Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Ma vse skupaj je šlo tko zlo na hitro da sploh nismo dojel. Še dobro da sm šla zdele za neki dni od doma, da sm se mal zamotla. Res je blo hudo.
Jah nekaj dni se je obnašala zelo čudno res, pa smo misnli da je kej zmatrana al karkoli, potem smo jo končno peljali k veterinarju, takoj so ji vzeli kri, čeprov je že prej rekel kaj je narobe. Imela je vneto maternico, kar naj bi bilo zaradi gonje. Ampak to se vse dogaja na znotraj, čeprov je krvavela, ampak smo mislili da gre za menstrualno krvavitev. Uglavnem takoj so ji dali infuzijo in potem smo se že pogovarjali o operaciji itd. Skratka vse skupaj je bilo še slabše zaradi tistega tumorja, ki ga je imela že od poletja, ker je metastaziral v pljuča, kar pomeni da bi lahko že med narokozo umrla. Šli smo domov, vsi čist fertik res nismo dojemal, da je šlo vse skup tako zelo narobe v enem dnevu. Čez kaki 2 uri je postajal vedno slabše, tako se je tresla, bila je čist fertik. S sestro sva jokali k zmešani, nisva morali gledati tistega trpljenja. Odpeljali smo jo nazaj in jo odpeljali v večni spanec. To je bla ena najtežjih stvari, ko se spomnim tistega prizora me vse zaboli...res težko, vendar tako je moralo biti. Ne bi presnesla občutka, da ona trpi in da jo imamo tukaj samo zato ker mi tako hočemo. Treba bo preboleti...čas celi rane ni kej. Je pa doživele lepo starost in z njo smo si vsi imeli zares najlepše. Mi je pa jasno sedaj kako zelo pomembna je sterilizacija.
Jah nekaj dni se je obnašala zelo čudno res, pa smo misnli da je kej zmatrana al karkoli, potem smo jo končno peljali k veterinarju, takoj so ji vzeli kri, čeprov je že prej rekel kaj je narobe. Imela je vneto maternico, kar naj bi bilo zaradi gonje. Ampak to se vse dogaja na znotraj, čeprov je krvavela, ampak smo mislili da gre za menstrualno krvavitev. Uglavnem takoj so ji dali infuzijo in potem smo se že pogovarjali o operaciji itd. Skratka vse skupaj je bilo še slabše zaradi tistega tumorja, ki ga je imela že od poletja, ker je metastaziral v pljuča, kar pomeni da bi lahko že med narokozo umrla. Šli smo domov, vsi čist fertik res nismo dojemal, da je šlo vse skup tako zelo narobe v enem dnevu. Čez kaki 2 uri je postajal vedno slabše, tako se je tresla, bila je čist fertik. S sestro sva jokali k zmešani, nisva morali gledati tistega trpljenja. Odpeljali smo jo nazaj in jo odpeljali v večni spanec. To je bla ena najtežjih stvari, ko se spomnim tistega prizora me vse zaboli...res težko, vendar tako je moralo biti. Ne bi presnesla občutka, da ona trpi in da jo imamo tukaj samo zato ker mi tako hočemo. Treba bo preboleti...čas celi rane ni kej. Je pa doživele lepo starost in z njo smo si vsi imeli zares najlepše. Mi je pa jasno sedaj kako zelo pomembna je sterilizacija.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
O groza, še mene kr stisne, k to berem. To mor bit res neki težkega, da pelješ psa (al pa kero kol živalco) uspavat, hkrati pa neki zlo odgovornga, da ne pustiš, da se matra. Je pa to pomojem zlo mučno Jst bi umrla zravn. No vsaj ni dolg trpela, revca. Mejte jo v srčku za zmer...
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Aha torej je imela piometro..ja zna bit kar nevarna zadeva, če takoj ne ukrepaš ja. No na drugi strani ji bo sigurn lepo..tole je pa zate:
http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:Aha torej je imela piometro..ja zna bit kar nevarna zadeva, če takoj ne ukrepaš ja. No na drugi strani ji bo sigurn lepo..tole je pa zate:
joooooj zdejle sem se pa še jst zjokala za vse moje mucke in kužke za nazaj koook lepo noo
-
bubabiba napisal/-a:Aha torej je imela piometro..ja zna bit kar nevarna zadeva, če takoj ne ukrepaš ja. No na drugi strani ji bo sigurn lepo..tole je pa zate:
Hvala ti, tole sem komaj pogledala do konca. Samo upam, da ji je res tako lepo kot piše, samo to si želim.
