vedno jo mamo na vrtu, in vem da bo tam dokler bo fotr živ in še naprej.....
no vidš..tukej o tem jst govorim...jst se tud ne strinjam s temi šteperji....zato sem pa že od nekdaj za kastracijo...ampak te ljudje nočejo kastracije ker služijo nasvojih živalih, četudi malo slabše...ampak spet ni nič narobe z normalnimi psi, kjer sta tud starša brez rodovnika...tud sami rodovniki pa tud vsi niso pošlihtani kot smo že ugotovil...ma nevem...jst grem pač al v zavetiše, al pa tko vzamem psa nekje drugje...men je tud samo to pomembno da so tiste iskrice takoj in vem da se bova mela lepo...sam škoda ker ne morem met psa več
angel, kako vam rata kar takoj novega psa vzet?moj fotr od leta 2000 ne more prepbolet smrti naše opsike in sploh ne pusti da bi meli kšnga druzga, sploh pa ne da bi tist pes spal v njenji koči..še vedno jo mamo na vrtu, in vem da bo tam dokler bo fotr živ in še naprej.....
-
Vem da smo zelo hitro to naredili, samo pač tko čutimo. Mi našo psičko zelo pogrešamo, v hiši stalno neki manjka, nihče nas ne čaka za vogalom, itd. Ena velika praznina. Najprej smo vsi rekl nč nobenga psa zdej. Potem smo se pa začel pogovarjat in evo, rihtamo novo psičko. Dobila bo vse novo, novo kočico, prebarvali bomo pesjak vse zrihtali. Danes se gremo tja zmenit in bomo vidli kako bo. Sem pa preklicala včeri vse možno kar obstaja in je res enga folka da ne morš verjet. Ta naj bi bil zelo zanesljiv, bom poročala kako je bilo ko pridemo domov.
-
bubabiba - Kofetarica
purple ne boš verjela ampak tud jaz govorim iz izkušenj namreč poznam veliko ljudi, ki so kupili nerodovniškega pa pes ni zrastel v tisto pasmo (zaka le ) al so jih pa moral dat uspavat zaradi recimo diplazije kolkov ker je bla prehuda al ma pa pes skpozi celo življenje posledice. Pa govorim za dosti ljudi iz VSE Slovenije za razliko od tebe, ki ne poznaš nobenega ki je vzel nerodovniškega in z njim ni bilo nič narobe, logično če so to samo tvoji znanci. Tut js poznam take, ki so imeli srečo pri nerodovniških je pa več takih ki jim je obrnia hrbet. Pa govorim ljudi iz vseh koncev Slo. ne pa samo moji prijatelji, znanci itd.
Vidim kok si proti kastraciji, tolk da ste kr mogl dat vašo psico part, da je mela 12 mladičev, ki po možnosti sploh neveš če so vsi še živi al pa če ni kkšn na cesti pristal al pa če ga ni kkšn štepar v roke dubu in zdej s tisto psičko veselo pari naokoli, psica je pa vsakič bolj izmučena. Res bravo.
Zarad takih ljudi kot si ti, ki se jim ne da dopovedat zakaj rodovnik je dobro vzet so taka šteparska nerodovniška legla s katerimi se uničuje pasmo.
Pa še enkrat ti povem, da nimam nič proti mešancem in tut sama bom kakšnega posvojila ko bom mela možnost. Jaz ti govorim o nerodovniških psih! Imaš samo 2 možnosti..rodovniški pes al pa mešanec..če ti je težko dat denar za psa vzameš mešanca in je problem rešen. Ne vem pa zakaj bi plačevala za psa 20 jurjou da podpiraš šteparje s tem? Pa kaj sploh dobiš za tistih 20 jurjou? Velikrat pes še cepljen ni. In moglo bi ti bit logično zakaj so rodovniški dražji od nerodovniških, ker vzreditelji vložijo 3krat več denarja vanje.
Pa glede tega tvojega zaslužka ki ga tolk poudarjaš dej že enkrat preberi tole
http://www.mojpes.net/modules/news/arti ... toryid=355
pa se pol oglaši no. Ko nimaš pojma o vzrejanju niti o kinologiji sami a je dost jasno povedano?!
Vidim kok si proti kastraciji, tolk da ste kr mogl dat vašo psico part, da je mela 12 mladičev, ki po možnosti sploh neveš če so vsi še živi al pa če ni kkšn na cesti pristal al pa če ga ni kkšn štepar v roke dubu in zdej s tisto psičko veselo pari naokoli, psica je pa vsakič bolj izmučena. Res bravo.
Zarad takih ljudi kot si ti, ki se jim ne da dopovedat zakaj rodovnik je dobro vzet so taka šteparska nerodovniška legla s katerimi se uničuje pasmo.
Pa še enkrat ti povem, da nimam nič proti mešancem in tut sama bom kakšnega posvojila ko bom mela možnost. Jaz ti govorim o nerodovniških psih! Imaš samo 2 možnosti..rodovniški pes al pa mešanec..če ti je težko dat denar za psa vzameš mešanca in je problem rešen. Ne vem pa zakaj bi plačevala za psa 20 jurjou da podpiraš šteparje s tem? Pa kaj sploh dobiš za tistih 20 jurjou? Velikrat pes še cepljen ni. In moglo bi ti bit logično zakaj so rodovniški dražji od nerodovniških, ker vzreditelji vložijo 3krat več denarja vanje.
pa se pol oglaši no. Ko nimaš pojma o vzrejanju niti o kinologiji sami a je dost jasno povedano?!
