Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 07. Jun. 2009 22:05

Mene tud neki zanima.. Pes je mel pred kakim mesecem gliste in je dobil pol paste, zdej po mesecu in pol pa bi mogu dobit še drugo polovico. Nazadnje ko smo bli pri veterinarki (vmes smo ga dal še cepit) nam je pa dala še tablete, da mu jih damo, pa čeprav sm ji js razlagala, da mamo doma še pasto. A mu nej dam zdej še tiste pol paste al raje kr tablete?
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 08. Jun. 2009 8:21

Jaz bi na vašem mestu vseeno rajši dala pasto, če ste mu jo že dali prvič. One tabletke pa šparaj za naslednjič ko ga boste želeli razglistit. Samo ne vem zakaj vam je dala še tablete, kjub temu da imate doma še pasto.
Drugače pa kaj se doziranja tiče:meni je res lažje, če jim dam tableto. Sem mali muci dajala pasto pa mi je tako delala, da groza :? .
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Jun. 2009 14:11

Nekatere paste delujejo samo na gliste, ne pa tudi na trakuljo. Mogoče vam je zato dala tablete. Poglej v navodila kaj piše, na katere zajedalce učinkuje.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 08. Jun. 2009 15:09

Maya19 napisal/-a: Samo ne vem zakaj vam je dala še tablete, kjub temu da imate doma še pasto.

Tablet(i) proti notranjim zajedalcem pripadajo vsakemu psu ob cepljenju proti steklini, pa ni važno, ali je pes takrat razglisten ali ne.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 08. Jun. 2009 15:25

Sej ni napisala, da so jo šli cepit proti steklini. Naša je bila cepljena že proti vsem, proti steklini bo pa komaj čez slabe 3 tedne. Je pa drugače tudi že razglistena.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 08. Jun. 2009 15:32

Ja, sej nisem rekla, da je napisala. Samo predvidevam glede na to, da je dobila tablete zraven (ker je cepljenje proti steklini pač edino cepljenje, kjer dobiš ''zastonj'' tablete proti notranjim zajedalcem). Sicer je itak priporočljivo (če ne že kar nujno), da psa že razglistenega pripelješ cepit, ker v nasprotnem primeru ni nujno, da cepivo prime (če ima pes gliste). Jst razglistujem na 4-5 mesecev, pa ni važno ali se bliža cepljenje ali ne, ker imamo z glistami grozne izkušnje.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 09. Jun. 2009 11:32

Hvala za pomoč punce. Ja res smo ga peljali cepit proti steklini, pol nam je vrjetno res zato dala tablete zraven ja. Zdej mu bom dala še pasto, pol vnaprej (če se bodo pojavle težave alpa sam preventivno) bomo pa uporabljal tablete.
Uporabniški avatar
svetlana5
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a svetlana5 » 14. Jun. 2009 8:47

Včeraj me je na Luninem festivalu, v ljubljanskem Tivoliju, navdušil policijski pes Arni, ki je s svojim vodnikom pokazal kaj vse zna. :)
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 16. Jun. 2009 6:43

Moja mami ma pa doma 2 psa(ameriški bulldog,maltežan),enega mucka,tko ene 5 papagajev,pa zajčka hehehehe
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 16. Jun. 2009 19:25

My love

Slika

Slika

Drugače pa najboljši ime: Best of the best, klicno Best
Mala_Teych
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mala_Teych » 18. Jun. 2009 18:18

mi imamo pa doma dobermana :hearts:, razmišljam pa še o ribicah in papagaju (najverjetneje o aleksadru) .. ;)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Jun. 2009 21:01

Maš kšno slikco od dobija?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 18. Jun. 2009 23:40

mene pa neki zanima....upam da ma katera podobne izkusnje.

in sicer mam psa, zdej ma 9 mesecev. ze celi cas odkar je pri meni dobiva enako vrsto briketov, kvalitetni briketi, narocam jih iz tujine ker se jih v Slo se ne dobi (samo od uvoznika). no u glavnem, ful mu ustrezajo, ma zlo urejeno prebavo, tocno sem vedla kok poje, vse je blo ql, ampak pes se jih je navelical...ceprav je dobil nekje na dva, tri dni en obrok drugacen - skuhan ali mehka konzerva...dostikrat sem mu tudi kaj zraven briketov zmesala - tuno, konzervo, hrenovke ipd.
torej, par tednov nazaj je popolnoma nehal jest same brikete brez vsega. sem mislila da je samo prehodno in sem mu pac dajala zraven tuno ali konzerve ker ni nic jedu, ampak zdej po skoraj mescu dni pa nevem ce bo slo tako naprej in ne bi rada da bi tako jedu - rada bi ga navadla da bi kdaj pa kdaj pojedu tudi samo brikete :!: in sem mu nehala dajat dodatke...no in to ze od ponedeljka, in zdaj komaj kaj je..zvecer, ko vidi da res ne bo druge, poje malo briketov.

kaj naj nardim? :D hocem da ne bo tako izbircen in da bo tut brikete pojedu, ker mislim da sem ga prevec razvadla s temi hrenovkami ipd. - kar pa ni zdravo za njega.

nasveti? :?:

aja - sem ze probala kaksno drugo vrsto briketov pa mu ful ne ustrezajo, pa nevem ce se splaca menjat. in kaj bo potem ko se spet novih navelica? ker te ki jih ma zdaj je mel na zacetku ful rad. pa ta mesec sem mu nek malo drugacen okus kupila (od iste firme) pa nic ne pomaga...
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 19. Jun. 2009 8:10

Moji psi mi tudi zdaj ne jedo več kot prej, ker je vročina. Preprosto, ne ljubi se jim. Če bo lačen bo že jedel. Umrl od lakote sigurno ne bo :D Moji tudi niso. Plus tega morda izsiljuje, da bi dobil kaj kuhanega in če mu boš ustregla, se biketov dotaknil ne bo.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 19. Jun. 2009 8:14

red_rose tvoj pes je preprosto razvajen :)
Napako si naredila, ker si mu mešala zraven briketov okusnejše stvari in zdaj bi gospod seveda samo to še jedel. Definitivno vztrajajte pri teh briketih in nič ne mešajte zraven, bo že dojel, da je to njegov obrok. Mogoče se bo na začetku bunil in tudi cel dan ne bo pojedel briketov, vendar ko bo lačen bo že jedel, tako, da ne skbet, da nič ne je in nikakor se ti ne sme zasmiliti tako, da boš spet popustila, saj bo s tem ves trud zopet zaman.
Brez veze je menjat znamke briketov, saj bo vedno enako.
Ti itak veš kaj je najbolje za njega in če mu ti briketi zelo ustrezajo jih jaz definitivno ne bi menjala. In ne pozabi, ne mu dajat potuhe glede hrane, saj se bo močno razvadil in na koncu mu boš lahko začela kuhati :)
Mojemu psu prav tako odgovarjajo samo eni briketi in na začetku je vihal nos in res pojedel minimalno, vendar sem vztrajala in že po tednu dni se je popolnoma sprijaznil, da drugega pač ne sme. Zdaj je pri posodici za hrano takoj ko zasliši, da grem po brikete :)

Veliko vztrajnosti ti želim! :D

Lp

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]