-
Že smo se začeli pogovarjati o novem družinskem članu. Nadaljevali bomo zagotovo z zlato prinašalko. Mi kdo lahko kaj več pove o tem kdaj so dejansko skoteni? Je še vedno varianta spomladančki in jesenčki? Vem da mora biti mladič prbl 2 meseca še pri mami, nato ga lahko dobiš.
Ker bomo vse skupaj začeli na novo, bi rada, da naša mala kepica resnično dobi najboljše. Zato bomo zamenjali pesjak in vse preuredili, zanima pa me tudi glede prehrane. Do sedaj smo imeli Eukanubo, čeprav smo se tudi tukaj nekaj pogovarjali, da tudi ta ni najboljša. To naj bi bila hrana Hills. Jo kdo kupuje?
Ker bomo vse skupaj začeli na novo, bi rada, da naša mala kepica resnično dobi najboljše. Zato bomo zamenjali pesjak in vse preuredili, zanima pa me tudi glede prehrane. Do sedaj smo imeli Eukanubo, čeprav smo se tudi tukaj nekaj pogovarjali, da tudi ta ni najboljša. To naj bi bila hrana Hills. Jo kdo kupuje?
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Angel, jaz ti svetujem da pogledaš tale forum, kjer je veliko ljudi, ki se res spoznajo. Par mladičkov je tudi že na voljo, npr. tele kepice. Ko je nam povozilo mucko, nam je ena gospa rekla, da najlažje preboliš, če čimprej najdeš novega ljubljenčka in ne pričakuješ da bo enak kot prejšnji. Sicer se v tem trenutku to zdi malo grozno (vsaj meni se je zdelo malo hinavsko), ampak je najbrž res najlažje...Glede hrane je pa pomojem najboljše da vprašaš veterinarja alpa v kakšni trgovini za male živali. Bom pa tudi jaz vprašala teto, ker vem da ona kupuje eno super hrano za njeno psičko.
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Najprej sožalje zaradi izgube psičke.
Sedaj pa k prehrani.Naša Lora je od začetka na Hillsu.Ko je bila manjša je pač imela puppy,sedaj pa ima adult za large breed.Rada pa ima tuna&riž ali pa piščanec.
Je aktivna psička,ima zelo lepo dlako,nima prebavnih/zdravstvenih težav.Tako,da jaz kar priporočam Hills.
Kar se tiče mladičkov,res je v Sloveniji je zakon,da lahko gredo od mame pri 9 tednih.Ne vem,kako je za prinašalce ampak za pitbule(rodovniške) so v dobrih psarnah "vrste".Tako,da rezerviraš psa,ko je znano,da je psička breja in potem čakaš...Jaz sem imela srečo,pa sem lahko izbrala barvo,ker sem bila ravno takrat na dopustu v Ameriki,tako,da je potem samo moj,ko je šel poslovno gor,prevzel psičko.
Sedaj pa k prehrani.Naša Lora je od začetka na Hillsu.Ko je bila manjša je pač imela puppy,sedaj pa ima adult za large breed.Rada pa ima tuna&riž ali pa piščanec.
Je aktivna psička,ima zelo lepo dlako,nima prebavnih/zdravstvenih težav.Tako,da jaz kar priporočam Hills.
Kar se tiče mladičkov,res je v Sloveniji je zakon,da lahko gredo od mame pri 9 tednih.Ne vem,kako je za prinašalce ampak za pitbule(rodovniške) so v dobrih psarnah "vrste".Tako,da rezerviraš psa,ko je znano,da je psička breja in potem čakaš...Jaz sem imela srečo,pa sem lahko izbrala barvo,ker sem bila ravno takrat na dopustu v Ameriki,tako,da je potem samo moj,ko je šel poslovno gor,prevzel psičko.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Sej res, še nekaj...Pred kratkim sem bla v zavetišču Gmajnice in so imeli enega prekrasnega in zelo prijaznega zlatega prinašalca. Mogoče bi lahko šli pogledat, razen če želite prav mladička. Ker ta je bil star mislim da 1 al 2 leti.
-
Ja pozabla sem povedat, da bomo kupili zlato prinašalko brez rodovnika. Mislim, da ga ne potrebuje, čeprav vem, da imajo tako vse papirje itd. Tudi to ko smo zdej imeli ga ni imela. Zdej sam kako veš da je zanesljivo, da ne vzameš kar pri enih itd. Tuki je mal problem, sam se bomo fajn pozanimal predno kaj vzamemo.
Glede zavetišča-se mi zdi res lepo in vse, samo zelo radi bi imeli mladiča, da ga sam vzgojiš.
Glede zavetišča-se mi zdi res lepo in vse, samo zelo radi bi imeli mladiča, da ga sam vzgojiš.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ja s psi brez rodovnika je pa tko...risky bussines. Že če ma rodovnik, ne morš bit 100%, da je vse ok z njim, brez njega pa še manj. Ampak če ma rodovnik, si lahko vsaj zihr, da je blo z njegovimi starši vse u redu, ker drugač ne bi dubla vzrejnega dovoljenja. In si lahko mau bol zihr, da ne bo fasu kšne dedne bolezni...npr. pri večjih pasmah so to zlo rade displazije kolkov in komolcev.
Jst se nism o tem dost pozanimala in sm šla kupt bernsko planšarko brez rodovnika...pa me je pol pošten skrbel, če bo vse uredu z njo, ker enkrat mi je vmes že začela šepat, ampak je mela sam vnetje pokostnice-na srečo. Sm pa poklicala uno predsednico zveze bernskih planšarjev v Sloveniji in se pozanimala, kako je z njeno mamo, ker ona je rodovnik mela, ne pa vzrejnega dovoljenja. No in mi je ženska povedala, da ga zato ni dubla, ker je bla prveč plašna in mela je prekratko dlako. Tud moja Gala (moja kužika) je fuuul plašna (vse jo takoj vrže iz tira) in ma za planšarko mau prekratko dlako in to je oboje podedovala po svoji mami.
Jst se nism o tem dost pozanimala in sm šla kupt bernsko planšarko brez rodovnika...pa me je pol pošten skrbel, če bo vse uredu z njo, ker enkrat mi je vmes že začela šepat, ampak je mela sam vnetje pokostnice-na srečo. Sm pa poklicala uno predsednico zveze bernskih planšarjev v Sloveniji in se pozanimala, kako je z njeno mamo, ker ona je rodovnik mela, ne pa vzrejnega dovoljenja. No in mi je ženska povedala, da ga zato ni dubla, ker je bla prveč plašna in mela je prekratko dlako. Tud moja Gala (moja kužika) je fuuul plašna (vse jo takoj vrže iz tira) in ma za planšarko mau prekratko dlako in to je oboje podedovala po svoji mami.
-
Trenutno berem Forum ljubiteljev živali in ja vidm kako so ljudje proti nerodovniškim psem in tud dobri argumenti so. Bomo še mal razmislili, jst se bolj nagibam k temu, da bi imel rodovnik, ker si vsaj mal bolj ziher, sam kaj pa vem. Dobro je, da se nam ne mudi in bomo vse dobro premislili predno se za kaj odločimo.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Angel girl prosim, da si prebereš na temle forum u o nerodovniški vzreji
http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,111.0.html
in prosim NE! kupuj psa brez rodovnika! Posebej pri zlatih prinašalcih je stanje v Sloveniji zelo slabo tut kar se tiče rodovniških legel tako da brez rodovnika je pa še večji riziko. Če ti je v interesu pustiti pir veterinarju kasneje še tolk kokr stane en rodovniški pes potem super. Aja seveda z upanjem, da bo ta pes preživel. Poleg tega s tem podpiraš šteparje in uničuješ pasmo, ker nerodovniški psi niso po standardih in s kupovanjem takih psov podipraš dejanja tistih, ki to počnejo.
Če ti je škoda dat za psa tstih 100 jurjou (omg) potem pejt rajš v zavetišče in uzemi mladička podobnega zlatemu prinašalcu in boš naredila koristno delo pa še najverjetneje se ne bo kaj dosti razlikoval od nerodovniškega glede na to da bo tut tisti pes mešanec.
Srčno upam, da se boš strinjala z nami glede rodovnika. Pred nakupom se je namreč pametno pozanimati in ne kar rint z glavo skozi zid in zdej že napovedovat da boste kupoval psa brez rodovnika in se prej pozanimal o tem...mislim sej že s tem ko kupuješ psa brez rodovnika se vidi tvoje zanimanje.
Če te bojo zanimali rodovniški prinašalci me kontaktiraj na zs in ti pošljem kontakt od ene redke kvalitetne psarne pri nas.
http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,111.0.html
in prosim NE! kupuj psa brez rodovnika! Posebej pri zlatih prinašalcih je stanje v Sloveniji zelo slabo tut kar se tiče rodovniških legel tako da brez rodovnika je pa še večji riziko. Če ti je v interesu pustiti pir veterinarju kasneje še tolk kokr stane en rodovniški pes potem super. Aja seveda z upanjem, da bo ta pes preživel. Poleg tega s tem podpiraš šteparje in uničuješ pasmo, ker nerodovniški psi niso po standardih in s kupovanjem takih psov podipraš dejanja tistih, ki to počnejo.
Če ti je škoda dat za psa tstih 100 jurjou (omg) potem pejt rajš v zavetišče in uzemi mladička podobnega zlatemu prinašalcu in boš naredila koristno delo pa še najverjetneje se ne bo kaj dosti razlikoval od nerodovniškega glede na to da bo tut tisti pes mešanec.
Srčno upam, da se boš strinjala z nami glede rodovnika. Pred nakupom se je namreč pametno pozanimati in ne kar rint z glavo skozi zid in zdej že napovedovat da boste kupoval psa brez rodovnika in se prej pozanimal o tem...mislim sej že s tem ko kupuješ psa brez rodovnika se vidi tvoje zanimanje.
Če te bojo zanimali rodovniški prinašalci me kontaktiraj na zs in ti pošljem kontakt od ene redke kvalitetne psarne pri nas.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
*purple* napisal/-a:bubabiba...spet smo pri temi pri kteri nismo vsi istega mišljenja..ne moreš rečt kar da so vsi nerodovniški psi slabi in bolani in lalalala...mela sem doma nerodovniškega psa, vsi okol mene majo nerodovniške pse in z vsemi je vse v najlepšem redu mislm nevem, kje pa piše da rodovniški pes ne more umret po enem letu ko ga dobiš in mu ne morjo npr. ledvica odpovedat, raka dobit, karkoli?nevem men je to neumno...sploh mi je pa neumno, da se z živalmi služi na tak način...ni čudno potem zakaj je tolk živali in mladiev in vsega po zavetiščih, po vogalih in utopljenih v rekah in vreženih čez prepad..lih zarad takega razmišljanja...nevem no živel je žival, ljubljenček, vzameš tisto ki ti pride h srcu, pa neglede al je mešanc med šestimi vrstami....nevem, jst se s tem čist ne strinjam...niti s prodajo niti z niemer..ok razumem simbolina cena tolk da se stroške z mladiči pokrije, ne pa da en folk žvi sam na račun psov in mučenju z raznimi razstavami, pudranjem, vsakodnevnim umivanjem...
Mislim, da si malo narobe razumela...Govora je blo o "čistokrvnih psih" brez rodovnika, ne o mešancih. Za mešance itak vsi vemo da so ponavadi najbolj zdravi. Stvar je takšna - če kužki nimajo rodovnika, to pomeni da njihova mama nima vzrejnega dovoljenja. In če njihova mama nima vzrejnega dovoljenja, to pomeni, da je z njo nekaj narobe. Lahko se gre za manjše zadeve, kot je napisala Yazmeen - da ima njena psička malce krajšo dlako in je plašna, kar ne igra ravno velike vloge, če želiš kužka samo kot ljubljenčka. Lahko se gre pa za večje probleme, kot so recimo displazija kolkov, težave s srcem, ledvicami, itd. To so pa že kar resne zadeve, ki so seveda tudi dedne. Tako da če se že kupuje "čistokrvnega nerodovniškega", se je dobro vsaj pozanimat zakaj nimajo vzrejnega dovoljenja (pa ne pri "vzreditelju", pač pa pri kakšnih društvih in pasjih zvezah ). Pogosto se dogaja tudi to, da starši takšnih mladičkov sploh niso čistokrvni ampak pač zgledajo kot da so. Seveda ti nihče ne more 100% zagotovit, da tvoj kuža ne bo nikoli zbolel, je pa rodovnik neko potrdilo s katerim se izogneš vsaj dednim boleznim. Poleg tega se pri pravih vzrediteljih ponavadi podpiše pogodba, v kateri ti tudi on sam zagotavlja, da ti bo v primeru, da bo tvoj pes (ali mačka) zbolel za kakšno dedno boleznijo, vrnil denar oz. zagotovil novega mladička. No, eden izmed takšnih pokvarjenih preprodajalcev živali je Matoša iz Celja, o katerem ste gotovo že kaj slišali...če ne, je tu en prispevek: Klik
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Aja, še to. Nekoč je veljalo, da samo prvih 5 (nisem čist ziher v cifro, sam mislim da je tako) mladičev v leglu dobi rodovnik, danes pa to ne velja več - vsi mladiči dobijo rodovnik. Nekateri pa še vedno nategujejo kupce na to foro.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]