-
bubabiba - Kofetarica
Aja pa glede tega kok hitr vzameš novga psa...men se zdi najbolš da po izgubi vzameš novega mladička, ki ti zapolni čas da se dosti ukvarjaš z njim, da ne misliš tolk na prejšnjega psa. Seveda je jasno, da prejšnejga psa ne boš nikoli pozabil in bo vedno del tebe, samo z novim mladičkom pa le omiliš bolečino, ko ne misliš neprestano samo na to, ker tako postaneš še bolj zamorjen..
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Men se s tem tud ne zdi nč narobe...Sj prejšnga psa nimaš zarad tega nč manj rad, pa ga nč manj ne pogrešaš. Ti pa nov kuža mau zapolni uno praznino, pa pač maš eno bitjece, ki te rab in morš skrbet zanj in tko mogoče mau manj razmišljaš o prejšnjem kužku.
Midva z bivšim sva tud kupla prej zlatga prinašalčka, mela sva ga 2 mesca, pol ga je pa pri 4ih mescih avto povozu (lih ko sva ga peljala cept, je bivšmu ušel iz povodca in naravnost na cesto pod avto in to direkt pred kliniko za male živali...so ga probal rešt, pa je umru ). I cryed my eyes out !!! Ful sm ga pogrešala in pol mi je bivši predlagu, da bi novga nabavla, da naju mau potolaž. Pol sva pa ful na hitr (preveč na hitr!...se sploh nisva dost pozanimala o teh zadevah) kupla to bernsko planšarko, k jo mam še zdj. Najprej je sploh nism mogla takoj vzljubit, ampak po kšnmu tednu sm bla pa že čist zalublena vanjo
Mam pa Axota (prejšnga) še zmer v srčku...
Midva z bivšim sva tud kupla prej zlatga prinašalčka, mela sva ga 2 mesca, pol ga je pa pri 4ih mescih avto povozu (lih ko sva ga peljala cept, je bivšmu ušel iz povodca in naravnost na cesto pod avto in to direkt pred kliniko za male živali...so ga probal rešt, pa je umru ). I cryed my eyes out !!! Ful sm ga pogrešala in pol mi je bivši predlagu, da bi novga nabavla, da naju mau potolaž. Pol sva pa ful na hitr (preveč na hitr!...se sploh nisva dost pozanimala o teh zadevah) kupla to bernsko planšarko, k jo mam še zdj. Najprej je sploh nism mogla takoj vzljubit, ampak po kšnmu tednu sm bla pa že čist zalublena vanjo
Mam pa Axota (prejšnga) še zmer v srčku...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:purple ne boš verjela ampak tud jaz govorim iz izkušenj namreč poznam veliko ljudi, ki so kupili nerodovniškega pa pes ni zrastel v tisto pasmo (zaka le ) al so jih pa moral dat uspavat zaradi recimo diplazije kolkov ker je bla prehuda al ma pa pes skpozi celo življenje posledice. Pa govorim za dosti ljudi iz VSE Slovenije za razliko od tebe, ki ne poznaš nobenega ki je vzel nerodovniškega in z njim ni bilo nič narobe, logično če so to samo tvoji znanci. Tut js poznam take, ki so imeli srečo pri nerodovniških je pa več takih ki jim je obrnia hrbet. Pa govorim ljudi iz vseh koncev Slo. ne pa samo moji prijatelji, znanci itd.
kako pa veš da smo jo dal part? a obstaja samo to da jo daš part?se ne more zgodit da ponoči uide in se zgoni?ja bubabiba, pregrizla je pesjak-vrata in je šla..pršla pa brja..in smo pač obdržal, kaj pa nej...in glede na to da smo ljubitelji živali, smo skrbno preverjali komu smo dali mladiče...verjemi da je bil vsak v dobrih rokah., sploh zaradtega ker so bli psi večalimanj pri znancih...in to se je zgodilo samo enkrat...potem smo jo šli sterilizirat...navsezadnje se tudi takrat ni toliko govorilo o sterilizaciji, pa še pregrešno draga je bila....ampak smo vseeno poštimali..nevem kaj takoj pičiš nekam, če sploh neveš zakaj se je šlo?
in čudno da od stotih psov tlele okoli, pa na primorskem koncu jih tud veliko poznam, niti eden pes ni imel problemov s kolki očitno ni tolk pogosto kot ti skos omenjaš...in sm že povedala da ne rabim brat in se pogovarjat s kinologi...jst verjamem tistmu kar vidim..in trenutno vidim to da je z vsemi psi vse v najlepšem redu...in nehi že prepričvat v nekej..ne boš spremenila mojega mnenja in pika!dokler bom srečevala kul pse nimam nič proti...in hvalabogu da osbtajajo šteperji da loh zastonj psa dobim..brigajo mene tisti papirji in vse skupi..vsak pes je edinstven in če bo mogu dobit eno bolezen jo pač bo..nikjer ni zapisano da zarad tega pa ker ma rodovnik jo pa ne more...in vzrtediteljstvo gor ali dol...men se bolani zdijo ljudje ki tko delajo s psmi na raztavah....pes je pes, ne pa lutka da boš lahko z njo upravljal kukr ti bo pasalo...sploh pa še vedno ne rabiš zatrjevat da ne služi folk na pasji račun...nekateri ja nekateri ne..seveda pa osbstajajo taki ljudje...
in jst primorem tistih deset jurjev za cepljenje veš tko da mi je prav vseeno..sam da je zdrav in srčkan....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov